Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

To νέο μοντέλο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης


Ψηφίστηκε το νέο μοντέλο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της Ένωσης.
To νέο μοντέλο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης
 Δύο όμιλοι η Α΄, ενοποιημένη η Β΄Κατηγορία
 Το νέο μοντέλο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης περιλαμβάνει δύο ομίλους στην Α΄Κατηγορία των 13 ομάδων ενώ  η Β΄Κατηγορία θα αποτελείται απο ένα όμιλο των 13 ομάδων. Το δρομολόγιο των ομάδων απο την Α΄προς την Β΄και αντίστροφα Η τωρινή Α΄Κατηγορία αποτελείται απο .....
17 ομάδες , δύο εξ’αυτών δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα οι οποίες είναι ο Φίλιππος Δροσερού και η Α.Ε Ποντίων Ευμοίρου. Στις 15 λοιπόν ομάδες σύμφωνα με αυτά που αποφασίστηκαν , προστίθενται οι 4 ομάδες απο τους ομίλους της Β΄οι οποίες ανέβαιναν κατηγορία έτσι και αλλιώς(Μάνδρα , Βιστωνίδα , Αναγέννηση Χρύσας και Αθλητική Ένωση Ξάνθης(πρώην ΑΠΟΚ Θερμών) αλλά και  η Κεσσάνη , ο Ορφέας 2005 , η Γενισέα , το Σέλερο , ο Ορφέας Ν.Αμισσού , το Μυρωδάτο και ο ΑΠΟΞ(οι ομάδες αυτές ανέβηκαν με βάση την ενοποιημένη βαθμολογία της Β΄). Σύνολο ομάδων στην Α΄: 26/2=13 ομάδες ο κάθε όμιλος.
 Απο την άλλη πλευρά η Β΄Κατηγορία θα αποτελείται απο 13 ομάδες οι οποίες είναι: ΠΑΣ Φιλίων , Κόσυνθος Ξάνθης , Ελπίς Σουνίου , ΑΕΚ Κυψέλης , Κεραυνός Π.Κατραμίου , Κεντητή , Σμίνθη , Αναγέννηση Π.Χρύσας , Ορφανό Ξάνθης , Εθνικός Ολβίου , Ρεμβιακός , Ραιδεστός και Σήμαντρα(ανεβαίνουν  5 ομάδες της Γ΄Κατηγορίας ενώ επανέρχονται στον ποδοσφαιρικό χάρτη του Νομού τα  Σήμαντρα ενώ Κοτύλη , Δημάριο και Φίλιππος Ξάνθης που αγωνίζονταν στην Γ΄δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα ). Σύνολο ομάδων στην Β΄: 13 και γενικό σύνολο : 39 
Το μπαράζ των πρωταθλητριών της Α΄
 Όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων της Α΄ θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ(εισιτήριο για τα μπαράζ της Γ΄Εθνικής) σε ουδέτερο γήπεδο το οποίο θα ορίσει η Ένωση με μοναδική προϋπόθεση την βαθμολογική διαφορά που θα υπάρξει μεταξύ τους. 
Δηλαδή: *Διαφορά >= των 6 βαθμών δεν θα πραγματοποιείται μπαράζ π.χ(Τελική Βαθμολογία  Α1:Ορφέας Ξάνθης:62/ Α2:Ερμής Μάνδρας:55=το εισιτήριο για τα μπαράζ της Γ΄κερδίζει ο Ορφέας λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που έχει απο την Μάνδρα: 7 βαθμοί) 
*Διαφορά < των 6 βαθμών  θα πραγματοποιείται μπαράζ π.χ(Τελική Βαθμολογία Α1: Παύλος Μελάς Κουτσού:50/Α2: Βιστωνίδα: 54=πραγματοποιείται μπαράζ διαφορά : 4 βαθμοί) Τα πρωταθλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν αρχές Μαΐου  , με ενδιάμεσες διακοπές(γιορτές) και κάλυψη κάποιων σ/κ με αγώνες κυπέλλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: