Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το μπάμ με Καρύπη η Προσοτσάνη !!!!!! ......Ακολουθεί και νέο χτύπημα εντός των ημερών

Με τη ίδια συνταγή που ξεκίνησε προ εβδομάδας τις ανανεώσεις με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, συνεχίζει παράλληλα και στο μεταγραφικό μέτωπο η Προσοτσάνη, μιας και η 1η της κίνηση έχει κι αυτή αμυντικό χαρακτήρα και είναι από πάσα άποψη…νευραλγική. Το γιατί θα το εξηγήσουμε παρακάτω!
Karipis
Γεννήθηκε στη Δράμα στις 3 Ιουνίου του 1975, βλέπει τον κόσμο από τα 185 εκατοστά κι έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν τα δίχτυα πολλών ομάδων του νομού (μεταξύ αυτών και της Δόξα Δράμας), όχι όμως της κορυφαίας – πλην «μαυραετών» - την τελευταία 15ετία, της Προσοτσάνης!
Οι «κυανόλευκοι» απέσπασαν λοιπόν χθες αργά το βράδυ την υπογραφή του 38χρονου τερματοφύλακα Κυριάκου Καρίπη (φωτό από το www.soccerbase.gr), θωρακίζοντας έτσι την εστία τους με το πλέον πολύπειρο εν ενεργεία δραμινό γκολκίπερ. Κι αν κάποιους η ηλικία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Προσοτσάνης τους…ξινίζει,
ας κάνουν τον κόπο να έρθουν στις προπονήσεις της ομάδας με την έναρξη της προετοιμασίας εκεί λίγο πριν βγει ο Ιούλιος, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασοι για το πώς δουλεύει και διατηρείται σε ακόμα καλύτερα επίπεδα ακόμα κι όταν διένυε την 3η δεκαετία της ζωής του. Άλλωστε, η κίνηση της διοίκησης – μετά την εισήγηση των Λάλα & Οικονόμου – με την απόκτηση του…γηγενή Κυριάκου (η μητέρα του κατάγεται από την Προσοτσάνη) δεν έχει να κάνει μόνο με το παρόν – γιατί όπως κι αν έχει κάποια στιγμή ο αδυσώπητος χρόνος θα τον ωθήσει να «κρεμάσει» τα γάντια του – αλλά και με το μέλλον του ίδιου και των νεαρών τερματοφυλάκων που θα έχει στη δύναμή της η ομάδα.
Ο πολύπειρος Καρίπης – το σωστό είναι με «ι» κι όχι με «υ» όπως τόσα χρόνια λανθασμένα έχει  επικρατήσει να γράφεται – επιθυμούσε εδώ και κάποια χρόνια να φορέσει τα χρώματα της Προσοτσάνης, ωστόσο το «πλήρωμα του χρόνου» έφτασε φέτος κι αν όλα εξελιχθούν καλά στην πορεία, ο «γάμος» φαίνεται να έγινε την πιο κατάλληλη στιγμή: η Προσοτσάνη μπορεί να του παράσχει τα εχέγγυα για να κλείσει εδώ την καριέρα του όποτε αυτός το επιθυμήσει, κάνοντας ταυτόχρονα τα πρώτα του βήματα ως γυμναστής τερματοφυλάκων και σε πρώτο χρόνο να περάσει τις γνώσεις του στους δύο φερέλπιδες γκολκίπερ Βασίλη Καρέλα & Γιώργο Γεωργιάδη, ετοιμάζοντάς τους για τη διάδοχη κατάσταση στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Κίνηση λοιπόν με διττή σημασία που μόνο ωφελημένες μπορούν να βγουν οι  δύο πλευρές, ενώ όπως μας είπε off the record ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στον Ποντιακό Αργυρούπολης και επί δύο σχεδόν δεκαετίες «σημαία» της Προσοτσάνης Γιάννης Σαμαράς «με τον Κυριάκο κάτω από την εστία έχεις ήσυχο το κεφάλι σου».
Το βιογραφικό του
Έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τα «τσικό» της ΠΑΕ Δόξα Δράμας σε ηλικία 8 χρονών και στα 16 του έπαιξε για λογαριασμό της Ακρόπολης στη Δ’ Εθνική κατηγορία, όπου κάθισε μέχρι και το 1995. Τις επόμενες τρεις σεζόν μεταπήδησε στη Νέα Αμισό (η 1η εξ αυτών στη Δ’ Εθνική), πριν την πρόκληση της Β’ Εθνικής και δη του Πανσερραϊκού τη διετία 1998-2000 με 17 συνολικά συμμετοχές. Επιστρέφει εκ νέου στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Δόξας (2000-2001), ενώ τα επόμενα τρία χρόνια (2001-2004) υπερασπίστηκε τα γκολπόστ του Ξηροποτάμου (η τελευταία διετία στη Δ’ Εθνική). Επόμενο σταθμός η Ανακάλυψη (2004-2006, στη Δ’ Εθνική) και πάλι επιστροφή στους «μαυραετούς» το 2006-2007 και πιο συγκεκριμένα το 1ο μισό της περιόδου για 5 παιχνίδια, τα τελευταία του ως επαγγελματίας. Έκτοτε το βιογραφικό του «γράφει» ΕΠΣ Δράμας: 2006β’-2008 Άρης Πλατανιάς, 2008-2009 Ακρίτας Νέας Κρώμνης, 2009-2010 Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου και 2010-2013 Ποντιακός Αργυρούπολης.
Η Προσοτσάνη θα είναι ο 12ος διαφορετικός «σταθμός» στην πλούσια από κάθε άποψη και πλήρη σε συμμετοχές καριέρα του! Τώρα, αν αποτελέσει και τον τελευταίο θα φανεί στο μέλλον…
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Από το γραφείο Τύπου του Γ.Σ. Προσοτσάνης ανακοινώνεται η έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή:

  • Καρίπη Κυριάκο, τερματοφύλακας 38 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: