Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΚΥΠ. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ : Πέρασαν Ακροπόταμος και Παραλίμνιο


Με την διεξαγωγή της 2ης φάσης του, συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, όπου είχαμε τρία παιχνίδια να οδηγούνται στην παράταση και στα πέναλτι και με μεγάλη έκπληξη τον αποκλεισμό της Κοζάνης από το Παραλίμνιο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας των Σερρών. Έτσι στον 1ο όμιλο θα έχουμε τον τελικό ανάμεσα στον Ακροπόταμο και Σουφλί, το Παραλίμνιο θα υποδεχθεί στην έδρα του την Λαμία και η άλλη εκπρόσωπος του Βορρά Πυρσός Γρεβενών θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Ανατολής. Συνοπτικά είχαμε:

Τα αποτελέσματα της 2ης φάσης
Άρης Ακροποτάμου – ΠΑΟ Κοσμίου  1 – 1 κ.α., 2 – 1 παρ.
Φ.Σ. Κοζάνη – Απόλλων Παραλιμνίου  0 – 1
Λαμία – Δήμητρα Γιάννουλης  2 – 1  
Επαμεινώνδρας Λεύκτρων – Αναγέννηση Άρτας  1 – 0
Παναρκαδικός – Παναργειακός  1 – 1 κ.α. + παρ., 3 – 2 πεν.
Παγκεφαλληνιακός – Ατρόμητος Λάππα  1 – 3
Φοίβος Κρεμαστής – Κηφισιά  2 – 1
Ιωνία 2000 – Ηρόδοτος  2 – 2 κ.α., 3 – 2 παρ.


Στην παράταση «σφράγισε» την πρόκριση ο Άρης Ακροποτάμου
Συνεχίζει την πορεία του στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας ο Άρης Ακροποτάμου. Για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, με ανοιξιάτικο καιρό και αρκετούς φιλάθλους, τον ΠΑΟ Κοσμίου (ΕΠΣ Θράκης) και πήρε τη νίκη –πρόκριση με 2-1, μετά από 120 λεπτά αγώνα. Το 90λεπτο έληξε ισόπαλο με 1-1. Ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Καβάλας υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) τον Έβρο Σουφλίου στον τελικό του 1ου ομίλου και αν τα καταφέρει πάει στα προημιτελικά (22/5) της διοργάνωσης. 
Η εικόνα του αγώνα
Το παιχνίδι είχε αρκετές καλές στιγμές και στο 87’ με πλασέ του Πεχλιβανίδη από την περιοχή έγινε το 0-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, στο 93ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έτσι έληξε το 90λεπτο (1-1). Στο 5ο λεπτό της παράτασης ανατροπή του Σάσσου από τον Κουφιώτη και πέναλτι. Στην εκτέλεση πήγε ο Μανάφης που έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Στο 110’ πλασέ του Σάσσου στο δοκάρι.
**Διαιτητές: Κοτσάνης, Ανδρέογλου, Χατζηαθανασιάδης (ΕΠΣ Δράμας)
Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Μεμούρης (87’ Αμιάδης), Καμπερίδης, Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης, Μαλακογιάννης (56’ Σάσσος), Καραγιαννίδης, Τσορμπαντζής (75’ Μανάφης), Παπαδόπουλος, Κάμπατζης.
ΠΑΟ Κοσμίου: Πουλακίδας, Γερουλής, Βαλσάμης, Κωνσταντινίδης, Κουφιώτης, Τρίχας, Καμπιώτης, Χρανιώτης (60’ Γεμενετσής), Σταύρου, Μορφακίδης (78’ Δήμου), Πεχλιβανίδης.


Στα προημιτελικά ο Απόλλων Παραλιμνίου, 0-1 στην Κοζάνη
H Koζάνη θεωρούνταν η καλύτερη ομάδα της Βορείου Ελλάδος φέτος σε επίπεδο Δ΄ Εθνικής, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο και με αρκετά ρεκόρ στο πλευρό της. Όλα αυτά μέχρι να συναντήσει τον…δάσκαλο της στον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Η Σερραϊκή ομάδα με φανέλα…βαριά από ιστορία, αν και προέρχεται από την Β΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Σερρών, έδειξε στην Κοζάνη ποιος είναι το αφεντικό, την κέρδισε με 0-1, την υποχρέωσε στην 2η της μόλις ήττα την σαιζόν 2012-2013 και είναι αυτή που πήρε την πρόκριση κάνοντας την μεγάλη έκπληξη.
Ξεκινώντας το ταξίδι για την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, άπαντες στην ομάδα ναι μεν είχαν όνειρα, ωστόσο γνώριζαν το δύσκολο έργο τους. Τελικά κατάφεραν στην επιστροφή να βάλουν στις αποσκευές και την 36η (!) φετινή τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και σίγουρα η επιτυχία είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς από ποια αφετηρία ξεκίνησαν τη σαιζόν οι δύο ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην προημιτελική φάση που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου (16:30) ο Απόλλων Παραλιμνίου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Λαμία που κέρδισε με 2-1 τη Δήμητρα Γιαννούλης.
Όσον αφορά τον αγώνα οι γηπεδούχοι καθ” όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξαν σημάδια ανωτερότητας, είχαν την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, αλλά όχι ουσία, καθώς με πολύ καλή και σφιχτή άμυνα ο Απόλλων κατάφερε να εξουδετερώσει το σύνολο σχεδόν των επιθέσεων και να κρατήσει τελικά απαραβίαστη την εστία του Καστανιώτη.
Είναι χαρακτηριστικό πως παρότι είχε παθητικό ρόλο, ο Απόλλων ήταν αυτός που δημιούργησε τις περισσότερες και τις σπουδαιότερες ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Κουκούτση, ο οποίος άλλωστε και πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 9΄ που ήταν και αρκετό για να δώσει τη νίκη-πρόκριση.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
7’ Ωραία σέντρα του Τσουλχά, ο Κουκούτσης πετάγεται στην πορεία της μπάλας, αλλά με προβολή την στέλνει μόλις άουτ.
9’ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζαμπάζη στον Κουκούτση που βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ σκοράρει.
31’ Σέντρα του Τσουλχά από δεξιά, κεφαλιά του Κουκούτση μόλις άουτ.
45+4’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τραυλού, πρώτη κεφαλιά του Κουκουλέκη διώχνει πάνω από την γραμμή ο Λιάρας, νέα κεφαλιά από τον Τοπάλη και πάλι ο Λιάρας απομακρύνει σωτήρια.
65’ Διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Τσουλχά να αδυνατεί σε δύο περιπτώσεις να νικήσει τον Γκαραβέλη που απέκρουσε τα σουτ του παίκτη του Απόλλωνα.
75’ Σουτ του Τσουλχά η μπάλα καταλήγει άουτ.
82’ Διαγώνιο σουτ του Τσουλχά μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Γκαραβέλης.
Διαιτητής: Θεολόγου(Πέλλας)
ΚΟΖΑΝΗ: Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Συμεωνίδης, Τσικόπουλος, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Ντεμπιράϊ, Κουλουκίδης, Τοπάλης, Τραυλός.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Καστανιώτης, Λιάρας, Τάκας(80’ Παπαδόπουλος Γ), Ταρπινίδης, Τυχάλας, Μεσέρδης Θ, Τσουλχάς (80’ Παυλίδης), Αβραμίδης, Τζαμπάζης, Μεσέρδης Χρ, Κουκούτσης (53’ λ.τ Κατσαβούνης).
3η αγωνιστική (24/4 -16:30)
17: Πυρσός Γρεβενών – Ανατολή 
24: Άρης Ακροποτάμου – Έβρος Σουφλίου
25:Αναγέννηση Ιεράπετρας – Ιωνία  2000
4η αγωνιστική (1/5 – 16:30)
26: Φοίβος Κρεμαστής – Νικητής 25
Προημιτελικά (22/5 – 16:30)
27: Ατρόμητος Λάππα – Νικητής 26
28: Επαμεινώνδας Λεύκτρων – Παναρκαδικός
29: Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία
30: Νικητής 17 – Νικητής 24
Ημιτελικά (29/5 – 16:30)
31: Νικητής 28 – Νικητής 29
32: Νικητής 27 – Νικητής 30
Τελικός
33: Νικητής 31 – Νικητής 32

Δεν υπάρχουν σχόλια: