Α' ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

Προκήρυξη ανδρικών πρωταθλημάτων ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ αγωνιστικής περιόδου 2013-14


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας αφού έλαβε υπόψη της :
 1. Την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία.
 2. Το καταστατικό της Ε.Π.Σ. Δράμας
3. Τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Κ.Α.Π.), τους Γενικούς Κανονισμούς και τους κανόνες παιδιάς
ποδοσφαίρου.
4. Τους βαθμολογικούς πίνακες των σωματείων κατά κατηγορία, ποδοσφαιρικής
περιόδου 2012-2013 και τις αποφάσεις του Δ.Σ. για την τρέχουσα προκήρυξη που
επικυρώθηκαν με την από 19-7-2013 απόφαση του Δ.Σ.
5. Την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 12-4-2013 με την οποία αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση των Κατηγοριών με εντολή των σωματείων, το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας μετά τις προτάσεις των μελών του μέχρι την 29-5-2013 και την από 5-6-2013 απόφαση του για την κατάταξη των σωματείων στις νέες κατηγορίεςΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
1. Τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Α' - Β ' (Β1 και Β2 Ομίλων)- Γ ' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Δράμας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 κατά κατηγορίες και Ομίλους στο πρωτάθλημα όπως παρακάτω :
Α ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORTICA
 1. Γ.Σ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 2. ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
 3. ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
 4. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
 5. ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
 6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
 7. Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
 8. Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
 9. ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
 10. Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
 11. Μ ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 12. Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
 13. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
 14. ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
 15. ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
 16. ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
  Β ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
   SPORTICA


  ΒΟΜΙΛΟΣ SPORTICA                                               ΒΟΜΙΛΟΣ SPORTICA
  1. Α.Ε. ΚΥΡΓΙΩΝ                                                            1. ΔΟΞΑ ΣΙΤΑΓΡΩΝ
  2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ                                2. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
  3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ                                3. ΕΡΜΗΣ ΟΧΥΡΟΥ
  4. ΑΚΡΙΤΑΣ Ν.ΚΡΩΜΝΗΣ                                 4. Μ.ΑΛΕΞ./ΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ
  5. ΔΟΞΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ                      5. ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ
  6. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ                             6. Π.ΜΕΛΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΩΝ
  7. ΑΠΟΛΛΩΝ Ν.ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ                                7. ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ

  1. ΠΑΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ                                           8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ
  9. ΠΑΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ                                                 9. ΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ
  10. Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΠΤΕΛΕΑΣ                                        10. Α.Ε. Κ.ΒΡΥΣΗΣ
  11. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ                                              11. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ
  12. ΔΟΞΑ ΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ                                             12. ΑΕΤΟΙ ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ
  13. ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ                                              13. ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  14. ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ                                                            14. ΕΛΠΙΔΑ Κ.ΑΓΡΟΥ
  Γ ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORTICA
ΔΟΞΑ ΑΓ.ΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ 
 Α.Ε. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 
 ΠΑΝΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΟΞΑ Κ.ΒΡΟΝΤΟΥΣ 
 ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
 ΜΑΥΡΑΕΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΜΠΟΥ

Ο πίνακας της Γ ΄ Ερασιτεχνικής δύναται να συμπληρωθεί και με σωματεία που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα καθώς και με ομάδα του Γ.Σ. ΔΟΞΑ κάτω των 17 ετών που θα συμμετέχει άνευ βαθμολογίας, όπως και όποιο άλλο σωματείο επιθυμεί με αποκλειστική δέσμευση να αγωνίζεται με επτά (7) τουλάχιστον ποδοσφαιριστές κάτω των 17 ετών αλλά άνω των 15 ετών.
Σε περίπτωση δήλωσης συμμετοχής σωματείου, ανώτερης Κατηγορίας της Α ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της 'Ενωσής μας, στην Α ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία 2013-2014 θα υποβιβασθεί η 12ηομάδα από την τελική βαθμολογία της Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2012-2013 στη Β ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία περιόδου 2013-2014.

Αν στη Γ ΄ Κατηγορία δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από δέκα (10) ομάδες τότε υποβιβάζονται από την Α1 Κατηγορία περιόδου 2012-2013 οι δύο τελευταίες ομάδες στην β ' Κατηγορία (Β1, Β2 Όμιλοι) περιόδου 2013-2014 και αντίστοιχα από την Β ΄ Κατηγορία περιόδου 2012-2013 υποβιβάζονται στη Γ ΄ Κατηγορία περιόδου 2013 -2014 η 15η και η 14η ομάδες. Στην περίπτωση αυτή η Α ' Κατηγορία περιόδου 2013-2014 θα αποτελείται από δεκατέσσερις (14) ομάδες.
Σε περίπτωση που η Α ΄ Κατηγορία αποτελείται από 14 ομάδες και η Γ ΄ Κατηγορία δεν έχει συμπληρωθεί από 10 ομάδες μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, το Δ.Σ. διατηρεί το δικαίωμα της απόφασης της αναπροσαρμογής όλων των Κατηγοριών.
Για την διεξαγωγή των παραπάνω πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Δράμας θα πρέπει:
Με τη δήλωση συμμετοχής να καταβληθεί στην Ε.Π.Σ. Δράμας, εφάπαξ 
το ποσό των  400,00 Ευρώ για την Α ' Ερασιτεχνική, το ποσό των 270,00 Ευρώ για την Β ' Ερασιτεχνική και το ποσό των 200,00 Ευρώ για την Γ ' Ερασιτεχνική,
 ως δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. 
Για την Α ΄ και Β ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο ενώ για Γ ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία είναι προαιρετική η συμμετοχή στο Κύπελλο. 

Στα παραπάνω ποσά ενσωματώνονται η συνδρομή των σωματείων, η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο, η δήλωση συμμετοχής στα παιδικά πρωταθλήματα.

Ομάδα που δηλώσει συμμετοχή μόνο στα παιδικά πρωταθλήματα πληρώνει εφάπαξ το ποσό των 220,00€.

Επίσης σωματεία ιδρυτικά ΠΑΕ, σωματεία που μετέχουν στο γυναικείο πρωτάθλημα καθώς και αυτά που μετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα υποχρεούνται να καταβάλουν μέχρι 16-8-2013 εφάπαξ τα παρακάτω ποσά :
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΠΑΕ 220,00€
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 120,00€
ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 300,00€

Η μη συμμόρφωση με τις ανωτέρω υποχρεώσεις, όπως και η αποδοχή των όρων της προκήρυξης με επιφύλαξη, συνεπάγονται την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει το άρθρο 7 του Κ.Α.Π..

2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΧΡΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ
α. Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στους αγώνες των ανωτέρω πρωταθλημάτων πρέπει να υποβάλουν μέχρι 16-8-2013 στην Ε.Π.Σ. Δράμας γραπτή δήλωση συμμετοχής ότι αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης αυτής και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Α.Π. ή άλλων σχετικών άρθρων που αφορούν την προκήρυξη των αγώνων και τη δήλωση συμμετοχής, καθώς και με το πρόγραμμα αγώνων και τα γήπεδα τέλεσης αυτών. Σε περίπτωση που σωματείο ή σωματεία οιασδήποτε κατηγορίας από τα περιλαμβανόμενα στις παραπάνω κατηγορίες και ομίλους ΔΕΝδηλώσει έγκαιρα συμμετοχή ή εφόσον περιληφθούν και νέα σωματεία που θα αναγνωριστούν ή παλαιά που θα επανέλθουν σε δραστηριότητα, τότε το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στις κατηγορίες όπου αυτά αγωνίζονται.
Σωματείο που αναιτιολόγητα ενώ δηλώνει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα δεν κατέρχεται να αγωνισθείδεν δικαιούται συμμετοχής και στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το Δ.Σ. της Ένωσής μας αν κρίνει δικαιολογημένη τη μη συμμετοχή του διατηρεί το δικαίωμα της μη τιμωρίας του.
β. Στη δήλωση πρέπει να γνωστοποιούνται τα χρώματα του σωματείου σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κ.ΑΠ. και σε περίπτωση παραβάσεως θα εφαρμοστούν σε βάρος του σωματείου οι διατάξεις του άρθρου 14 του Κ.Α.Π. ή άλλες σχετικές διατάξεις.
Σε περίπτωση που τα χρώματα της στολής των διαγωνιζομένων ομάδων είναι ίδια ή παρόμοια τότε το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει στολή.
γ. Στην ίδια δήλωση πρέπει να γνωστοποιηθεί και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει το σωματείοσε όλη τη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος.
δ. Η ομάδα η οποία δηλώνει ως έδρα της το γήπεδο το οποίο ανήκει σ ' άλλη ομάδα ή Αρχή πρέπει να έχει υποβάλει ήδη μέχρι 16-8-2013 έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής, στην κυριότητα των οποίων ανήκει το γήπεδο που δηλώνεται ή του οποίου έχουν τη χρήση.
ε. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ομάδας, εφόσον το σωματείο δεν έχει καταθέσει τέτοια για τη νέα περίοδο 2013-2014.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΥΤΩΝ
α. Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων της προκήρυξης αυτής κατά κατηγορία ορίζεται ως
εξής:
Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ)

Β ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ) 

Γ ' ΕΡΑΣ/ΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα συγκροτήσουν την κατηγορία και θα ενημερωθούν με την κλήρωση των πρωταθλημάτων. (Σε καμία περίπτωση όμως νωρίτερα από της 15 Σεπτεμβρίου 2013).

Ημερομηνία λήξης όλων των πρωταθλημάτων ορίζεται η 15η Ιουνίου 2014.

β. Οι ανωτέρω ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων για τεχνικούς λόγους μπορεί να τροποποιηθούν με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
γ. Οι συναντήσεις των αγώνων πρωταθλήματος θα είναι διπλές: η μία θα γίνεται στην έδρα της μιας ομάδας και η άλλη στην έδρα της αντίπαλης.
δ. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει την ώρα και την ημέρα έναρξης αγώνα όταν επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, για λόγους ανωτέρας βίας ή όταν στο ίδιο γήπεδο διεξάγεται και άλλος αγώνας. Επίσης και όταν την ίδια ημέρα και ώρα διεξάγονται στο Νομό μας σημαντικοί και Πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικοί αγώνες.

4. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την τέλεση των αγώνων των ανωτέρω πρωταθλημάτων θα είναι αυτά που δήλωσαν τα σωματεία και για την ελεύθερη χρήση των οποίων θα προσκομίσουν όλα τα σωματεία σχετικό έγγραφο από τον αρμόδιο φορέα (Δήμο ή το φορέα στον οποίο αυτά ανήκουν). Για τα σωματεία που δε δήλωσαν τα γήπεδα των αγώνων τους, αυτά θα ορίζονται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. με τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων ξεχωριστά για κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι αγώνες πρωταθλήματος Α ' & Β ' Κατηγορίας μεταξύ Ερασιτεχνικών ΣωματείωνΑ'Β'& Γ ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνονται υποχρεωτικά σε γήπεδα ιιε χόρτο.. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 9 του Κ.Α.Π..

5. ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
Τα γηπεδούχα σωματεία οφείλουν να θέτουν τα γήπεδα τους στη διάθεση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Δ. από 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 μ.μ. για τους απογευματινούς αγώνες και από 9 π.μ. μέχρι 2 μ.μ. για τους πρωινούς. Η Ε.Π.Σ. Δράμας θα χρησιμοποιεί τα γήπεδα κατά απόλυτη κρίση της.
Απαγορεύεται κάθε ανάμιξη τρίτου στο παραπάνω έργο της. Σε περίπτωση που το σωματείο αρνηθεί να θέσει στη διάθεση της Ε.Π.Σ. Δράμας το γήπεδο όπου αγωνίζεται και του δικαιώματος της επόμενης παραγράφου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κ.Α.Π. τότε θα επιβάλλονται σε βάρος του οι κυρώσεις της παρ. 5 του άρθρου αυτού ή οποιουδήποτε άλλου σχετικού άρθρου.
Η διοργανώτρια των αγώνων, για τις ανάγκες συμβάσεων χορηγίας που υπογράφουν, δικαιούται ηχητικού και οπτικού διαφημιστικού χρόνου 4 εν συνόλω λεπτών προ και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα. Δικαιούνται επίσης χρήσης 3 διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων.
6. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 9 του Κ.Α.Π..
Τονίζεται ότι η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας έχει δικαίωμα να διατυπώσει σχετική ένσταση πριν από την έναρξη του αγώνα. Η ένσταση πρέπει να καταχωρηθεί υποχρεωτικά στο Φ.Α..
7. ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Για το αν θα διεξαχθεί ένας αγώνας μόνος αρμόδιος για να κρίνει αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, πριν από την έναρξη του, ή αν θα συνεχισθεί είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να υπακούουν σε κάθε απόφαση χωρίς να έχουν δικαίωμα ένστασης γι' αυτό.
Η Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει τους αγώνες όλων των κατηγοριών, συγκεκριμένης αγωνιστικής ημέρας, ή αγώνων που διεξάγονται σε κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα του Νομού μας, αν εκτιμήσει ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών διαγράφεται σαφής κίνδυνος να μη διεξαχθούν οι αγώνες και προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία και τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων, των διαιτητών κλπ.. Σε αυτή την περίπτωση θα γνωστοποιηθεί στα σωματεία η σχετική απόφαση αναβολής των αγώνων τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα των αγώνων.
Ειδικότερα ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 10 του Κ.Α.Π.
8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ (Ισχύουν
όσα καθορίζουν τα άρθρα 11 & 22 του Κ.Α.Π.) και ειδικότερα.
α Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων. Το αποτέλεσμα θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων.
β. Η ώρα έναρξης των αγώνων θα καθορίζεται πάντοτε από την Ένωση και θα αναγράφεται
πάνω στο Φ.Α.. Οι διαιτητές θα είναι υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση της ώρας έναρξης των αγώνων και σε περίπτωση καθυστέρησης, υποχρεούνται να αναφέρουν τα αίτια στις παρατηρήσεις τους πάνω στο Φ.Α.. Αλλαγή της ώρας ή του γηπέδου μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον Κ. Α.Π. και με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
γ. Η διάρκεια των αγώνων στην φάση των πρωταθλημάτων (εκτός δηλαδή των κατατακτήριων αγώνων) ορίζεται σε 90' από δύο (2) ημίχρονα των 45' το καθένα, για όλους τους αγώνες.
9. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται εξαιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 22 του Κ..Α.Π. σε ημερομηνία που θα ορισθεί, υποχρεωτικά μέσα στη νόμιμη προθεσμία από την αναβολή ή διακοπή, ύστερα από απόφαση της Ένωσης.
10. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΊΊΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Καθεμία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν από την καθορισμένη έναρξη του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνιστεί πέντε τουλάχιστον λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.
Ως προσέλευση της ομάδας θεωρείται μόνο η παρουσία των ποδοσφαιριστών της μέσα στο γήπεδο και η παράδοση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας (ατομικών στοιχείων) και της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών στο διαιτητή.
11. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ
α. Σωματείο που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πρέπει να ειδοποιήσει, αιτιολογημένα με έγγραφο του, τη διοργανώτρια , πριν από τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες, εκτός αν, για την υποχρέωση του να αγωνιστεί, ειδοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή πρέπει να γίνει τουλάχιστον πριν από τρεις (3) ημέρες.
β. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του
ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξη του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης και την κατακύρωση του αποτελέσματος με 3-0 υπέρ της αντιπάλου της, τιμωρείται με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και με αφαίρεση (2) δύο βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της επομένης περιόδου για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Η αφαίρεση των δύο (2) βαθμών ισχύει μέχρι τρεις αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα, δηλαδή συνολικά μείον έξι (6) βαθμοί.
γ. Σωματείο που δηλώνει αδυναμία να προσέλθει σ' έναν αγώνα εμπρόθεσμα, όχι όμως δικαιολογημένα σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κ.Α.Π., θα υπόκειται εκτός από τις άλλες συνέπειες του άρθρου 21 του Κ.Α.Π. και στην καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης που θα καθορίζεται για κάθε περίπτωση με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας..
δ. Σε κάθε περίπτωση που σωματείο αναιτιολόγητα ή εκπρόθεσμα δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα θα εφαρμόζονται σε βάρος του οι διατάξεις του άρθρου 17 και 21 του Κ.Α.Π..
ε. Σωματείο που δεν κατέλθει να αγωνισθεί αδικαιολόγητα καλείται σε έγγραφη απολογία και τιμωρείται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
στ. Σωματείο που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί αδικαιολόγητα, εκτός των άλλων, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο όπως παρακάτω :
 1. Στον πρώτο αγώνα εάν αυτός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, με 100,00 ΕΥΡΩ και εάν γίνεται στην έδρα του, με 200,00 ΕΥΡΩ.
 2. Στο δεύτερο αγώνα, εάν αυτός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, με 150,00 ΕΥΡΩ και εάν γίνεται στην έδρα του, με 250,00 ΕΥΡΩ.
 3. Στο τρίτο αγώνα, εάν αυτός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, με 200,00 ΕΥΡΩ και εάν γίνεται στην έδρα του, με 300,00 ΕΥΡΩ.

ζ. Σωματείο που δε θα κατέλθει να αγωνισθεί αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνολικάαγώνες πρωταθλημάτων (τοπικό Ερασιτεχνικό ή Κύπελλο Ερασιτεχνών), θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέληση του, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτής της περιόδου, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, όπου καταλαμβάνει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σύμφωνα με το άρθρο 36 του Κ.Α.Π.. Εκτός από τις άλλες ποινές, αποβάλλεται κατά την κρίση πάντοτε της διοργανώτριας μέχρι δύο (2) χρόνια από τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Δράμας..


12. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α. Τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα της προκήρυξης αυτής έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν τις ομάδες στους αγώνες, ΜΟΝΟ με ποδοσφαιριστές που είναι γραμμένοι στο μητρώο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Ο., ανήκουν στη δύναμη τους και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Κ.Α.Π.
Απαγορεύεται σε ομάδα να χρησιμοποιήσει σε φιλικό αγώνα της με ομάδα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ποδοσφαιριστή που ανήκει στη δύναμη άλλης Ελληνικής ομάδας, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της τελευταίας, η οποία πρέπει να κατατεθεί στην διοργανώτρια, οπωσδήποτε πριν από την τέλεση του αγώνα αυτού.
Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρούται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα.. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του παρόντος κανονισμού, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου οργάνου.
β. Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αντικατάσταση μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα. Απαγορεύεται η συμμετοχή εκ νέου ποδοσφαιριστή που έχει αντικατασταθεί στη διάρκεια του αγώνα. Επιτρέπεται να γίνει αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που τιμωρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA (έγγραφο Ε.Π.Ο. 9746/28-11-1986).
Απαγορεύεται στο Φ.Α. να συμπληρώνονται αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές μετά την έναρξη του αγώνα. Παράβαση των ανωτέρω θεωρείται αντικανονική συμμετοχή και η σχετική ένσταση μπορεί να υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κ.Α.Π..
Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που έχει αποβληθεί από το διαιτητή.
γ. Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που αρχίζουν το παιχνίδι του αγώνα πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 μέχρι 11.
Κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι τη λήξη του αγώνα, σύμφωνα με το Φ.Α., ενώ οι αναπληρωματικοί θα έχουν αριθμούς από 12 μέχρι 18.
Οι αρχηγοί των ομάδων πρέπει να έχουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ειδικό διακριτικό σήμα της ιδιότητας τους (περιβραχιόνιο).
δ. Στους αγώνες Α ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στις αρχικές ενδεκάδες όλων των ομάδων επτά (7) ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1980
(συμπεριλαμβανομένης).
ε. Οι παραπάνω επτά (7) ποδοσφαιριστές για την Α ΄ Ερασιτεχνική, συμμετέχουν υποχρεωτικά στον αγώνα από την έναρξη του μέχρι και την λήξη του ακόμα και αν η ομάδά τους παρουσιαστεί με λιγότερους από έντεκα (11) ποδοσφαιριστές. Επίσης υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του αγώνα (καθ ' όλη τη διάρκεια του) θα αγωνίζονται επτά (7) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες μετά την 1-1-1980 (συμπεριλαμβανομένης) για την Α ' Ερασιτεχνική εκτός εάν α) κάπιος από αυτούς αποβληθεί του αγώνας, β) αποχωρήσει τραυματισμένος χωρίς δυνατότητα αλλαγής από συνομήλικο συμπαίκτη είτε γ) επειδή συμπληρώθηκαν ήδη τρεις (3) αλλαγές είτε δ) επειδή δεν υπάρχει αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε μετά την 1-1-1980 συμπεριλαμβανομένης οπότε η ομάδα αγωνίζεται με λιγότερους ποδοσφαιριστές.
Στους αγώνες Β ΄ και Γ ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν ισχύουν περιοριστική όροι συμμετοχής ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων που ισχύουν στην Α ΄ Κατηγορία..
στ. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν τηρήσει οποιαδήποτε από τις παραπάνω υποχρεώσεις της όπως αυτές περιγράφονται στις παραγρ. δ και ε του παρόντος άρθρου, τότε, σε περίπτωση ένστασης ή καταγγελίας, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κ.Α.Π., εφόσον αυτή γίνει δεκτή, θα επιβάλλονται στο σωματείο αυτό οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. ποινές.
ζ. Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης των σωματείων να ξεκινούν τον αγώνα χωρίς τους επτά (7) για την Α ' ποδοσφαιριστές γεννηθέντες μετά την 1-1-1980 (συμπεριλαμβανομένης) ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην τελέσει τον αγώνα και για την υπαίτια ή υπαίτιες ομάδες να εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπονται από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π..
Εάν ο διαιτητής επιτρέψει την τέλεση του αγώνα παραπέμπεται στο πειθαρχικό όργανο της Ε.Δ.. και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
Σε περίπτωση δεκτής ενστάσεως ισχύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π..
13. ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
α. Οι ομάδες στους φιλικούς και επίσημους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή :
 1. Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή.
 2. Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών.
 3. Δελτίο πιστοποίησης προπονητή και βοηθού προπονητή (όταν υπάρχει και δηλώνεται).
Η ιατρική θεώρηση της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών, πραγματοποιείται μόνο από αθλητίατρο ή ορθοπεδικό ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής, πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.
Με την ολοκλήρωση του συστήματος ελέγχου της υγείας των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Π.Ο., σε κάθε Ένωση η διαπίστωση της υγείας των ποδοσφαιριστών θα αποδεικνύεται από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις για ιατρική εξέταση του ποδοσφαιριστή, αντικαθιστώντας την ως άνω αναφερόμενη κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών. (Γενική διάταξηΕ.ΠΟ. Νέος κανονισμός)
Το υπό στοιχείο α-3 αναφερόμενο δελτίο πιστοποίησης προπονητή εκδίδεται για μια αγωνιστική περίοδο για τα Εθνικά πρωταθλήματα από την Ε.Π.Ο. για τα δε τοπικά Ερασιτεχνικά και την Δ ΄ Εθνική από τις οικείες Ε.Π.Σ..
Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του προπονητή που δεν κατέθεσε το δελτίο πιστοποίησης προπονητή.
β. Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα, όσα ο Κανονισμός (Κ.ΑΠ. - Κανονισμός Διαιτησίας) ορίζει.
14. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
Η βαθμολογία των ομάδων θα γίνεται με βάση το άρθρο 20 του Κ. Α.Π. και με όποιες άλλες διατάξεις ισχύουν το συγκεκριμένο χρόνο, καθώς και την βαθμολόγηση που προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη.
15. ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας θα αποφασίσει και θα σας ενημερώσει έγκαιρα μετά τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής και πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων για τον προβιβασμό - υποβιβασμό των σωματείων σε όλες τις κατηγορίες για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014.
16. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
α. Κάθε μία από τις ομάδες που διαγωνίζεται πρέπει να είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό που θα χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές της.
β. Τα γηπεδούχα σωματεία σε κάθε αγώνα πρέπει να διαθέτουν στον γιατρό αγώνα ή σχετικό με τις πρώτες βοήθειες υπεύθυνο άτομο για τον αγώνα, φαρμακευτικό υλικό που θα υπάρχει στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες και φορείο για μεταφορά τραυματία. Το φαρμακευτικό υλικό πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο των αποδυτηρίων και για άμεσες πρώτες βοήθειες (ψαλίδι, ψυκτικό, γάζες κλπ) στον πάγκο του αγώνα.
17. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Επίσημοι διαιτητές για όλα τα πρωταθλήματα, θεωρούνται όσοι υπέβαλαν στην οικεία Επιτροπή Διαιτησίας Ε.Π.Σ. και έγινε δεκτή, σχετική δήλωση ενεργείας στην διανυόμενη αγωνιστική περίοδο.
Οι διαιτητές των αγώνων των πρωταθλημάτων για την Α ' Β ' & Γ ' Κατηγορία αυτής της προκήρυξης θα ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 12 του Κ.Α.Π. ύστερα από ορισμό τους από την Ε. Δ. της Ε.Π.Σ. Δράμας ή αν διαφορετικά αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. από δημόσια κλήρωση η οποία θα γίνεται παρουσία των εκπροσώπων των Σωματείων σε ημέρα και ώρα της εβδομάδος που το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας θα ορίσει.
Επισημαίνονται ειδικότερα οι διατάξεις :
α) Στην περίπτωση που δεν προσέλθει ο διαιτητής που έχει οριστεί ούτε ο αναπληρωτής του, τότε οι δυο ομάδες έχουν υποχρέωση να υποδείξουν έναν επίσημο διαιτητή, από αυτούς που παρευρίσκονται στον αγώνα, για να τον διευθύνει. Αν δε συμφωνήσουν για την υπόδειξη διαιτητή, τότε με κλήρωση ορίζεται ο διαιτητής από τους δύο ή περισσότερους που τυχόν παρευρίσκονται.
β) Αν δεν παρευρίσκεται κανένας επίσημος διαιτητής ή παρευρίσκεται μόνο ένας, αλλά δε συμφωνήσουν στο πρόσωπο του οι δυο ομάδες τότε ο αγώνας διεξάγεται με την υποχρέωση των αντιπάλων ομάδων να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν όμως δε συμφωνήσουν στην επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής, τότε κάθε ομάδα υποδεικνύει από ένα πρόσωπο για κλήρωση για την επιλογή εκείνου που θα διευθύνει τον αγώνα. Η πιο πάνω διαδικασία εφαρμόζεται και για τον ορισμό του βοηθού διαιτητή ή και των δυο βοηθών διαιτητών, στην περίπτωση που δεν θα εμφανιστούν στο γήπεδο ο βοηθός διαιτητή ή και οι δυο βοηθοί διαιτητές.
γ) Σε περίπτωση που η μία ομάδα δε θελήσει να υποδείξει έναν διαιτητή κατά την προηγούμενη διαδικασία, τότε θα διευθύνει υποχρεωτικά τον αγώνα εκείνος που υπέδειξε η αντίπαλη ομάδα.
δ) Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται κατά ορισμού διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του Κ.Α.Π. και αν με τη νόμιμη διαδικασία δε συμπληρωθεί η τριάδα με επίσημο διαιτητή, τότε μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας και με έναν μόνο διαιτητή.
ε) Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να καταγγέλλουν μέσα σε 48 ώρες στην Ένωση, τους διαιτητές που αρνήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
στ) Εφόσον υπάρχει αποχή ή έλλειψη διαιτητών για οποιοδήποτε λόγο το Δ.Σ. της Ένωσης μπορεί κατά τη διακριτική του ευχέρεια να ζητά τον ορισμό διαιτητών από Ε.Δ. άλλων Ενώσεων, μέσω της Κ.Ε.Δ. της Ε.Π.Ο. στις οποίες αγωνίζονται, προκειμένου να καλύψει όλους ή ορισμένους από τους αγώνες (κατά την κρίση της Ένωσης), ή να χρησιμοποιεί κατ ' εξαίρεση μη εν ενεργεία διαιτητές ή φιλάθλους ως διαιτητές και βοηθούς διαιτητές για τη διεξαγωγή των αγώνων.
ζ) Τα σωματεία αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα στην Ένωση το δικαίωμα να επιλέγει, κατά την κρίση της, τους παραπάνω τρόπους χρησιμοποίησης διαιτητών σε αγώνες, όταν οι διαιτητές απέχουν από αυτούς και όταν αυτό επιβάλλουν λόγοι ομαλής συνέχισης και έγκαιρης λήξης των αγώνων των πρωταθλημάτων.
η) Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο οφείλει να εξοφλεί τους διαιτητές πριν την έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής δεν διεξάγει των αγώνα ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή. Μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στη διοργανώτρια, δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής , κατακυρώνονται δε υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
θ) Σωματείο που επιθυμεί την παρουσία παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνα του, πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα, με αίτηση του, στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Δράμας, που είναι η μόνη αρμόδια για τον ορισμό του.
Σε περίπτωση που οι διαιτητές στη Δράμα ή Πανελλήνια απέχουν από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου μερικώς ή ολικώς για οποιονδήποτε λόγο, κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου 2013-2014, θα ισχύσουν όσα αναφέρονται στον Κ.Α.Π., καθώς και όποιες άλλες σχετικές διατάξεις ισχύουν , ώστε να μην καθυστερήσει η έναρξη ή η λήξη των πρωταθλημάτων, να μην αναβάλλονται οι αγώνες και να μην υποβάλλονται τα ερασιτεχνικά σωματεία σε επιπλέον έξοδα..
Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται να υποβληθεί από τις διαγωνιζόμενες ομάδες για τον ορισμό του διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες.
18. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ
α. Όλα τα σωματεία της Α ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να απασχολούν στις ομάδες τους επίσημα δηλωμένους προπονητές, κατόχους διπλώματος προπονητού, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.. Τα ίδια παραπάνω αναφερόμενα που ισχύουν για την Α ΄ Ερασιτεχνική ισχύουν και στην περίπτωση που σωματεία της Β ΄ και Γ ΄ Ερασιτεχνικής απασχολούν προπονητή, μόνο δε η διοργανώτρια των πρωταθλημάτων δια των διαιτητών αγώνων και παρατηρητών της θα ελέγχει κάθε φορά, τα πρόσωπα που δηλώνονται από τα σωματεία στο Φ.Α. για να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι Κανονισμοί.
β. Επίσης, κατά τον ίδιο παραπάνω τρόπο θα ελέγχονται τα πρόσωπα που δηλώνονται ως προπονητές των ομάδων ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι έχουν δίπλωμα και αν έχουν συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη ομάδα στον πάγκο της οποίας κάθονται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών της Ε.Π.Ο., τα σωματεία της Α ΄ Κατηγορίας, προκειμένου να μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, έχουν υποχρέωση
να απασχολούν πτυχιούχο προπονητή ποδοσφαίρου όπως επίσης και στα τμήματα υποδομής, με τον οποίο θα συμβάλλονται υποχρεωτικά εγγράφως, η δε σχετική σύμβαση (συμβόλαιο) πρέπει νακατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αντίγραφο της θεωρημένης σύμβασης θα κατατεθεί και στην Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ (εντός 15νθημέρου), ώστε να επιτρέπεται από τον παρατηρητή η παραμονή του προπονητή στον πάγκο της ομάδας του.
Τα σωματεία της Β ' & Γ ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, δεν είναι υποχρεωμένα να απασχολούν πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου, αν όμως προσλάβουν πτυχιούχο προπονητή, θα πρέπει να έχουν συνάψει μαζί του συμβόλαιο που θα κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και αντίγραφο του στην Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ, για να μπορεί ο προπονητής αυτός να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του.
Διπλωματούχοι προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή κατά τη διάρκεια αυτής συμβλήθηκαν με σωματεία και έλαβαν ταυτότητα προπονητή από την οικεία Ε.Π.Σ. ή την Ε.Π.Ο. δεν έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες. Τυχόν συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζομένης της διάταξης του άρθρου 23 παρ. 11 του παρόντος Κανονισμού.
Δεν μπορεί να ανακληθεί η ταυτότητα του διπλωματούχου προπονητή, που έλαβε κατά τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β ΄, ύστερα από αίτησή του ή αίτηση της ομάδας με την οποία έχει συμβληθεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο, για να μετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αγώνες.
Σε περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία με τον προπονητή που έχει υπογράψει σύμβαση το σωματείο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί εντός 15νθημέρου η διακοπή στην Ε.Π.Σ. και εντός μηνός από την διακοπή να υποβληθεί η νέα σύμβαση με το νέο προπονητή που δηλώνεται για το σωματείο.
Σε κάθε περίπτωση ο προπονητής ή βοηθός προπονητή που θα δηλώνεται από το σωματείο του εκτός των προαναφερομένων οφείλει να παραδίδει ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μαζί με τα δελτία της ομάδος του και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή της ΕΠΟ που θα εκδίδει η διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Δράμας.
Σε περίπτωση που σωματείο Α ΄ Κατηγορίας το οποίο έως της 31-10-2013 δεν δηλώσει προπονητή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται ως άνω τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο για την ομάδα ανδρών 150,00€ ενώ σε περίπτωση που δεν δηλώσει προπονητή στην ομάδα υποδομών τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 120,00€
19. ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Τα γηπεδούχα σωματεία έχουν την υποχρέωση να έχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν εγγράφως, ως απευθυνόμενες σε αρμόδιο φορέα (Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας - Αγροτικό Ιατρείο-Νομίατρο - Ιδιώτες γιατρούς κτλ.) για την παρουσία γιατρού, κατά την τέλεση των αγώνων. Σε περίπτωση που αδικαιολόγητα στο γήπεδο δεν υπάρχουν μέσα πρώτων βοηθειών, ή δεν έχουν φροντίσει οι γηπεδούχες ομάδες έγγραφα να παρευρίσκεται γιατρός, θα ελέγχονται πειθαρχικά σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π..
20. ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υπεύθυνα για την έκδοση από τις Κρατικές αρχές ή την Ε.Π.Σ. της άδειας για τη διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση που δε θα εκδοθεί άδεια αγώνα με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου,ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 τουΚ.ΑΠ..
21. ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
Στους διεξαγόμενους αγώνες των πρωταθλημάτων της προκήρυξης αυτής, οι διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των τεχνικών, των διοικητικών παραγόντων, των μελών και των οπαδών τους.
Σε περίπτωση που από τα ανωτέρω πρόσωπα ή μέλη δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό, επιβάλλονται από την Ένωση οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π..
Η Ένωση προκειμένου να καλύψει το κενό της απουσίας των αστυνομικών οργάνων αναθέτει προαιρετικά στα σωματεία τον ορισμό ομάδας περιφρούρησης των γύρω του γηπέδου χώρων (κερκίδας, αποδυτηρίων).
Η ομάδα περιφρούρησης εφόσον δηλωθεί, θα είναι υπό τις οδηγίες του παρατηρητή αγώνα, στη διάθεση του οποίου θα παρουσιάζονται πριν από την έναρξη του αγώνος και θα αποχωρούν μετά τη λήξη του. Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από τρία άτομα, ένα από τη φιλοξενούμενη ομάδα και δύο από τη γηπεδούχο.
23. ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να έχει στη διάθεση του διαιτητή από την έναρξη του αγώνα μέχρι τη λήξη του, η μεν γηπεδούχος ομάδα έξη (6) μπάλες, η δε φιλοξενούμενη δύο (2) μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση οι οποίες και θα χρησιμοποιηθούν εφόσον δεν υπάρχουν στη διάθεση του αγώνα οι μπάλες της γηπεδούχου ομάδας.
Για την μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα, αποφασίζει μόνο ο διαιτητής.
Η δε διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει υποχρεωτική χρήση στα πρωταθλήματα συγκεκριμένης μπάλας (τύπο ή επωνυμία) την οποία οφείλουν να παρουσιάζουν στους αγώνες.
24. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Για κάθε αγώνα πρωταθλημάτων θα συντάσσεται με στυλό μελάνης ή διαρκείας Φ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π. και του Κανονισμού Διαιτησίας.
1. Οι αρχηγοί των ομάδων στον αγώνα βεβαιώνουν με υπογραφή :
α. Τη σύνθεση της ομάδας τους (ονοματεπώνυμο, αριθμό δελτίου και φανέλας κάθε ποδοσφαιριστή τακτικού και αναπληρωματικού) πριν από την έναρξη του αγώνα.
β. Το αποτέλεσμα του αγώνα.
γ. Ότι έχουν λάβει γνώση για τυχόν παρατηρήσεις του διαιτητή, καθώς επίσης και για ενστάσεις (από αυτές που διατυπώνονται στο Φ. Α.) εάν υποβληθούν από τα σωματεία.
2. Αρχηγός ομάδας που αρνείται σκόπιμα και χωρίς δικαιολογία να υπογράψει το
Φ. Α. τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) αγωνιστικής ημέρας.
Οι αρχηγοί των ομάδων έχουν δικαίωμα να διατυπώσουν τις τυχόν επιφυλάξεις τους στην υπογραφή τους, κάτω από τις παρατηρήσεις του διαιτητή στο Φ.Α..
3. Η υπογραφή του Φ. Α. είναι υποχρεωτική για τους αρχηγούς των ομάδων που
αγωνίζονται ή τους αντικαταστάτες τους.
Σε περίπτωση άρνησης τους να συμμορφωθούν σ' αυτή την υποχρέωση και ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που προβλέπονται σε βάρος τους, το Φ. Α. θεωρείται ισχυρό.
Η κατά τα ανωτέρω υπογραφή ή μη υπογραφή του Φ.Α. έχει θέση γνωστοποίησης του, υποχρεωτικά για τις διαγωνιζόμενες ομάδες.
25. ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α. Ισχύουν όσα καθορίζουν το άρθρο 14 του Κ.Α.Π. και το άρθρο 4 του Κανονισμού Παιδιάς. Ειδικότερα :
Οι ομάδες που διαγωνίζονται υποχρεωτικά πρέπει να κατεβαίνουν στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π..
Η στολή κάθε ποδοσφαιριστή αποτελείται από μία φανέλα, κάλτσες, παντελονάκι, ποδοσφαιρικά υποδήματα καθώς υποχρεωτικά και επικαλαμίδες και πρέπει να είναι ομοιόμορφη για τους ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας.
Σε περίπτωση που οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν στολές με τα ίδια χρώματα ή παρεμφερή, η γηπεδούχος ομάδα έχει υποχρέωση να αλλάξει στολή και σε περίπτωση που αρνηθεί τιμωρείται σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κ.ΑΠ.
Αν ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει αντικείμενα που δεν επιτρέπονται από τον Κανονισμό Παιδιάς, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους υπολοίπους ποδοσφαιριστές, πρέπει να διατάξει τον ποδοσφαιριστή να τα βγάλει.
Σε περίπτωση που δε συμμορφωθεί με την εντολή του διαιτητή ο ποδοσφαιριστής αποκλείεται από τον αγώνα.
Ποδοσφαιριστής στον οποίο απαγορεύεται να πάρει μέρος στον αγώνα επειδή έκανε παράβαση του άρθρου του Κ.Α.Π. σχετικά με τη στολή δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο, παρά μόνο σε διακοπή του αγώνα, αφού παρουσιασθεί προηγουμένως στο διαιτητή και
διαπιστώσει αυτός ότι ο ποδοσφαιριστής συμμορφώθηκε με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π..
Επιτρέπεται στους ποδοσφαιριστές να έχουν γυαλιά, με τον όρο ότι θα είναι καλά στερεωμένα και θα είναι άθραυστα, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση τους και ύστερα από σχετικό έλεγχο του διαιτητή, οποίος παίρνει και την τελική απόφαση.
β. Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών διάφορα προϊόντα αφού τύχουν της σχετικής έγκρισης από την διοργανώτρια, οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
 1. Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλας και
του παντελονιού του ποδοσφαιριστή, εφ ' όσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες.
 1. Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.
 2. Η διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική
ιδέα απαγορεύεται.
 1. Τα αναφερόμενα στην παρούσα παράγραφο ισχύουν και για την διαφήμιση στις
στολές των διαιτητών. Η άδεια για τα τοπικά πρωταθλήματα δίνεται από την
οικεία Ε.Π.Σ..
γ. Ο διαιτητής του αγώνα μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας αναγράφει στο ΦΑ. τις τυχόν ελλείψεις. Το σωματείο που δεν εφαρμόζει τις διατάξεις της παραγράφου β ΄ του παρόντος άρθρου μετά από διαπίστωση της διοργανώτριας παραπέμπεται στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα μετά από έγγραφη αίτηση της διοργανώτριας.
26. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Δεν είναι δυνατή η συνέχιση ενός αγώνα σε περίπτωση που η μία ή και οι δύο ομάδες έχουν παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές. Αν συντρέξει τέτοια περίπτωση ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να διακόψει τον αγώνα, οποίος κατακυρώνεται υπέρ της ομάδας που δεν έχει ευθύνη για τη διακοπή με τέρματα 3-0 (εκτός αν την ευνοεί, συγκριτικά το αποτέλεσμα του αγώνα τη στιγμή της διακοπής του). Στη περίπτωση αυτή έχει εφαρμογή η διάταξη της παρ. 2α του άρθρου 21 Κ.Α.Π..
Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα, τότε οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σε βάρος και των δύο (2) ομάδων.
27. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
α. Ενστάσεις επιτρέπονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κ.Α.Π., καθώς και όποιες διατάξεις ισχύουν και πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο παράβολο καθώς και από το «τέλος λειτουργίας επιτροπής» που καθορίζεται ως κατωτέρω :
Επιτροπής δεν επιστρέφεται στον προσφεύγοντα.
β. Κάθε είδος ένστασης πρέπει να υποβάλλεται χωριστά, δηλαδή με ιδιαίτερο υπόμνημα για να γίνει τυπικά δεκτή για συζήτηση. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ Η ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
γ. Η εκδίκαση των ενστάσεων γίνεται σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο του Κ.Α.Π..
δ. Ένσταση - καταγγελία επιτρέπεται από τρίτες ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον και
σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π..
28. ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α. Σε ότι αφορά στις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος των ποδοσφαιριστών για παραβάσεις των Κανονισμών Παιδιάς, Γενικών Κανονισμών και Κανονισμών Πρωταθλημάτων, τον τρόπο και τη διαδικασία επιβολής τους, ισχύουν οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα καθώς και των άλλων σχετικών άρθρων του Κ.Α.Π..
β. Για κάθε περίπτωση που αποβάλλεται κατά τη διάρκεια του αγώνα δικαιολογημένα ποδοσφαιριστής και εφόσον η αποβολή του γράφτηκε στο Φ.Α., τιμωρείται τουλάχιστον με μία (1) αγωνιστική Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.
γ. Στον ποδοσφαιριστή που κρίνεται υπότροπος, θα εφαρμόζονται οι ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις του Κ.Α.Π..
δ. Τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπουν τις παραβάσεις και κυρώσεις σε βάρος των ποδοσφαιριστών. Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα θα εφαρμόζονται τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π. τόσο για τα φυσικά όσο και για τα Νομικά πρόσωπα, όπως αυτά προσδιορίζονται στα άρθρα αυτά.
29. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
α. Για κάθε αγώνα πρωταθλήματος θα ορίζεται από τη διοργανώτρια του αγώνα (Ε.Π.Σ.), εφόσον υπάρχει δυνατότητα, εκπρόσωπος της (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ) που θα έχει τις καθοριζόμενες υποχρεώσεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π.
Μέσα στον χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη, ο παρατηρητής επιτρέπει, βάσει καταστάσεων που του παραδίδουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία, να εισέρχονται και να παραμένουν, εφ' όσον του επιδείξουν την ταυτότητα τους (αστυνομική ή επαγγελματική) μόνο τα εξής πρόσωπα :
 1. Ο γιατρός του αγώνα κι ένας γιατρός κάθε ομάδας
 2. Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας
 3. Ο φυσιοθεραπευτής της κάθε ομάδας (με δίπλωμα και άδεια ασκήσεως
επαγγέλματος
 1. Ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του
 2. Δύο τραυματιοφορείς
Οι διαγωνιζόμενες ομάδες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στη παράγραφο α του παρόντος άρθρου οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και στις εντολές του παρατηρητή.
β. Αν για οποιονδήποτε λόγο απουσιάζει ο Παρατηρητής που ορίσθηκε από τη διοργανώτρια, τότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να υποδείξουν από ένα πρόσωπο σύμφωνα με όσα προβλέπεται από το αντίστοιχο άρθρο του Κ.Α.Π..
γ. Ο παρατηρητής υποχρεούται να συντάξει σε οποιαδήποτε περίπτωση αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έκθεση που θα περιέλθει στη διοργανώτρια (Ε.Π.Σ.Δ.) όπως ορίζεται από τον Κ.Α.Π..
δ. Τα έξοδα μετακίνησης του παρατηρητή αγώνος βαρύνουν κάθε φορά το γηπεδούχο σωματείο ανέρχονται σε 12,00€ για όλα τα σωματεία εκτός των σωματείων Λεκανοπεδίου Κ.Νευροκοπίου και Παρανεστίου που ανέρχονται στο ποσό των 20,00€ και εξοφλούνται μαζί με τα έξοδα διαιτησίας.
ε. Παρατηρητές που προτείνονται - διατίθενται από τα σωματεία σε ισάριθμους αγώνες των σωματείων στην έδρα τους για τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων χωρίς να αμείβονται για τα έξοδα μετακίνησης τους απαλλάσσονται από τα έξοδα παρατηρητή για τους αγώνες της ομάδας που τους προτείνουν.
30. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
α. Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και επιστασία των αγώνων πρωταθλημάτων πλην των κατατακτηρίων αγώνων μπαράζ, ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Ε.Π.Σ. σε ό,τι αφορά τη διάθεση των εισιτηρίων.
β. Τα έξοδα μετακινήσεως των ομάδων βαρύνουν εξ ολοκλήρου τις μετακινούμενες ομάδες, χωρίς αυτές να έχουν δικαίωμα στις εισπράξεις των αγώνων.
γ. Οι τιμές των εισιτηρίων των αγώνων πρωταθλημάτων για την Α ', Β ', Γ ' Κατηγορία καθορίζονται στα 5 ΕΥΡΩ.
δ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τη διοργανώτρια (Ε.Π.Σ.Δ) ότι το γηπεδούχο σωματείο έχει βγάλει πλαστά εισιτήρια ή υπερτιμημένα επιβάλλεται σ ' αυτό χρηματική ποινή μέχρι 500 ΕΥΡΩ, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
Για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 η διοργανώτρια ενδέχεται να αναλάβει την έκδοση των εισιτηρίων των συμμετεχουσών ομάδων στα πρωταθλήματα της τα οποία και αποκλειστικά θα χρησιμοποιεί πάντα η γηπεδούχος ομάδα.
ε. Το σωματείο που δε συμμορφώνεται με την παραπάνω προκήρυξη ή με τις οικονομικές εγκυκλίους της Ε.Π.Ο. και της Ένωσης, αποκλείεται προσωρινά ή οριστικά από την οικονομική διαχείριση των αγώνων στο γήπεδο του και σε περίπτωση υποτροπής εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π..
31. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΓΩΝΑ
α. Για τον καταρτισμό του Φύλλου Εκκαθάρισης θα αφαιρούνται από τις ακαθάριστες εισπράξεις :
 1. Ποσοστό 15% για το γήπεδο
 2. Ποσοστό 10% για την Ε.Π.Σ. Δράμας
3. Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα.
β. Μετά την αφαίρεση όλων των παραπάνω κρατήσεων, το καθαρό υπόλοιπο που μένει θα το παίρνει εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο.
γ. Κάθε γηπεδούχο σωματείο στην έδρα του οποίου γίνεται αγώνας, πρέπει μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη διεξαγωγή του, να καταθέσει στην Ε.Π.Σ. Δράμας αντίγραφο του Φύλλου Εκκαθάρισης που θα έχει απαραίτητα υπογραφή και σφραγίδα από το σωματείο και το ανάλογο ποσοστό.
Αν περάσει αυτή η προθεσμία και ύστερα από την προειδοποίηση για συμμόρφωση του, η Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί με απόφαση του Δ.Σ. να αποκλείσει από τους περαιτέρω αγώνες το μη συμμορφούμενο σωματείο.
 1. ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
1. Σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Α.Π. οι πάσης φύσεως διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του Κανονισμού, του Καταστατικού και εν γένει Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που ισχύουν για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις Ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, ή που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο Καταστατικό της Ένωσης και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. απαγορευομένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.
2. Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο. :
α) Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.
β) Εφ ΄ όσον προσφεύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γιατροί διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κλπ.), με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας επιβάλλονται σωρευτικά : i) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, ii) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και iii) εφ΄ όσον αποδεικνύεται συμμετοχή της ομάδας του, η κατά τα ως άνω περ. α ΄ ποινή.
 1. Κατά των ως άνω αποφάσεων της παρ. 2, επιτρέπεται μόνον προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο.. Η άσκηση της προσφυγής δεν αναστέλλει την επιβληθείσα ποινή.
33. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
α. Το αποκλειστικό δικαίωμα για τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, το έχει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ, που μπορεί να συνάπτει σύμβαση με οποιοδήποτε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό οργανισμό για την απευθείας μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ή για μετάδοση τηλεοπτικών στιγμιότυπων μετά τη λήξη αυτών των αγώνων. Η χρηματική αντιπαροχή για τις παραπάνω μεταδόσεις θα καθορίζεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Το παραπάνω δικαίωμα του, το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί να το εκχωρεί στα σωματεία της δύναμης του.
34. ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ
α. Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας (Α, Β, Γ) θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια.
β. Στην ομάδα της οποίας κανένας ποδοσφαιριστής δε θα τιμωρηθεί σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα δοθεί Κύπελλο Ήθους.
35. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και των άλλων σχετικών νόμων που ισχύουν, καθώς και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Όλα τα σωματεία της Α ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας την περίοδο 2013-2014, θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά και παιδική ομάδα, με την οποία θα μετέχουν στο αντίστοιχο παιδικό πρωτάθλημα της περιόδου αυτής. Ειδικά για τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής τους θεωρείται η δήλωση και συμμετοχή και της παιδικής τους ομάδας σ ' ένα εκ των πρωταθλημάτων υποδομής της Ε.Π.Σ. Δράμας.
Σωματείο της Α ΄Κατηγορίας που δεν δηλώσει συμμετοχή σ ' ένα εκ των πρωταθλημάτων υποδομής της Ε.Π.Σ. Δράμας 2013-2014 το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας διατηρεί το δικαίωμα της κλήσης σε έγγραφη απολογία του σωματείου και σε περίπτωση αναιτιολόγητης μη συμμετοχής, της απόφασης της μη συμμετοχής στην Α ΄ Κατηγορία.
Αναίτια αποχώρηση της παιδικής ομάδας από το πρωτάθλημα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 200,00 Ευρώ.
γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Δράμας σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αναβάλει έναν αγώνα, όταν λόγοι ανωτέρας βίας (ακαταλληλότητα γηπέδου, καιρικές συνθήκες κλπ. ή τεχνικοί λόγοι) δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του, ορίζοντας τη διεξαγωγή του μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες.
δ. Η πρωταθλήτρια ομάδα και η Κυπελλούχος ομάδα της Ένωσης μας, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2012-2013, θα είναι υποχρεωμένες πριν από την έναρξη των αγώνων της περιόδου 2013-2014, να δώσουν μεταξύ τους φιλικό αγώνα, σε γήπεδο και σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας. Οι εισπράξεις αυτού του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Εάν πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος είναι η ίδια ομάδα, τότε στη θέση της Κυπελλούχου ομάδας θα αγωνίζεται η αντίπαλος της ομάδας στον τελικό αγώνα. Οι δύο αυτές ομάδες ΔΕΝ επιτρέπεται εντός 24ώρου όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. να δίνουν και άλλον αγώνα, σε άλλο γήπεδο και με άλλη ομάδα.
36. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, τις διατάξεις των Κανονισμών και την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει, θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ., της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ.
β. Η ερμηνεία του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, των Κανονισμών Παιδιάς και των όρων της Προκήρυξης γίνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ.
γ. Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ ως διοργανώτριας των Πρωταθλημάτων και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή σ αυτά.
δ. Όλα τα σωματεία και οι μετέχοντες με οποιοδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας, αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. όπως αυτοί ισχύουν κάθε φορά, καθώς και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ            ΓΕΩΡ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013


Στραβοπάτησαν οι πρωτοπόροι....πλησίασε το Νευροκόπι την κορυφή !!!!

Έμειναν μόλις δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας μετά και την διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα , σκορερς , στατιστικά , την βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική:

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ  9  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013 (15:30)
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ 
52' Σεμπελίδης(πεν.), 78' Παρασκευάς
2-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
65' Περσιανλής  -  50' Σίντος, 80' Σαμαρας
1-2
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 
0-0
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
12' Βίκτωρ, 90+ Μαγγανάρης  -  15', 50' Κέρας
2-2
Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
85' Αποστολίδης, 89' Παπαδόπουλος Κ.   –
60' Σπυρίδης, 63',67' Κεσίδης, 83΄Μουσμουλίδης
2-4
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9' Κωταϊδης, 15' Μητρούσης3' Τουματζίδης Μ., 49' Σκάρογλου(πεν)
2-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  (σε  20   αγώνες )
ΕΝΤΟΣ
ΕΚΤΟΣ
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
1
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
44
14
2
4
44-25
+19
21
7
0
3
22-13
23
7
2
1
22-12
2
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
42
13
3
4
44-16
+28
25
8
1
1
24-6
17
5
2
3
20-11
3
ΕΘΝ.ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
42
13
3
4
41-14
+27
22
7
1
1
25-4
20
6
2
3
16-10
4
ΠΟΝΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
35
11
2
7
42-25
+17
20
6
2
2
23-8
15
5
0
5
19-17
5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
34
10
4
6
32-22
+10
15
4
3
3
15-10
19
6
1
3
17-12
6
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
34
10
4
6
34-28
+6
15
4
3
3
17-15
19
6
1
3
17-13
7
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
22
6
4
10
24-37
+13
13
4
1
5
13-19
9
2
3
5
11-18
8
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
22
7
1
12
34-51
-17
15
5
0
5
19-20
7
2
1
7
15-31
9
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
20
6
2
12
29-37
-8
11
3
2
5
17-21
10
3
1
6
11-16
10
ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
16
4
4
12
25-41
-16
9
2
3
5
10-18
7
2
1
7
15-23
11
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ *
16
6
3
11
31-50
-19
10
3
1
7
17-28
11
3
2
4
14-22
12
ΚΕΡΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
9
2
3
15
19-52
-33
7
2
1
7
11-23
2
0
2
8
6-27

·          ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ -5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΛΟΓΩ ΠΟΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

·          Η Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21η)
ΣΑΒΒΑΤΟ  16  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013 (15:30)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012


Η Καλλίφυτος νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής ......σημαντικές νίκες απο Αργυρούπολη - Ξηροπόταμο και Περιθώρι!!!!

Σιγά σιγά το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας μπαίνει στην τελική του ευθεία όσον αφορά την κανονική διάρκεια του και σήμερα διεξήχθη η 13η αγωνιστική όπου σημειώθηκαν συνολικά 21 τέρματα σε έξι αναμετρήσεις....
Ημέρα γηπεδούχων θα λέγαμε αφού επικράτησαν σε τρία παιχνίδια έναντι δύο των φιλοξενουμένων ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.....
Οι γηπεδούχοι σημείωσαν 11 τέρματα (έξι στο πρώτο ημίχρονο) έναντι δέκα των φιλοξενουμενων (τρία στο πρώτο ημίχρονο)!!!
Αυτά απο στατιστικής πλευράς.....και πάμε τώρα στο αγωνιστικό μέρος...
Στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει να προπορεύεται το Δοξάτο που επικράτησε με σκορ 1-3 μέσα στην έδρα του ανεβασμένου τελευταία Πανδραμαϊκού ....
Στην δεύτερη θέση τώρα , ανέβηκε μόνος του ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου που ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα  του Αριτζή απο το 13ο λεπτό απο την άσπρη βούλα......και κράτησε την απόσταση απο την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς !!!!
Στον Άγιο Αθανασιο , η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με αντίπαλο τον Κεραυνό Μοναστηρακίου με σκορ 1-1 ενώ ο Ποντιακός Αργυρούπολης δεν δυσκολεύτηκε στην έδρα των Αμπελοκήπων νικώντας την τοπική ομάδα με σκορ 0-3....
Τέλος επίδειξη δύναμης έκαναν ο Ξηροπόταμος που συνέτριψε με σκορ 5-2 τον Άρη Φωτολίβους ενώ ο Ατρόμητος Περιθωρίου δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με αντίπαλο την Α.Ε. Καλαμπακίου την οποια και κατέβαλε με σκορ 3-1 ....
Αναλυτικα τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής , οι σκόρερς , η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας έχουν ως εξής :

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ  8  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    2012      (ωρα 14:45  μ.μ.)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ  (1-1)
13' Αριτζής(πεν)
1-0
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  (0-2)
65' Ντανατζίδης - 80' Ανδρεάκης(αυτ.)
1-1
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ   (1-2)
40' Κωταϊδης  -  42',68' Βασιλακάκης , 70' Κων/δης
1-3
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ   (1-1)
60' Παπαδόπουλος Γ., 70' Σίντος, 89' Πολυχρονίδης
0-3
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ  (4-1)
17' Αλεξίου, 38 Δημίου Γ., 55' Βίκτωρ, 81',90' Κιουμουρτζης  -   22',40' Γρηγοριάδης
5-2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ  (4-2)
21' Μπαρμπουτεφ, 45' Πατένταλης, 75' Παναηλίδης   - 
60' Τζιβανακης(πεν)
3-1

Στην παρενθεση τα αποτελεσματα του Α’ γυρου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  (σε  13  αγώνες )
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
ΔΙΑΦΟΡΑ
1
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
33
11
0
2
33-17
+16
2
ΕΘΝ.ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
29
9
2
2
28-9
+19
3
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
26
8
2
3
31-10
+21
4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
26
8
2
3
26-15
+11
5
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
25
8
1
4
27-18
+9
6
ΠΟΝΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
20
6
2
5
23-17
+6
7
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
16
5
1
7
25-34
-9
8
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
13
4
1
8
20-24
-4
9
ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9
2
3
8
13-28
-15
10
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
9
2
3
8
12-28
-16
11
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ *
7
3
3
7
15-30
-15
12
ΚΕΡΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
5
1
2
10
9-32
-23

·         ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ -5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΛΟΓΩ ΠΟΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

·         Η Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)
ΣΑΒΒΑΤΟ  15  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    2012      (ωρα 14:45  μ.μ.)
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΕΘΝ. ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ (0-2)

ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ – Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ (2-0)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (0-2)

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ – ΜΕΓ. ΑΛΕΞ.ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (3-0)

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ (1-2)

ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ  (1-4)

Στην παρενθεση τα αποτελεσματα του Α’ γυρου

Εξάρα του Νευροκοπίου με καρέ του Σπυρίδη....μεγάλο διπλό της Καλλιφύτου μέσα στο Δοξάτο!!!!

Με την 11η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην κανονική διάρκεια συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας , όπου σε έξι αναμετρήσεις σημειώθηκαν 25 γκολ.
Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησαν οι Φίλιπποι Δοξάτου , οι οποίοι όμως γνώρισαν την συντριβή στην έδρα τους απο τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου με σκορ 0-3 που είχε σε μεγαλη μέρα τον Μιχάλη Αριτζή ο οποίος  πέτυχε δύο γκολ και ''κατάπιε'' αρκετά χιλιόμετρα.....
Στην δεύτερη θέση και μόλις έναν βαθμό πίσω βρίσκεται ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου που συνέτριψε τον Άρη Φωτολίβους με σκορ 6-2 με τον Σπυρίδη να κάνει ''όργια'' ...και να χτυπάει τετράκις!!!
Μάλιστα η ομάδα του Νευροκοπίου αν και ξεκίνησε μουδιασμένα το πρωτάθλημα με μια ήττα και μια ισοπαλία στα πρώτα δύο ματς  ....στη συνέχεια σημείωσε 8 νίκες και μια ισοπαλία στα υπόλοιπα εννέα.......
Η συνέχεια του πρωταθλήματος αναμένεται συγκλονιστική.....
Στο Μοναστηράκι τώρα  , ο τοπικός Κεραυνός γνώρισε την ήττα απο την Αργυρουπολη με σκορ 1-3 ενώ το Περιθώρι σημείωσε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Αγίου Αθανασίου με σκορ 0-2 και  τον Στέλιο Πατένταλη να συνεχίζει να πυροβολεί με δύο γκολ.....φθάνοντας συνολικά  τα εννέα σε έντεκα αγωνιστικές και να είναι ο 1ος σκόρερς της κατηγορίας!!!!
Ο Πανδραμαϊκός μπορει την 5η αγωνιστική να είχε ...μηδέν βαθμούς....ωστόσο απο την 6η μέχρι και σήμερα σε έξι αγωνιστικές σημείωσε 4 νίκες , μία ισοπαλία και μία ήττα και έφθασε πλέον στην 7η θέση....
Νέο θύμα των πιτσιρικάδων του Πανδραμαϊκού ήταν η Α.Ε. Καλαμπακίου η οποία και έχασε με σκορ 2-1....
Τέλος , χορταστικό ματς διεξήχθη ανάμεσα στους Αμπελόκηπους και τον Ξηροπόταμο , όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν λίγο πριν το τέλος να πετύχουν μια σημαντική νίκη με σκορ 3-2.....
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής , οι σκόρερς , η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας έχουν ως εξής :

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ  24  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2012      (ωρα 14:45  μ.μ.)
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
17',78' Αριτζής, 90' Μίγας
0-3
ΚΕΡ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
18' Γλάβας - 25',37' Πολυχρονίδης , 55' αυτ. Σαμολαδάς
1-3
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
16' Βασιλειάδης Αντ., 30' Χριστιανίδης, 35',42',57',64' Σπυρίδης –   
15' Σεμπελίδης, 17΄Γρηγοριάδης
6-2
ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
28',53' Πατένταλης
0-2
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
29',45' Ταξίδης  -  55' Τζιβανάκης
2-1
Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
41' Παπαδόπουλος Κ.(πεν), 60' Γεωργιάδης, 71' Χαραλαμπίδης  - 25',56' Αλεξίου
3-2Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  (σε  11  αγώνες )
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
ΔΙΑΦΟΡΑ
1
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
27
9
0
2
27-14
+13
2
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
26
8
2
1
29-6
+23
3
ΕΘΝ.ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
23
7
2
2
25-8
+17
4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
22
7
1
3
23-14
+9
5
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
19
6
1
4
20-16
+4
6
ΠΟΝΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
14
4
2
5
18-17
+1
7
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
13
4
1
6
17-18
-1
8
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
13
4
1
6
20-27
-7
9
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
9
2
3
6
11-23
-12
10
ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
8
2
2
7
12-25
-13
11
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ *
6
3
2
6
15-27
-12
12
ΚΕΡΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
4
1
1
9
7-29
-22

·         ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ -5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΛΟΓΩ ΠΟΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 

·         Η Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΣΑΒΒΑΤΟ  1  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    2012      (ωρα 14:45  μ.μ.)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ -  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ


Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012


Η Α.Ε. Καλαμπακίου χάνει το ματς στα χαρτιά με τον Άρη Φωτολίβους !!!!

Μπορεί η Α.Ε. Καλαμπακίου να ήταν η νικήτρια μέσα στο γήπεδο και μάλιστα με το εμφατικό σκορ 5-1 απέναντι στον Άρη Φωτολίβους........ωστόσο χάνει το ματς στα χαρτιά με σκορ 0-3 λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή.....
Διαβάστε παρακατω την απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος και πως έχει διαμορφωθεί πλέον η βαθμολογία μετά την εξέλιξη αυτή......


'' 3. Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος έχοντας υπόψη της το Πρακτικό
της Ε.Κ. 2/12-11-2012 σύμφωνα με το οποίο γίνεται ΔΕΚΤΗ για τους λόγους που αναφέρονται στα ΠΡΑΚΤΙΚΟ
η ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή που υπέβαλλε το σωματείο ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
και  επικυρώνει το Φ.Α. ως εξής :
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ       0-3
Στο πίνακα της βαθμολογίας προστίθενται τρεις (3) βαθμοί στο σωματείο ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ και μηδέν  (0)  
βαθμοί στο σωματείο Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ.''Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  (σε  10  αγώνες )
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
ΔΙΑΦΟΡΑ
1
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
27
9
0
1
27-11
+16
2
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
23
7
2
1
23-4
+19
3
ΕΘΝ.ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
20
6
2
2
22-8
+14
4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
19
6
1
3
21-14
+7
5
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
19
6
1
3
18-13
+5
6
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
13
4
1
5
18-21
-3
7
ΠΟΝΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
11
3
2
5
15-16
-1
8
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
10
3
1
6
15-17
-2
9
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ **
9
2
3
5
10-21
-11
10
ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
8
2
2
6
12-23
-11
11
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ *
3
2
2
6
12-25
-13
12
ΚΕΡΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
4
1
1
8
6-26
-20

·        * ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ -5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΛΟΓΩ ΠΟΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
·         
** Η Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012


Αποφάσεις Δ.Σ. της ΕΠΣ Δράμας - Τιμωρίες ποδοσφαιριστών !

Διαβάστε παρακάτω στο σχετικό ρεπορτάζ τα πρακτικά της συνεδριάσεως του Δ.Σ. τηςΕΠΣ Δράμας που έλαβε χώρα την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου με αποφάσεις καθώς και τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών που απεβλήθησαντο προηγούμενο σαββατοκύριακο.....
Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ                                                                                          Ημερομηνία 22/11/2012
 Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 36                                                                                  Αριθ.πρωτ. 2044                        
ΤΗΛ. 36081
Προς
 Όλα τα σωματεία της δύναμής μας
    
             Στις έδρες τους
Κύριε Πρόεδρε
Σας στέλνουμε αντίγραφο από το πρακτικό της Επιτροπής Πρωταθλήματος το οποίο επικυρώθηκε 
σε συνεδρίαση από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ Ε.Π. 10/21-11-2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 21-11-2012
ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α ΄ Επικύρωση Φ.Α. 17, 18/11-2012
1. Κλήση σε έγγραφη απολογία σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, βάσει Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο..
2. Κλήση σε έγγραφη απολογία Προέδρου ΔΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗ ΕΛ. σωματείου ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ βάσει
Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο..
3. Κλήση σε έγγραφη απολογία ποδοσφαιριστή
ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Ι. αριθμός δελτίου 557388 σωματείου Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ
ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ βάσει Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο..
4. ΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ - Α.Ε. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ.Ο αγώνας
 δεν διεξήχθη διότι αποχώρησε
από το πρωτάθλημα της Β ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας το σωματείο Α.Ε. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ. Ο αγώνας
κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ του σωματείου ΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ. Στον πίνακα της βαθμολογίας προστίθενται
τρεις (3) βαθμοί στο σωματείο ΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ και μηδέν βαθμοί στο σωματείο Α.Ε. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ.
Β΄ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  17,18/11-2012                                                                                 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΟΙΝΗ
ΕΝΑΡΞΗ
1. ΚΙΑΚΟΣ Ε.
1139192
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
18/11/2012
2. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ Ε.
1142840
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
2αγ(εξύβρ.αντιπ+πρόστ. 20€)
18/11/2012
3. ΡΑΝΤΟ ΠΕΤΡΟ
1230115
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
1αγ(τελευτ.παίκτης+πρόστ.10€)
18/11/2012
4. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Λ.
1247081
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
18/11/2012
5. ΕΡΜΕΙΔΗΣ Δ.
1216230
ΕΡΜΗΣ ΟΧΥΡΟΥ
4αγ(εξύβρ.διαιτ+πρόστιμο 40€)
18/11/2012
6. ΠΑΤΣΟΥΚΗΣ Ν.
543965
ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
1αγ(επικ.παίξιμο+πρόστ.10€)
18/11/2012
7. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
1299821
ΠΑΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
19/11/2012
8.ΤΣΑΓΓΑΛΙΔΗΣ Ν.
1264321
Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
19/11/2012
9. ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Ι.
557388
Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΠΤΕΛΕΑΣ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
19/11/2012
10. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Φ.
1239149
Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΠΤΕΛΕΑΣ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
19/11/2012
11. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Σ.
1296383
ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ
1αγ(2η κίτρ+πρόστιμο 10€)
19/11/2012
12. ΣΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ Β.
433923
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
1αγ(τελευτ.παίκτης+πρόστ.10€)
19/11/2012
13. ΤΟΥΜΠΑΣ Α.
1291447
ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
4αγ(εξύβρ.θείων+πρόστ.40€)
19/11/2012
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ 17,18/11-2012 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ
ΕΠΙΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 20-12-2012
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΜΕΧΡΙ
ΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΤΑΚΥΡΟΥΤΑΙ ΥΠΕΡ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, ΒΑΣΕΙ ΑΡΘΡΟΥ 29 ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.
Ακριβές αντίγραφο
Ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Π.Σ. Δράμας
ΓΕΩΡ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012


Με νίκες συνέχισαν Δοξάτο και Νευροκόπι ....ανεβαίνει ο Πανδραμαϊκός !

Με την 10η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας , όπου σημειώθηκαν 22 γκολ σε έξι αναμετρήσεις......
Οι πρωτοπόροι συνέχισαν με εκτός έδρας νίκες , με τους μεν Φίλιππους Δοξάτου να κάνουν παρτυ μεσα στο Φωτολίβος επί του τοπικού Άρη τον οποίο και συνέτριψαν με σκορ 2-6 χάρη σε χατ-τρικ του Βασιλακάκη ενώ ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καλαμπακίου με σκορ 0-2.....

Απο τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισαν οι νίκες του Περιθωρίου επί του Μοναστηρακίου με σκορ 3-1 και η νέα νίκη που πέτυχε ο Πανδραμαϊκός με σκορ 1-2 μεσα στους Αμπελόκηπους και δείχνει να συνέρχεται .....

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής , οι σκορερς , η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας έχουν ως εξής :

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ  17  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2012      (ωρα 14:45  μ.μ.)
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
78’ΣΑΒΒΙΔΗΣ – 70’ΜΙΓΑΣ
1-1
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
21’,78’ ΧΑΡΕΜΙ –
20’,65’,80’ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ , 37’ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ , 75’,89’ ΝΤΙΝΑΣ
2-6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
36’ΠΕΡΣΙΑΝΛΗΣ , 60’,67’ΠΙΣΤΙΚΟΣ – 20’ΛΟΥΚΑΣ
3-1
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
70’,81’ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ
0-2
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
45’,55΄ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ , 61’ΒΙΚΤΟΡ
3-0
Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
75΄ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – 7’ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ , 30’ΤΑΞΙΔΗΣ
1-2Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  (σε  10  αγώνες )
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
Β
Ν
Ι
Η
ΓΚΟΛ
ΔΙΑΦΟΡΑ
1
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
27
9
0
1
27-11
+16
2
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
23
7
2
1
23-4
+19
3
ΕΘΝ.ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
20
6
2
2
22-8
+14
4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
19
6
1
3
21-14
+7
5
ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
19
6
1
3
18-13
+5
6
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
12
3
3
4
15-19
-4
7
ΠΟΝΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
11
3
2
5
15-16
-1
8
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
10
3
1
6
16-26
-10
9
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
10
3
1
6
15-17
-2
10
ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
8
2
2
6
12-23
-11
11
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
8
2
2
6
12-25
-13
12
ΚΕΡΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
4
1
1
8
6-26
-20

Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 24  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2012      (ωρα 14:45  μ.μ.)
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ

ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ

Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ

Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: