Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η μάχη της παραμονής στον 1ο όμιλο της Δ' εθνικής !!!!!

 Ήδη 5 ομάδες μας έχουν αποχαιρετήσει άλλες εδώ και καιρό (ΑΕ Αμπελοκήπων & Εύμοιρο αποχώρησαν από το πρωτάθλημα) κι άλλες πιο πρόσφατα (ΑΕ Πιερέων, Ορφέας Ξάνθης & Σάπες δεν προλαβαίνουν με τίποτα το τρένο της παραμονής) στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Δ' εθνικής κι έτσι μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από πλευράς Σιδηροκάστρου, όλες οι υπόλοιπες ομάδες του 1ουομίλου – οκτώ στο σύνολο – προσπαθούν να αποφύγουν τις καταραμένες 8η & 9η θέσεις.


 Κάποιες όπως εύκολα εξάγεται από την ανάγνωση της βαθμολογίας που παραθέτουμε παρακάτω έχουν λιγότερες ελπίδες λόγω βαθμολογικής συγκομιδής, κάποιες βασίζονται στο εύκολο πρόγραμμά τους για να υπερκεράσουν προπορευόμενες ομάδες, όπως κι αν έχει πάντως οι τρεις Κυριακές μετά τις εκλογές και μέχρι τα τέλη του Μαΐου θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν την…ανάλυση (πάντα στις περιπτώσεις αυτές ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσουμε έξω στις εκτιμήσεις μας) καλό θα ήταν να δούμε την πλήρη βαθμολογία του ομίλου με τις υπάρχουσες ισοβαθμίες και τι ισχύει για τις ομάδες που πιθανόν να συγκατοικήσουν:


23η αγωνιστική

ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ
ΒΑΘ
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
54
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
41
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
41
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
40
ΚΑΒΑΛΑ
39
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
38
ΣΟΥΦΛΙ
38
ΝΕΑ ΧΗΛΗ
36
ΑΡΡΙΑΝΑ
35
10η
ΣΑΠΕΣ
29
11η
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
24
12η
ΕΥΜΟΙΡΟ
14
13η
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
12
14η
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
1
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  • Η 1η θέση οδηγεί στη Γ’ Εθνική.
  • Η 2η έως 7η θέση σημαίνει παραμονή στην κατηγορία.
  • Η 8η έως 14η οδηγεί στο υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα.
  • Οι ομάδες ΑΕ Αμπελοκήπων και Εύμοιρο αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.
  • Η Καβάλα έχει -4 βαθμούς με αποφάσεις της ΠΕ/ΕΠΟ.
  • Ο Ορφέας Ξάνθης έχει -5 βαθμούς με απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ.
Να και το πρόγραμμα των εμπλεκόμενων ομάδων στην υπόθεση «παραμονή»:
A/A / B
ΟΜΑΔΑ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
24η
25η
26η
2η / 41
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΣΑΠΕΣ*
3
ΣΟΥΦΛΙ
3η / 41
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ*
ΣΟΥΦΛΙ*
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
4η / 40
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ*
ΑΡΡΙΑΝΑ
5η / 39
ΚΑΒΑΛΑ
ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ
ΑΡΡΙΑΝΑ*
ΟΡΦΕΑΣ Ξ.
6η / 38
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΑΡΡΙΑΝΑ
ΟΡΦΕΑΣ Ξ.*
ΝΕΑ ΧΗΛΗ
7η / 38
ΣΟΥΦΛΙ
3
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ*
8η / 36
ΝΕΑ ΧΗΛΗ
3
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ*
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ*
9η / 35
ΑΡΡΙΑΝΑ
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ*
ΚΑΒΑΛΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ*

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  • Το Σουφλί θα κερδίσει άνευ αγώνα την 24η αγωνιστική τους τρεις (3) βαθμούς απέναντι στο Εύμοιρο.
  • Η Νέα Χηλή θα κερδίσει άνευ αγώνα την 24η αγωνιστική τους τρεις (3) βαθμούς απέναντι στους Αμπελόκηπους.
  • Ο Ακροπόταμος θα κερδίσει άνευ αγώνα την 25η αγωνιστικής τους τρεις (3) βαθμούς απέναντι στο Εύμοιρο.


ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ (μεταξύ δύο ομάδων):

Ο ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: υπερτερεί με Αρριανά (νίκη & ισοπαλία), παίζει μπαράζ με Νέα Χηλή (νίκη & ήττα με το ίδιο σκορ 2-1), απομένει ένα ματς με Σουφλί (στο 1ο 0-0), υπερτερεί με Νέα Ζίχνη (νίκη & ισοπαλία), μειονεκτεί με Καβάλα (ήττα & ισοπαλία), παίζει μπαράζ με Ελευθερούπολη (δύο ισοπαλίες), και το ίδιο με Προσοτσάνη (νίκη με 4-3 και ήττα με 1-0 με ίδια διαφορά τερμάτων).

Η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: υπερτερεί με Αρριανά (νίκη & ισοπαλία), υπερτερεί με Νέα Χηλή (νίκη με τρία γκολ διαφορά 4-1, ήττα με δύο γκολ διαφορά 2-0), απομένει ένα ματς με το Σουφλί (στο 1ο νίκη της Προσοτσάνης με 2-1), υπερτερεί με Νέα Ζίχνη (δύο νίκες), μειονεκτεί απέναντι στην Καβάλα (ήττα και ισοπαλία), απομένει ένα ματς με Ελευθερούπολη (στο 1ο νίκη της Προσοτσάνης με 2-0) και παίζει μπαράζ με Ακροπόταμο (νίκη με 1-0 και ήττα με 4-3 με ίδια διαφορά τερμάτων).

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ: απομένει ένα ματς με Αρριανά (στο 1ο νίκη με 1-0), υπερτερεί της Νέας Χηλής (νίκη και ισοπαλία), υστερεί του Σουφλίου (ήττα και ισοπαλία), υπερτερεί της Νέας Ζίχνης (δύο νίκες), υπερτερεί της Καβάλας (νίκη με τρία γκολ διαφορά 3-0 και ήττα με δύο γκολ διαφορά 2-0), απομένει ένα ματς με την Προσοτσάνη (στο 1ο νίκη της Προσοτσάνης με 2-0) και παίζει μπαράζ με τον Ακροπόταμο (δύο ισοπαλίες).

Η ΚΑΒΑΛΑ: απομένει ένα ματς με τα Αρριανά (στο 1ο νίκη της Καβάλας με 1-0), υστερεί έναντι στη Νέα Χηλή (ήττα άνευ αγώνα με 3-0 και νίκη με 2-0), υπερτερεί του Σουφλίου (δύο νίκες), υστερεί με τη Νέα Ζίχνη (ήττα και ισοπαλία), υστερεί με την Ελευθερούπολη (ήττα με τρία γκολ διαφορά 3-0 και νίκη με δύο γκολ διαφορά 2-0), υπερτερεί της Προσοτσάνης (νίκη και ισοπαλία) και υπερτερεί επί του Ακροποτάμου (νίκη και ισοπαλία).

Η ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ: απομένει ένα ματς με τα Αρριανά (στο 1ο νίκη της Νέας Ζίχνης), απομένει ένα ματς με Νέα Χηλή (στο 1ο ήττα με 2-0), υπερτερεί του Σουφλίου (νίκη και ισοπαλία), υπερτερεί της Καβάλας (νίκη και ισοπαλία), υστερεί έναντι της Ελευθερούπολης (δύο ήττες), ομοίως κι απέναντι στην Προσοτσάνη (δύο ήττες), υστερεί κι έναντι του Ακροποτάμου (ήττα και ισοπαλία).

ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ: παίζει μπαράζ με Αρριανά (νίκη με 4-1 και ήττα με 3-0), υπερτερεί της Νέας Χηλής (δύο νίκες), υστερεί έναντι της Νέας Ζίχνης (ήττα και ισοπαλία), υστερεί έναντι της Καβάλας (ήττα και ισοπαλία), υπερτερεί με την Ελευθερούπολη (νίκη και ισοπαλία), απομένει ένα ματς με την Προσοτσάνη (στο 1ο ήττα με 2-1) και επίσης απομένει ένα ματς με Ακροπόταμο (στο 1ο ισοπαλία).

Η ΝΕΑ ΧΗΛΗ: παίζει μπαράζ με Αρριανά (δύο ισοπαλίες), υστερεί του Σουφλίου (δύο ήττες), απομένει ένα ματς με Νέα Ζίχνη (στο 1ο νίκη με 2-0), υπερτερεί της Καβάλας (νίκη άνευ αγώνα με 3-0 και ήττα με 2-0), υστερεί της Ελευθερούπολης (ισοπαλία και ήττα), υστερεί της Προσοτσάνης (νίκη με δύο γκολ διαφορά 2-0 και ήττα με τρία γκολ διαφορά 4-1), και απομένει ένα ματς με τον Ακροπόταμο (στο 1ο κέρδισε με σκορ 2-1).

ΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ: παίζουν μπαράζ με Νέα Χηλή (δύο ισοπαλίες), ομοίως με το Σουφλί (νίκη με σκορ 3-0 και ήττα με σκορ 4-1), απομένει ένα ματς με τη Νέα Ζίχνη (στο 1ο ήττα με 4-1), απομένει ένα ματς με την Καβάλα (στο 1ο ήττα με σκορ 1-0), απομένει ένα ματς με Ελευθερούπολη (στο 1ο ήττα με 1-0), υστερούν με Προσοτσάνη (ήττα και ισοπαλία) και υστερούν με Ακροπόταμο (ήττα και ισοπαλία).

Αυτά όσον αφορά στις ισοβαθμίες μεταξύ δύο ομάδων, γιατί όταν μπαίνει 3η ή 4η ομάδα εκεί συντάσσεται ειδική βαθμολογία με τους πόντους που έχουν μαζέψει οι άμεσα εμπλεκόμενοι στα μεταξύ τους ματς καθώς και η διαφορά τερμάτων.
Πάντως απ’ όλα τα παραπάνω μπορούμε να εξάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι οι 44 βαθμοί αποτελούν «μαξιλαράκι» σωτηρίας.

Έτσι: ο Ακροπόταμος έχοντας μίνιμουμ 44 βαθμούς με το άνευ αγώνα της 25ης αγωνιστικής δε θα έχει πρόβλημα.
Η Προσοτσάνη με τη…λογική νίκη την 26η αγωνιστική απέναντι στην υποβιβασμένη ΑΕ Πιερέων επίσης «κλειδώνει» την παραμονή της.
Η Ελευθερούπολη ομοίως με πιο πάνω έχει τη σίγουρη νίκη στο τσεπάκι της με την ΑΕ Πιερέων και ψάχνει ένα βαθμό μίνιμουμ απέναντι σε Προσοτσάνη και Αρριανά την 24η ή την 26η αγωνιστική για να σωθεί.
Η Καβάλα έχοντας εντός έδρας να αντιμετωπίσει τόσο την ΑΕ Πιερέων όσο και τον Ορφέα Ξάνθης θα φτάσει τους 45 βαθμούς και θα ανανεώσει μαθηματικά το εισιτήριο της παραμονής της (εκτός αν προκύψει τίποτα διαφορετικό από την Ε.Ε.Α. προς τα πάνω).
Η Νέα Ζίχνη έχει εντός έδρας την 24η και την 26η τις δύο ομάδες (Αρριανά και Νέα Χηλή) που αυτή τη στιγμή υποβιβάζονται και είναι στο χέρι της να σώσει τη δική της παρτίδα έναντι των αντιπάλων της, ενώ θα βρεθεί ενδιάμεσα στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τον ήδη υποβιβασμένο Ορφέα.
Το Σουφλί με το άνευ αγώνα τρίποντο με το Εύμοιρο φτάνει στους 41 και θέλει νίκη είτε με Προσοτσάνη είτε σε Ακροπόταμο για να σωθεί (βλέπε και σχετικές ισοβαθμίες).
Και πάμε στα δύσκολα: Η Νέα Χηλή πρέπει να κάνει την υπέρβαση και μιλάμε για το απόλυτο (εκτός αν νωρίτερα τα Αρριανά νικήσουν μέσα στη Ζίχνη) ούτως ώστε να «ρίξει» τους σερραίους, ειδάλλως κάθε απώλεια θα στοιχίσει μια ολόκληρη κατηγορία. Τα Αρριανά ελπίζουν σ’ ένα θαύμα και με άγνοια κινδύνου θα κυνηγήσουν τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς για να μην επιστρέψουν άμεσα στην ΕΠΣ Θράκης.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι καθαρά επί χάρτου. Το τι θα γίνει επί χόρτου υπομονή λίγες εβδομάδες. 

πηγη ενμέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: