Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τον αγώνα της δεκαετίας δίνει η Προσοτσάνη στο Κοκκινόχωμα !!!!!



«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ MOY"prosotsanivs kokkinochoma_2012_2013
Πλην της σεζόν που η Προσοτσάνη επέστρεψε άμεσα από τη Γ’ Εθνική στην κατηγορία που αγωνίζεται ακόμα και σήμερα με το Γιώργο Λάλα στον πάγκο της – για τον οποίο θα αναφερθούμε εκτενώς παρακάτω – τις τρεις επόμενες χρονιές κυριολεκτικά έπαιξε με τη φωτιά και στο τέλος βγήκε αλώβητη ως προς τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Το déjà vu δε θα μπορούσε να μην «παιχτεί» και φέτος, σε μια ιδιαίτερη περίεργη σε σχέση με τις άλλες χρονιές πορεία της ομάδας, η οποία με το μέχρι πρότινος προπονητή της Γιώργο Μάλλιο κατάφερε στις αρχές του β’ γύρου να είναι ακόμα και στην κορυφή του ομίλου, όμως μια σειρά από ανεπιτυχή αποτελέσματα το τελευταίο δίμηνο την έριξαν σε δυσχερέστατη θέση, τέτοια που το αυριανό ματς κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί «ο θάνατός σου η ζωή μου» τόσο για Προσοτσάνη όσο και για Κοκκινόχωμα.
Την περίοδο 2009-2010 με το «διπλό» που έβγαλε τότε η Προσοτσάνη στην Πέραμο (0-2, Φερφέρης & Παλτζίδης) «έριχνε» τους καβαλιώτες και παρέμενε αυτή στην κατηγορία, το 2010-2011 της αρκούσε το τρίποντο μέσα στον υποβιβασμένο Εθνικό Αλεξανδρούπολης (πάλι 0-2, Ουζούνης & Κερασίδης) την τελευταία αγωνιστική και σε συνδυασμό με την ισοπαλία μεταξύ Ελευθερούπολης-Ζίχνης (2-2) την «άγουσα» για την Α1 ΕΠΣ Δράμας έπαιρνε η Πετρούσα, ενώ πέρυσι ο «κυανόλευκοι» σφράγισαν το εισιτήριο για το φετινό πρωτάθλημα με θρίαμβο απέναντι στην ΑΕ Πιερέων (8-1, Δούμπλατζης 5, Κάσσος, Ουζούνης & Κούτρας / Παλληκαράς).
Αύριο είναι μια άλλη ιστορία ή μήπως το déjà vu που αναφέραμε παραπάνω επιβεβαιωθεί;
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Βάσει προγράμματος αν το Βυζάντιο χάσει από την Προσοτσάνη δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το 2Χ3=6 και να παραμείνει στην κατηγορία κι ας ήταν επί 7 αγωνιστικές στη κορυφή του 1ου ομίλου! Η ισοπαλία λογικά βολεύει τους καβαλιώτες, οι οποίοι έχουν το «μαξιλαράκι» ασφαλείας που τους προσφέρουν οι δύο πόντοι διαφορά από τους αυριανούς τους αντιπάλους (24 έναντι 22), ενώ σε περίπτωση επικράτησής τους έναντι των δραμινών, οι άνθρωποι της Προσοτσάνης θα πρέπει να καταστρώνουν από τώρα τα σχέδια τους για τη νέα σεζόν, που θα τους βρει μετά από 10 χρόνια στην Α1 ΕΠΣ Δράμας. Οι όποιες απαντήσεις εκεί κοντά στις 5μ.μ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΛΑΣ: «ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝΕΛΑΒΑ»
lalasΌλα τα παραπάνω αποτελούν μια γενική προσέγγιση του αυριανού ντέρμπι με κάμποση προϊστορία και ολίγη από…σενάρια. Ας πάμε όμως σε ένα πιο ειδικό κομμάτι, τον κωδικό «Γιώργος Λάλας». Ανέλαβε αργά το βράδυ της ήττας από το Σουφλί διαδεχόμενος το Γιώργο Μάλλιο, ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της Προσοτσάνης, της ομάδας που έχει δηλώσει ότι «είμαι πρώτα οπαδός και μετά τεχνικός της», άσχετα όπως μας εκμυστηρεύτηκε πως ακόμα κι όταν βρέθηκε αντίπαλός της (σ.σ. στο κύπελλο της περιόδου 2011-2012 όταν ήταν προπονητής της Πετρούσας και η οποία απέκλεισε με σκορ 2-1 την Προσοτσάνη)
η «πάλη μέσα μου ήταν μεγάλη»«Ήρθα γιατί το πιστεύω», (σ.σ. στην παραμονή) ήταν τα πρώτα του λόγια κι αυτό προσπάθησε κυρίως από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας να περάσει και στους παίκτες του. Μετρ στο ανέβασμα της ψυχολογίας, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα αποδυτήρια της Προσοτσάνης και ήδη όλη την εβδομάδα που μεσολάβησε του ματς εκεί έριξε το βάρος.  «Αν οι παίκτες μου στους οποίους πιστεύω πάρα πολύ παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν» και συνέχισε λέγοντας πως «ο ποδοσφαιρικός εγωισμός είναι που δίνει κίνητρο σε κάθε παίκτη για τη νίκη, πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο παιχνίδι σαν το αυριανό». Τα τελευταία λόγια του πολυνίκη τεχνικού της Προσοτσάνης ήταν ένα κάλεσμα και προς τον κόσμο της ομάδας: «θέλουμε τους φίλους της ομάδας κοντά μας, είναι ανεξαρτήτου έδρας ο 12ος παίκτης μας κι εμείς όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα υποσχόμαστε ότι δε θα τον απογοητεύσουμε».
FERFERISΜπορεί να του λείπει ένα βασικό κομμάτι στο σχεδιασμό της 11άδας που θα παρατάξει κι αναφερόμαστε στο Στέλιο Φερφέρη που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες, αλλά έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του δουλεύοντας καθημερινά στις προπονήσεις πάνω σε πολλά πλάνα, ανάλογα την εξέλιξη που ενδεχομένως θα έχει το ματς. Ο 47χρονος προσοτσανιώτης τεχνικός πιστεύει ακράδαντα ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει το απόλυτο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος κι από κει που είναι σήμερα το 1ο φαβορί για να ακολουθήσει τους σερραίους στα…τοπικά, να σώσει την παρτίδα και γιατί όχι να πλασαριστεί στην 4άδα.
Η αρχή πάντως είναι το ήμισυ του παντός και λογικό είναι όλο το βάρος να πέφτει στο ντέρμπι με το Κοκκινόχωμα, το οποίο δεν είναι καμιά…αμελητέα ποσότητα: με μόλις μία ήττα εντός έδρας στο τοπικό ντέρμπι με την Ελευθερούπολη στον α’ γύρο (1-2) στις 2 Δεκεμβρίου 2012 ξέρει κι αυτό με τη σειρά του ότι με ενδεχόμενη επικράτηση επί της Προσοτσάνης θα κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή έναντι της αντιπάλου του. Ο Γιώργος Στρατηλάτης δεν μπορεί να ποντάρει στο «βαρύ πυροβολικό» που ακούει στο όνομα Κώστας Σαουλίδης (9 γκολ έχει σημειώσει μέχρι και την 13η αγωνιστική) καθώς ο έμπειρος φορ εκτίει την 4η από τις συνολικά 5 αγωνιστικές τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την ΠΕ/ΕΠΟ, απεναντίας εξέτισε και υπολογίζεται ο Σάκης Αϊβάζης ο οποίος έλλειψε στην ήττα από την Ελευθερούπολη της περασμένης Κυριακής.
ΦΕΡΝΕΙ ΘΕΤΙΚΗ «ΑΥΡΑ» Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Πολλοί αναρωτήθηκαν σε τι μπορεί να ωφελήσει μια αλλαγή προπονητή και δη τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου; Η κίνηση της διοίκησης υπό τον πρόεδρο Νίκο Τέντσιο, να προβεί – άμα την εντός έδρας ήττα από το Σουφλί την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου – στην απομάκρυνση του Γιώργου Μάλλιου, κρίθηκε επιβεβλημένη κι ακόμα πιο επιβεβλημένη ήταν η διάδοχη κατάσταση με το Γιώργο Λάλα να αναλαμβάνει την αποστολή που μοιάζει περισσότερο σαν «αποστολή για καμικάζι».
Την τελευταία 10ετία – περίοδο που η Προσοτσάνη έκανε το όνομά της γνωστό ανά το πανελλήνιο – έχουν λάβει χώρα όλο κι όλο έξι (6) αλλαγές προπονητή, με τις τέσσερεις (4) εξ αυτών να γίνονται μεσούσης της περιόδου και ποτέ σε τόσο προχωρημένο…στάδιο. Στην αρχή της 2ης θητείας του λοιπόν στον πάγκο της Προσοτσάνης ο Γιώργος Λάλας θέλει να κάνει ότι ακριβώς πέτυχε όταν και διαδέχτηκε τον Κώστα Βασιλακάκη στις 14 Νοεμβρίου 2003, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του οκτώ μέρες αργότερα στη νίκη επί της Καλλιφύτου με σκορ 2-0 στο «Γεώργιος Μακρής». Ας θυμηθούμε παρακάτω πιο ήταν το αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του κάθε τεχνικού της Προσοτσάνης:
  • OIKONOMOU2003-2004: ο Κώστας Βασιλακάκης ξεκίνησε τη σεζόν διαδεχόμενος τον Ιορδάνη Θεοδοσιάδη με το θρίαμβο επί της Πετρούσας με σκορ 5-1 στο ουδέτερο της Δόξας Δράμας.
  • Τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Λάλας στη 10η αγωνιστική, ο οποίος στο ντεμπούτο του όπως προαναφέραμε οδήγησε την Προσοτσάνη στην επικράτηση επί της Καλλιφύτου με σκορ 2-0.
  • 2009-2010: αφετηρία στη «μετά Λάλα εποχή» με το Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο. Νίκη μέσα στην Ελευθερούπολη με σκορ 2-0, αλλά με μόλις 6 νίκες συνολικά σε 18 αγώνες «παύεται» στις 7 Φεβρουαρίου του 2010.
  • KONTAXISΤην 19η αγωνιστική της ίδιας σεζόν ο Στράτος Κονταξής μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά (λέγε με Γάζωρο) και μοιραία η ομάδα χάνει με «κάτω τα χέρια» εκτός έδρας με 3-0.
  • 2010-2011: Ο γηγενής τεχνικός παραμένει στον «κυανόλευκο» πάγκο μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, όμως η ήττα από την Πετρούσα αποτελεί και το «κύκνειο άσμα». Το χρίσμα πηγαίνει στον καβαλιώτη Κώστα Βακιρτζή που κάνει ντεμπούτο ανήμερα του Αγίου Σάββα και στην εκτός έδρας επιβλητική νίκη στο Κόσμιο (4-1).
  • VAKIRTZIS2011-2012: ο πρώην αρχηγός της Καβάλας δεν ανανεώνει με τους «κυανόλευκους» και μετά από πολλές άκαρπες συζητήσεις ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Οικονόμου…υποβιβάζεται σε 1οςτεχνικός της ομάδας στην αρχή της σεζόν. Ντεμπούτο με ισοπαλία χωρίς γκολ μέσα στα Αρριανά και με ένα μέτριο γενικά ξεκίνημα αλλά και τη βαριά ήττα στο Σιδηρόκαστρο στις αρχές του 2012, δίνει τη θέση του στοMALLIOSΓιώργο Μάλλιο. Ο 48χρονος βαθυτοπιώτης προπονητής δίνει αμέσως το «στίγμα» του και η Προσοτσάνη επικρατεί με στυλ και άνεση της Νέας Ζίχνης στο «Γεώργιος Μακρής» με σκορ 3-0. Η συνέχεια είναι γνωστή και μένει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο νέο ντεμπούτο του Γιώργου Λάλα, ο οποίος για τελευταία φορά κοουτσάρισε την Προσοτσάνη στην εντός έδρας ήττα από την Ελευθερούπολη με σκορ 1-2 στις 17 Μαΐου 2009.
ΔΙΑ ΠΟΔΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗ
OUZOUNIS_DΠροϊστορία μεταξύ Προσοτσάνης και Κοκκινοχώματος δεν υπάρχει πέραν του αγώνα στον 1ο γύρο ανήμερα της Αγίας Άννας. Δια ποδός Ουζούνη τότε η Προσοτσάνη επικρατούσε με σκορ 3-1 των μέχρι πρότινος πρωτοπόρων του ομίλου, με όλα τα γκολ να σημειώνοντας στο τελευταίο 20λεπτο. Πιο αναλυτικά:
  • 09-12-2012/7η: Προσοτσάνη – Κοκκινόχωμα 3-1 (73ο & 82οΟυζούνης, 87ο Μουρατίδης / 92ο Λόλη).
ΑΠ' ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ ΜΕ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ
Τον αξιολογημένο Ισαάκ Τσακαλίδη από τα Μουδανιά Χαλκιδικής όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για το σούπερ ντέρμπι παραμονής μεταξύ Κοκκινοχώματος και Προσοτσάνης, με τον υψηλόσωμο ρέφερι να έχει συναντήσει τέσσερεις φορές στο παρελθόν τους «κυανόλευκους», τις τρεις ως διαιτητής και τη μία ως βοηθός. Οι συντοπίτες του Στυλιανός Γούτας και Αθανάσιος Διαμαντής είναι οι βοηθοί του, με τον 1ο να συναντάει ξανά την Προσοτσάνη μετά το «διπλό» μέσα στην Ελευθερούπολη με 0-1 δύο μέρες πριν τα περσινά Χριστούγεννα και το 2ο να έχει οριστεί ως επόπτης τρεις φορές στο παρελθόν απέναντι στο συγκρότημα της Δράμας στις δύο εκ των οποίων με τον αυριανό ρέφερι. Αναλυτικά τα παιχνίδια που έχει βρει η Προσοτσάνη τον κ. Τσακαλίδη είναι τα εξής:
  • 14/01/2007/15η: Παραλίμνιο – Προσοτσάνη 0-4 (19ο πέν & 22ο Κερασίδης, 71ο & 72ο Μοσχίδης) ως β’ βοηθός μαζί με τον κ. Σημαιάκη και διαιτητή τον κ. Δροσινό,
  • PALTZIDIS21/03/2010/23η: Ορφέας Ξάνθης – Προσοτσάνη 1-2 (1ο Κιοσέ Τζοσκούν / 32ο Κιοσέογλου, 44ο Παλτζίδης),
  • 13/11/2010/9η: Ορφέας Ξάνθης – Προσοτσάνη 1-1 (8ο Τορομανίδης / 22ο Κιοσέογλου) &
  • 04/12/2011/5η: Εύμοιρο – Προσοτσάνη 2-1 (2ο πέν. & 71ο Δεσύλλας / 6ο Ουζούνογλου) με την φιλοξενούμενη να αγωνίζεται σχεδόν για 90 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της Γιώργου Σκιαθίτη στη φάση του πέναλτι.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΟΡΑΡΕΙ, ΝΙΚΑΕΙ
Κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, δύσκολη και η πρόβλεψη από στοιχηματικής πλευράς. Εσχάτως πάμε…κουβά και μαζί μας και η Προσοτσάνη «βυθίστηκε» στις θέσεις υποβιβασμού.
Το τρίποντο είναι το ζητούμενο τόσο για το Κοκκινόχωμα όσο και για την Προσοτσάνη, ενώ η ισοπαλία φαινομενικά συμφέρει τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μην ανοίξουν το ρυθμό πηγαίνοντας σε «σετ» παιχνίδι.
Η Προσοτσάνη μήνα Μάρτιο έχει επισκεφτεί 4 φορές το γειτονικό νομό έχοντας ρεκόρ 2 νίκες (σε Ελευθερούπολη με 3-2 το 2004-2005 και ΑΕ Πιερέων με 1-0 στο 2010-2011) μία ισοπαλία (στο Θεαγένη με 1-1 το 2005-2006) και μία ήττα (στις Κρηνίδες με 1-2 το 2006-2007), ενώ σε όλη της την πορεία σε Δ’ και Γ’ Εθνική όταν παίζει στην Καβάλα έχει επιστρέψει με το τρίποντο 9 φορές, έχει αποσπάσει 4 ισοπαλίες κι έχει φύγει «άπραγη» άλλες 12.
Φέτος ο «κυανόλευκοι» εκτός έδρας έχουν μαζέψει μέχρι στιγμής δύο βαθμούς περισσότερους σε σχέση με το «Γεώργιος Μακρής» (12 έναντι 10), απόρροια των 4ων νικών σε 8 ματς με την απουσία της ισοπαλίας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, μια ισοπαλία που έχει να εμφανιστεί εκτός Προσοτσάνης από το 0-0 στα Αρριανά στις 6 Νοεμβρίου του 2011 και δη 21 σερί ματς ανεξαρτήτου διοργάνωσης παρακαλώ!
Η πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων δεν τις κολακεύει διόλου, αφού αν δούμε τη βαθμολογία στη λήξη του 1ου γύρου και αντικρίσουμε και τη σημερινή θα διαπιστώσουμε ότι αποτελούν τις δύο αρνητικές εκπλήξεις στο 2ο μισό του πρωταθλήματος: καβαλιώτες και δραμινοί έβαλαν στο σακούλι τους από 6 πόντους (μία νίκη και τρεις ισοπαλίες το Κοκκινόχωμα - δύο νίκες η Προσοτσάνη) κι από κει που έκαναν στις αρχές του 2013 βλέψεις πρωτιάς παίζουν αύριο την ύπαρξή τους στην κατηγορία.
KERASIDISΌλα τα παραπάνω συνηγορούν σε ένα πολύ «κλειστό» παιχνίδι από κάθε άποψη. Δύσκολα θα δούμε πάνω από ένα γκολ εκτός αν αυτό μπει πολύ νωρίς κι ανοίξει ο ρυθμός, αλλά πιστεύουμε πως εδώ ισχύει το «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη». Όποια ομάδα πετύχει πρώτη γκολ θα φύγει με «λάφυρο» τους τρεις βαθμούς κι ας ελπίσουμε αυτή να είναι η Προσοτσάνη. Πιθανός σκόρερ; Ο Λευτέρης Κερασίδης που με την απουσία του Στέλιου Φερφέρη θα φοράει το περιβραχιόνιο, αναμένεται να επωμιστεί ως ο παλιότερος παίκτης στην ομάδα όλο το βάρος στην επίθεση για να τη βγάλει ως καλός καπετάνιος από τη φουρτούνα.


πηγη : prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: