Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Έναν πόντο γεμάτο υποσχέσεις απέσπασε η Προσοτσάνη στην Κομοτηνή (0-0).....!!!!!!!!


Στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων κατά τη…μακρά περίοδο προετοιμασίας που κράτησε σχεδόν τρεις μήνες Προσοτσάνη και Αρριανά στο ουδέτερο γήπεδο της Πετρούσας είχαν προσφέρει γκολ και θέαμα καθώς σημείωσαν 7 συνολικά γκολ (σ.σ. 4-3 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων). Σήμερα όμως στην αργοπορημένη πρεμιέρα του 1ου ομίλου της Δ’ Εθνικής στην έδρα των νεοφώτιστων το 0-0 ήρθε να «σφραγίσει» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησαν Νίκος Ουσταμπασίδης και Γιάννης Οικονόμου. Οι δύο ομάδες κυριολεκτικά τα μοίρασαν όλα: τελικές προσπάθειες για γκολ, κόρνερ, κίτρινες κάρτες («λίγος» πάντως αποδείχθηκε σε γενικές γραμμές ο ρέφερι από τις Κρηνίδες), αλλά δίχτυα δε βρήκαν!

Παρουσία περίπου 300 φιλάθλων σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, γρήγορα όμως η νεανική 11άδα που εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Οικονόμου ανέκτησε τα ηνία του παιχνιδιού και μάλιστα πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 1ο δεκάλεπτο η Προσοτσάνη είχε απολέσει δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ από τα αποδυτήρια. Μέχρι το ημίωρο του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το ρυθμό και απειλούσαν κυρίως όμως με στημένα, μάλιστα διαμαρτύρονται για τη φάση του 35ου λεπτού, χρονικό σημείο στο οποίο ο Παλλικάρης χρίστηκε σκόρερ, όμως ο κ. Κωνσταντινίδης ανακάλυψε φάουλ στον αέρα και ακύρωσε το γκολ. «Φωνές» είχαμε και από πλευράς παικτών και φιλάθλων των Αρριανών όταν ο Σκιαθίτης έπεσε σωτήρια στα πόδια του Ιμπράμ Αχμέτ μέσα στη μικρή περιοχή τρία λεπτά αργότερα, με τον έμπειρο επιθετικό των γηπεδούχων να πέφτει στο χόρτο ζητώντας πέναλτι.
Το υπόλοιπο διάστημα του 1ου ημιχρόνου αλλά και μέχρι τις «παρυφές» του τελευταίου 10λέπτου του ματς δεν έγινε κάποια σημαντική φάση μπροστά στα καρέ τόσο του Πολυμερίδη, όσο και του Σκιαθίτη με την μπάλα ναι μεν να ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να φτάνει με αξιώσεις στις περιοχές. Το ματς στο β’ μέρος έγινε πιο «άναρχο», με περισσότερα φάουλ και κίτρινες κάρτες (σε κάποιες περιπτώσεις ο κ. Κωνσταντινίδης χάρισε στους γηπεδούχους τουλάχιστον μία αποβολή) και μαζί με τις αλλαγές που πραγματοποιούσαν κατά τη διάρκειά του οι δύο τεχνικοί ο ρυθμός μοιραία έπεφτε. Πριν μπούμε στην τελική ευθεία του ματς με το 0-0 να παραμένει, οι δύο ομάδες ενέτειναν τις προσπάθειές τους για κάποιο γκολ, με τους παίκτες του Νίκου Ουσταμπασίδη για έναν περίπου 5λεπτο να κλείνουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους και να απειλούν με σουτ δις, αλλά η μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών και ήταν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έστω και την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή θα μπορούσαν να κατακτήσουν το τρίποντο. Ας όψεται όμως ο Κουράκ…
Λεπτό προς λεπτό:
Με τη συμπλήρωση 5 λεπτών στο ματς και μετά τα δύο απανωτά κόρνερ των γηπεδούχων που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, η Προσοτσάνη βρέθηκε κοντά στο 0-1 όταν από κάθετη μπαλιά στη γωνία της περιοχής του Κανάτα, ο Χατζησαββίδης ξεπέρασε στο σπριντ το Σερίφογλου και βρέθηκε απέναντι στον Πολυμερίδη, καθυστέρησε όμως τόσο όσο ο γκολκίπερ των Αρριανών να του κλείσει το οπτικό πεδίο και να αποκρούσει το πλασέ του σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα αυτή τη φορά από αριστερά ο Ουζούνογλου με ωραία σέντρα τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και πλάγια από το σημείο του πέναλτι το Δούμπλατζη, ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Πολυμερίδη.
Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφεται στο 13ο λεπτό, όταν από το γέμισμα στην περιοχή του Δοϊράν ο Δημητριάδης διώχνει πάνω στο Μεμέτ Ερμπίλ που με σουτ δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Σκιαθίτη με τον τελευταίο να παραχωρεί πέφτοντας στη δεξιά του γωνία το 3ο κόρνερ για λογαριασμό των Αρριανών.
Λίγο μετά το ημίωρο ο Ουζούνογλου εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Κερασίδης γίνεται αποδέκτης της μπάλας στα όρια του ημικυκλίου της περιοχής όμως το σουτ μπλοκάρει ο Πολυμερίδης σταθερά.
Στο 35ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Κανάτα ο Δούμπλατζης νικάει στο αέρα τον αντίπαλο τερματοφύλακα η μπάλα «σκάει» στη μικρή περιοχή κι ο Παλλικάρης προλαβαίνει δύο αμυνόμενους και με το κεφάλι τη στέλνει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, ωστόσο ο ρέφερι εφευρίσκει φάουλ και ακυρώνει το γκολ.
Στην τελευταία καλή στιγμή του α’ μέρους στο 38ο λεπτό ο Μεμέτ Ερμπίλ πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα της Προσοτσάνης μπήκε στην περιοχή πασάροντας στον Ιμπράμ Αχμέτ που κέρδισε τις κόντρες από Δημητριάδη και Καλαϊτζή Δημ., αλλά σωτήρια ο Σκιαθίτης διώχνει πρώτα την μπάλα και μετά ο επιθετικός των γηπεδούχων πέφτει στο έδαφος, με τον καβαλιώτη διαιτητή να δείχνει «παίζεται».
Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό ο Δούμπλατζης άφησε στη μέση την εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο του Κανάτα βγαίνοντας ένας με έναν με τον Πολυμερίδη, βλέποντας όμως το Λατίφ να τον προλαβαίνει στα όρια της περιοχής θέλησε να πασάρει δίπλα του στον αφύλακτο Κούτρα με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του κεντρικού αμυντικού των Αρριανών και να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα.
Στο 78ο λεπτό ο Κιουτσούκ με ωραία αλλαγή παιχνιδιού βρίσκει στη γωνία της περιοχής το Δοϊράν που αποφεύγει στην κίνηση το Σίντο και σουτάρει στην αγκαλιά του Σκιαθίτη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χασιώτης για εκατοστά δε βρήκε στόχο με το συρτό του σουτ από το ημικύκλιο.
Μπαίνοντας στο 90ό λεπτό χάνεται η μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες του Γιάννη Οικονόμου, όταν ο Κερασίδης με το κεφάλι κάτω από το χώρο του κέντρου κόβει τη μεταβίβαση του Λατίφ και βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Κούτρα που προλαβαίνει την έξοδο του Πολυμερίδη και πλασάρει από πάνω του, όμως ο έμπειρος Κουράκ έτρεξε προς τη γραμμή τέρματος και με το γόνατο σώζει τη ομάδα του από τη βέβαιη παραβίαση!
Άρχοντας του αγώνα ήταν ο κ. Κωνσταντινίδης Λ. Δημήτρης (Μπακλατζής Χρήστος & Πτηνόπουλος Ρωμανός οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Καβάλας. Έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λιάρα (14ο), Αγγελακάκη (38ο), Χασιώτη (42ο) & Λατίφ (65ο) από πλευράς Αρριανών και στους Παλτζίδη (52ο), Σίντο (62ο), Στεργιάκο (63ο) & Παλλικάρη (77ο) από πλευράς Προσοτσάνης.
ΑΡΡΙΑΝΑ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Πολυμερίδης, Λιάρας, Σερίφ Ογλού, Κουράκ Ερκάν, Λατίφ Λατίφ, Ντελή Χουσεΐν, Μεμέτ Ερμπίλ (75ο Κιουτσούκ Αμέτ), Δοϊράν Αμέτ, Ιμπράμ Αχμέτ (63ο Ισά Τσανέρ), Χασιώτης (84ο Μεμέτ Εμρέ), Αγγελακάκης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης, Σίντος, Παλλικάρης, Δημητριάδης, Καλαϊτζής Δημ. (46οΠαλτζίδης), Κανάτας, Στεργιάκος, Χατζησαββίδης (56ο Κούτρας), Δούμπλατζης (72ο Αμανατίδης), Κερασίδης ,Ουζούνογλου.


Τα αποτελέσματα & οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής:
ΣΟΥΦΛΙ – ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
2ο & 34ο πέν. Σεμερτζίδης, 19ο Παπαναστασίου, 24ο Ρουσσίδης / 27ο Χρήστου
4 – 1
(4 – 1)
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
56ο Σολακίδης, 57ο πέν. Μανάφης, 85ο πέν. Σαουλίδης
0 – 3
(0 – 0)
ΑΡΡΙΑΝΑ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

0 – 0
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΜΟΙΡΟ
26ο Παναγιωτίδης, 86ο Γκαϊτατζής
2 – 0
(1 – 0)
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Σάββατο 05/11/2011)
88ο πέν. Μουμίν Ογλού, 93ο αυτ. Πολυχρονιάδης / 44ο Τσιμπλίδης, 53ο Χατζηβασιλειάδης
2 – 2
(0 – 1)
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ – ΣΑΠΕΣ
66ο Τσιφτελίδης / 44ο Αμέτ Ερκάν
1 – 1
(0 – 1)
ΝΕΑ ΧΗΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

3 – 0
άαγ.






Η βαθμολογία του 1ου ομίλου την 1η αγωνιστική
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
ΑΓ
ΒΑΘ
Ν
Ι
Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
+/-
1η
ΣΟΥΦΛΙ
1
3
1
0
0
4 - 1
+3
2η
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
1
3
0
0
0
3 - 0
+3
3η
ΝΕΑ ΧΗΛΗ
1
3
0
0
0
3 - 0
+3
4η
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
1
3
0
0
0
2 - 0
+2
5η
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
1
1
0
0
0
2 - 2
0
6η
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
1
1
0
0
0
2 - 2
0
7η
ΣΑΠΕΣ
1
1
0
0
0
1 - 1
0
8η
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
1
1
0
0
0
1 - 1
0
9η
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
1
1
0
0
0
0 - 0
0
10η
ΑΡΡΙΑΝΑ
1
1
0
0
0
0 - 0
0
11η
ΕΥΜΟΙΡΟ
1
0
0
0
0
0 - 2
-2
12η
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
1
0
0
0
0
0 - 3
-3
13η
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
1
0
0
0
1
1 - 4
-3
14η
ΚΑΒΑΛΑ
1
-3
0
0
0
0 - 3
-3







19 - 19


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Μεταξύ τους παιχνίδια, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ του παιχνίδια & 3. Μπαράζ
Η επόμενη αγωνιστική (2η ~ Κυριακή 13-11-2011 ~ 3μ.μ.)
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΣΟΥΦΛΙ
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ – ΑΡΡΙΑΝΑ
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ – ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΥΜΟΙΡΟ – ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΧΗΛΗ
ΣΑΠΕΣ – ΚΑΒΑΛΑ
πηγή προελέυσεως: www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: