Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ο ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ !!!!!


Ο  ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ
Αυτό το ματς δεν έχει επιστροφή. Αυτό το ματς είναι η «μητέρα των μαχών». Αυτό το ματς είναι δίχως αύριο καθώς δεν υπάρχει άλλο, φτάσαμε άλλωστε στο τέλος του δρόμου. Αυτό το ματς είναι ο τελικός των τελικών. Όπως και να το γράψεις μέσα θα πέσεις. Α, θα πούμε και κάτι τελευταίο: αυτό το ματς θα το πάρει ο κόσμος που θα πρέπει να γεμίσει μετά από πολύ καιρό το «Γεώργιος Μακρής», να το κάνει έδρα για να νιώσουν οι αντίπαλοι τι εστί Προσοτσάνη.
Οι παίκτες του Γιώργου Λάλα θέλουν μόνο τη ΝΙΚΗ κι αυτή θα ψάξουν από το 1ο λεπτό, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα γίνεται παράλληλα στην Αναγέννηση, εκεί όπου το Κόσμιο παίζει κι αυτό τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς μετά την αναπάντεχη ήττα από το Κοκκινόχωμα στο τελευταίο χρονικά ματς (10 Μαρτίου). Θα κλείσουν τα αυτιά και θα παίξουν μόνο για τη ΝΙΚΗ, άλλωστε αυτή η ομάδα έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να παίζει τα παιχνίδια στο γήπεδο και να εξαρτώνται όλα μα όλα απ’ την ίδια.
Κι όπως εύστοχα έγραψε την περασμένη εβδομάδα ο αρθογράφος του www.gazzetta.gr Χρύσανθος Τσαλτίδης σχετικά με την ομάδα που υποστηρίζει (σ.σ. Άρης) «δεν ξέρω πως, αλλά όσοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ομάδα, πρέπει να βρουν τον τρόπο για να πάρουν αυτούς τους τρεις βαθμούς. Να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, το πόδι τους, το μυαλό τους», κι εμείς να προσθέσουμε πάνω εδώ αποκλειστικά και μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Το οπλοστάσιο του 47χρονου τεχνικού πάντως θα είναι αρκούντως πιο «γεμάτο» σε σχέση με το νικηφόρο 2-0 επί του Οδυσσέα, μιας και τρεις εκ των βασικών επιλογών της τεχνικής ηγεσίας από την αρχή της χρονιάς, επιστρέφουν από τιμωρία και τίθενται στη διάθεσή του: Λευτέρης Κερασίδης, Κώστας Μαριάδης και Θεολόγος Σαϊνίδης εξέτισαν τη μία αγωνιστική τιμωρία τους και λογικά θα βρεθούν σίγουρα οι δύο – ίσως και οι τρεις – στο αρχικό σχήμα που θα επιλέξει ο Γιώργος Λάλας. Πανέτοιμος από ιατρική όσο και αγωνιστική πλευρά είναι κι ο μέχρις εσχάτως λαβωμένος με θλάση στο δεξί δικέφαλο Γιώργος Ουζούνογλου και συγκεκριμένα από το παιχνίδι μέσα στο Κοκκινόχωμα, ενώ ο έτερος τραυματίας Λευτέρης Κανάτας εκτός των άλλων ντύθηκε μεσοβδόμαδα στα «χακί» για να υπηρετήσει την πατρίδα και εκ των πραγμάτων δεν υπολογίζεται. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ακούει στο όνομα Σάκης Νόβες, με τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο τις πρόσφατες αγωνιστικές ακραίο αμυντικό να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση. Ακολούθησε Πέμπτη και Παρασκευή φαρμακευτική αγωγή και λίγες ώρες πριν το ματς θα κριθεί η συμμετοχή του στην 18άδα ή όχι.
Χωρίς νεότερα προβλήματα θα ταξιδέψει στην Προσοτσάνη η αποστολή της Ελευθερούπολης, με τον Θόδωρο Καραβελίδη στο διπλό ρόλο του τερματοφύλακα-προπονητή να υπολογίζει εκ νέου κι αυτός με τη σειρά του στον εβρίτη στόπερ Παύλο Σταματόπουλο που αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι της 16ηςαγωνιστικής στην ήττα με 1-0 μέσα στην Αναγέννηση. «Αίνιγμα» πάντως αποτελεί η απουσία από το τελευταίο ματς των καβαλιωτών των Βλάχου, Καραπατσιά και Σάσσου, οι οποίοι επί Στέλιου Κατρακυλάκη αποτέλεσαν βασικές «κολώνες» στην 11άδα (οι δύο πρώτοι τουλάχιστον), ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστροφή και των τριών αύριο, ενώ κλείνοντας με το ρεπορτάζ του Ορφέα να επισημάνουμε ότι επιστρατεύτηκε στις δύο αυτές αγωνιστικές κι ο Χρήστος Βελετάνης, ο οποίος είχε αποχωρήσει στις αρχές του β’ γύρου από την ομάδα.
ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ «ΚΟΥΜΠΙ» ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ουκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες Προσοτσάνη και Ελευθερούπολη, καθώς 11 ματς έχει καταγράψει η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, με τη «μερίδα του λέοντος» ανεξαρτήτου έδρας να είναι εμφανώς υπέρ των δραμινών, μιας κι έχουν επικρατήσει στα 7 έναντι μόλις τριών νικών του Ορφέα και μιας όλο κι όλο ισοπαλίας και γκολ 16-10 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Λάλα.
Ποτέ ωστόσο στο παρελθόν δεν διακυβεύονταν μια θέση για άνοδο ή υποβιβασμό όπως παίζεται αύριο στο «Γεώργιος Μακρής», εκεί όπου η Προσοτσάνη έχει να επιδείξει 3 νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα με γκολ 8-3 υπέρ της, δείγμα του ότι εύκολα ή δύσκολα «την έχει» την Ελευθερούπολη.
Κάτι ανάλογο ισχύει γενικότερα και με τους εκπροσώπους από την Καβάλα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα όταν επισκέπτονται το γήπεδο της Προσοτσάνης, αφού το σχετικό ρεκόρ κάνει λόγο για 13 νίκες των «κυανόλευκων» 7 των φιλοξενούμενων και 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα με τα τέρματα να είναι σχεδόν διπλάσια για τους γηπεδούχους (45-24).
Ας θυμηθούμε όμως εδώ δοθείσης της ευκαιρίας τα ματς που έχουν γίνει από το 2004-2005 μεταξύ Προσοτσάνης και Ελευθερούπολης στο «Γεώργιος Μακρής»:
  • 21/11/2004/9η: Προσοτσάνη – Ελευθερούπολη 3-0 (15ο & 49ο Βέργας, 52ο Ταξίδης),
  • 17/05/2009/34η: Προσοτσάνη – Ελευθερούπολη 1-2 (74ο πέν. Σαββίδης Π. Σάββας / 49οΑντωνάκης, 86ο Κεσικιάδης),
  • 24/01/2010/16η: Προσοτσάνη –  Ελευθερούπολη 1-1 (18ο Πατένταλης / 19ο Δουμάνης),
  • 19/09/2010/1η: Προσοτσάνη – Ελευθερούπολη 1-0 (80ό πέν. Σαββίδης Π. Σάββας) &
  • 29/01/2012/11η: Προσοτσάνη – Ελευθερούπολη 2-0 (61ο Κανάτας, 80ό Δούμπλατζης), με χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω γκολ να έγκειται στο γεγονός πως κανείς παίκτης δε θα βρεθεί στις αποστολές που θα επιλέξουν Γιώργος Λάλας και Θόδωρος Καραβελίδης, μιας και μόνο ο Κανάτας που κάναμε αναφορά παραπάνω ανήκει στο έμψυχο δυναμικό Προσοτσάνης ή Ελευθερούπολης, ενώ κι ο Δούμπλατζης αν κι αποχώρησε το καλοκαίρι από τους «κυανόλευκους» θα το παρακολουθήσει από τις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής» όπως έκανε και στο 2-0 επί της Αναγέννησης.
ΔΙΑΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ…ΡΑΦΙΑ!
Υποψήφιος ρέφερι Super League στο τελευταίο ιστορικά παιχνίδι για τη Δ’ Εθνική αύριο όσον αφορά στον 1ο όμιλο, δείγμα του βαθμού ύψιστης αξιολόγησης που έχει το παιχνίδι Προσοτσάνη – Ελευθερούπολη για την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης από την ΕΠΣ Μακεδονίας θα διευθύνει λοιπόν το ντέρμπι ανόδου, έχοντας για βοηθούς τους κ.κ. Πάτρα Πέτρο & Χαδήμογλου Αθανάσιο. Ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη έχει σφυρίξει φέτος το πρόσφατο ντέρμπι του ενιαίου Δήμου Προσοτσάνης μεταξύ ΓΣ Προσοτσάνης και Δόξας Πετρούσας, με το 0-3 των φιλοξενούμενων παρουσία περίπου 500 φιλάθλων να κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο. Μαζί του ήταν τότε και ο 1ος βοηθός κ. Χαδήμογλου Αθανάσιος, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος έχει σφυρίξει και το ντέρμπι τίτλου μεταξύ Προσοτσάνης και Νιγρίτας την περίοδο 2006-2007 (1-0 η Προσοτσάνη), αλλά και το αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2009-2010 μέσα στο Μελισσοκομείο (1-0). Πιο αναλυτικά:
  • 25/02/2007/20ή: Προσοτσάνη – Νιγρίτα 1-0 (6ο Σαμαράς),
  • 28/02/2010/20ή: Προσοτσάνη – Πετρούσα 0-0,
  • 16/05/2010/30ή: ΑΕ Πιερέων – Προσοτσάνη 1-0 (83ο Δελημπάσης) &
  • 27/01/2013/12η: Προσοτσάνη – Πετρούσα 0-3 (3ο, 32ο & 85 πέν. Κωνσταντινίδης).
ΜΟΝΟ ΑΣΣΟΣ
Όπου αναφέραμε τη λέξη «ισοπαλία» αυτή έχει να κάνει με την προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων και μέχρις εκεί. Αύριο είναι όπως γράψαμε και στον πρόλογο ένα παιχνίδι δίχως αύριο και απ’ αυτά τα ματς ξεχωρίζουν οι άντρες από τα αγόρια! Οι παίκτες της Προσοτσάνης που θα ριχτούν στη μάχη, οι αναπληρωματικοί που ανά πάσα στιγμή θα κληθούν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του ματς, η τεχνική ηγεσία και βεβαίως-βεβαίως ο κόσμος που πρέπει να γεμίσει το «Γεώργιος Μακρής» ένα πράγμα θα έχουν στο νου τους: τη ΝΙΚΗ!!!
Στοιχηματικά το ματς είναι δύσκολο, το κίνητρο και για τις δύο πλευρές μεγάλο, αλλά η Προσοτσάνη παίρνει «πόντους» τόσο από την παράδοση κόντρα στην Ελευθερούπολη, όσο κι από την εντός έδρας συμπεριφορά της όταν υποδέχεται καβαλιώτες. Εμείς μένουμε στο κίνητρο, στη δίψα για την κατάκτηση χωρίς αμφιβολία της πιο σημαντικής ΝΙΚΗΣ σε επίπεδο Δ’ Εθνικής κατηγορίας για την Προσοτσάνη.
Κάτι ανάλογο άλλωστε ίσχυε και παραμονές της 25ης αγωνιστικής της περιόδου 2006-2007 και στο ντέρμπι τίτλου με τη Δόξα Ξάνθης (2-1 τελικό σκορ), που σήμανε και την άνοδο στην τότε Γ’ Εθνική για τους «κυανόλευκους», με τους παίκτες κυριολεκτικά να λυγίζουν σίδερα με την απόδοσή τους, τον κόσμο να «κρέμεται» σαν τσαμπιά στις κερκίδες και πέριξ αυτών και τις σαμπάνιες στο φινάλε να ολοκληρώνουν το σκηνικό που είχε στηθεί από νωρίς.
Το αυριανό ματς λοιπόν δεν απέχει και πολύ απ’ αυτό προ εξαετίας που αναφέραμε, με τη ΝΙΚΗ να είναι το ζητούμενο για τους παίκτες του Γιώργου Λάλα. Εκεί γύρω στις 6 το απόγευμα λοιπόν (σ.σ. στις 4μ.μ. ξεκινάει η τελευταία αγωνιστική) η Ελευθερούπολη πρέπει να υποκύψει στην ανωτερότητα της Προσοτσάνης.
Η πρότασή μας λοιπόν είναι «ξερός άσσος» και τίποτα παραπάνω κι ας το βάλει το γκολ ο…κόσμος!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: