Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τι έγινε σαν σήμερα......;

Σήμερα έχουμε την 10η ημέρα του καινούργιου έτους.....αλήθεια γνωρίζετε τι έγινε σαν σήμερα στον αθλητισμό......
Ας πάμε να δούμε......


Γεγονότα

1922: Στις ετήσιες αρχαιρεσίες του Παναθηναϊκού (που τότε λεγόταν ακόμα ΠΠΑΟ) πρόεδρος εκλέγεται ο Γιώργος Χατζόπουλος, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Καλαφάτης, γενικός γραμματέας ο Μιχάλης Παπάζογλου και ειδικός γραμματέας ο Λουκάς Πανουργιάς.
1965: Ο 24χρονος Νίκος Γιούτσος, που έχει μεταγραφεί από την ουγγρική Τσέπελ στονΟλυμπιακό, κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού. Ως παιδί πολιτικών προσφύγων με το όνομα Γιούτσοφ, θα χρειαστεί ειδική διαδικασία από το Υπουργείο Εξωτερικών για να αγωνισθεί. Με τους «ερυθρόλευκους» θα αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και η ιαχή «Έμπαινε Γιούτσο», που θα ακούγεται στις εξέδρες, θα γίνει σλόγκαν.
1990: Στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (1-0) για το Κύπελλο Ελλάδος στην Τούμπα γίνονται φοβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν 56 τραυματισμοί και πολλές συλλήψεις.
1991: Ακολουθώντας το παράδειγμα της Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει την είσοδό της στο χρηματιστήριο.
1998: Ξεσπά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού, όταν βλέπει το φως της δημοσιότητας η περίπτωση της Ανατολικογερμανίδας Χάιντι Κρίγκερ, πρωταθλήτριας Ευρώπης στη σφαιροβολία. Η Κρίγκερ ωθείται σε εγχείρηση αλλαγής φύλλου, εξαιτίας της πληθώρας των αναβολικών που αναγκάστηκε να πάρει από την ηλικία των 12 ετών. Όπως αποκαλύπτεται, η Κρίγκερ είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις αθλητριών που έπεσαν θύμα των γερμανών αθλιάτρων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυΐα και βαριά φωνή.
1999: Μετά το σκάνδαλο των αποκαλύψεων ότι τα μέλη της ΔΟΕ δωροδοκήθηκαν για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Φρανκ Τζόκλικ και ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής παραιτούνται. Τα ποσά των δωροδοκιών κυμαίνονται από 5.000 έως 70.000 δολάρια.
2008: «Γαμήστε τον πούστη τον Ολυμπιακό» προτρέπει τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου και ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εισαγγελική παρέμβαση.

Γεννήσεις

1949: Τζορτζ Φόρμαν, αμερικανός πυγμάχος, παγκόσμιος πρωταθλητής από το 1973 έως το 1974 και το 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια: