Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις ήδη γνωστές αλλαγές που θα γίνουν στο TOP-16 τη σεζόν 2012-13 και επαλήθευσε πως μόνο 8 ομάδες θα πάρουν μέρος στα προκριματικά (picts)...

Η Ευρωλίγκα αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου.

Το γεγονός ότι από τη νέα σεζόν το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης θα είναι διαφορετικό, είναι γνωστό, ωστόσο όντας πλέον στα μέσα της φετινής σεζόν, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τι θα ισχύσει από του χρόνου.
Σε πρώτη φάση οι ομάδες που θα κληθούν να παλέψουν για ένα εισιτήριο στους ομίλους της Ευρωλίγκας θα είναι 8 και όχι 16 όπως έγινε τη φετινή σεζόν.

Οι οκτώ αυτές ομάδες θα δώσουν ένα μίνι τουρνουά και μία εξ' αυτών στο τέλος θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Σ' αυτή την φάση (την α' δηλαδή) δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Οι μεγάλες αλλαγές επίκεινται στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, όπου αντί για τέσσερις ομίλους των 4, πλέον θα συγκροτούνται 2 των 8 ομάδων. Μάλιστα, οι "μονομάχοι" θα γνωρίζουν πάνω κάτω με ποιους θα αγωνίζονται, καθώς παύει η κλήρωση της β' φάσης. Αντ' αυτής, είναι ήδη γνωστό ποιες ομάδες με ποιες θα συμπληρώνουν τον όμιλο.

Για παράδειγμα στον 1ο όμιλο της Β' φάσης (ΤOP-16) θα πηγαίνει ο πρώτος του Α' ομίλου, ο 2ος του Β' ομίλου, ο 3ος του Γ' ομίλου και ο 4ος του Δ' ομίλου. Ομοίως ο όμιλος θα συμπληρώνεται με τον 1ο του του Γ' ομίλου, τον 2ο του Δ', τον 3ο του Α' και τον 4ο του Β'. Με τον ίδιο τρόπο θα συμπληρώνεται και ο 2ος όμιλος που θα συγκροτείται.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες που θα τερματίσουν από κάθε όμιλο, θα προκριθούν στα προημιτελικά (γνωστά ως πλέι οφ). Εκεί, ο πρώτος του ενός ομίλου, θα αντιμετωπίζει τον τέταρτου του άλλου, και ο δεύτερος τον τέταρτο. Η σειρά θα παραμείνει στα πάντα παιχνίδια και θα απαιτούνται τρεις νίκες για την κατάκτηση ενός εισιτηρίου για το Final 4 της Ευρωλίγκας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αγώνες από τη νέα σεζόν θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, με το... πείραμα της Παρασκευής να έχει αποδώσει καρπούς σε Αθήνα (Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις) και Μπιλμπάο (Μπιλμπάο-Ολυμπιακός).

Δείτε το νέο σύστημα μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες:


 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: