Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μέρα δράσης σήμερα για την Αγγλία!!!!!!!

Διακοπές και ξεκούραση; Μπα! Γιορτές με πολύ φαγητό και ποτό; Μάλλον όχι! Με απλά λόγια… it’s Boxing Day! Η δράση στην Πρέμιερ Λιγκ είναι αδιάκοπη την περίοδο των Χριστουγέννων και η 18η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος είναι εδώ για να βάλει «φωτιά» στο γιορτινό κλίμα! 

Καλή ήταν η κορυφή τα Χριστούγεννα για τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι «πολίτες» θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ αν θέλουν να κάνουν και… Πρωτοχρονιά στο ρετιρέ της βαθμολογίας! Η Γιουνάιτεντ, συνεχίζει το «κυνήγι» της συμπολίτισσάς της με παιχνίδι απέναντι στη Γουίγκαν, ενώ Τσέλσι και Λίβερπουλ αναζητούν την επιστροφή στις νίκες κόντρα σε Φούλαμ και Μπλάκμπερν αντίστοιχα! 

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ: 

Τσέλσι-Φούλαμ

Να κρατήσει την επαφή της με την κορυφή θέλει η Τσέλσι, η οποία υποδέχεται τη Φούλαμ, και θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στην παράδοση που τη θέλει να μετρά μόλις μία ήττα στα τελευταία 30 παιχνίδια, κόντρα στους «γείτονές» της. Επιστρέφει ο Νταβίντ Λουίς, χωρίς προβλήματα η ομάδα του Μάρτιν Γιολ. 

Η Τσέλσι προέρχεται από την ισοπαλία με την Τότεναμ και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας θέλει να κλείσει τη χρονιά με νίκες στα τελευταία ματς. 

Μάλιστα, οι «μπλε» έχουν να χάσουν στην έδρα τους, την Boxing Day, από το 1995 και ο Πορτογάλος θέλει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί. 

Η Φούλαμ έρχεται από τη συντριβή της από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της, με την οποία έκανε νέο αρνητικό ρεκόρ, αφού το 5-0 ήταν η πιο βαριά της ήττα μπροστά στο κοινό της από το 1968. Ο Μάρτιν Γιολ βλέπει τους παίκτες του να μην μπορούν να πιάσουν ρυθμό και οι εμφανίσεις των «κότατζερς» δεν έχουν συνέχεια από αγωνιστική σε αγωνιστική. 

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Σίτι 

Πιο δύσκολη από όσο φαίνεται είναι η έξοδος της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, με τους γηπεδούχους να είναι στην καλύτερή τους κατάσταση από την αρχή της σεζόν. Ερωτηματικό η κατάσταση του Έντιν Τζέκο, με απουσίες η ομάδα του Ρόι Χότζον. 

Οι «baggies» έκαναν την έκπληξη της περασμένης αγωνιστικής και έφυγαν από την έδρα της Νιούκαστλ με το διπλό, ανεβαίνοντας κι άλλο στη βαθμολογία. 

Ωστόσο, η πρόσφατη προϊστορία τους, στην Boxing Day, δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού μετρά 5 συνεχόμενες ήττες, μην έχοντας σκοράρει στα 4 από αυτά τα παιχνίδια. 

Ιδιαίτερα φορμαρισμένη είναι και η Σίτι, η οποία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2011 και θέλει να το κάνει από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλει να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, αφού μπροστά η ομάδα του καταφέρνει μια χαρά, έχοντας σκοράρει 53 γκολ σε 17 αγώνες. 

Λίβερπουλ – Μπλάκμπερν 

Με οδηγό την παράδοση και την πολύ καλή της άμυνα θα προσπαθήσει η Λίβερπουλ να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπλάκμπερν, η οποία συνεχίζει να απογοητεύει και να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Επιστρέφει ο Τζέι Σπίαρινγκ, πολλές οι απουσίες για τους Ρόβερς. 

Ο Κένι Νταλγκλίς δεν έχει κανένα παράπονο από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, αφού τα 13 γκολ που έχει δεχθεί είναι η καλύτερη επίδοση στη φετινή Πρέμιερ. 

Από εκεί που έχει παράπονο είναι η επίθεση και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχουν οι παίκτες του, ενώ και συγκομιδή βαθμών στο «Άνφιλντ» δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. 

Η παράδοση είναι με την πλευρά των «κόκκινων», οι οποίοι μετρούν 4 νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια και μόλις μια ήττα στα τελευταία 8. 

Από την άλλη, η κατάσταση στην Μπλάκμπερν είναι καζάνι που βράζει με την υπομονή των οπαδών να έχει εξαντληθεί και το κεφάλι του Στιβ Κιν να παίζεται σε κάθε αγωνιστική. Τα «ρόδα» έκαναν Χριστούγεννα στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο μια ομάδα που βρίσκονταν εκεί έχει καταφέρει να μην υποβιβαστεί. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουίγκαν 

Σε απόσταση αναπνοής συνεχίζει να ακολουθεί την πρωτοπόρο Σίτι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουίγκαν για να αυξήσει την πίεσή της στην συμπολίτισσα. Για την έκπληξη ταξιδεύουν οι «λάτικς» στο «Ολντ Τράφορντ», με τους δύο προπονητές να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. 

Η Γιουνάιτεντ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, μετρώντας 5 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 6 παιχνίδια και θέλει να μείνει σε επαφή με την κορυφή. 

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο στραβοπατήματος και ελπίζει αυτό να έρθει από τη Σίτι, η οποία δοκιμάζεται στη Γουέστ Μπρομ.Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν το απόλυτο κόντρα στους «λάτικς» (13/13) και έχουν σκοράρει 41 φορές έναντι 4 της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ. 

Το έργο τους, όμως, δεν αναμένεται να είναι τόσο εύκολο, αφού η Γουίγκαν έχει μείνει αήττητη για 5 παιχνίδια και είναι στο όριο να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που θα επιδιώξει να κάνει, με μια έκπληξη κόντρα στους πρωταθλητές. 

Μπόλτον – Νιούκαστλ 

Οι δύο ομάδες με τη χειρότερη φόρμα στα τελευταία 6 παιχνίδια κοντράρονται στο «Ρίμποκ», με την Μπόλτον να αναζητά τη νίκη που θα τη βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη και τη Νιούκαστλ να ψάχνει την επιστροφή της στα θετικά αποτελέσματα. 

Όσο καλά άρχισε το πρωτάθλημα η Νιούκαστλ, τόσο άσχημα το συνέχισε, αφού από την 11η αγωνιστική και μετά οι «καρακάξες» μετρούν μόλις 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Σε παρόμοια κατάσταση και η Μπόλτον, με 3 βαθμούς σε 6 αγώνες, αλλά με το «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Μπλάκμπερν να δίνει φτερά. 

Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει τον αέρα της Νιούκαστλ, αφού η Μπόλτον μετρά 7 νίκες στις 8 τελευταίες αναμετρήσεις και το μόνο που απασχολεί τον Όουεν Κόιλ είναι πως θα καταφέρει η ομάδα του να μη δεχθεί γκολ, αφού έχει τη χειρότερη άμυνα στην Πρέμιερ. 

Από την πλευρά του ο Άλαν Πάρντιου βλέπει την ομάδα του να «ξεφουσκώνει» και έχει ζητήσει άμεση ανάκαμψη. 

Σάντερλαντ – Έβερτον 

Αναμέτρηση που τα δεδομένα την κάνουν απόλυτα αμφίρροπη, αυτή στο «Στάδιο του Φωτός»! Η αναγεννημένη Σάντερλαντ του Μάρτιν Ο’Νιλ αντιμετωπίζει τον… κακό της δαίμονα, Έβερτον στο πλαίσιο της Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ! 

Οι «μαυρόγατες» έχουν επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών τους από τη στιγμή της αποχώρησης του Στιβ Μπρους και της έλευσης του Μάρτιν Ο’Νιλ. Ο νέος τεχνικός έχει βρει το «κουμπί» των ποδοσφαιριστών του από την πρώτη μέρα της παρουσίας τους στον σύλλογο και έχει καταφέρει να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. Απόδειξη; Οι δύο νίκες στα τρία τελευταία ματς αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έχουν κατακτηθεί οι βαθμοί, αφού η Σάντερλαντ πλέον διατηρεί την ελπίδα της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. 

Απέναντί της, η Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγες. Μπορεί να μην αποτελεί ομάδα – φόβητρο, αλλά για τις «μαυρόγατες» αποτελεί τον… κακό δαίμονα! Τα «ζαχαρωτά» παραμένουν αήττητα κόντρα στη σημερινή αντίπαλό τους για 13 σερί ματς, έχοντας, μάλιστα, επικρατήσει στα δέκα από αυτά! Η τελευταία νίκη της Σάντερλαντ τοποθετείται τον Δεκέμβριο του 2001! 

Στόουκ – Άστον Βίλα 

Αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, στο φρούριό της, το «Μπριτάνια» επιφύλαξε το πρόγραμμα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ για τη Στόουκ στο πλαίσιο της Boxing Day! Εύκολο μοιάζει το έργο των «πότερς», υψίστης σημασίας παιχνίδι για τον Πίτερ Κράουτς. 

Η έδρα της Στόουκ είναι μια από τις πιο ισχυρές και ταυτόχρονα ηχηρές έδρες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου! Με τους οπαδούς της ομάδας να δημιουργούν εκρηκτική και συνάμα εκκωφαντική ατμόσφαιρα, το «Μπριτάνια» έχει βοηθήσει τον σύλλογο να φτάσει σε ορισμένες σημαντικές νίκες και του δίνει αυξημένες πιθανότητες να πετύχει ακόμη μια κόντρα στην Άστον Βίλα. 

Η τελευταία σκοράρει… με το σταγονόμετρο, δεν έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα στα τέσσερα από τα έξι ματς πρωταθλήματος και το γεγονός πως στηρίζεται αποκλειστικά στον Ντάρεν Μπεντ κάνοντας… προσευχές για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού, δεν τη βοηθούν. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Πίτερ Κράουτς ενδεχομένως να έχει την… τιμητική του στο παιχνίδι με τους «χωριάτες». Αυτό, διότι αν σκοράρει, θα είναι το 100ο γκολ της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Πρέμιερ Λιγκ! 

Άρσεναλ – Γουλβς 

Με… καθυστέρηση μιας μέρας θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Γουλβς στο «Έμιρεϊτς»! Η απεργία των οδηγών στα τρένα και η παράλυση του δικτύου Μετρό στο Λονδίνο, ανέβαλε το παιχνίδι κατά μια μέρα και το… απομάκρυνε από το εορταστικό κλίμα, προς ικανοποίηση των Αρσέν Βενγκέρ και Μικ ΜακΚάρθι! 

Οι «κανονιέρηδες» των πολλών προβλημάτων και της κρίσης στα μετόπισθεν, υποδέχονται τους «λύκους» που συχνά – πυκνά έχουν αποδείξει ότι… «δαγκώνουν»! Η ομάδα του Βενγκέρ κατάφερε έστω και με γκολ του Μπεναγιούν στο 87ο λεπτό να πάρει τη νίκη επί της Άστον Βίλα την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά έδειξε σημάδια κόπωσης. 
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε ένα ημερολογιακό έτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού απέχει μόλις δύο γκολ από τα 36 που πέτυχε ο Άλαν Σίρερ, το 1995! 

Από τη μεριά της, η Γουλβς έμεινε στο 2-2 κόντρα στην αξιόμαχη και πάντα υπολογίσιμη Νόριτς, ωστόσο, για να θυμηθεί θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άρσεναλ, στο Λονδίνο, θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο πίσω…32 χρόνια! Η τελευταία φορά που οι «λύκοι» έδειξαν τα… δόντια τους στους «κανονιέρηδες», ήταν τον Σεπτέμβριο του μακρινού 1979! 

Ούσα μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι δίνει τη δική της μάχη και προσπαθεί για ό,τι καλύτερο και… ευπρόσδεκτο από τα επόμενα παιχνίδια, κυνηγώντας τους βαθμούς ακόμη και στα ματς που το καλοκαίρι, η ήττα θεωρούνταν εντός προγράμματος. 

Σουόνσι – ΚΠΡ 

Η μικρή βαθμολογική διαφορά των δύο αντιπάλων από την επικίνδυνη ζώνη, αντικατοπτρίζει την παρουσία τους στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Στο πλαίσιο της Boxing Day, Σουόνσι και ΚΠΡ κοντράρονται σε ένα υψίστης σημασίας παιχνίδι, έχοντας… παραγγείλει τους τρεις βαθμούς της νίκης από τον Άγιο Βασίλη! 

Μόλις 12 μήνες νωρίτερα, οι δύο ομάδες αναμετρούνταν για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ και τα Χριστούγεννα του 2011, τους βρίσκουν στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα, σε καμία από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό στο τέλος της χρονιάς. 

Φυσικά, στόχος και των δύο αντιπάλων είναι η επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ και αν υπάρχει ιδανικό δώρο για τις Σουόνσι και ΚΠΡ από τον Άγιο Βασίλη, αυτό είναι το «τρίποντο» που θα τις βοηθήσει να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Απογοητευμένες, αλλά πεισμωμένες από τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τους βαθμούς μεσοβδόμαδα, θα εμφανιστούν οι ομάδες. Η μεν ΚΠΡ δέχτηκε γκολ στο φινάλε και ηττήθηκε 3-2 από τη Σάντερλαντ, ενώ, η Σουόνσι σε μια στιγμή αδυναμίας είδε την Έβερτον να σκοράρει και να παίρνει τη νίκη (1-0). 

Νόριτς – Τότεναμ 

Χαρούμενα ήταν τα Χριστούγεννα για τις Νόριτς και Τότεναμ που διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τη Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ! Οι Πολ Λάμπερτ και Χάρι Ρέντναπ μπορούν να υπερηφανεύονται για τη φετινή πορεία των ομάδων τους, φυσικά με την επιθυμία να συνεχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο που χάραξαν. 

Η Νόριτς είναι η φετινή… Μπλάκπουλ! Με τις εμφανίσεις της και φυσικά, την παρουσία στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 17 αγωνιστικές, τα «καναρίνια» έχουν αποδειχθεί σε ομάδα – έκπληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Όπως ακριβώς ήταν οι «seasiders» πέρυσι, αν και το σύνολο του Χόλογουεϊ είχε τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τη Νόριτς, τέτοια μέρα, πριν από έναν χρόνο. 

Την ώρα, λοιπόν, που ο Πολ Λάμπερτ θα περιμένει για δώρο το «μηδέν» παθητικό για πρώτη φορά στη σεζόν, η Τότεναμ θα φροντίσει ώστε να παραμείνει η ομάδα του Λονδίνου που βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία από όλες τις υπόλοιπες! Η ισοπαλία με την Τσέλσι και η κούραση από το παιχνίδι της περασμένη Πέμπτης είναι τα στοιχεία που προβληματίζουν τον τεχνικό των «σπιρουνιών», για τον οποίο, το αγωνιστικό πλάνο και ο καταρτισμός της ενδεκάδας έχουν καταντήσει να είναι… μετρημένα κουκιά! 

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής 

Δευτέρα 26/12 (17:00) 

Τσέλσι-Φούλαμ (15:00) 
Άρσεναλ-Γουλβς 
Μπόλτον-Νιούκαστλ 
Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν 
Μαν.Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν 
Σάντερλαντ-Έβερτον 
Γουέστ Μπρομ-Μαν.Σίτι 
Στόουκ-Άστον Βίλα (21:45) 

Τρίτη 27/12 

Σουόνσι-ΚΠΡ (19:00) 
Νόριτς-Τότεναμ (21:30) 







πηγή ενημέρωσης : sport-fm.gr


π
τι

Δεν υπάρχουν σχόλια: