Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Stop» σε Βέροια!


Η Βέροια ήθελε τη νίκη, προκειμένου να μείνει στην κορυφή και να φτάσει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως το... ένστικτο επιβίωσης αποδείχθηκε πιο δυνατό και με γκολ του Ντακόλ στο 90' ο Θρασύβουλος έφτασε στη νίκη 1-0. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί βέβαια έπρεπε η «βασίλισσα» να μείνει με 10 παίκτες μόλις από το 28', όταν ο Λανγκλέ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη σε μία φάση που ο διαιτητής τα έκανε... σαλάτα.
Το πρώτο μέρος ήταν κατώτερο του μετρίου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή, όμως τις φάσεις να είναι ελάχιστες στις δύο εστίες. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση και να κρατούν το μηδέν με σχετική άνεση. Στο τελευταίο 20λεπτο, όμως, ανέβασαν ρυθμό, έψαξαν το γκολ της νίκης, οι Βεροιώτες έδειξαν κουρασμένοι και στο 90' ο Ντακόλ με εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ να νικάει τον Καντιμοίρη και να δίνει την μεγάλη νίκη στον Θρασύβουλο!


Ελπίζει η Παναχαϊκή
Η Παναχαϊκή πέρασε με νίκη και από τα Ψαχνά 3-1 επί του Ηρακλή, εδραιώθηκε στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και πλέον στοχεύει ψηλότερα και στην απευθείας άνοδο. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, πολλές φάσεις για αμφότερες τις ομάδες, όμως οι Πατρινοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος.
Ο Λιόσης έχασε την πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 7', με τους φιλοξενούμενους να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και να φτάνουν στο γκολ στο 23', όταν ο Φατιόν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τόλιου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 59' με δυνατή κεφαλιά του Μπακομήτρου, όμως δεν χάρηκαν και πολύ, καθώς ο Φουρτάδο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Παναχαϊκή στο 70' στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού δεν τα παράτησαν και πίεσαν εκ νέου για την ισοφάριση, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σέγκο και στο 90' όλα τελείωσαν, όταν ο Κοιλιάρας έκανε το τελικό 1-3.
Ασύμφορη ισοπαλία στο Ελ Πάσο
Η Καλλιθέα υποδέχθηκε τον Πιερικό, με τις ομάδες να μένουν στο 0-0 και να χάνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν στην 6άδα. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και πολλές φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 10' με τον Μοκακέ και απειλούν με τον Μπλαζέφσκι λίγο αργότερα. Μετά το αρχικό «μούδιασμα» οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα με τον Ντιαλό στο 30' και στο 31', πριν ο Πέντα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 39' για τον Πιερικό. Στην επανάληψη η εικόνα ήταν διαφορετική, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό και οι φάσεις ήταν σαφώς λιγότερες. Στο 58' ο Κουτσοσπύρος έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντιαλό να απειλεί στο 79' για την Καλλιθέα και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.
Καλλονή για πλέι οφ!
Η Καλλονή ήταν εντυπωσιακή και πέρασε με νίκη 4-1 από την Επανομή επί της Αναγέννησης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για είσοδο στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν δοκάρι με τον Ντος Σάντος μόλις στο 11' και έφτασαν στο γκολ στο 28' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεοζίνιο. Ο Μανούσος έκανε το 2-0 στο 41' και όλα τελείωσαν στο 43', όταν ο Ντος Σάντος έκανε και το 3-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-3 στο 66' με τον Κουρδάκη, με τον Λεοζίνιο να κάνει το τελικό 1-4 στο 83'.

«Ζωντανός» ο Φωκικός
Ζωντανός έμεινε ο Φωκικός στη μάχη της απευθείας παραμονής, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του Πανσερραϊκού, που δύσκολα θα προλάβει τα πλέι οφ, στην Άμφισσα. Η καταιγίδα λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης έκανε δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς. Στην πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με δυνατό συρτό σουτ του Μπουλούλη και δεν το έχασαν ποτέ. Στο 41' τα «λιοντάρια» έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, όμως ο Χαλούλος έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν στην επανάληψη. Οι παίκτες του Φωκικού ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα, με τον Πανσερραϊκό να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στο 82', όταν ο Ντα Κόστα έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Βρονταράς έβγαλε σε κόρνερ με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.
Μεγάλο διπλό ο Βύζας
Τέλος, αποφασιστικό βήμα παραμονής έκανε ο Βύζας, που πέρασε με νίκη από τον Εύοσμο 2-1 επί του Αγροτικού Αστέρα. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 9' ο Καθάριος έκανε το 1-0 για τον Αστέρα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ στο τέλος κάθε 45λεπτο κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς αρχικά έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Τζαναβάρα στο 43', ενώ έφτασαν στη νίκη με γκολ του Παυλίδη στο 77'.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Τετάρτη (09/05)

Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή 1-3

(59' Μπακομήτρος - 22' Άντονι, 70' Φουρτάδο, 90' Κοιλιάρας)

Θρασύβουλος-Βέροια 1-0
(90' Ντακόλ)

Καλλιθέα-Πιερικός 0-0

Αγροτικός Αστέρας-Βύζας 1-2

(9' Π. Καθάριος - 43' Φαρούκ, 77' Παυλίδης)

Αναγέννηση Επανομής-Καλλονή 1-4
(66' Κουρδάκης - 28' πεν., 83' Λεοζίνιο, 41' Μανούσος, 43' Ντος Σάντος)

Φωκικός-Πανσερραϊκός 1-0
(24' Μπουλούλης)

ΑΕΛ-Πανθρακικός (19:30)
Εθνικός Αστέρας-Πλατανιάς (αναβλήθηκε)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Διαγόρας (αναβλήθηκε)

Βαθμολογία
(σε 30 αγώνες)


1. Βέροια   60 -29 αγ.
2. Πανθρακικός   58 -28 αγ.
3. Παναχαϊκή   54
4. Καλλιθέα   49 -29 αγ.
5. Πλατανιάς   48 -28 αγ.
6. Πιερικός   48 -29 αγ.
7. Καλλονή   43 -28 αγ.
8. Πανσερραϊκός   42 -29 αγ.
9. Αναγέννηση Επανομής   38 -29 αγ.
10. ΑΕΛ   33 -28 αγ.
11. Ηρακλής Ψαχνών   33 -29 αγ.
12. Αναγέννηση Γιαννιτσών   32 -29 αγ.
13. Θρασύβουλος   32 -29 αγ.
14. Βύζας   30 -29 αγ.
15. Αγροτικός Αστέρας   28 -29 αγ.
16. Φωκικός   27 -29 αγ.
17. Εθνικός Αστέρας   13 -27 αγ.
18. Διαγόρας   3 -14 αγ.

* Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με -5.
* Από τον Εθνικό Αστέρα έχουν αφαιρεθεί 8 βαθμοί.
* Από τον Διαγόρα έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί.

Επόμενη αγωνιστική


Πανσερραϊκός-Ηρακλής Ψαχνών
ΑΕΛ-Καλλιθέα
Καλλονή-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Παναχαϊκή-Διαγόρας
Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας
Πιερικός-Θρασύβουλος
Πλατανιάς-Αναγέννηση Επανομής
Βέροια-Αγροτικός Αστέρας
Βύζας-Φωκικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: