Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τι έγινε σαν σήμερα.......;


Του Αϊ - Γιαννιού σήμερα ........και μηπως ξέρετε τι έει συμβεί στον αθλητισμό σαν σήμερα......;

Για πάμε να δούμε........

Γεγονότα

1927: Ιδρύεται η ομάδα μπάσκετ των Harlem Globetrotters. Η ομάδα αποτελείται από παίκτες - ζογκλέρ, που παίζουν μπάσκετ χωρίς να εφαρμόζουν τους κανονισμούς εν ονόματι του θεάματος και κατά καιρούς φιλοξενούν στη σύνθεσή τους μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ.
1936: Η πρωταθλήτρια του τένις Έλεν Μούντι και η Χάουαρντ Κίνσλεϊ ανταλλάσσουν 2.001 μπαλιές (παίζοντας για 1 ώρα και 18 λεπτά), στην προσπάθειά τους να κερδίσουν 1 πόντο.
1962: Ο 25χρονος διεθνής Τάκης Λουκανίδης κάνει το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό εναντίον της ΑΕΚ και σημειώνει το ένα από τα τρία γκολ της νίκης με 3-2 στον τελικό του εορταστικού Κυπέλλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
1999: Την πρώτη θέση στην κατηγορία Channel Handicap κατακτά το ελληνικό σκάφος «Αέρα» στον διάσημο ιστιοπλοϊκό αγώνα Sydney - Hobart, στον οποίο πνίγηκαν 4 άτομα. Ο αγώνας γίνεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες και ανέμους έντασης περίπου 10 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους αποτελείται από τον κυβερνήτη Νίκο Λυκιαρδόπουλο και τους Παναγιώτη Παπαδέα, Μιχάλη Μπενάκη κ.ά.
2003: Ο άσσος των Λέικερς Κόμπι Μπράιαντ σημειώνει 12 τρίποντα στον αγώνα με τους Σιατλ Σουπερσόνικς (119-98), πετυχαίνοντας ρεκόρ τριπόντων στο NBA. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς θα κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση μιας 19χρονης.

Γεννήσεις

1942: Βασίλι Αλεξέγιεφ, ρώσος αρσιβαρίστας, από τους κορυφαίους του αθλήματος όλων των εποχών.

Θάνατοι

1998: Σλάβα Μετρεβέλι, σοβιετικός ποδοσφαιριστής, με καταγωγή από την Γεωργία. Διακρίθηκε για την κοφτή του ντρίπλα, τις ξαφνικές επινοήσεις του που δημιουργούσαν πρόβλημα σε κάθε άμυνα.(Γεν. 30/5/1936)

Δεν υπάρχουν σχόλια: