Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ -ΚΑΟΔ: 74-76


Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στο κλειστό των Ιλισίων, με τον ΚΑΟΔ να επικρατεί με 76-74 του Ηλυσιακού.Τώρα, οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Basket League ΟΠΑΠ στον τελευταίο αγώνα τους, στο «Ανδρέας Παπανδρέου» απέναντι στο Περιστέρι.
Ισόπαλο έληξε το πρώτο δεκάλεπτο (16-16), με τους δύο αντιπάλους να εξακολουθούν να πηγαίνουν πόντο πόντο και στη δεύτερη περίοδο. Με καλάθι του Μόρισον ο Ηλυσιακός έκλεισε το ημίχρονο στο +6 (43-37), ενώ με τρίποντο του Στόγκλιν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο 48-39 στο 23’. Οι Δραμινοί, ωστόσο, αντέδρασαν και με αντεπίθεση διαρκείας αρχικά ισοφάρισαν σε 64-64 στο 33’ και πέντε λεπτά αργότερα πέρασαν μπροστά, με 71-68 ύστερα από τρίποντο του Νόουλς. Οι Ιλισιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, με τους φιλοξενούμενους να «κλειδώνουν» το «διπλό» με εύστοχη βολή του Ιωάννου στο φινάλε.
Διαιτητές: Τανατζής, Αναστόπουλος, Κ. Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 16-16, 43-37, 60-55, 74-76.
Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 4, Αράπης 3 (1), Αναγκόνιε 10, Αποστολίδης 5, Χατζής 12 (1), Σπανός 4, Δορκοφίκης 11, Μόρισον 10, Μάρας 4, Παραγυιός 2, Στόγκλιν 9 (1).
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 9 (1), Καλαϊτζίδης 7, Μισέλ 7, Μπάβτσιτς 5, Κακαρούδης 5 (1), Ζάρας 7 (1), Ιωάννου 8, Πάλμερ 2, Ρόου 14 (3), Ράντοβιτς 12 (1).
Μάρκοβιτς: «Μπράβο στα παιδιά»
Τα εύσημά του στους παίκτες του ΚΑΟΔ για την εκτός έδρας νίκη τους επί του Ηλυσιακού απέδωσε ο Νέναντ Μάρκοβιτς.Οι Δραμινοί πέρασαν νικηφόρα από το κλειστό των Ιλισίων, απέναντι σε μια ομάδα που «καιγόταν» για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αφού παλεύει για τη σωτηρία της στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ, με το Βόσνιο τεχνικό να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του: «Όταν μια ομάδα παίζει για τη ζωή της η θέση σου είναι δύσκολη. Όμως πρέπει να πω μπράβο στα παιδιά και ειδικά σε αυτά που ήρθαν από τον πάγκο για την προσπάθειά τους. Μπράβο».
Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε από την πλευρά των παικτών: «Παρότι δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο νικήσαμε κι αυτό δείχνει το χαρακτήρα της ομάδας».
Ζευγώλης: «Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας»
Ο Ηλυσιακός γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον ΚΑΟΔ και τώρα θα πρέπει να κερδίσει στο «Ανδρέας Παπανδρέου» το Περιστέρι.Μόνο με «διπλό» στο Περιστέρι το συγκρότημα των Ιλισίων θα εξασφαλίσει την παραμονή του στην Basket League ΟΠΑΠ. Ο Γιώργος Ζευγώλης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του, ενώ ανέλαβε την ευθύνη της ήττας από τους Δραμινούς. «Δεν μπορώ να έχω παράπονο από αυτά τα παιδιά, έχουν δώσει ό,τι έχουν. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περνάμε καθημερινά... Ανησυχώ για το αύριο και δεν εννοώ την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της σεζόν, αλλά την αυριανή μέρα... Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να πάμε να νικήσουμε μέσα στο Περιστέρι. Τα παιδιά έχουν απίστευτη πίεση κι αυτό φάνηκε ακόμα κι όταν ξεφύγαμε με 12 πόντους. Δεν μπορώ, όμως, να έχω παράπονο από αυτά τα παιδιά. Η ευθύνη είναι δική μου, που δεν κατάφερα να τους αποβάλλω το άγχος και να τους μεταδώσω ψυχολογία νικητή», ανέφερε σχετικά.
Ο Δημήτρης Αράπης, από την πλευρά των παικτών, δήλωσε: «Κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά. Φταίμε όλοι. Τι να πω, ίσως τελικά να παίρνουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε. Τώρα, όμως, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να πάμε να νικήσουμε στο Περιστέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: