Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Άδικη ήττα στα σήμεία για τον ΚΑΟΔ 75-73 απο τον Πανιώνιο στην Πλατεία !


Δεν τα κατάφερε ο ΚΑΟΔ και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με σκορ 75-73 απο τον Πανιώνιο σε ένα ματς που ήταν απαγορευμένο για καρδιάκους!!!!!
Γλίτωσε το... Δράμα ο Πανιώνιος!
Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ολοκλήρωσε το πρώτο εικοσάλεπτο έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 (7/13) και με τον Λάντον Μίλμπουρν να σέρνει το χορό στο σκοράρισμα έκλεισε προηγούμενη το πρώτο δεκάλεπτο με 22-20. 
Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και ο Μπίλι Κιζ μπήκαν στην εξίσωση του σκοραρίσματος για τον Πανιώνιο που συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα στη δεύτερη περίοδο χωρίς ωστόσο να μπορεί να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας στο σκορ. Ρόλο σε αυτό έπαιξαν ο Έντιν Μπάβτσιτς και ο Λούις Ντέιλ που με δέκα και εννέα πόντους αντίστοιχα κράτησαν το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη σχετικά κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (40-34).
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απλοποιήσουν την κατάσταση από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και με τους Αθηναίου, Παππά και Μπούκερ να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δίνουν σημαντικές λύσεις προηγήθηκαν 49-38 στο 24ο λεπτό. Με πρωταγωνιστές τους Νόουλς και Μισέλ ο ΚΑΟΔ έτρεξε σερί 4-0 και μείωσε σε 49-42 προσπαθώντας να αντιδράσει και να μην αφήσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης να καθαρίσει από νωρίς τον αγώνα. Και όσο περνούσε η ώρα και οδηγούμασταν προς το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου έδειχνε να το καταφέρνει αφού με τους Κακαρούδη και Πάλμερ να ανεβάζουν αισθητά την απόδοση τους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 56-53 στο 30ο λεπτό. 
Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο ΚΑΟΔ έγινε ακόμη πιο απειλητικός αφού μείωσε σε 56-55. 
Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα ισοφάρισε σε 59-59. Μπροστά στο φάσμα της ήττας ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές στην απόδοση του και με πρωταγωνιστή τον Λάντον Μίλμπουρν προηγήθηκε 64-59. Ο ΚΑΟΔ όμως αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και τρία λεπτά πριν τη λήξη μείωσε στον πόντο (66-65) ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και την αγωνία στα ύψη. Με καλάθι μάλιστα του Κακαρούδη οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν κιόλας με 70-68 ένα λεπτό πριν το φινάλε όμως δύο βολές του Γιάνκοβιτς ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 70-70. Και με τον Νίκο Παππά να μιλάει στο κρίσιμο σημείο και να ευστοχεί σε ένα ζευγάρι βολών η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε 72-70, τριάντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.
Στην επίθεση του ΚΑΟΔ και ενώ απέμεναν δέκα πέντε δευτερόλεπτα για τη λήξη ο Κακαρούδης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων όμως ο Ζάρας πήρε το επιθετικό ριμπάουντ αλλά ευστόχησε μόνο στη μία βολή. Ο Γιώργος Καλαφατάκης έδωσε εντολή για γρήγορο φάουλ το οποίο έγινε πάνω στον Παππά ο οποίος επίσης αποδείχθηκε μόνο μια φορά ψύχραιμος. (73-71).
Το λάθος του Ντέιλ έδωσε όμως την ευκαιρία στον Μίλμπουρν να κερδίσει φάουλ να ευστοχήσει σε μία βολή και να δώσει τη νίκη στον Πανιώνιο με τον ΚΑΟΔ απλά να μειώνει σε 74-73 με δύο βολές αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης έκανα γρήγορα το φάουλ προκειμένου να αποφύγει να δώσει τη δυνατότητα στον ΚΑΟΔ να επιχειρήσει τρίποντο. 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 40-34, 56-53, 75-73.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν, Αθηναίου 5 (1), Κις 6 (2), Μίλμπουρν 19 (3), Αθανασούλας, Μπατής 6 (2), Γιάνκοβιτς 12 (2), Καββαδάς 3, Παππάς 14 (1), Αγραβάνης, Μπούκερ 6. 
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Νόουλς 10, Καλαϊτζίδης 8, Ακεψιμαϊδης, Μπένας, Μισέλ 10, Μπάβτσιτς 10 (2), Κακαρούδης 10 (2), Ντέιλ 9 (2), Ζάρας 3, Ιωάννου, Πάλμερ 13 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: