Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

O Kιριλένκο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας !!!!!!!!


Μετά από ένα πέρασμα 10 ετών στο NBA o Αντρέι Κιριλένκο, επιστρέφει στην ομάδα που αναδείχθηκε (όχι που ξεκίνησε, αφού η πρώτη του ομάδα ήταν η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης), με σκοπό να φτάσει και πάλι ψηλά.


Ο διεθνής Ρώσος, γυρίζει στην πατρίδα του, καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, με οψιόν για το ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει πως αν σε περίπτωση που δεχτεί πρόταση και θέλει να αγωνιστεί ξανά στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, θα έχει το... ελεύθερο να διαπραγματευτεί, όταν τελειώσει το lockout.
Ο 30χρονος φόργουορντ πέρασε την Δευτέρα από ιατρικές εξετάσεις και θα ξεκινήσει από σήμερα κιόλας (Τρίτη 4/10)  τις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

"Είμαι χαρούμενος που γύρισα σε μια ομάδα, όπου πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια. Είναι ευχαρίστηση για μένα, που έχω την ευκαιρία να παίξω για τους Ρώσους οπαδούς, τους φίλους και τους συγγενείς μου. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με σπουδαίο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Είναι υπέροχο όταν μπροστά σου έχει πολύ υψηλούς στόχους.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παίζεις, έχοντας να κουβαλήσεις ένα μεγάλο φορτίο ευθύνης. Είμαι σίγουρος πως είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις σε κάθε ερώτημα. Θέλω να ενημερώσω πως όλα τα χρήματα που θα κερδίσω στην Ρωσία, θα πάνε σε ίδρυμα φιλανθρωπίας "Kirilenko's Kid". Το ίδρυμα θα βοηθήσει τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις αθλητικές σχολές για παιδιά, τους βετεράνους αθλητές, αλλά και τους μπασκετμπολίστες με ειδικές ανάγκες", δήλωσε ο Αντρέι Κιριλένκο.

Όπως και να 'χει του αξίζουν εκατομμύρια μπράβο για την κίνηση πραγματικής ανθρωπιάς και μακάρι όλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά του. Μεγάλος παίκτης εντός των παρκέ, ακόμη μεγαλύτερος άνθρωπος εκτός!

Από την πλευρά του, ο Γιόνας Καζλάουσκας, εξήγησε γιατί πήρε παίκτη από το ΝΒΑ σε περίοδο lockout, έστω κι αν δεν συμπαθεί αυτή τη λογική: Η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να παίρνουμε παίκτες από το NBA όσο υπάρχει το lockout. Δεν ξέρεις τι θα γίνει και τι να περιμένεις, εφόσον μπορέσουν να φύγουν από την ομάδα. Και μόνο οι ομάδες-εβδομάδας, μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους κινήσεις. Την ίδια στιγμή, κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις και ο Κιριλένκο είναι η εξαίρεση.

Ο Αντρέι είναι ένας αστέρας στην Ρωσία και στο παγκόσμιο μπάσκετ. Σημαίνει πολλά για τη χώρα του, όπως ο Σαμπόνις για την Λιθουανία, ο Πάου Γκασόλ για την Ισπανία, ο Νοβίτσκι για την Γερμανία. Μεγάλωσε εδώ, έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ και στην εθνική Ρωσίας. Νομίζω πως χάρη στη συμμετοχή του, το Eurobasket θα είναι σε καλό δρόμο. Σίγουρα, χρειαζόμαστε χρόνο για να τον εντάξουμε μέσα στο σύστημα της ομάδας. Ελπίζουμε πως μια ή δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές".



Δεν υπάρχουν σχόλια: