Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στη Δ Εθνική όλες οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων


Κανονικά θα συμμετέχουν όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών ΕΠΣ στη Δ Εθνική, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου ουσιαστικά ακυρώθηκε η διαδικασία των μπαράζ.
Με την απόφαση αυτή καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια εφαρμογής, τόσο της περσινής προκήρυξης του πρωταθλήματος της Δ Εθνικής, όσο και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και βέβαια του περιβόητου αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ. Να θυμίσουμε ότι στην περσινή προκήρυξη είχαμε την απόφαση της μείωσης των ομάδων της Δ Εθνικής από 147 σε 96 και ταυτόχρονα των ομίλων
από 10 σε 6, με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν πολλές ομάδες με συνεχή παρουσία στην κατηγορία επί χρόνια και μάλιστα χωρίς να πάρουν τακτική επιχορήγηση τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια. Στην ίδια προκήρυξη είχε αποφασιστεί η διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ανάμεσα στις πρωταθλήτριες των Ενώσεων, οι οποίοι έγιναν μόνο και μόνο για να προκαλέσουν επιπλέον έξοδα στις ομάδες που συμμετείχαν. Η απόφαση για άνοδο στην Δ Εθνική όλων των πρωταθλητριών των Ενώσεων αφήνει εκτός νυμφώνα δύο ομάδες που δεν συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, την εκπρόσωπο της ΕΠΣ Φλώρινας Ελλάδα Άνω Καλλινίκης και της εκπροσώπου της ΕΠΣ Γρεβενών Κτηνοτροφικού Αστέρα Καλλιράχης, οι οποίες αδικούνται κατάφωρα από την απόφαση αυτή. Να σημειωθεί ότι ο δύο αυτές ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου λόγω του οικονομικού βάρους που θα επωμίζονταν οι διοικήσεις τους. Καλό θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα και στις δύο αυτές ομάδες, αν θέλουν, να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής, μετά και την ακύρωση της διαδικασίας αυτής.
Το ζήτημα των ομίλων της Δ Εθνικής απασχόλησε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με τα παράπονα των προέδρων Ενώσεων να είναι πολλά στο ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των ομίλων σε έξι και την συνεπαγόμενη αύξηση των αποστάσεων και των εξόδων. Εξάλλου, οι ομάδες της Κρήτης είχαν εκφράσει εδώ και μήνες την έντονη αντίδρασή τους. Τελικά αποφασίστηκε να γίνουν οκτώ οι όμιλοι στη Δ Εθνική της νέας περιόδου και να συμμετέχουν σε αυτούς όλες οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων, για να είναι αρκετές οι ομάδες σε κάθε όμιλο.
Η απόφαση του Δ. Σ. της ΕΠΟ, για την Δ Εθνική, έχει ως εξής: «Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012-2013, αυτό θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 124 ομάδων (96 που ήταν αρχικά η πρόβλεψη, αλλά και όσες ομάδες συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, αλλά δεν τα κατάφεραν να κερδίζουν την άνοδο), με την προοπτική στο τέλος της περιόδου να μείνουν οι αντίστοιχες ομάδες που προβλέπονται από τον αρχικό προγραμματισμό με στόχο τη μείωσή τους, όπως έχει αποφασιστεί σε παλαιότερη τακτική γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της ΕΠΟ».
Ο τελικός καταρτισμός των ομίλων θα γίνει στα μέσα Αυγούστου, αφού ξεκαθαριστεί πρώτα πόσες ομάδες θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από τις 95 ομάδες που είχαν δικαίωμα, δέκα ομάδες δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή. Αυτό όμως, μπορεί να αλλάξει. Έτσι σύμφωνα με την προηγούμενη κατανομή των ομάδων στους ομίλους του Βορρά, η εικόνα πιθανόν να είναι η παρακάτω:

1ος όμιλος – 14 ή 13 ομάδες

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Α. Ο. Καβάλα (*), Άρης Ακροποτάμου, Ορφέας Ελευθερούπολης, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.
ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης, Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών, Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας, Ολυμπιακός Ροδόπολης.
ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Έβρος Σουφλίου, Ένωση Άνθειας / Αρίστεινου.
ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Γ.Σ. Προσοτσάνη, Δόξα Πετρούσας.
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Αστέρας Μαγικού.
ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΠΑΟ Κοσμίου.
* Εκκρεμεί η απόφαση για την ομάδα του Α. Ο. Καβάλας αν θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες (Β Εθνική) ή όχι.

2ος όμιλος – 13 ομάδες

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Διγενής Λακκώματος, Π.Ο. Ν. Καλλικράτειας, Αετός Βαρβάρας.
ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ: Δόξα Χέρσου, Α. Ο. Κιλκισιακός, Εθνικός Ν. Αγιονερίου, ΠΑΟΚ Κρηστώνης.
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καμπανιακός, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Μαλγάρων.
ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αετός Σκύδρας, Μ. Αλέξανδρος Ν. Μυλότοπου.
* Σ’ ότι αφορά την περίπτωση του Μακεδονικού, δεν εξετάστηκε καν, καθώς είχε αποβληθεί από το περσινό πρωτάθλημα μετά από απόφαση της ΦΙΦΑ και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΜ.

3ος όμιλος – 11  ή 13 ομάδες

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΦΑΣ  Νάουσα, Α. Σ. Λευκάδια, Α. Ε. Αλεξάνδρειας, Ένωση Αποστόλου Παύλου.
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Φ. Σ. Κοζάνη, Μακεδονικός Κοζάνης.
ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Α.Ο. Κάστωρ, Παναργειακός Άργους Ορεστικού.
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα.
ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.
* Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα και στις ομάδες Ελλάς Άνω Καλλινίκης και Κτηνοτροφικός Αστέρας Καλλιράχης να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής, κάτι που μπορούν να το διεκδικήσουν επιτακτικά και οι ΕΠΣ Φλώρινας και Γρεβενών από την ΕΠΟ, εν όψει μάλιστα και των εκλογών του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: