Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Με τεσσάρα η Προσοτσάνη επέστρεψε στις νίκες!!!!!!


Για μία ώρα οι περίπου 40 φίλαθλοι απόλαυσαν μετά από καιρό την Προσοτσάνη, η οποία συνδύασε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», με το 4-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο δημοτικό γήπεδο της Πετρούσας. Την υπόλοιπη μισή ώρα το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους φιλοξενούμενους των Αρριανών να κάνουν τη…γενναία αντεπίθεση, αλλά να μένει μόλις ένα γκολ από την ισοφάριση, κερδίζοντας όμως τις εντυπώσεις γι αυτό το διάστημα του φιλικού που έληξε με νίκη των τυπικά γηπεδούχων με το αγγλικό σκορ 4-3.
Το σκηνικό του καιρού ήταν κοντά στο «μηδέν» όχι όμως και η αποτελεσματικότητα των παικτών του Γιάννη Οικονόμου, καθώς μετά το δυνατό ξεκίνημα των αντιπάλων τους αναθάρρησαν γρήγορα και
με το Δούμπλατζη να βρίσκει δίχτυα (δις) μετά από καιρό και το Μοσχοφίδη να γράφει κι αυτός το όνομά του στο πίνακα των σκόρερ στο ημίωρο κιόλας η Προσοτσάνη είχε αποκτήσει προβάδισμα τριών τερμάτων, αξιοποιώντας ουσιαστικά το 50% των τελικών της προσπαθειών. Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Νίκου Ουσταμπασίδη (ιδιαίτερα αγαπητός στο δραμινό ποδοσφαιρικό κοινό από το πέρασμά του στη Δόξα στις καλές εποχές αρχές του ’90), ναι μεν είχαν καλή κυκλοφορία, ναι μεν δημιούργησαν μια-δυο καλές ευκαιρίες, αλλά πίσω ήταν επιρρεπείς στο λάθος και το «πλήρωσαν» με τα τρία γκολ των «κυανόλευκων».

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε 5 αλλαγές και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς ο εορτάζων Λευτέρης Κερασίδης (είχε τα γενέθλιά του)…κέρασε το 4ο γκολ μετά την προσωπική ενέργεια του Κούτρα. Το 4-0 έδειχνε και ήταν όπως και να το κάνουμε ένα ασφαλές σκορ ούτως ώστε ο 50χρονος τεχνικός να δοκιμάσει σχήματα και θέσεις για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Λογάριαζε όμως πρωτίστως χωρίς το ξενοδόχο (ήτοι τον τραυματισμό του Γεωργιάδη που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο) και δευτερευόντως τα καίρια λάθη που έγιναν κυρίως στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης των «κυανόλευκων». Οι παίκτες των Αρριανών μέσα σ’ ένα 6λεπτο κατάφεραν να μειώσουν σε 4-2 και 12 λεπτά πριν το φινάλε είχαν βάλει «χιτσκοκική» σφραγίδα στο ματς. Το 4-3 ωστόσο έμεινε μέχρι τέλους και η Προσοτσάνη κατάφερε μετά από ένα μήνα και κάτι να δει έστω και σε φιλικό επίπεδο το χρώμα της νίκης.
Λεπτό προς λεπτό:
Πριν τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού ο Δοϊράν Αμέτ συνδυάζεται στην περιοχή με τον Ιμπράμ Αμέτ που επιχειρεί επικίνδυνη σέντρα-σουτ, με τον Καλαϊτζή Δημ. να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και προ της γραμμής τέρματος να σώζει από δυσάρεστες καταστάσεις την ομάδα του.
Σουτ-φάουλ του Χασιώτη στα όρια της περιοχής στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σκιαθίτη που ήλεγχε την πορεία της.
Στην «κόντρα» η Προσοτσάνη ανοίγει το σκορ, καθώς ο Κανάτας σηκώνει το κεφάλι και βλέπει το Δούμπλατζη να κινείται ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς των Αρριανών και αφού απέφυγε και τον Πολυμερίδη με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το 8ο φετινό του γκολ για το 1-0.
Στο 13ο λεπτό ο Μοσχοφίδης «κλέβει» έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και τροφοδοτεί τον Ουζούνογλου που με τη μία σουτάρει στην αγκαλιά του Πολυμερίδη και στο 21ο λεπτό την ίδια κατάληξη θα έχει το συρτό σουτ του Κωνσταντινίδη από τα 20 μέτρα.
Το 2-0 έγινε στο 27ο λεπτό απόρροια ενός έξοχου συνδυασμού των «κυανόλευκων»: ο Κανάτας «κλέβει» ακριβώς στο κέντρο και παίζει το «ένα-δύο» με το Δούμπλατζη που του επιστρέφει και πάλι την μπάλα, ο Μοσχοφίδης «ανοίγει» το παιχνίδι αριστερά για τον Καλαϊτζή Δημ. που περνάει στο σπριντ το Μεμέτ Ερμπίλ και σερβίρει έτοιμο γκολ στο Δούμπλατζη, με τον τελευταίο σχεδόν από τη μικρή περιοχή να πλασάρει ιδανικά.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας οι τυπικά γηπεδούχοι ανεβάζουν το δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0, όταν και πάλι από αριστερά συνδυάζονται οι Καλαϊτζής Δημ. και Ουζούνογλου, η σέντρα του 2ου με αποδέκτη το Δούμπλατζη δε γίνεται γκολ καθώς παρεμβάλλεται ο Ερκάν Κουράκ, όμως φτάνει δεξιά στην περιοχή στον Αμανατίδη που βλέπει τον επερχόμενο Μοσχοφίδη σε θέση φορ κι ο τελευταίος με καλοζυγισμένο αριστερό πλασέ τη στέλνει να αναπαυτεί στο «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Πολυμερίδη.
Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα οι παίκτες του Νίκου Ουσταμπασίδη χάνουν διπλή ευκαιρία, όταν πρωτίστως το σουτ-φάουλ του Δοϊράν Αμέτ διώχνει σε κόρνερ ο Σκιαθίτης και στην εξέλιξη ο 28χρονος τερματοφύλακας μπλοκάρει σταθερά την κεφαλιά του Ντελή Ρετζέπ.
Κάθετη του Καλαϊτζή Δημ. στο 43ο λεπτό με αποδέκτη τον Αμανατίδη που από τα όρια της περιοχής κι ενώ είχε την πολυτέλεια να προχωρήσει κι άλλο, σούταρε βεβιασμένα άουτ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό ο Κερασίδης βγάζει σε θέση βολής το Δροσίδη που πλασάρει αδύναμα με το εξωτερικό φάλτσο στην αγκαλιά του Πολυμερίδη.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κούτρας κυνηγάει με πείσμα μια χαμένη μπαλιά στο δεξί άκρο της επίθεσης της Προσοτσάνης, κερδίζει τις κόντρες από Σερίφογλου Αταλάι και Ερκάν Κουράκ και βλέποντας στο ημικύκλιο τον Κερασίδη του δίνει την μπάλα, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό των «κυανόλευκων» να σουτάρει εύστοχα χαμηλά στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των Αρριανών.
Από κει και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων: στο 61ο λεπτό βαθιά σέντρα του Σερίφγλου Αταλάι στην καρδιά της άμυνας της Προσοτσάνης και ασυνεννοησία των Σκιαθίτη και Χατζησαββίδη, δίνει την ευκαιρία στο Δοϊράν Αμέτ να μπει ανάμεσά τους και με προβολή να μειώνει σε 4-1.
Δυνατό σουτ του Ντελή Ρετζέπ στο 64ο λεπτό βρίσκει σε ετοιμότητα το Σκιαθίτη, αλλά στο 67ο σε μια φάση καρμπόν μ’ αυτή του 61ου λεπτού, ο Ερκάν Κουράκ εκμεταλλεύεται την ασταθή έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και με κοντινό πλασέ μείωσε εκ νέου…4-2.
Στο 76ο λεπτό ο Γεωργιάδης εγκαταλείπει με πρόβλημα στο γόνατο το ματς και αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, αφού ο προπονητής του έχει μόνο την αλλαγή τερματοφύλακα να πραγματοποιήσει.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ντελή Ρετζέπ εκτελεί φάουλ από το ημικύκλιο ο Σκιαθίτης αποκρούει ασθενώς, κανείς αμυντικός του δεν πάει πάνω στην μπάλα και ο Λατίφ Λατίφ εύκολα με κοντινή προβολή διαμορφώνει το τελικό 4-3.
Στο 84ο λεπτό ο Κερασίδης από δεξιά με φάουλ φέρνει την μπάλα πίσω από το σημείο του πέναλτι εκεί όπου πετάγεται ο Φερφέρης και με δυνατό εν κινήσει σουτ τη στέλνει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στις δύο τελευταίες καλές στιγμές στο ματς οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη, όταν ο Δοϊράν Ιμέτ συνδυάστηκε στο 86ο λεπτό με τον Ιμπράμ Αμέτ που σούταρε συρτά κι ο Καλαϊτζής Κυρ. σωτήρια στην αριστερή του γωνία παραχώρησε το κόρνερ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσειο Χασιώτης κι Ιμπράμ Αμέτ ανάμεσα σε πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή δε βρήκε στόχο, άουτ.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Γεωργιτσόπουλος Γεώργιος (Μαρμαρίδης Αναστάσιος & Κοτανίδου Δήμητρα οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης (85ο Καλαϊτζής Κυρ.), Σίντος (55ο Γεωργιάδης), Παλλικάρης (58ο Παπαμιχαήλ), Δημητριάδης, Καλαϊτζής Δημ. (46ο Χατζησαββίδης), Αμανατίδης (46οΚούτρας), Ουζούνογλου (54ο Τσακμακίδης), Κανάτας (46ο Φερφέρης), Δούμπλατζης (46ο Δροσίδης), Μοσχοφίδης (58ο Σκριάπας), Κωνσταντινίδης (48ο Φερφέρης).
ΑΡΡΙΑΝΑ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Πολυμερίδης, Μεμέτ Ερμπίλ (46ο Σερίφογλου Αταλάι), Μάλαμας, Σαλή Σινάν (62ο Λατίφ Λατίφ), Ερκάν Κουράκ, Ντελή Ρετζέπ, Μεμέτ Εμρέ, Αμέτ Αμέτ (46ο Ισά Τσανέρ), Ιμπράμ Αμέτ, Χασιώτης, Αμέτ Δοϊράν.
Man of the Match: Από κοινού μοιράζονται τον τίτλο οι Δημήτρης Καλαϊτζής & Γιώργος Ουζούνογλου, οι οποίοι στο α’ μέρος όπου και αγωνίστηκαν μαζί κυριολεκτικά έκαναν «παπάδες» από την αριστερή πτέρυγα. Η στατιστική υπηρεσία του site μας κατέγραψε στο ενεργητικό τους, μία ασσίστ που έγινε γκολ, μία χαμένη ασσίστ, μία τελική προσπάθεια, μα κυρίως πολλούς όμορφους συνδυασμούς με τα γνωστά over lapping. Εκτός των άλλων είχαν οι δυο τους 23 σωστές μεταβιβάσεις έναντι μόλις 5 λανθασμένων και 12 κερδισμένες μονομαχίες έναντι 2 μόλις χαμένων! Αυτά τα ολίγα από δύο παίκτες 17 και 19 ετών αντίστοιχα… 

Αδύναμος κρίκος: Δε θέλει και πολύ ψάξιμο. Ο δεξιός ακραίος μπακ των Αρριανών Μεμέτ Ερμπίλ, έβλεπε συνέχεια την πλάτη των αντιπάλων αναγκάζοντας το Νίκο Ουσταμπασίδη πρωτίστως να του αλλάξει θέση μετά το ημίωρο και στο ημίχρονο να του δώσει εντολή να κάνει…ντουζ!
Στο ύψος του: Ήταν ο 30ός παρακαλώ συνολικά παίκτης της Προσοτσάνης που έχει χρησιμοποιηθεί στα φιλικά προετοιμασίας, με μόλις 5 προπονήσεις λόγω του στρατιωτικού του. Όταν όμως χρειάστηκε ήταν «παρών» και κράτησε τη νίκη της ομάδας του στο συρτό σουτ προς το φινάλε του ματς. Ο λόγος για τον Κυριάκο Καλαϊτζή, που αντικατέστησε κάτω από τα γκολπόστ το Γιώργο Σκιαθίτη στα τελευταία 5 λεπτά κι ενώ η ομάδα του αγωνιζόταν ήδη με παίκτη λιγότερο λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Γεωργιάδη κι ενώ είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές – παικτών γηπέδου – από το Γιάννη Οικονόμου.
Η γκάφα: Είναι άπειρη και το έδειξε, αλλά από τα λάθη της θα μάθει! Περίπου προς το 80ό λεπτό η β’ βοηθός Δήμητρα Κοτανίδου σήκωσε το σημαιάκι της υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Ιμπράμ Αμέτ, ο οποίος δέχτηκε την πάσα του συμπαίκτη του κατά την εκτέλεση πλαγίου άουτ!!! 

Το στραγάλι: Με μια λέξη ΑΡΙΣΤΟΣ! Ο Γιώργος Γεωργιτσόπουλος μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής εν ενεργεία στα 25 του χρόνια έχει όλα τα φόντα να πάει ψηλά. Πάντα κοντά σε όλες τις φάσεις, με λίγα σφυρίγματα, όπου δηλαδή ήταν απαραίτητο, έδειξε αυτό που ισχύει για τους διαιτητές: όποιος έπαιξε ποδόσφαιρο έχει διαφορετική αντίληψη για το πώς θα διευθύνει έναν αγώνα. Εύγε…
Το ταμείο του prosotsanifc.gr: Η «κάψα» για τη νίκη μετά από τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα ήταν δεδομένη. Θεωρητικά μάλιστα αυτό το τεστ αποτελούσε και την πρόβα τζενεράλε εν όψει έναρξης πρωταθλήματος, αλλά μάλλον θα γίνει κι άλλο φιλικό γιατί άκρη φέτος με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να βγάλουν οι έχοντες και κατέχοντες! Οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου για μία ώρα ήταν καταιγιστικοί κι από κει και πέρα…απογοητευτικοί! Βέβαια στην…τρικυμία του τελευταίου ημιώρου έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές 10 στον αριθμό και το αναγκαστικό αριθμητικό μειονέκτημα μετά το τραυματισμό του Γεωργιάδη για τα 14 λεπτά συν τις καθυστερήσεις μέχρι το φινάλε. Όπως κι αν έχει οι τυπικά γηπεδούχοι κατέκτησαν δίκαια αυτή τη φιλική νίκη κι ελπίζουν να ξεκινήσει επιτέλους το πρωτάθλημα, γιατί ήδη σε μία εβδομάδα από τώρα «κλείνουν» 3 μήνες προετοιμασίας. Εκεί στην ΕΠΟ και στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου ακούνε τις κραυγές αγωνίας των σωματείων της Δ’ Εθνικής;;;
  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Κιοσέογλου, Μαναρίδης, Νουσδίλης, Ουζούνης, Παλτζίδης, Πιτσακτσής, Ράδος & Στεργιάκος.
  • Η διοίκηση της Προσοτσάνης ευχαριστεί την αντίστοιχη της Πετρούσας για την παραχώρηση του γηπέδου για να πραγματοποιηθεί το φιλικό παιχνίδι. 
πηγη ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: