Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Συνέχισε με νίκη ο ΚΑΟΔ επί του Ικαρου (76-69)...και τώρα .....Παναθηναϊκος !


Τα εύκολα, δύσκολα έκανε ο ΚΑΟΔ που τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη (76-69) απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την επιθετική αφλογιστία των φιλοξενούμενων στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας.
 Το 35-33 του πρώτου ημιχρόνου ίσως προδίκαζε ντέρμπι στη σκέψη του περισσότερου κόσμου αλλά χάρη σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 28-15 στην τρίτη περίοδο το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη κατάφερε να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του. Τουλάχιστον θεωρητικά, αφού ο Ίκαρος αντεπιτέθηκε μείωσε ακόμη και σε 67-63 τρία λεπτά πριν το φινάλε αλλά τελικά δεν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά. 


Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο  
Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία και στον περιορισμό των αντίπαλων ατού. Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρέθηκε σε θέση να ξεφύγει στο σκορ σε ένα ιδιαίτερα κλειστό ματς όπου το κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν το πάθε και η αστοχία των δύο αντιπάλων. Ο ΚΑΟΔ έχοντας τον Ντέιλ σε καλή μέρα κατάφερε να προηγηθεί 18-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου όμως παρά τη μεγάλη του αστοχία από τη γραμμή των 6.75 μέτρων το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να κρατηθεί κοντά το σκορ κυρίως χάρη στις επιθετικές εμπνεύσει του Γκίμπσον. Τελικά το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη κατάφερε να προηγηθεί 35-33 στο φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτές διαφορές εν όψει της επανάληψης.
Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου άνηκε στους γηπεδούχους που ανεβάζοντας αισθητά την απόδοση τους κατάφεραν να ξεφύγουν για πρώτη φορά στον αγώνα με μία διαφορά εννέα πόντων (44-35 στο 24’) τρέχοντας επιμέρους σκορ 9-2. Αυτή ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους για το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη που χωρίς καλά, καλά να καταλάβει τι το χτύπησε βρέθηκε να χάνει με 58-37 ένα λεπτό πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ένα εκπληκτικό επιμέρους σκορ 23-4 μέσω του οποίου το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη κλείδωσε την υπόθεση νίκη έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο τους Ντέιλ, Ιωάννου, Καλαιτζιδη και Μισέλ. 

Και ξαφνικά ντέρμπι 
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν παίρνοντας λύσεις από τους Κυρίτση και Γκίμπσον, αλλά ο ΚΑΟΔ έκλεισε προηγούμενος το τρίτο δεκάλεπτο με 63-46 και γενικά είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Ο Ίκαρος όμως δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα και αφού αρχικά μείωσε σε 63-49 στο 33ο λεπτό, συνέχισε να πιέζει για την ολική επαναφορά μειώνοντας ακόμη και σε 67-63 τρία λεπτά αργότερα. Ο αγώνας απέκτησε ξαφνικά άγρια ομορφιά όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και παρά την πίεση που δέχθηκαν να φτάσουν τελικά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. 




ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 35-33, 63-46, 76-69.



ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Νόουλς 3(1), Καλαϊτζίδης 10(2), Ακεψιμαΐδης 2, Μπένας, Μίτσελ 8, Κακαρούδης 8, Ντέιλ 21(3), Ζάρας 5, Ιωάννου 9(1), Πάλμερ 4, Κάρτερ 6.

ΊΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 21, Βρκιτς 9, Ουάιτ 4, Στέβοβιτς, Φαγέ 4, Γκίμπσον 22(3), Γιαννακίδης 5(1), Αγαδάκος 2, Οικονομόπουλος, Σίμτσακ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: