Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!!! Προκήρυξη κυπέλλου ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ αγωνιστικής περιόδου 2013-14


Διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας της ερχόμενης περιόδου 2013-2014 ,όπως θα βρείτε ΜΟΝΟ στην ORAGIASPOR-DRAMAS !!!!!!!
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚUΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

Η ΄Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας, έχοντας υπόψη:

1.- Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

2.- Το καταστατικό της Ε.Π.Σ.Δράμας.

3.- Τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.).
4.- Την από 19-7-2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της,
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Τη διοργάνωση των αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών περιόδου 2013 - 2014 που για τη διεξαγωγή τους ισχύουν παρακάτω:


ΑΡθΡΟ 1ο: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Στους αγώνες συμμετέχουν υπoxρεωτικά οι ομάδες της Α΄ και Β ‘ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που δηλώνουν συμμετοχή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. Δράμας. και προαιρετικά οι ομάδες της Γ ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΉΣ καθώς και οι ερασιτεχνικές ομάδες των Π.Α.Ε..
β) Οι πιο πάνω ομάδες που έχουν υποχρέωση ή δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κυπέλλου, πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι 16-8-2013 στην Ένωση, συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία, τη δήλωση συμμετοχής (εις απλούν) σε ειδικό έντυπο που χορηγεί η Ένωση.
γ) Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή η υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο. Επιπλέον με απόφαση της διοργανώτριας του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετάσχει η ομάδα αυτή, χάνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετάσχει και της επιβάλλεται χρηματική ποινή που ορίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
δ) Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή - και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα - εφόσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε κλήρωση των αγώνων.

ΑΡθΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
α) Στην πρώτη φάση διεξαγωγής των αγώνων θα αγωνισθούν οι ομάδες της Β . και Γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας.

β) Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού εκτός από τους αγώνες της ημιτελικής φάσης που θα διεξαχθούν με το σύστημα των διπλών συναντήσεων.

γ) . ΄Ολοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημόσια κλήρωση. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος όταν το ζεύγος των ομάδων που κληρώθηκε ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
 Αν, όμως, από τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης προκύψει ζεύγος ομάδων οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία τότε η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, ανεξάρτητο αν δεν κληρώθηκε πρώτη, είναι η γηπεδούχος ομάδα εφόσον το αποδεχθεί εγγράφως και θα έχει την οικονομική διαχείριση του αγώνα και την δυνατότητα επιλογής γηπέδου τέλεσης του αγώνα ανάμεσα στα δύο δηλωθέντα γήπεδα.
Ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία θεωρείται η Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και ακολουθούν με τη σειρά αναφοράς οι ερασιτεχνικές ομάδες των Π.Α.Ε., η Α., η Β' και η Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία.

Στις περιπτώσεις των διπλών συναντήσεων (ημιτελική φάση) ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται πρώτη, ο δε δεύτερος στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας.

δ) Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, στους αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει η διάταξη της παραγράφου 9 του άρθρου, 20 του Κ.Α.Π. (παράταση μισής ώρας, πέναλτι κ.λ.π.).

ε) Στους αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των διπλών συναντήσεων (ημιτελική φάση) αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα που πέτυχε η κάθε ομάδα στον "εκτός έδρας" αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα που από αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (τελικό).

Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός έδρας και στον εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο (2) δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα.

Αν ο αριθμός των τερμάτων που θα επιτύχουν οι δύο (2) ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η "εκτός έδρας" ομάδα υπολογίζονται διπλά και θα προκριθεί η φιλοξενούμενη ομάδα.

Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του Κ.Α.Π.
στ) Ο τελικός για την ανάδειξη του κυπελλούχου της ΄Ενωσης, που θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση (διοργανώτρια η Ε.Π.Ο.), διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο που ορίζει η Ε.Π.Σ. Δράμας.


ΑΡθΡΟ 3ο: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων του Κυπέλλου ορίζεται για το μήνα Σεπτέμβριο ή ως άλλως αποφασίσει η διοργανώτρια μέχρι την κλήρωση των αγώνων.

ΑΡθΡΟ 4ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AΓΩNΩΝ
Ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 43 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα:

α) Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων γίνεται πριν από ένα πενθήμερο, εκτός από τις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος επίσπευσης των αγώνων, οπότε μπορεί να γίνει πριν από ένα τριήμερο.

β) Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών διεξάγεται –υποχρεωτικά- την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση, στη δε περίπτωση που αναβληθεί ή διακοπεί και ο αγώνας αυτός (δηλαδή ο τελούμενος την επόμενη της αρχικά προσδιορισμένης ημέρας), για τον ίδιο λόγο που προαναφέρεται, ο αγώνας διεξάγεται μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες από την πρώτη αναβολή ή διακοπή του, εφαρμοζομένου αντίστοιχα του άρθρου 21 παρ 1α του Κ.Α.Π..

ΑΡθΡΟ 5ο: ΓΗΠΕΔΑ
α) ΄Ολες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να θέτουν στη διάθεση της Ένωσης το γήπεδό τους για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών παιδιάς.

β) Για το αν θα γίνει, θα διακοπεί ή θα συνεχιστεί ένας αγώνας από άποψη καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση (άρθρο 10 του Κ.Α.Π.).

γ) Για την αντικανονικότητα γηπέδου ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 9 του Κ.Α.Π.

ΑΡθΡΟ 6ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων 18 και 19 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα:

1. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή:

α) Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους και
β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους. Η παραπάνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται από αθλητίατρο ή παθολόγο ή ορθοπεδικό ή καρδιολόγο ή αγροτικό γιατρό ή από γιατρό γενικής ιατρικής και θα πρέπει να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.
Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά και εντός 24ώρου από της ιατρικής θεωρήσεώς του, στην Ε.Π.Σ. Δράμας με ευθύνη του σωματείου, αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητα επίσημο έγγραφο σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγών.

2. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το Ι4ο έτος της ηλικίας του.
3. Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και η συμμετοχή σε αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσιοθεραπευτή κλπ.). Τυχόν συμμετοχή, σε αγώνα, είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης
εφαρμόζεται οι διατάξεις του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.

4. Στους αγώνες κυπέλλου 2013-2014 δεν ισχύει κανένας ηλικιακός περιορισμός συμμετοχής ποδοσφαιριστών.

ΑΡθΡΟ 7ο: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Σε περίπτωση που γίνει δεκτή ένσταση που προβλέπεται από το άρθρο 23 του Κ.Α.Π., η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα που κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης, αποκλείεται από τους παραπέρα αγώνες κυπέλλου, και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 11 & 12 του Κ.Α.Π..

ΑΡθΡΟ 8ο: ΑΠΟXΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Για την ομάδα που παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 41 του Κ.Α.Π. (εκτός από τις χρηματικές ποινές) σε συνδυασμό και με τα άρθρα 17,21 του Κ.Α.Π.

Ειδικότερα, εκτός από τις άλλες συνέπειες:

α) Ομάδα που παραιτείται από τον τελικό αγώνα κυπέλλου τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και ομάδα που αποχωρεί από τον τελικό μετά την έναρξη του τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης δέκα (10) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του επόμενου πρωταθλήματος.

β) Ομάδα που γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα κυπέλλου σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

γ) Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί, χάνει τον αγώνα και της αφαιρούνται δύο (2) βαθμοί από το από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος και δύο (2) βαθμοί από τον πίνακα της βαθμολογίας του επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει.

ΑΡθΡΟ 9ο: AΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 17 του Κ.Α.Π.

Επισημαίνονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 17 και 21 του Κ.Α.Π. σε περίπτωση που η αίτηση για αναβολή του αγώνα δεν υποβληθεί έγκαιρα και αιτιολογημένα.
Οπωσδήποτε, οι λόγοι που θα επικαλείται ένα σωματείο για να ζητήσει αναβολή αγώνα του ή να δικαιολογήσει μη κάθοδό του σ' αυτόν, πρέπει να συνιστούν ανώτατη βία (διακοπή συγκοινωνιών κλπ.).
Επίκληση συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις (χοροί κλπ) δεν συνιστούν, βέβαια, ανώτατη βία, σε κάθε περίπτωση το βάσιμο των λόγων κρίνει αποκλειστικά και μόνο η αρμόδια επιτροπή κυπέλλου, τα δε σωματεία οφείλουν να συμμορφώνονται στην οποιαδήποτε απόφασή της.

ΑΡθΡΟ 10ο: ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΛΩΝ
Ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 14 του Κ.Α.Π. και το άρθρο 4 των κανονισμών παιδιάς.
Ειδικότερα:

1.- Ο διαιτητής ελέγχει την ορθότητα των στολών και αν διαπιστώσει ότι ποδοσφαιριστής φοράει αντικανονική στολή ή αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ή και για τον ίδιο, διατάζει τον προσωρινό αποκλεισμό του ποδοσφαιριστή, μέχρις ότου συμμορφωθεί στις υποδείξεις του. Η επανείσοδος του ποδοσφαιριστή στον αγώνα γίνεται μετά από άδεια του διαιτητή. Μη συμμόρφωση ποδοσφαιριστή στις υποδείξεις του διαιτητή για αποκατάσταση της ορθότητας της στολής
του, συνεπάγεται την αποβολή του.

2.- Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να μετέχουν στους αγώνες με τα χρώματα της στολής που δήλωσαν (στην αρχική δήλωση συμμετοχής). Στην περίπτωση που οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν στολές με τα ίδια χρώματα ή παρεμφερή, η γnπεδούχος έχει υποχρέωση να αλλάξει στολή.

3.- Σε περίπτωση ματαίωσης αγώνα, ύστερα από απόφαση του διαιτητή, λόγω άρνησης της υποχρέωσης για αλλαγή στολής της ομάδας, η υπαίτια για την ματαίωση ομάδα υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 21 του Κ.Α.Π.

ΑΡθΡΟ 11ο: ΜΠΑΛΛΕΣ ΑΓΩΝΑ - ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ -
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 16 του Κ.Α.Π.
Ειδικότερα:

α) Καθεμιά από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων, να είναι εφοδιασμένη με το κατάλληλο φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό ( ψαλίδι, ψυκτικό, γάζες κλπ).

β) Οι γηπεδούχες ομάδες, απαραίτητα, πρέπει να μεριμνούν ώστε να υπάρχει φορείο για τη μεταφορά των τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών.

ΑΡθΡΟ 12ο: ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
α) Συντάσσεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π.

β) Το Φ.Α. πρέπει να περιέχει τα στοιχεία που καθορίζονται στο άρθρο 15 του Κ.Α.Π.

γ) Οι αρχηγοί των διαγωνιζόμενων ομάδων πρέπει υποχρεωτικά να υπογράφουν στο Φ.Α., τόσο στη σύνθεση των ομάδων τους όσο και για το αποτέλεσμα του αγώνα και τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Η άρνηση αρχηγού να υπογράψει το Φ.Α., επισύρει ποινή μιας (1) αγωνιστικής σε βάρος του (άρθρο 10, παράγρ. 1α ii του Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο.). ΄Εχουν, όμως, οι αρχηγοί το δικαίωμα να διατυπώσουν σ' αυτό τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις τους, στις οποίες όμως πρέπει περιληπτικά να αιτιολογούν.

ΑΡθΡΟ 13ο: ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΓΩΝΑ - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
α) Τα συμμετέχοντα σωματεία αναλαμβάνουν την έκδοση της άδειας για την τέλεση των αγώνων στα δηλωθέντα από αυτά γήπεδα.

β) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών του.

ΑΡθΡΟ 14ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και επιστασία γίνεται από την Ε.Π.Σ. Δράμας και σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κ.Α.Π.
Ειδικότερα:

α) ΄Ολα τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν το σωματείο που μετακινείται, χωρίς αυτό να δικαιούται να τα εισπράξει από την εκκαθάριση του αγώνα.
β) Τα έξοδα διαιτησίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο όπως σχετικά καθορίζεται και στο άρθρο 2 της παρούσης.

γ) Η αποζημίωση γιατρού - υπεύθυνου α' βοηθειών βαρύνει εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο.

δ) Από τις ακαθάριστες εισπράξεις κάθε αγώνα αφού αφαιρεθούν οι σχετικές κρατήσεις το υπόλοιπο που απομένει περιέρχεται εξ ολοκλήρου στο γηπεδούχο σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
α. Το αποκλειστικό δικαίωμα για τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση όλων των αγώνων του Κυπέλλου το έχει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας, που μπορεί να συνάπτει σύμβαση με οποιοδήποτε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό οργανισμό για την απευθείας μετάδοση των αγώνων Κυπέλλου ή για μετάδοση τηλεοπτικών στιγμιότυπων μετά τη λήξη αυτών των αγώνων. Η χρηματική αντιπαροχή για τις παραπάνω μεταδόσεις θα καθορίζεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Το παραπάνω δικαίωμα του, το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί να το εκχωρεί στα σωματεία της δύναμής του.

ΑΡθΡΟ 16ο: ΕΠΑθΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

α) Στη νικήτρια ομάδα του τελικού απονέμεται κύπελλο και 25 μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Επίσης, στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται κύπελλο και 25 μετάλλια, καθώς και από ένα μετάλλιο στο διαιτητή, στους βοηθούς του διαιτητή και στους προπονητές των δύο ομάδων.

β) . ΄Ολοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί, οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη τη νικήτρια και δεύτερη αυτή που ηττήθηκε.
Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχήσουν σ' αυτή την υποχρέωση τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο 200,00 Ευρώ και εφόσον - κατά την κρίση της διοργανώτριας Ένωσης-αποδειχθεί υπαιτιότητα του σωματείου και της διοίκησής του, τιμωρείται με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετέχει της επόμενης περιόδου και επιβάλλεται χρηματική ποινή που ορίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.

ΑΡθΡΟ 17ο : ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α) Η διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)

β. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Α ΄ Ερασιτεχνικής και η Κυπελλούχος ομάδα της Ένωσής μας, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2012-2013, θα είναι υποχρεωμένες πριν την έναρξη των αγώνων της περιόδου 2013-2014, να δώσουν μεταξύ τους φιλικό αγώνα, σε γήπεδο και σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.Οι εισπράξεις αυτού του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Εάν πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος είναι η ίδια ομάδα, τότε στη θέση της Κυπελλούχου ομάδας θα αγωνίζεται η αντίπαλος της ομάδα στο τελικό αγώνα. Οι δύο αυτές ομάδες ΔΕΝ επιτρέπεται την ίδια ημέρα να δίνουν και άλλον αγώνα, σε άλλο γήπεδο και με άλλη ομάδα.

γ) Η προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Δράμας, διοργανώτριας της πρώτης φάσης των αγώνων κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών, και των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σ' αυτή. Με την ανεπιφύλακτη αποδοχή της προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7, παρ. 2 του Κ.Α.Π.)

δ) Η Ε.Π.Σ. Δράμας διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μερικής ή ολικής τροποποίησης της προκήρυξης και μετά την έναρξη των αγώνων, εφόσον κρίνει αυτό απαραίτητο ( π.χ. εναρμόνιση με ενδεχόμενες τροποποιήσεις του Κ.Α.Π. κλπ ).

ΑΡθΡΟ 18ο: ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου και την αθλητική νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Δράμας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ                    ΓΕΩΡ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: