Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Πέρασε ο Ακροπόταμος στα προημιτελικά!


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η 3η αγωνιστική για τον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, όπου ο Άρης Ακροπόταμου κέρδισε στον τελικό του 1ου ομίλου τον Έβρο Σουφλίου με σκορ 4-1 και με επεισοδιακό τρόπο, ενώ ο Πυρσός Γρεβενών αποκλείστηκε από την εκπρόσωπο της Ηπείρου Ανατολή στην διαδικασία των πέναλτι και τέλος η Ιωνία 2000 συνέχισε την εκπληκτική πορεία αποκλείοντας εκτός έδρας την Αναγέννηση Ιεράπετρας.
 Η επόμενη φάση περιλαμβάνει τον τελικό της Κρήτης και οι προημιτελικού αγώνες, που θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου.


Συνεχίζει στα προημιτελικά ο Άρης Ακροποτάμου
Το παιχνίδι του Άρη Ακροποτάμου και του Έβρου Σουφλίου για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας είχε πέντε γκολ, τέσσερις κόκκινες (όλες για τους φιλοξενούμενους), μικρή διακοπή λόγω εισβολής φιλάθλου των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρίες στον διαιτητή. Τελικός μεγάλος νικητής ήταν ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Καβάλας με 4-1 που στα προημιτελικά (22/5) θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερη έδρα την Ανατολή Ιωαννίνων που με την σειρά της απέκλεισε στα πέναλτι στον Πυρσό στα Γρεβενά (1-1κ.α., 1-1παρ., 2-3πέναλτι).

Τα γκολ του αγώνα
Στο 13ο λεπτό, λάθος στην άμυνα του Έβρου που εκμεταλλεύτηκε ο Β. Παπαδόπουλος για το 1-0. Στο 29’ κεφαλιά του Τσαπάνη από την περιοχή στο δοκάρι. Στο 31’ ο Καραγιαννίδης σκόραρε για το 2-0. Στο 35’ απευθείας κόκκινη στον Μπάτζιο για επικίνδυνο παιχνίδι σε αντίπαλο. Στο 51’ ανατροπή του Κάπατζη από τον Τσαπάνη, δεύτερη κίτρινη στον άσο του Έβρου και πέναλτι. Στην εκτέλεση πήγε ο Σεφερίδης που ευστόχησε για το 3-0.Στο 69’ ο Κάπατζης με σουτ έκανε το 4-0. Αμέσως μετά προέκυψε η διακοπή του αγώνα με τους διαιτητές να μπαίνουν στα αποδυτήρια για ένα πεντάλεπτο. Στο 74’ αποβλήθηκε (2η κίτρινη) του Αραμπατζή για διαμαρτυρίες. Στο 79’ κόκκινη στον Δαμιανίδη για εξύβριση στον διαιτητή. Στο 85’ αποβολή παράγοντα των φιλοξενούμενων από το πάγκο. Στο 88 ο Λίτσκας μείωσε στο τελικό 4-1.
Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Μεμούρης, Καμπερίδης, Τσέπα, Σεφερίδης (70’ Κουτσικοβαγγέλης), Σολακίδης, Σάσσος (57’ Μαλακογιάννης), Καραγιαννίδης, Τσορμπαντζής (70’ Γούναρης), Παπαδόπουλος Β., Κάμπατζης Δ.
Έβρος Σουφλίου: Παμπουρίδης, Μπάμνιος, Μπάτζιος, Κατρανίτσας, Τσαπάνης, Παπαναστασίου (46’ Λύτρας), Μεμέτ, Ευφραιμίδης, Δαμιανίδης, Λαζαρίδης (57’ Λίτσκας), Αραμπατζής.
Πυρσός Γρεβενών-Ανατολή 2-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)
Στα πέναλτι, για δεύτερη φορά, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών η Ανατολή, καθώς απέκλεισε 3-2 τον Πυρσό στα Γρεβενά (1-1 κ.α., παρ.).
Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, αλλά η Κυπελλούχος Ηπείρου ισοφάρισε στο τέλος και οδήγησε την πρόκριση στην παράταση και τα πέναλτι. Εκεί αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη, ενώ ήρωας αναδείχτηκε ο τερματοφύλακας Γιαννούσης, που απέκρουσε τρία πέναλτι.
Η Ανατολή ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι και στο 13’ κεφαλιά του Κριτσινούρη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 21’ ο Πυρσός απάντησε με καλό σουτ του Κουτσομήτρου. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Θανάσης έπιασε το σουτ και ο Αθανασόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Στο 30’ ο Κουτσομήτρος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Γιαννούση σε εντυπωσιακή απόκρουση. Το 36’ ο Μπόζιαρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκαρτζονίκας. Ο Γκέσιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 45’.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Πυρσός θα πάρει την πρόκριση, στο 86’ η Ανατολή έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μπούρμπος εκτέλεσε το φάουλ και ο Θανάσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να σκοράρουν, καθώς είχαν νέο δοκάρι, σε φάουλ του Τσαρτσαρή.
Στο ημίωρο της παράτασης, δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί οι Ηπειρώτες αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμη και με τον Γιαννούση να αποκρούει τρία πέναλτι, πήραν το εισιτήριο για τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν σε ουδέτερη έδρα τον Άρη Ακροποτάμου στις 22/5.
Αναλυτικά τα πέναλτι: Μπούρμπος 0-1, Γκέτσιος αποκρούει ο Γιαννούσης, Μώκος 0-2, Κοτσαντίσογλου 1-2, Γκαρτζονίκας αποκρούει Αθανασόπουλος, Ρόβας αποκρούει Γιαννούσης, Θανάσης αποκρούει Αθανασόπουλος, Σωτήρης 2-2, Τσιούρης 2-3, Κυριακίδης αποκρούει ο Γιαννούσης
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Αθανασόπουλος, Καραγιάννης (82’ Ρόβας),Τσαρτσαρής, Κυριακίδης, Κοτσαντίσογλου, Θεοχαράκης (69’ Παπαδόπουλος Θ.), Γκέτσιος, Τσαρτσιώτης (53’ Σωτήρης, 84’ Ρόβας), Μπόζιαρης, Κουτσομήτρος, Δούμας.
ΑΝΑΤΟΛΗ : Γιαννούσης, Αλεξίου (106’ Χριστοφορίδης), Γκαρτζονίκας, Συμεωνίδης (79’ Λώλος), Τσουρής, Ρομπότας, Τότσικας, Μώκος (46’ Σταματελάτος), Κριτσινούρης, Μπούρμπος, Θανάσης.



3η αγωνιστική (24/4 -16:30)

Πυρσός Γρεβενών – Ανατολή  1 – 1 κ.α. & παρ., 2-3 πεν.

Άρης Ακροποτάμου – Έβρος Σουφλίου  4 – 1

Αναγέννηση Ιεράπετρας – Ιωνία  2000  0 – 1

4η αγωνιστική (1/5 – 16:30)

26: Φοίβος Κρεμαστής – Ιωνία 2000

Προημιτελικά (22/5 – 16:30)
( σε ουδέτερα γήπεδα)

27: Ατρόμητος Λάππα – Νικητής 26

28: Επαμεινώνδας Λεύκτρων – Παναρκαδικός

29: Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία

30: Ανατολή – Άρης Ακροποτάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: