Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Στον τελικό Φοίβος και Παναρκαδικός

Στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, προκρίθηκαν χθες το απόγευμα Φοίβος Κρεμαστής και Παναρκαδικός, επικρατώντας του Άρη Ακροποτάμου με σκορ 4-0 ο πρώτος και της Λαμίας ο δεύτερος με σκορ 3-2.
Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ των δύο αγώνων......



Παναρκαδικός-Λαμία 3-2

Την εκπληκτική του πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών συνέχισε ο Παναρκαδικός, καθώς επικράτησε 3-2 της Λαμίας.
Το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Φωστήρα στον Ταύρο, είχε πολύ καλό ρυθμό, πάθος, ανατροπές και ένταση στο τέλος. Πάντως, η ομάδα της Τρίπολης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η εκκίνηση του αγώνα ήταν εντυπωσιακή, καθώς στο 7’ ο Ταμάμης έκανε το 0-1 για τη Λαμία και ο Καλύβας στο 9’ έγραψε το 0-2. Η αντίδραση του Παναρκαδικού δεν άργησε και στο 11’ ο Μέλλος μείωσε σε 1-2. Πριν τελειώσει το ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 34’, ο Καδάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2-2.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναρκαδικός ήταν καλύτερος και στο 72ʼ από σέντρα του Κυριακόπουλου, ο Παϊζάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 3-2. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο αγώνας πήγε φωτιά. Η αποβολή του Καλύβα με δεύτερη κίτρινη προκάλεσε την αντίδραση των παικτών της Λαμίας και ο διαιτητής Αντωνίου διέκοψε το ματς για περίπου 20 λεπτά. Απέβαλε επίσης τους Σπυριδάκη και Γκούρλια της Λαμίας, ενώ τελικά σφύριξε τη λήξη του αγώνα, όπου παίκτες και φίλοι του Παναρκαδικού πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μανέλης, Κυριακόπουλος Γιάννης, Μπούτας, Κυριακόπουλος Δημήτρης, Μπεντεβής, Αρδάμης, Μέλλος (86’ Κοσκολός), Δήμος, Μπακογιαννάκης (65’ Κολλιόπουλος), Καδάς, Γούτος (90+4’ Λαγός Σ.)
ΛΑΜΙΑ: Κοντογεώργος, Τσιλίκας, Λαΐνας (41’ Καταραχιάς), Σπυριδάκης, Παϊζάνος, Πάνος, Καλύβας, Κουτρομάνος, Ταμάμης, Αντωνίου, Τσαμαδιάς

Φοίβος Κρεμαστής-Άρης Ακροποτάμου 4-0

Πανηγυρικά προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ο Φοίβος Κρεμαστής, καθώς διέλυσε με 4-0 τον Άρη Ακροποτάμου στο ουδέτερο γήπεδο της Χαλκίδας.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που η ομάδα της Ρόδου θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών, μετά το 1972 που το είχε κατακτήσει και το 1988 που είχε ηττηθεί. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 150 άτομα, καθώς ήταν 50 μαζί με κάθε ομάδα και περίπου 50 φίλαθλοι της πόλης είδαν τον ημιτελικό.
Ο Φοίβος προηγήθηκε στο 5’ με κεφαλιά του Λαμάι, για το 1-0, ενώ στο 23’ ο Άρης Ακροποτάμου κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Σεφερίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Λουτριώτη. Στο 37’ ο Αξιώτης με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Οι Καβαλιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και στο 67 ο Ορφανίδης σε αντεπίθεση έκανε το 3-0. Στο 69ʼ αποβλήθηκε ο Καμπερίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ ως τελευταίος παίκτης, με τον Άρη να μην έχει πλέον ελπίδες για πρόκριση. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 82’ ο Αξιώτης, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Φοίβου να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση στον τελικό, την οποία και αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο Φίλιππο…
ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ: Λουτριώτης, Μπίλιας, Αξιώτης, Φωτεινής, Λαμάι, Τζιβίλογλου, Δελαπόρτας (65’ Τζαφέρης), Γκίνης, Θεοδοσιου (73’ Ορφανίδης Ν.), Μαθιός, Ορφανίδης Σ. (82’ Πεταυράκης)
ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ: Χατζηνικολής, Κάμπατζης, Καμπερίδης, Σολακίδης (70′ Μαλακογιάννης), Τσέπα, Τσορμπατζής (73′ Αλεπίδης), Σάσσος (55′ Μεμούρης), Καραγιαννίδης, Σεφερίδης, Παπαδόπουλος Β., Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: