Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Εχεις τρελάνει κόσμο ρε ΑΠΟΕΛ.......


Η Τσέλσι επικράτησε άνετα με 5-0 της Γκενκ στο Λονδίνο, με τον Φερνάντο Τόρες να έχει κέφια και να πετυχαίνει δύο γκολ.

Η Λεβερκούζεν έμεινε στην 2η θέση, νικώντας με 2-1 την Βαλένθια, αν και βρέθηκε να χάνει στο "ΜπάιΑρίνα".
Αναλυτικά όλοι οι αγώνες των ομίλων του champions league που έγιναν χθες το βράδυ......

5ος ομιλος



Τσέλσι - Γκενκ 5-0

Σκόρερς: 8' Ραούλ Μεϊρέλες, 11' και 27' Τόρες, 42' Ιβάνοβιτς, 72' Καλού
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Αλεκσέι Νικολάεβ (Ρωσία)

Οι Άγγλοι "καθάρισαν" από νωρίς το ματς, καθώς άνοιξε το σκορ στο 8' ο Ραούλ Μεϊρέλες με εντυπωσιακό μακρινό σουτ και στο 11' ο Φερνάντο Τόρες έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Οι δύο σκόρερ συνεργάστηκαν για το 3-0 στο 27', καθώς ο Ραούλ Μεϊρέλες έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Τόρες σκόραρε ξανά, αυτήν την φορά με κεφαλιά.

Το 4ο γκολ ήρθε στο 42' από την κεφαλιά του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Φλοράν Μαλουντά.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε το Σαλομόν Καλού στο 72' με κοντινό πλασέ, στην επαναφορά αφού ο Κέτελες απέκρουσε προσπάθεια του Τόρες.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα (78' Άλεξ), Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ (46' Πάουλο Φερέιρα), Οριόλ Ρομέου, Ραούλ Μεϊρέλες, Λάμπαρντ (68' Καλού), Ανελκά, Μαλουντά, Τόρες.
ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Νγκόνγκσα, Μασουέρο (46' Καμούς), Τόζερ, Πούντιλ, Βάντεν Μπόρε, Χάιλαντ, Μπάφελ, Ντε Μπρούιν, Μπαρντά (71' Νταμπασίνζε), Βόσεν (81' Νουανγκάνγκα).

Λεβερκούζεν - Βαλένθια 2-1

Σκόρερς: 52' Σέρλε, 56' Σαμ / 24' Ζόνας
Γήπεδο: "ΜπάιΑρίνα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Από πάσα του Ρομπέρτο Σολδάδο ο Ζόνας με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τις "νυχτερίδες" στο 24', "παγώνοντας" το "ΜπάιΑρίνα".

Η ανατροπή για τους Γερμανούς ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τέρματα των Σέρλε και Σαμ.

Ο Άντρε Σέρλε ισοφάρισε στο 52' με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 56' ο Σαμ με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Ράιναρτς (46' Μίρνε Φρίντριχ), Τοπράκ, Κάντλετς, Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Μπάλακ, Σαμ (91' Σβάαμπ), Σέρλε, Κίσλινγκ (81' Ντερντιγιόκ).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Ραμί, Βίκτορ Ρουΐθ, Χόρντι Άλμπα (65' Κανάλες), Αλμπέλδα (82' Αντούριθ), Μπανέγκα, Πάμπλο Ερνάντεθ (65' Φεγκουλί), Ματιέ, Ζόνας, Σολδάδο.

6ος ομιλος
Η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να κάνει το "3 στα 3", καθώς ηττήθηκε με 0-1 από την Άρσεναλ μέσα στο "Βελοντρόμ".

Οι "κανονιέρηδες" μάλιστα έκλεψαν το "διπλό" με γκολ του Άαρον Ράμσεϊ στο 92' και ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού.

Μαρσέιγ - Άρσεναλ 0-1

Σκόρερ: 92' Ράμσεϊ
Γήπεδο: "Βελοντρόμ", Μασσαλία
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Η Άρσεναλ πήγε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε, δεν άφησε την Μαρσέιγ να την απειλήσει ιδιαίτερα και στα τελευταία λεπτά πίεσε, φτάνοντας στο γκολ και την νίκη.

Στο 91' ο Στιβ Μανταντά έκανε εντυπωσιακή απόκρουση με κοντινό πλασέ του Ρόμπιν φαν Πέρσι, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 92'.

Μετά την σέντρα από δεξιά ο Ζερβινιό ουσιαστικά δεν κατάφερε να κοντρολάρει στο ύψος της περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Ράμσεϊ που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Νκουλού, Μορέλ, Αλού Ντιαρά, Μπενουά Σεϊρού (87' Καμπορέ), Λούτσο Γκονσάλες (73' Αμαλφιτανό), Βαλμπουενά, Ρεμί (69' Ζινιάκ), Αντρέ Αγιού.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Τζένκινσον (62' Ντζουρού), Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ (67' Ζερβινιό), Αρσάβιν (78' Ράμσεϊ), Φαν Πέρσι.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ  3-1
Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Γερμανούς που ήθελαν τους τρεις βαθμούς και έφυγαν τελικά με τρία γκολ.

Ο Κλοπ ζητούσε το 2 στα 2 στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως γυρνάει στην πατρίδα του δίχως βαθμό στις αποσκευές και πέφτοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.
Πως έγιναν όλα αυτά; Απλά οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τον καλό τους εαυτό και δεν τους στέρησε τίποτα η τύχη. Όπως σας προαναφέραμε, με την Μαρσέιγ ένα γκολ έκρινε το ματς, με την Άρσεναλ ένα δοκάρι, όμως απόψε (19/10) η αποφασιστικότητα, το πάθος και η τακτική των "ερυθρολεύκων" νίκησαν τους πάντες.


Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι όμως λογάριασαν δίχως τον συμπατριώτη τους Χολέμπας, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Ο "τρομοκράτης" Τζιμπούρ που έγινε για πρώτη φορά σύνθημα και ο Μοδέστο έδωσαν τη πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο, που τον φέρνει στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί είναι τελευταίοι...

Εξαιρετική η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας απλά τον ρυθμό και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάνσο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά, αρκεί να του βγει το παιχνίδι, όπως και σήμερα. Απόδειξη η εμφάνιση κόντρα στην πιο γρήγορη Ντόρτμουντ.

Ταυτότητα αγώνα



Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
Βοηθοί: Μπέρι Σίμονς (Ολλανδία), Ρομπ Φαν ντε Φεν (Ολλανδία)
Βοηθοί περιοχής: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία), Εντ Γιάνσεν (Ολλανδία)

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκεντογάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι.

Σκόρερ: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 79' Μοδέστο / 26' Λεβαντόβσκι


Στατιστικά αγώνα


3
Γκολ
1
33%
Γκολ ανά τελικές
11%
9
Τελικές προσπάθειες
9
4
Σουτ προς την εστία
4
5
Σουτ εκτός εστίας
5
3
Κόρνερ
3
8
Επιθέσεις
8
7
Μεγάλες ευκαιρίες
2
4
Οφσάιντ
3
45%
Κατοχή μπάλας
55%
0
Κίτρινες κάρτες
1
10
Φάουλ
13

Το φιλμ του αγώνα

4' Ο Πέρισιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Κοστάνσο μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

5' Μεγάλη ευκαιρία για τον Καγκάβα που βρέθηκε απέναντι από τον Κοστάνσο, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

8' Γκολ με κεφαλιά από τον Χολέμπας (1-0)!!! Κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην περιοχή της Ντόρτμουντ, οι "ερυθρόλευκοι" ανοίγουν το σκορ. Σέντρα του Μαρκάνο από αριστερά και κεφαλιά από τον Χολέμπας στα δίχτυα του Βαϊντενφέλερ.

20' Λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ, ο Μιραλάς δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

26' Γκολ για Ντόρτμουντ με σουτ από τον Λεβαντόβσκι (1-1). Από βολέ του Βαϊντενφέλερ, τεράστιο λάθος στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, η μπάλα φτάνει στα δεξιά στον Γκέτσε, που βρίσκει στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Λεβαντόβσκι. Ο Πολωνός σουτάρει ξεμαρκάριστος και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοστάνσο.

30' Σουτ του Καγκάβα έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

32' Ο Καγκάβα σουτάρει και πάλι, από πολύ πλάγια θέση όμως, και ο Κοστάνσο μπλοκάρει εύκολα.

36' Επικίνδυνη αντεπίθεση των Γερμανών από αριστερά, ο Κοστάνσο λέει "όχι" σε σουτ του Πέρισιτς.

38' Μπαλιά του Ιμπαγάσα για τον Μιραλάς, που προσπαθεί να κάνει την προβολή, αλλά δεν βρίσκει καλά την μπάλα, με συνέπεια να φύγει άουτ.

40' Γκολ για Ολυμπιακό με σουτ από τον Τζιμπούρ (2-1)!!! Ο Μιραλάς σεντράρει από αριστερά για τον Τζιμπούρ, που κατεβάζει εξαιρετικά την μπάλα, "χορεύει" τον Σούμποτιτς και κεραυνοβολεί τον Βαϊντενφέλερ για το 2-1.

44' Νέα επέλαση του Μιραλάς από δεξιά, σέντρα προς τον Τζεμπούρ, που με γυριστό σουτ προσπάθησε να πετύχει γκολ αλά... Αλεξανδρής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

49' Ο Ιμπαγάσα στρώνει την μπάλα στον Χολέμπας, αλλά το σουτ του φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαϊντενφέλερ.

52' Εξαιρετική έξοδος από τον Κοστάνσο, που προλαβαίνει τον Λεβαντόβσκι αρκετά έξω από την περιοχή. Φοβερή αντίληψη της φάσης από τον Αργεντίνο.

62' Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Ιμπαγάσα, αλλά η κεφαλιά του Μοδέστο καταλήγει στην αγκαλιά του Βαϊντενφέλερ.

67' Άστοχο σουτ του Μπλαστσικόβσκι απέναντι από τον Κοστάνσο. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των Πειραιωτών.

75' Γκολ με κεφαλιά από τον Μοδέστο (3-1)!!! Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Μοδέστο τρυπώνει στο κέντρο της άμυνας των Γερμανών και με γυριστή κεφαλιά αλλάζει την πορεία της μπάλας, με κατεύθυνση προς την αριστερή γωνία του Βαϊντενφέλερ. 3-1 για τον Ολυμπιακό!

7ος ομιλος
Το ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, καθώς πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και έμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Η γκάφα του Χιώτη στην εκτέλεση φάουλ του Χουλκ (0-1) δεν στοίχισε στους Κύπριους, ενώ ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ με την Ζενίτ.

Πόρτο - ΑΠΟΕΛ 1-1

Σκόρερς: 13' Χουλκ / 19' Αΐλτον
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο
Διαιτητής: Αντονί Γκοτιέ (Γαλλία)

Ο ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Διονύση Χιώτη, καθώς στο 13' ο Χουλκ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ, ο Έλληνας πορτιέρο έκανε λάθος υπολογισμό και δέχτηκε ένα αστείο γκολ για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την πρωταθλήτρια Κύπρου, με τον Αΐλτον να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 19' με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Διονύσης Χιώτης λόγω τραυματισμού στο 52' αντικαταστάθηκε από τον Ούρκο Πάρντο, ενώ στο 92' μπήκε στο ματς ο Άλντο Αντόρνο και λίγο έλειψε να χαρίσει και την νίκη στο ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Έλτον έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Παραγουανό.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (69' Μπελούστσι), Γκουαρίν, Ζοάο Μοουτίνιο (78' Ντεφούρ), Χουλκ, Χάμες Ροντρίγκες (69' Σιλβέστρε Βαρέλα), Κλέμπερ.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης (52' Πάρντο), Πουρσαϊτίδης, Κακά, Ολιβέιρα, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (72' Γιάχιτς), Τρίτσκοβσκι (92' Αντόρνο), Αΐλτον.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-2

Σκόρερς: 15' Ουΐλιαν, 45'+1 Λουΐζ Αντριάνο / 33' Σιροκόβ, 60' Φαϊζούλιν
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρίνα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Μόλις στο 9' η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ρίμπκα απέκρουσε την εκτέλεση του Σιροκόβ, όπως και στο 14' απέκρουσε εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ με τον Ντάνι.

Ότι δεν κατάφεραν οι Ρώσοι, κατάφεραν οι Ουκρανοί στο 15', καθώς ο Ουΐλιαν άνοιξε το σκορ στο 15' με καταπληκτικό σουτ.

Ο Σικορόβ πάντως λυτρώθηκε για το χαμένο πέναλτι στο 33', καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ από πλάγια, αφού απέφυγε τον Ρίμπκα με το κοντρόλ με το σώμα στην κίνηση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Σαχτάρ προηγήθηκε εκ νέου με τον Λουΐζ Αντριάνο να παίρνει την μπάλα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα, να γυρίζει εξαιρετικά και με πλασέ να κάνει το 2-1.

Το 2-2 ήρθε στο 60' με τον Φαϊζούλιν να "κρεμάει" με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ τον Ρίμπκα, έπειτα από το λάθος του Τσιζόβ, ο οποίος από πάσα του Τσιγκρίνσκι γλίστρησε και η μπάλα έφτασε στον Φαϊζούλιν.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Τσιζόβ (73' Κούτσερ), Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Ζάντσον (67' Μχιταριάν), Ντόουγκλας Κόστα (75' Άλεξ Τεϊσέιρα), Ουΐλιαν, Λουΐζ Αντριάνο.
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Σιροκόβ, Ζιριανόβ (91' Σεμάκ), Φαϊζούλιν, Ντάνι, Μπουχαρόβ (74' Λάζοβιτς).

8ος ομιλος

Μίλαν και Μπαρτσελόνα διατηρήθηκαν μαζί στην κορυφή του 8ου ομίλου, νικώντας αμφότερες με 2-0 τις ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ και Βικτόρια Πλζεν, αντίστοιχα.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ πέτυχαν τα γκολ των "ροσονέρι" και οι Αντρές Ινιέστα και Νταβίντ Βίγια αυτά των "μπλαουγκράνα".

Μίλαν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2-0


Σκόρερς: 33' Ιμπραχίμοβιτς, 70' Μπόατενγκ
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Στο 32' από λάθος του Μαρκ φαν Μπόμελ ο Ρενάν Μπρεσάν βρέθηκε μόνος με τον Αμπιάτι, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ για να τον αγκαλιάσει εν συνεχεία ο Ολλανδός συμπαίκτης του.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα (33') ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Μίλαν.

Οι "ροσονέρι" διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 70' με τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ να κάνει το 2-0 με έναν... κεραυνό έξω από την περιοχή

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (84' Μεξές), Μπονέρα, Ταΐβο, Φαν Μπόμελ, Ακουϊλάνι, Νοτσερίνο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (78' Εμάνιουελσον), Κασάνο (62' Ρομπίνιο), Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Μπάγκα, Ράντκοβ, Σίμιτς, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Λιχταρόβιτς (66' Ολεχνόβιτς), Κοντσεβόι, Ρενάν Μπρεσάν (77' Παβλόβ), Μπορντάτσεβ, Κέζμαν (71' Σκάβις).


Μπαρτσελόνα - Βικτόρια Πλζεν 2-0

Σκόρερς: 10' Ινιέστα, 82' Βίγια
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεβ (Σκόπια)

Με ένα καταπληκτικό γκολ στο 10' άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα ο Αντρές Ινιέστα.

Ο Ισπανός άλλαξε την μπάλα δύο φορές με τον Λιονέλ Μέσι και πριν σουτάρει με το αριστερό έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ με τον δεξί.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Νταβίντ Βίγια με κοντινό πλασέ στο 82', έπειτα από προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι και πτώση του λίγο έξω από την μικρή περιοχή.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (85' Κεϊτά), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (88' Κουένκα).
ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Λιμπέρσκι, Γιράτσεκ, Τσισόβσκι, Ράιτοραλ, Κόλαρ, Μπιστρόν, Πετρζέλα (86' Νταρίντα), Πίλαρ (75' Φίλο), Χόρβατ, Μπάκος (57' Ντούρις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: