Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012 στον Δραμινό αθλητισμό !!!


ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012
σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ


Μια ακόμη χρονιά, το 2012 μας αποχαιρετησε ... και με την ευκαιρία θα αναλύσουμε, θα σχολιάσουμε και βάλουμε σε μια σειρά τις πιο σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις ομάδων, αθλητών και αθλητριών του νομού μας. Ξεκινάμε όπως πάντα με τα ομαδικά αθλήματα:
DSC 0001ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Με θετική αύρα έκλεισε η χρονιά για την Δόξα
Σημαδιακή χρονιά το 2012 για το ποδόσφαιρο της Δόξας Δράμας. Η ομάδα μας στο εν εξελίξει πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και με προπονητή τον Μάκη Κατσαβάκη, στις 25 Γενάρη πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας 1-0 στο Καυτατζόγλειο τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Βραζιλιάνου Ουέλιγκτον στο 7 λεπτό της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό του αγώνα;; Ήταν εξ’ αναβολής, έγινε Τετάρτη και κόπηκαν μόλις 11 εισιτήρια!!! Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου όπως ήταν λογικό βρήκε την Δόξα ουραγό και υποβιβασμένη. Το μεγάλο κέρδος
όμως ήταν η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου. ΕΙΔΑΜΕ το ΦΩΣ για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στο β’ μέρος του εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό.
Αγωνιστικά η Δόξα δημιουργήθηκε και πάλι από το μηδέν. Όλη η ομάδα της Σούπερ Λίγκα αποχώρησε και ο Σούλης Παπαδόπουλος κλήθηκε να φτιάξει μια ομάδα από το μηδέν. Τα αποτελέσματα αρνητικά και η Δόξα παραπαίει στις τελευταίες θέσεις. Ο Σούλης Παπαδόπουλος παραιτείτε και αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Το 2012 κλείνει με θετική αύρα, με την Δόξα να κερδίζει δύο σερί παιχνίδια και μάλιστα στο τελευταίο της χρονιάς μέσα στον αιώνιο αντίπαλο την Καβάλα ανατρέποντας με 10 παίκτες το εις βάρος της 1-0.
Να ευχηθούμε τα καλύτερα για το 2013.

PROSOTSANIΣταθερή αξία η Προσοτσάνη
Μετά την Δόξα, αναμφίβολα τα εύσημα για την χρονιά 2012 ανήκουν στην Προσοτσάνη για την σταθερή πορεία της. Συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και παρότι πέρασε από χίλια κύματα η πορεία της στον πρώτο όμιλο, κατάφερε τελικά κερδίζοντας εύκολα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής τους Πιερείς να φτάσει τον μαγικό αριθμό των 44 βαθμών και να σώσει την παρτίδα. Προπονητής το καλοκαίρι ο Γιώργος Μάλλιος και παρά το μέτριο ξεκίνημα στα πρώτα ματς, η Προσοτσάνη έκανε διπλό πρωταθλητή μέσα στην Ελευθερούπολη με 0-1 και έκλεισε το 2012 στην 2η θέση με 16 βαθμούς.
Αντίθετα η 2η εκπρόσωπο μας στην Δ’ Εθνική ομάδα των Αμπελοκήπων μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Έβγαλε λαυράκι και τα πάει περίφημα
Έβγαλε στην κυριολεξία «λαυράκι» η Δόξα Πετρούσας με την πρόσληψη του Μπάμπη Καζεπίδη και έκλεισε με πορεία πρωταθλητισμού το 2012. Ο νεαρός ικανότατος προπονητής, ανέλαβε την ομάδα στην 3η θέση της Α1, την οδήγησε αήττητος στα πλέιοφ και κατέκτησε άξια και δίκαια τον τίτλο της Α1. Στα μπαράζ για άνοδο στη Δ’(παρότι αποδείχθηκε ότι κακώς έγιναν γιατί ανέβηκαν όλες οι ομάδες) εντυπωσίασε και πάλι κερδίζοντας με το σπαθί της την παρουσία της στη Δ’ Εθνική. Καλή πορεία μέχρι τώρα με 15 βαθμούς στην 4η θέση, αν και η χρονιά έκλεισε με άσχημη εντός έδρας ήττα 0-2 από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

EPS DRAMASΚαλό ποδόσφαιρο αμφίρροπη Α1
Στα ερασιτεχνικά μας γήπεδα, είχαμε διοικητικά την μεγάλη αλλαγή με την διοίκηση Χατζησαρόγλου να κερδίζει τις εκλογές έστω και μετά από κλήρωση λόγω ισοπαλίας από την διοίκηση Φωτίου.
Αγωνιστικά καλό ποδόσφαιρο και στην κορυφή της Α1 έκλεισε για το 2012 η Καλλίφυτος ακριβώς στο νήμα ένα βαθμό πάνω από το Δοξάτο που οδηγούσε την κούρσα. Αργυρούπολη και Ξηροπόταμος που ανέβηκαν από την Α2 τα πάνε πολύ καλά και σχεδόν εξασφάλισαν την είσοδο τους στην πρώτη 6αδα.
Στην Α2 ο Άρης Φτελιάς κλέβει τις εντυπώσεις με τον Μαυρόβατο που έπεσε από την Α1 να έχει καλή υποδομή, όπως και οι Χωριστή, Σιταγροί που ακολουθούν στην βαθμολογία.
Στη Β’ κατηγορία Νέα Σεβάστεια, Γραμμένη και Μικρόπολη έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στη Γ’ περίπατο κάνει η εκπληκτική Καλλιθέα που έχει μόνο νίκες.
Έτσι κλείνει ποδοσφαιρικά το 2012.

sima kaodΜΠΑΣΚΕΤ: Ονειρεμένη χρονιά για τον ΚΑΟΔ
ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Τα λόγια είναι περιττά για τον ΚΑΟΔ του 2012. Άνετη πορεία στην Α1 που τερμάτισε 9ος και έχασε μόλις για ένα βαθμό την είσοδο του στα πλέιοφ. Εξαιρετικά εξελίσσεται και η φετινή χρονιά. 4 νίκες σε 10 αγώνες έχει η ομάδα μας στην Α1(μπορούσε και καλύτερα χάνοντας αρκετά ματς στον πόντο), ενώ έγραψε και ιστορία φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 4 του κυπέλλου. Μάλιστα στον πρόσφατο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο και έχασε στα σημεία 66-56. Αν παίζαμε στη Δράμα σε νοκ άουτ αγώνα ίσως…..
TITANES logoΠέτυχαν τους στόχους τους οι Τιτάνες σε άνδρες και γυναίκες
Οι Τιτάνες έχουν πλέον την δική τους θετική παράδοση στον χώρο του μπάσκετ. Η ομάδα των ανδρών, έστω και με αγώνα μπαράζ εξασφάλισε και πάλι την παραμονή της στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ παρότι έκλεισε το 2012 με κακή εμφάνιση και εντός έδρας ήττα από την Ελευθερούπολη, με ρεκόρ 4-6 έχει καλή πορεία και ευελπιστεί σε παραμονή και πάλι στην κατηγορία.
Στις γυναίκες μήπως έφτασε η ώρα για την μεγάλη υπέρβαση;; Τα κορίτσια μας πέρσι πήραν την 4ηθέση και φέτος είναι στην κορυφή με το τέλος του πρώτου γύρου στον 2 υποόμιλο της Α2 γυναικών με 5 νίκες και μόλις 1 ήττα. Ισοβαθμούν με τον Παναθλητικό που αν τον κερδίσουν στις Συκές μπορούν να πάνε στα μπαράζ και να παλέψουν για μια θέση στην Α1!!!

ermis logoΒΟΛΕΙ: Ανάμεικτα συναισθήματα στο χώρο.
Στον περσινό 3ο όμιλο της Α2 γυναικών είχαμε την συμμετοχή 2 δραμινών ομάδων του Ερμή και του Γυμναστικού συλλόγου. Οι δύο ομάδες μας μοιράστηκαν τις νίκες κερδίζοντας η μια στην έδρα της άλλης, στο τέλος όμως πανηγύρισε ο Ερμής κερδίζοντας την παραμονή του με 15 βαθμούς έχοντας συνολικά 3 νίκες στο πρωτάθλημα και 15 ήττες. Από την άλλη ο Γυμναστικός έχασε πολλά παιχνίδια στα σημεία και τελικά υποβιβάστηκε όντας με 2 νίκες και 16 ήττες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τα Γιάννενα. Στην φετινή Α2 δύσκολα τα πράγματα και πάλι για τον Ερμή, που όμως με 2 σερί νίκες επί των Γιαννιτσών και του Επίκουρου παραμένει ζωντανός στην μάχη της παραμονής.

drama1986ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Δεύτερη Πανελλήνια θέση το εφηβικό της Δράμας ’86
Μια ανάσα από την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων έφτασε η Δράμα ’86. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε για ένα γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο για το τελικό 27-28 από τον Δούκα (η ομάδα μας έπαιρνε την πρωτιά και με ισοπαλία!!). Καταπληκτική διοργάνωση με την συμμετοχή των καλύτερων ομάδων της χώρας που έγινε στην Δράμα με τον μεγάλο τελικό που έκρινε την πρωτιά να διεξάγεται σ’ ένα κατάμεστο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο.
Από εκεί και πέρα η ανδρική ομάδα της Δράμας ’86 είχε εντυπωσιακή παρουσία στην Α2 τερματίζοντας στην 3η θέση και φέτος έκλεισε το 2012 με νίκη και έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες είναι στην 2η θέση.
Διακρίσεις στις αναπτυξιακές κατηγορίες είχαμε για την Δράμα ’86 στους άνδρες, την Προσοτσάνη και τους Ακρίτες Νευροκοπίου όπου πραγματικά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μάλιστα η Προσοτσάνη εντυπωσιάζει και στις γυναίκες. Έκλεισε την χρονιά πρωτοπόρος και αήττητη στην Α2 στον 4ο όμιλο και στο κύπελλο κέρδισε τις Ελπίδες Δράμας 31-24 και προκρίθηκε στους 8 του θεσμού!!
Οι Ελπίδες σε πτωτική πορεία, μπορεί το 2012 να επανήλθαν από την Α2 στην Α1, μέχρι στιγμής όμως έχουν μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκαν στο κύπελλο και κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

DOYVALIDISΠανελλήνια ρεκόρ και Ολυμπιάδα ο Κώστας Δουβαλίδης
Τι να πει κανείς για τον Κώστα Δουβαλίδη. Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ ο δραμινός αθλητής του δραμινού προπονητή Μπάμπη Ζρόλα. Μπήκε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών με πανελλήνιο ρεκόρ στα προκριματικά των ίδιων αγώνων και έζησε την μεγάλη εμπειρία συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες όπου και προκρίθηκε ένα γύρο στα προκριματικά των 110 μέτρων με εμπόδια.
ΜΠΡΑΒΟ στον Κώστα και ελπίζουμε το 2013 να ζήσει παρόμοιες μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις.

Κυριαρχεί στην περιφέρεια ο Κολυμβητικός όμιλος Δράμας
Οι αγώνες της Αγίας Βαρβάρας και φέτος έκλεψαν την παράσταση. Ο Κολυμβητικός όμιλος Δράμας, κυριαρχεί στην περιφέρεια τόσο από επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας, όσο και αγωνιστικά όμως με μετάλλια και διακρίσεις των αθλητών που συμμετέχουν. Ελπίζουμε και το 2013 να συνεχιστούν οι διακρίσεις και μεγάλες επιτυχίες του δραμινού συλλόγου.


Δημήτρης Αδάκτυλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: