Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ήττα της Προσοτσάνης απο την Καβάλα .....(0-1)...


Διπρόσωπη αλλά και πάλι ηττημένη αποχώρησε από το γήπεδο του Περιγιαλίου η Προσοτσάνη, χάνοντας με σκορ 1-0 από την ομάδα U20 της Καβάλας, η οποία κατά τα φαινόμενα θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, εκτός αν αλλάξει κάτι ως προς τις πειθαρχικές αποφάσεις της Super League. Οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι μέχρι το μισάωρο, με αρκετές σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν πρώτοι αυτοί το σκορ κι εν συνεχεία να ισοφαρίσουν το 1-0 (Ουζούνογλου Σάκης στο 14ο λεπτό), αλλά σταδιακά κι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο οι επισκέψεις τους στα καρέ των «αργοναυτών» αραίωναν, ενώ βρέθηκαν σε δυο-τρεις περιπτώσεις εκτεθειμένοι στα μετόπισθεν για να δεχτούν κάποιο 2ο γκολ.
Με πολύ καλή κυκλοφορία από το κέντρο και μπροστά, με πολλές πλαγιοκοπήσεις είτε με εκφραστή τον Αμανατίδη από δεξιά είτε με τον Κούτρα και τον Χατζησαββίδη από αριστερά που εναλλάσσονταν τη θέση, η Προσοτσάνη απείλησε με αξιώσεις τα καρέ του Λουκίδη, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» κρατώντας το «0» στην άμυνα της Καβάλας. Σαν να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι χωρίς να «πατήσουν» περιοχή κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι και το φινάλε του ματς, με το μικρότερο αδερφό του Ουζούνογλου που αγωνίζεται στους νέους της Καβάλας. Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των μικρών του Νίκου Καραμπιμπέρη, που κυριολεκτικά αν και τους λείπει η τακτική – απολύτως λογικό για τις ηλικίες που μιλάμε – το πάθος, τα τρεξίματα και ο ενθουσιασμός (πολλές φορές υπέρμετρος) ξεχείλιζαν και τους επέτρεπαν να ανταπεξέλθουν τις όποιες αδυναμίες τους, καθώς είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι με αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία.
Στο β’ μέρος ο Γιάννης Οικονόμου που για μια ακόμα φορά μετρούσε πολλές βασικές απουσίες, έριξε στη μάχη και τους έξι διαθέσιμους παίκτες που είχε στον πάγκο χωρίς ωστόσο να πάρει τις βοήθειες που περίμενε. Οι πάσες από το κέντρο προς την επίθεση λιγόστεψαν, οι διάδρομοι έκλεισαν καλά από τους γηπεδούχους που «έσφιξαν» το παιχνίδι τους ντουμπλάροντας τα μαρκαρίσματα προς την περιοχή του Καγγελίδη κι έτσι χωρίς η Προσοτσάνη να φανεί απειλητική  ούτε σε μία περίπτωση μοιραία ηττήθηκε για 8η φορά στα 15 φιλικά που έχει δώσει από τις αρχές του Αυγούστου, επιτείνοντας τον προβληματισμό  στις τάξει των «κυανόλευκων», τρεις μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη (;) του πρωταθλήματος.
Λεπτό προς λεπτό:
Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης με ωραία κάθετη μπαλιά βρίσκει στη γωνία της περιοχής τον Αμανατίδη που προχώρησε όσο έπρεπε για να σουτάρει με αξιώσεις, όμως ο Λουκίδης απέκρουσε προσωρινά και οι αμυντικοί του απομάκρυναν τελείως το διαγραφόμενο κίνδυνο.
Δύο λεπτά αργότερα ο Χατζησαββίδης συνδυάστηκε στην ίδια θέση με τον Κούτρα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε αυτή τη φορά σταθερά ο τερματοφύλακας της Καβάλας.
Στο 14ο λεπτό ο Σάκης Ουζούνογλου άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την κακή τοποθέτηση του σώματος του Χατζησαββίδη στην προσωπική τους μονομαχία έξω από την περιοχή και με ένα ξερό δεξί σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Σκιαθίτη, που μάζεψε την μπάλα από το βάθος της δεξιάς του γωνίας…1-0.
Η Προσοτσάνη προσπάθησε να απαντήσει για την ισοφάριση, όταν στο 18ο λεπτό ο ιδιαίτερα κινητικός Κούτρας με ατομική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ βρήκε εκ νέου σε ετοιμότητα το Λουκίδη.
Σέντρα ακριβείας του Αμανατίδη στο 26ο λεπτό μέσα από την περιοχή βρίσκει σε θέση βολής τον Κούτρα να επιχειρεί την κεφαλιά «ψαράκι» και το Λουκίδη να σώζει την ομάδα του από τη βέβαιη παραβίαση και στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι κερδίζουν φάουλ σε καλό σημείο, ο Παπαδόπουλος το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.
Δύο λεπτά μετά το ημίωρο ο «γλυκιά» σέντρα του Παπαδόπουλου ο Ντόσης κερδίζει στον αέρα τον Παλλικάρη και τροφοδοτεί τον Κάμπατζη, που με διαγώνιο αριστερό σουτ αναγκάζει το Σκιαθίτη να απλώσει τα χέρια του για να παραχωρήσει το κόρνερ.
Στο 34ο λεπτό ο Βαφέας εκτελεί γρήγορα το πλάγιο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ντόσης κερδίζει τις κόντρες από δύο αντιπάλους του αλλά σουτάρει από καλή θέση ψηλά άουτ.
Τέλος στο 40ό λεπτό σε φάση διαρκείας έξω από την περιοχή της Καβάλας με τους παίκτες της Προσοτσάνης να αλλάζουν πολλές φορές την μπάλα, την τελική πάσα αναλαμβάνει επιτυχώς να κάνει ο Κωνσταντινίδης που βρίσκει πλάγια και δεξιά τον Αμανατίδη, με το διαγώνιο ευθύβολο σουτ να προσκρούει στο σώμα του Γκέκα και να φεύγει κόρνερ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό ο Στεργιάκος εκμεταλλεύτηκε κατά το ήμισυ την ασυνεννοησία στα καρέ του Καγγελίδη, αλλά με υπερένταση πλάσαρε λίγο άουτ δίπλα στο δεξί δοκάρι.
Το δοκάρι ωστόσο σημάδεψε στο 64ο λεπτό ο Θεοδωρίδης, εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» από τη γωνία της περιοχής και αριστερά όπως πραγματοποίησε την ατομική του προσπάθεια.
Στο 77ο λεπτό ο Κάμπατζης από δεξιά φέρνει με φάουλ την μπάλα επικίνδυνα στα καρέ του Πιτσακτσή, ο Σίντος απομακρύνει προσωρινά με την μπάλα να φτάνει στο δεξί πόδι του σκόρερ, που αυτή τη φορά δε σημάδεψε σωστά, άουτ.
Τελευταία καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 82ο λεπτό, όταν ο Θεοδωρίδης με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Πιτσακτσή να πέσει στη γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Μιχαηλίδης Δημήτριος (Βερνέζης Αθανάσιος & Μακέδος Μεταξάς οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Καβάλας, ενώ στο β’ μέρος εναλλάχθηκαν ο διαιτητής με τον 1ο βοηθό.
ΚΑΒΑΛΑ (Νίκος Καραμπιμπέρης): Λουκίδης, Ρεβυθόπουλος, Γκέκας, Ελευθεριάδης, Κάμπατζης, Ντόμι, Βαφέας, Παπαδόπουλος, Ουζούνογλου, Ντόσης, Χαϊδεμένος. Έπαιξαν στην επανάληψη και οι: Καγγελίδης, Δεληγιάννης, Τουρασανίδης, Θεοδωρίδης, Κάργας, Χατζηβασιλειάδης, Γκορόγιας, Ιωαννίδης, Σαπανίδης, Αϊβάζης, Χατζόπουλος, Κιγάις & Σάσσος.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης (48ο Πιτσακτσής), Γεωργιάδης (65ο Σίντος), Παλλικάρης (65ο Ράδος), Δημητριάδης, Παλτζίδης (65ο Νουσδίλης), Κωνσταντινίδης (58ο Σκριάπας), Στεργιάκος, Αμανατίδης, Χατζησαββίδης, Μοσχοφίδης (λ.τρ. 74ο Παλτζίδης), Κούτρας (58ο Δούμπλατζης).
Man of the Match: Ο Κάμπατζης των γηπεδούχων. Δε γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, αλλά αυτά που είδαμε επί 90 λεπτά μας έδειξαν ότι πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ καλή πάσα, με πολύ καλά στημένα καθώς το αριστερό του πόδι είναι διαβήτης, πολλά τρεξίματα και καλή αίσθηση του χώρου. Γρήγορος και παρά το βραχύσωμο σωματότυπό του βγήκε νικητής στις περισσότερες των μονομαχιών του με τους παίκτες της Προσοτσάνης.

Αδύναμος κρίκος: Δεν του βγήκε απολύτως τίποτα στα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε καθώς ο Γιάννης Ράδος χρησιμοποιήθηκε αναγκαστικά σε μια θέση την οποία δε γνωρίζει καθόλου, αυτή του δεξιού μπακ. Δε συνεργάστηκε με τον Αμανατίδη που είχε μπροστά του στα χαφ, έχασε πολλές προσωπικές μονομαχίες από κοντύτερους αντιπάλους του και σίγουρα ήταν ένα κακό απόγευμα για τον 21χρονο άσσο των «κυανόλευκων».
Στο ύψος του: Ο τερματοφύλακας Λουκίδης των «αργοναυτών» όποτε χρειάστηκε στο α’ μέρος που αγωνίστηκε είπε «όχι» στις προσπάθειες των παικτών της Προσοτσάνης, είτε πριν το 1-0 είτε μετά από το γκολ του συμπαίκτη του Σάκη Ουζούνογλου. Παρά το κοντό δέμας ο νεαρός τερματοφύλακας έδειξε ότι έχει τα προσόντα να σταθεί με ιδιαίτερη επιτυχία σ’ ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όπως αυτό της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Το στραγάλι: Σε περίοδο προετοιμασίας βρισκόμαστε κι έτσι στο σημερινό φιλικό είδαμε το ρέφερι του α’ μέρους να γίνεται 1ος βοηθός στην επανάληψη, λογικό θα λέγαμε καθώς πρόκειται για δύο νέα παιδιά στη διαιτησία της Καβάλας, τα οποία έβγαλαν χωρίς προβλήματα το ματς. Βέβαια, στο 1ο 45λεπτο δύο αντιαθλητικά φάουλ πάνω σε Κούτρα και Αμανατίδη ήταν για κόκκινη κάρτα, αλλά είπαμε, είναι προετοιμασία…
Το ταμείο του prosotsanifc.gr: Πάνω-κάτω γράφουμε τα ίδια όσο η Προσοτσάνη δεν κερδίζει. Δε στεκόμαστε ούτε στις πολλές και βασικές απουσίες από τη στιγμή μάλιστα που απέναντί σου έχεις 17χρονα και 18χρονα, άντε βαριά-βαριά 19χρονα! Εδώ κι ένα μήνα και μετά την κατάκτηση του Super Cup οι 5 ήττες σε ισάριθμα ματς (4 φιλικά κι ένα παιχνίδι κυπέλλου) έχουν φέρει και ψυχολογικό πρόβλημα κι αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού για όσους παρακολουθούν από κοντά τις εκδηλώσεις των «κυανόλευκων». Ίσως εδώ πρέπει ο Γιάννης Οικονόμου να εστιάσει την προσοχή του, λίγες μέρες πια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Κι επειδή λένε πως η τελική εικόνα είναι που μένει, θα πρέπει στο προσεχές τελευταίο φιλικό σαν πρόβα τζενεράλε με τον Αετό Αρριανών το τεστ να είναι ΝΙΚΗΦΟΡΟ!
  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Δροσίδης, Καλαϊτζής Δημ., Καλαϊτζής Κυρ., Κανάτας, Κερασίδης, Κιοσέογλου, Μαναρίδης, Ουζούνης, Ουζούνογλου, Παπαμιχαήλ, Τσακμακίδης & Φερφέρης.
  • Επόμενο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στο γήπεδο Αργυρούπολης και ώρα 4 μ.μ. με αντίπαλο τον Αετό Αρριανών.
πηγη ενημέρωσης :prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: