Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ιδανική αυτό(Χ)ειρας η Προσοτσάνη....ισοφαρίστηκε στο 94'.....απο τον Ορφέα Ξάνθης.......



HATZISAVIDISΌταν πετάς στον κάλαθο των αχρήστων 11 τελικές προσπάθειες για γκολ, εκ των οποίων οι 7 θεωρούνται «κλασσικές» στην ποδοσφαιρική διάλεκτο και μάλιστα οι 2 καταλήγουν στα δοκάρια, όταν επί 70 και πλέον λεπτά έχεις «πνίξει» τον αντίπαλό σου και σε πολλές περιπτώσεις παίζεις «σαν τη γάτα με το ποντίκι», όντας από το 20λεπτο μπροστά στο σκορ και στο φινάλε η σούμα λέει «ένας βαθμός», ε τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Οι 200 περίπου φίλαθλοι που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τον παγωμένο βοριά ήρθαν στο «Γεώργιος Μακρής» για να δουν ένα σπουδαίο θέαμα από δύο ομάδες που έχουν αφήσει τη δική τους «στάμπα» στον 1ο όμιλο της Δ’ Εθνικής όλα αυτά τα χρόνια. Εκ προοιμίου το ματς ήταν ντέρμπι και οι φιλοξενούμενοι, που πέρυσι έχασαν στην ισοβαθμία την άνοδό
τους στην 3η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας μάλιστα στο 10λεπτο δύο φορές κοντά στο να ανοίξουν αυτοί πρώτοι το σκορ. Η Προσοτσάνη σταδιακά αντέδρασε, πήρε τα ηνία στο χώρο του κέντρου, έψαξε με ορθόδοξο τρόπο να επισκεφτεί τα καρέ του Μεμέτ Ογλού και ουσιαστικά στην 1η καλή στιγμή της στο παιχνίδι ο παίκτες της ευτύχησαν να πετύχουν το 1-0 (20ό Χατζησαββίδης-foto).
Λογικό ήταν το γκολ να αλλάξει τις ισορροπίες στο ντέρμπι και οι γηπεδούχοι με τον υπέρ του 1-0 αλλά και την ψυχολογία ανεβασμένη απείλησαν – με το μοιραίο του ματς Δούμπλατζη – τα αντίπαλα καρέ για ένα 2ο τέρμα που θα τους έκανε τη ζωή πιο εύκολη για τη συνέχεια του ματς. Στάθηκαν πάντως και άτυχοι καθώς λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους η σέντρα σουτ του σκόρερ σταμάτησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, αλλά εκεί που κυριολεκτικά «χάθηκε το τόπι» από πλευράς γηπεδούχων ήταν στο 1ο δεκάλεπτο της επανάληψης: 5 κλασσικές ευκαιρίες για να γίνει όχι μόνο το 2-0, αλλά να πάρει το σκορ και διαστάσεις, όλες χαμένες από το Δούμπλατζη που σήμερα τίποτα δεν του πήγαινε καλά στην τελική προσπάθεια, καταγράφηκαν στο φύλλο της στατιστικής, αλλά το σκορ παρέμεινε εκεί στα επίπεδα του ισχνού 1-0. Μέχρι και το 80ό λεπτό η Προσοτσάνη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, με πολλή καλή αμυντική λειτουργία, χαφ που έτρεχαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του πάντα σε ετοιμότητα Σκιαθίτη.
Μπαίνοντας στο τελευταίο 10λεπτο του ματς η αγωνία είχε «χτυπήσει» κόκκινο, καθώς το αίσθημα αυτοσυντήρησης των παικτών του Γιάννη Οικονόμου για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα βλέποντας ότι μπροστά δεν άλλαξε κάτι παρά τη χρησιμοποίηση του Κούτρα στη θέση του Δούμπλατζη, τους οδήγησε ασυναίσθητα κάτω από το χώρο του κέντρου και προς την περιοχή τους. Οι φιλοξενούμενοι του Ορφέα ωστόσο δεν μπορούσαν να φανούν και πάλι απειλητικοί και όλα έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα η Προσοτσάνη θα πανηγύριζε το 1ο τρίποντο στη χρονιά. Λογάριαζαν όμως χωρίς το Μουμίν Ογλού, ο οποίος κυριολεκτικά στα «χασομέρια» κι ενώ το ρολόι σημάδευε το 93’45’’ με κεφαλιά «ψαράκι» έδωσε για 2η σερί αγωνιστική στην ομάδα του την ισοπαλία στις καθυστερήσεις!
Η άμμος στην κλεψύδρα του ματς είχε πλέον τελειώσει καθώς ο άριστος κ. Κουμπαράκης είχε υποδείξει 5 λεπτά για τις αλλαγές και τους όποιους τραυματισμούς σημειώθηκαν στην επανάληψη και η ιστορία του ματς κατέγραψε μια καθ’ όλα άδικη βάσει εικόνας του ματς ισοπαλία μεταξύ Προσοτσάνης και Ορφέα Ξάνθης.
Λεπτό προς λεπτό:
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο παιχνίδι ο Ξανθόπουλος παίζει το «ένα-δύο» με το Μουμίν Ογλού που πλάγια στην περιοχή σούταρε με το Σκιαθίτη δύσκολα να παραχωρεί με τα πόδια το 1ο κόρνερ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό κι ενώ το κόρνερ είχε περάσει ανεκμετάλλευτο για τους παίκτες του Ορφέα, ο Σίντος κατά λάθος σημαδεύει τον Ξανθόπουλο που εκτός περιοχής πλασάρει ψηλοκρεμαστά στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.
Αντίδραση της Προσοτσάνης στο 16ο λεπτό όταν η επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Μοσχοφίδη δεν προλαβαίνουν τόσο ο Κανάτας που κινήθηκε σαν κρυφός φορ, όσο κι ο Δούμπλατζης την έξοδο του Μεμέτ Ογλού, που δύσκολα μπλόκαρε την μπάλα.
Το σκορ άνοιξε όπως γράψαμε και πιο πάνω στο 20ό λεπτό: οι Μοσχοφίδης και Κωνσταντινίδης άλλαξαν εκτός περιοχής Ορφέα την μπάλα κι ο 2ο την κατάλληλη στιγμή είδε την κίνηση του Χατζησαββίδη, ο οποίος αφού απέφυγε και το Μεμέτ Ογλού σε κενή εστία με το αριστερό πόδι την έστειλε ψηλά στον ουρανό των διχτύων μέσα σε πανηγυρισμούς…1-0.
Ακριβώς στο ημίωρο ο Καλαϊτζής Δημ. κλέβει στο χώρο άμυνας των φιλοξενούμενων και τροφοδοτεί με τη μία το Δούμπλατζη, ο οποίο σε θέση τετ α τετ πλασάρει μόλις άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα σε νέο κλέψιμο αυτή τη φορά από πλευράς Κανάτα η Προσοτσάνη «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση με την μπαλιά του Παλτζίδη για το Δούμπλατζη, αλλά βγαίνοντας ο τερματοφύλακας του Ορφέα μακριά από την περιοχή του πρόλαβε και τον κόντραρε πριν αυτός γίνει απειλητικός εκ νέου προς την εστία του.
Σημάδια ζωής για τους παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή στο ματς μετά το 10λεπτο, καθώς στο 38ολεπτό ο Μαυρόπουλος αλλάζει όμορφα το παιχνίδι και βρίσκει στην πλάτη της άμυνας το Μουμίν Ογλού, αλλά και πάλι ο Σκιαθίτης είχε την «απάντηση» στο συρτό σουτ του ξανθιώτη επιθετικού.
Μακρινό σουτ του Μαλαδένη στο 41ο λεπτό δεν ανησυχεί το Σκιαθίτη που μπλοκάρει σταθερά την μπάλα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παλτζίδης τροφοδοτεί στο ημικύκλιο της περιοχής το Δούμπλατζη που με περίτεχνη κίνηση «χορεύει» τον προσωπικό του αντίπαλο, ωστόσο το πλασέ του με το αριστερό κι ενώ η μπάλα κατευθύνεται στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας αποκρούεται με υπερένταση από το Μεμέτ Ογλού, που πραγματοποιεί την επέμβαση του αγώνα.
Η Προσοτσάνη πάντως έφτασε σε 2ο γκολ πριν την 15λεπτη ανάπαυλα στο 43ο λεπτό, όταν ο Χατζησαββίδης από δεξιά επιχείρησε τη σέντρα σουτ, η μπάλα με περίεργη τροχιά λόγω αέρα – τον είχε κόντρα η γηπεδούχος σ’ αυτό το χρονικό διάστημα – έφτασε μέχρι το πίσω μέρος της εστίας του Μεμέτ Ογλού με το οριζόντιο δοκάρι να στέκεται εμπόδιο στον 21χρονο επιθετικό να πετύχει το 2-0.
Στο 10λεπτο του «τρόμου» με την έναρξη της επανάληψης όπως σας είχαμε προϊδεάσει οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου πραγματικά έκαναν «σμπαράλια» τους αντιπάλους τους. Πάμε…
Στα δευτερόλεπτα από το 1ο σφύριγμα του κ. Κουμπαράκη στο β’ μέρος, οι Μοσχοφίδης-Κανάτας-Καλαϊτζής Δημ. άλλαξαν από αριστερά την μπάλα, ο μικρός έβγαλε την παράλληλη σέντρα ακριβείας στη γωνία της μικρής περιοχής εκεί όπου στην πορεία της πετάχτηκε ο Δούμπλατζης, πλάσαρε ιδανικά αλλά ο Μεμέτ Ογλού με δυσκολία μπλόκαρε.
Με τη συμπλήρωση των 50 λεπτών αυτή τη φορά από δεξιά στο χώρο του κέντρου ο Σίντος σώζει την μπάλα πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ και τροφοδοτεί το Μοσχοφίδη κι εκείνος με τη σειρά του το Δούμπλατζη που καλύπτεται, ο 19χρονος φορ μπήκε από πλάγια στην περιοχή, άνοιξε όμως την τελευταία στιγμή το κοντρόλ και δυσκόλεψε την προσπάθειά του, δίνοντας τη δυνατότητα στο Μουμίν Ημήτ να τον παρενοχλήσει τόσο, όσο το πλασέ του να καταλήξει κόρνερ.
Στο 52ο λεπτό ο Κανάτας κλέβει άλλη μια μπαλιά έξω από την περιοχή της Προσοτσάνης κι ο Κωνσταντινίδης με το κεφάλι βρίσκει το Δούμπλατζη να φεύγει υπό την πίεση του Μουμίν Ημήτ κάτω από το χώρο του κέντρου με την μπάλα στην κατοχή του, αποφεύγει και τον εξελθόντα Μεμέτ Ογλού αλλά σε κενή εστία και με τη δύναμη του ανέμου αυτή κατέληξε άουτ, αφού ο νεαρός άσσος των «κυανόλευκων» δεν μπόρεσε παρά την υπερπροσπάθεια να την προλάβει και να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα!
Στο αμέσως επόμενο λεπτό Μοσχοφίδης και Χατζησαββίδης παίζουν το «ένα-δύο» από δεξιά ο σκόρερ μπαίνει στην περιοχή και πασάρει με ακρίβεια στο πόδι του Δούμπλατζη που πλασάρει με το Μουμίν Ημήτ με υπερένταση να παραχωρεί το κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα αυτή τη φορά από την αριστερή πτέρυγα η επίθεση της Προσοτσάνης με τον Παλτζίδη να αποφεύγει την αντίσταση δύο αντιπάλων, να δίνει την ασσίστ στο Δούμπλατζη που εξ επαφής με δύναμη σημαδεύει το δεξί δοκάρι του εμβρόντητου Μεμέτ Ογλού.
Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 81ο λεπτό ο Παλτζίδης και πάλι με μια κούρσα 50 μέτρων από το χώρο άμυνάς του πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σήκωσε το κεφάλι βλέποντας σε θέση βολής τον Κούτρα που ενώ μπορούσε να πλασάρει με τη μία από το σημείο του πέναλτι θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω και ουσιαστικά όταν το έκανε η ευκαιρία είχε χαθεί.
Σουτ φάουλ του Σουκρή Ογλού λίγο πιο μέσα από τη γωνία της περιοχής στέλνει με άμεση εκτέλεση την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σκιαθίτη που παρακολουθούσε την πορεία της, άουτ και στο 87ο μακρινό ξαφνικό σουτ του Μαυρόπουλου αναγκάζει τον πορτιέρο της Προσοτσάνης με δυσκολία να μπλοκάρει σταθερά.
Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του ματς ο Μαυρόπουλος με κάθετη στη γωνία της περιοχής τροφοδοτεί το Χουσεΐν Ογλού που εν κινήσει αποφεύγει την έξοδο του Σκιαθίτη, σχεδόν από την τελική γραμμή επιχειρεί σέντρα σουτ που περνάει ανεκμετάλλευτη καθώς κανείς συμπαίκτης του δε παρακολουθούσε την εξέλιξη της φάσης και φτάνουμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων:
Ξανθόπουλος και Χουσεΐν Ογλού αλλάζουν γρήγορα την μπάλα από δεξιά, ο 2ος μπαίνει στην περιοχή και σεντράρει χαμηλά, Δημητριάδης, Φερφέρης και Σίντος δεν μπορούν να ανακόψουν την πορεία της ούτε κι ο Σκιαθίτης κι ο Μουμίν Ογλού μόνος αφύλακτος από τα 3 μέτρα με κεφαλιά ψαράκι «πάγωσε» για τα καλά το γήπεδο…1-1!
Άρχοντας του αγώνα ήταν ο κ. Κουμπαράκης Στέφανος (Μανάκης Γεώργιος & Χούσκογλου Αϊχάν οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Θράκης. Έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φερφέρη (31ο), Χατζησαββίδη (72ο) & Κανάτα (85ο) από πλευράς Προσοτσάνης και στους Καραγκιόζη (27ο), Μουμίν Ημήτ (59ο) & Τηλαβερίδη (84ο) από πλευράς Ορφέα Ξάνθης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης, Σίντος, Καλαϊτζής Δημ., Δημητριάδης, Κωνσταντινίδης, Κανάτας, Μοσχοφίδης, Δούμπλατζης (62ο Κούτρας – 87ο Κερασίδης), Παλτζίδης (89ο Παλλικάρης), Κανάτας, Χατζησαββίδης.
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Μεμέτ Ογλού, Μόσχος, Μαυρόπουλος, Μουμίν Ημήτ (72ολ.τρ. Τηλαβερίδης), Παυλακάκης (46ο Χουσεΐν Ογλού), Σουκρή Ογλού, Καραγκιόζης, Παπαστεφάνου (62ο Μπαμπαΐτης), Μαλαδένης, Ξανθόπουλος, Μουμίν Ογλού.
Τα αποτελέσματα & οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής:
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΣΟΥΦΛΙ
7ο & 42ο Παγωνίδης, 15ο Ρουσσίδης, 68ο Γκαραγκλίδης
0 – 4
(0 – 3)
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ – ΑΡΡΙΑΝΑ
32ο Αγγελακάκης, 47ο Ιμπράμ Αχμέτ, 88ο Ισά Τσανέρ
0 - 3
(0 – 1)
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
38ο πέν. Μανάφης / 75ο Ιωαννίδης
1 – 1
(1 – 0)
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ – ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
20ό Χατζησαββίδης / 94ο Μουμίν Ογλού
1 – 1
(1 – 0)
ΕΥΜΟΙΡΟ – ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
7ο Αδαμάκης, 55ο Μπουλγκούρας / 5ο Ζαχαριάδης, 45ο Μπουζούρας, 82ο αυτ. Αδαμάκης
2 – 3
(1 – 2)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΧΗΛΗ
52ο, 64ο & 89ο πέν. Βλάχος
3 – 0
(0 – 0)
ΣΑΠΕΣ - ΚΑΒΑΛΑ3 – 0
άαγ.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου την 2η αγωνιστική
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓΒΑΘΝΙΗΤΕΡΜΑΤΑ+/-
1η
ΣΟΥΦΛΙ
2
6
2
0
0
8 - 1
+6
2η
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
2
4
1
1
0
5 - 2
+3
3η
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
2
4
1
1
0
4 - 1
+3
4η
ΣΑΠΕΣ
2
4
1
1
0
4 - 1
+3
5η
ΑΡΡΙΑΝΑ
2
4
1
1
0
3 - 0
+3
6η
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
2
4
1
1
0
3 - 1
+2
7η
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
2
4
1
1
0
4 - 3
0
8η
ΝΕΑ ΧΗΛΗ
2
3
1
0
1
3 - 3
+3
9η
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
2
2
0
2
0
3 - 3
0
10η
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
2
2
0
2
0
1 - 1
0
11η
ΕΥΜΟΙΡΟ
2
0
0
0
2
2 - 5
-3
12η
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
2
0
0
0
2
0 - 7
-7
13η
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
2
0
0
0
2
1 - 7
-6
14η
ΚΑΒΑΛΑ
2
-3
0
0
0
0 - 6
-6










ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Μεταξύ τους παιχνίδια, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ του παιχνίδια & 3. Μπαράζ

Η επόμενη αγωνιστική (3η ~ Κυριακή 20-11-2011 ~ 3μ.μ.)
ΣΟΥΦΛΙ – ΑΡΡΙΑΝΑ
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ – ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΝΕΑ ΧΗΛΗ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
ΚΑΒΑΛΑ – ΕΥΜΟΙΡΟ
ΣΑΠΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
πηγη ενημερωσης  : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: