Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση από την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας που χαρακτηρίζει ως οργανωμένη συγκέντρωση τα επεισόδια της τελευταίας συνεδρίασης


«Θα ξεκινήσουν κανονικά τα πρωταθλήματα»
Αυτό που περιμέναμε να γίνει εδώ και καιρό, μια επίσημη ανακοίνωση από την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας για τις διοικητικές εξελίξεις έγινε το Σάββατο.
Δεν είναι σωστό ο φίλαθλος κόσμος να ενημερώνεται με σκόρπιες πληροφορίες, με ειδήσεις «καφενείου» για το μέλλον του δραμινού ποδοσφαίρου.
Πολύ καλά έκανε ο κ. Παντελίδης και έκανε αυτή την ανακοίνωση που την υπογράφει ο ίδιος σαν πρόεδρος της ένωσης, για τις τελευταίες εξελίξεις και περιμένουμε παρόμοιες ενέργειες και στο άμεσο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η μακροσκελής ανακοίνωση:
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Χρειάστηκαν δύο ημέρες ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα γεγονότα της 18.07.12 που ζήσαμε κατά την διάρκεια του Δ.Σ.της ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ και έγιναν από άτομα της << δικής μας >> ποδοσφαιρικής οικογένειας και με νηφαλιότητα να γίνει μια δήλωση, ώστε να γνωρίζει υπεύθυνα ο φίλαθλος κόσμος της Δράμας πως αυτά που συνέβησαν στο Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ την Τετάρτη 18.07.2012,είναι πρωτόγνωρα για τα αθλητικά δεδομένα της Δράμας.
Άραγε τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμη; σε περίπτωση
που μετά τις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι στην Διοίκηση της ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ, αυτοί που κάποτε υποστήριζαν πως αν αμφισβητηθούν έστω και από ένα σωματείο θα αποχωρήσουν;.
Ήταν λίγο πολύ γνωστό, διότι στα ποδοσφαιρικά στέκια της Δράμας,   ακουγόταν ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, για την παρουσία σαράντα και πλέον προέδρων σωματείων ,για τους προπηλακισμούς που έπρεπε να ακολουθήσουν και για συμβούλους που πρέπει να πεταχτούν από το παράθυρο της Ένωσης .
Η αλήθεια είναι πως παραβρέθηκαν λίγα σωματεία (4 η 5 στον αριθμό) και περίπου 12-14 άτομα.
Ήταν ένα κλίμα εχθρικό και πολεμικό, με εντάσεις ,φωνές ,πετάγματα τραπεζιών κλπ.
Υπήρχαν κάποια ερωτήματα σχετικά με εκλογές , προκήρυξη πρωταθλημάτων , πρόστιμα κλπ, αλλά και κάποια στα οποία πραγματικά έδειχναν μια καλά οργανωμένη συγκέντρωση ,με συγκεκριμένους στόχους, χωρίς βέβαια να πετύχουν απολύτως τίποτα , διότι είναι κατακριτέοι στο σύνολό τους για τις πράξεις τους από το σύνολο της κοινωνίας της Δράμας.
Φαινόμενα τέτοια δεν ανήκουν στον αθλητισμό , που εμείς τουλάχιστον υπηρετούμε.
Ο χρόνος της σημερινής προσωρινής διοίκησης είναι περιορισμένος (τρείς μήνες και έχει ήδη περάσει ο ένας μήνας ) , όπως επίσης και ο χαρακτήρας της συγκεκριμένος (λήψη αποφάσεων σε σοβαρά τρέχοντα θέματα, προκήρυξη πρωταθλημάτων και προκήρυξη εκλογών).
Με λίγα λόγια η Ένωση θα πρέπει ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ. Όχι βέβαια με φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν στο Δ.Σ..                                                        Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε όλα τα σωματεία πως, έγινε η περιβόητη παράδοση του ταμείου από τον παλιό ταμία Κεσκίνογλου Ιωάννη, στον σημερινό ταμία Τοπαλίδη Γεώργιο και αναμένεται πλέον η παράδοση του βιβλίου των πρακτικών και όλων των υπολοίπων.
Επίσης για το σοβαρότατο θέμα των οφειλών θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
ü  Όλες οι οφειλές των σωματείων είναι από προηγούμενα έτη
ü  Υπάρχει ρητή εντολή από ΕΠΟ για την είσπραξη των οφειλών από τα σωματεία (αν και γίνεται προσπάθεια από πλευράς μας για κάποια ρύθμιση του θέματος)
ü  Οφειλές που προέρχονται από την επιβολή προστίμων της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ ,εμπεριέχουν και ένα ηθικό μέρος, διότι ευθέως μπαίνει θέμα ύπαρξης αυτής της επιτροπής, για ποιόν λόγο να συνεδριάζει, γιατί να υφίσταται ,τι γίνεται με τα σωματεία τα ήταν συνεπέστατα και πλήρωσαν αυτό το πρόστιμο;.

Τέλος θα θέλαμε κατηγορηματικά να δηλώσουμε πως :

  • Λυπούμαστε για την οργανωμένη συγκέντρωση και για τα φαινόμενα που ακολούθησαν.
  • Τα γεγονότα αυτά θεωρούμε από την πλευρά μας ότι ήταν άστοχα και μεμονωμένα και πως δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού.
  • Σκοπός μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τα σωματεία και τους παράγοντες και γι’ αυτόν τον λόγο ζητάμε για λίγο ακόμη την κατανόησή τους.
  • Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά
  • Τέλος πως τα σωματεία και οι παράγοντές τους θα δώσουν την λύση με το δικαίωμα της ψήφου, αφού βέβαια ξεκαθαρίσουν οι διοικητικές και οικονομικές εκρεμότητες-ανωμαλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: