Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης του Εθνικού Γαζώρου «γυάλισε» στη Γκενκ!

Το σπάνιο ταλέντο του 19χρονου Γιαννιώτη, το οποίο δεν εκτίμησαν διαδοχικά Ηρακλής και Απόλλων Καλαμαριάς, που τον είχαν στα φυτώριά τους, εκτίμησε ο Παναγιώτης Διλμπέρης. Επιλέγοντάς τον από τα τοπικά Σερρών και τον Θρακικό Μητρουσίου, δίνοντάς του γάντια βασικού σε μια χρονιά-ορόσημο για τον Γάζωρο, στην οποία η ομάδα δεν έπεσε στιγμή από την κορυφή, ενώ αναμένεται να επισφραγιστεί με την άνοδο.  
Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, ο Ανδρέας Γιαννιώτης μπήκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός, ενώ γερό μπάσιμο έκανε τις τελευταίες μέρες η βελγική Γκενκ, που έχει στενή συνεργασία με έναν κολοσσό του παγκοσμίου φουτμπολ, όπως η Τσέλσι. Μάλιστα, από τη Γκενκ στους Λονδρέζους μεταπήδησε έναντι αρκετών χρημάτων ο νεαρός Βέλγος πορτιέρο, Κουρτουά, που τώρα παίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. 


Ο Γιαννιώτης λοιπόν έκανε τις προηγούμενες μέρες ταξίδι-αστραπή στο Βέλγιο και δοκιμάστηκε από τη Γκενκ, που μέσω μάνατζερ είχε συλλέξει αρκετές πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα για το νεαρό. Ο Ολλανδός τεχνικός της ομάδας, Μάριο Μπιν έδειξε… ενθουσιασμένος από τον πορτιέρο του Εθνικού (έπαιξε και στο ισόπαλο φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης) και έτσι μόνο απίθανό δεν θεωρείται να υπάρξουν εξελίξεις το καλοκαίρι!

Νέος ρόλος για Άγγο

Στο μεταξύ, στην ομάδα των Σερρών υπάρχει ανακούφιση για τον τρόπο που ήρθε η νίκη με τον Οδυσσέα και πλέον το “στοίχημα’ είναι να… κλειδώσει η άνοδος από την Κυριακή, με βαθμό ή βαθμούς στην έδρα της Νίκης Βόλου. Σε περίπτωση ήττας, ο Γάζωρος μπορεί να εξασφαλίσει το στόχο του στα δυο τελευταία παιχνίδια εντός έδρας, με Τύρναβο και Ηρακλή. Απών θα είναι ξανά ο Αχιλλέας Αγγελόπουλος, που ναι μεν εξέτισε την ποινή του, αλλά παραμένει τραυματίας (θλάση στο δικέφαλο) και ενδέχεται να μην ξαναπαίξει φέτος.

Πάντως, το κέρδος για τους πρωτοπόρους ήταν η παρουσία του Θόδωρου Άγγου. Ο αρχηγός άφησε τη μεσαία γραμμή και έπαιξε ως στόπερ, βοηθώντας με την εμπειρία του τον νεαρό Κώτσια, ενώ έβαλε και με πέναλτι το γκολ της Νίκης. Έτσι, δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και την Κυριακή. Οδηγό για την ομάδα του Παναγιώτη Διλμπέρη αποτελεί το τρίποντο του πρώτου γύρου, με 1-0 χάρη σε γκολ του Παντελή Κρυστάλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: