Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΚΟΣΜΙΟ ....pregame !


Μετά την προγραμματισμένη διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω του εορτασμού του «ΟΧΙ», Προσοτσάνη και Κόσμιο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γεώργιος Μακρής» αύριο Κυριακή στις 3μ.μ., ένα ματς που είναι το 1ο επίσημο εντός έδρας για τους «κυανόλευκους» από τα τέλη Μαΐου όταν και είχαν «σφραγίσει» με άνεση και στυλ την παραμονή τους στην κατηγορία με το 8-1 επί της ΑΕ Πιερέων. 

Οι δύο προπονητές από την επομένη κιόλας της πρεμιέρας δούλεψαν πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι με σκοπό ο μεν Γιώργος Μάλλιος να δει τους παίκτες του να κάνουν το «δύο στα δύο» ο δε Σάββας Αϊβάζης πρωτίστως να φύγει αήττητος από το «Γεώργιος Μακρής»,
γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που βάζει η Προσοτσάνη σε κάθε αντίπαλό της εντός έδρας με το παιχνίδι υπεροχής που αρέσκεται να επιβάλλει.
Ο δραμινός τεχνικός υπολογίζει πλέον και στις υπηρεσίες του Λευτέρη Κερασίδη μιας και ο 32χρονος μεσοεπιθετικός εξέτισε την αγωνιστική τιμωρίας που «χρωστούσε» από το περσινό πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τον κομοτηναίο ομόλογό του που δεν μπορεί να έχει στην αποστολή τον Κωνσταντινίδη που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα με 2η κίτρινη κάρτα και χάνει το αυριανό ματς.
Ανήμερα του απόλυτου ρεκόρ εισιτηρίων στη σύγχρονη ιστορία της Προσοτσάνης (4/11/2007 με την Καβάλα εντός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με 867 εισιτήρια παρακαλώ!!!), οι «κυανόλευκοι» θέλουν – πέρα του να δώσουν αξία στο σπουδαίο «διπλό» στη Ροδόπολη – να συνεχίσουν και μάλιστα με νίκη, το αήττητο εντός έδρας σερί τους που ξεκίνησε περί τα τέλη του Νοεμβρίου του 2010 και δη 707 ημέρες πριν! Αρωγός στην προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μάλλιου αναμένεται να είναι και ο κόσμος της Προσοτσάνης που όσο κανείς άλλος στην κατηγορία αποτελεί το 12ο παίκτη.
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Δεν είναι άγνωστες οι δύο ομάδες καθώς προ διετίας στην «παρθενική» του συμμετοχή το Κόσμιο είχε αντιμετωπίσει και πάλι την Προσοτσάνη, με τους αυριανούς γηπεδούχους να μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με απολογισμό 9 γκολ υπέρ και 2 κατά. Πιο συγκεκριμένα:
  • 2010-2011 α’ γύρος (05/12/2010): Κόσμιο-Προσοτσάνη 1-4 [19ο & 35ο Ουζούνης, 45ο Σαμαράς, 82ο Σαββίδης Π. Σάββας / 90ό Τσιάρας (στο 1ο ματς του Κώστα Βακιρτζή στον πάγκο αφού διαδέχτηκε το Στράτο Κονταξή)] &
  • 2010-2011 β’ γύρος (13/04/2011): Προσοτσάνη-Κόσμιο 5-1 [4ο Σαββίδης Π. Σάββας, 10ο, 44ο & 75ο Ουζούνης, 22ο Κιοσέογλου / 58ο Καλοπρατσίδης].
Την 1η Κυριακή του Οκτωβρίου οι δύο ομάδες έδωσαν το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας μέσα στο Κόσμιο, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με σκορ 3-2 [2ο Πατσαλής, 15ο & 19ο Λιανός / 54οΚερασίδης, 85ο Μουρατίδης], στη μοναδική νίκη του ΠΑΟ επί της Προσοτσάνης. «Αφιλόξενη» ωστόσο αποδεικνύεται η Δράμα γενικώς για την ομάδα του Σάββα Αϊβάζη, καθώς την προαναφερθείσα αγωνιστική περίοδο οι «πράσινοι» υπέστησαν άλλες δύο ήττες με το ίδιο σκορ (1-0) στην Πετρούσα και στον Πανδραμαϊκό και στο τέλος υποβιβάστηκαν με 17 βαθμούς σε 32 αγώνες. Η Προσοτσάνη τέλος όταν υποδέχεται ομάδες από τη Ροδόπη στο «Γεώργιος Μακρής» μετράει 5 νίκες – 5 ισοπαλίες – 2 ήττες με τέρματα 18 υπέρ και 9 κατά. Οι 2 ήττες ήταν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Πανθρακικό (0-1, 2004-2005) και Γρατινή (0-1, 2005-2006), ενώ οι 4 εκ των 5 ισοπαλιών είναι απέναντι στις Σάπες, με πολλούς παίκτες που τώρα αγωνίζονται στο Κόσμιο να έχουν φτιάξει το ποδοσφαιρικό τους «όνομα» όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελπίδα, ενώ ξεχωρίζει η περίπτωση του Νίκου Τρίχα, που με δικό του γκολ είχε περάσει ο Πανθρακικός με το «τρίποντο» παρουσία 1000 περίπου φιλάθλων, με τον 28χρονο πλέον άσσο να μην έχει ηττηθεί στην έδρα της Προσοτσάνης ούτε με τα χρώματα των Σαπών από το 2008 έως και πέρυσι στις 27/11 (0-0)!
ΔΙΑΤΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ

Το εναρκτήριο σφύριγμα θα δώσει ο κ. Δημητριάδης Στέφανος (Αλβανός Στέλιος & Ευμορφούλης Δημοκράτης οι βοηθοί του) από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, τον οποίο η Προσοτσάνη συναντάει για 1η φορά σε επίσημο παιχνίδι.

πηγη : prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: