Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΠΣ Καβάλας: Πέντε ηλικιακές κατηγορίες στα πρωταθλήματα υποδομής

Η ΕΠΣ Καβάλας δημοσίευσε την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα υποδομής της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Θα γίνουν αγώνες σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα Κ17, Κ15, Κ13, Κ11 και Κ9. 
ΕΠΣ Καβάλας: Πέντε ηλικιακές κατηγορίες στα πρωταθλήματα υποδομής
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 12-10-2013. Η κλήρωση για τις τρεις πρώτες κατηγορίες θα γίνει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης και η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 26/10/2013.
Για τις κατηγορίας Κ11 και Κ9 θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Η συγκρότηση των ομίλων και η διαδικασία ανάδειξης των πρωταθλητών (φάσεις του πρωταθλήματος) θα γίνει με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις συμμετοχής. Οι αγώνες θα διεξάγονται Σαββατοκύριακο και σε ειδικές περιπτώσεις-κατόπιν απόφασης της διοργανώτριας αρχής- ημέρα Τετάρτη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο Fair-Play
Η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση του Fair Play. Αναφέρονται σχετικά στην προκήρυξη:
1.Η ευθύνη των σωματείων στην συγκρότηση και λειτουργία αυτών των τμημάτων είναι τεράστια. Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας πως οι νεαροί αθλητές μας σε αυτές τις ηλικίες διαμορφώνουν χαρακτήρα, δημιουργούν πρότυπα που επηρεάζουν ανάλογα την συμπεριφορά τους αγωνιστικά αλλά πολλές φορές και στις  κοινωνικές τους σχέσεις. Οι μεταχείριση αυτών των παιδιών από τους παράγοντες και κυρίως από τους προπονητές πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τα κρατήσουμε στον αθλητισμό, να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τα προσόντα τους και κυρίως να γίνουν καλοί άνθρωποι. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που παίζεται από δύο ομάδες. Να μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους και κυρίως τους αντιπάλους. Να μάθουν να πειθαρχούν στις εντολές των παραγόντων, προπονητών και διαιτητών. Να τους εμφυσήσουμε το φίλαθλο πνεύμα και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι το κυρίαρχο. Πρέπει να τα δώσουμε να καταλάβουν ότι πέρα από αθλητές μας ενδιαφέρουν σαν άτομα και κυρίως ότι τα αγαπάμε. Αξίζει πιστεύουμε, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την σωστή εκμάθηση του αθλήματος σε αυτά τα παιδιά και κυρίως η διαπαιδαγώγηση τους. Η Ε.Π.Σ. Καβάλας θα είναι αμείλικτη απέναντι σε αυτούς που με απαράδεκτες συμπεριφορές θα προσπαθήσουν να εκτρέψουν το πρωτάθλημα αυτό από την φιλοσοφία τις διοργάνωσής του.
2.Οι αντιπρόσωποι-υπεύθυνοι των σωματείων θα είναι και υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στην διάρκεια των αγώνων και θα πρέπει η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές.
3.Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές, παράγοντες, οπαδοί κ.λ.π.  διαγωνιζομένων ομάδων προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα οι ομάδες τους θα τιμωρούνται μέχρι και αποκλεισμό από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Κυρώσεις θα μπορούν να επιβληθούν, αν αυτό κρίνει η διοργανώτρια και στις ανδρικές τους ομάδες.
Βασικά σημεία της προκήρυξης
**Θα συγκροτηθούν 5 κατηγορίες α) Κ17 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1996, β) Κ15 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1999, γ) Κ13 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2001,δ) Κ11 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2003 και ε) Κ9 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2005.
**Κάθε σωματείο μπορεί να συμμετέχει με δύο ομάδες ανά κατηγορία με την προϋπόθεση ότι θα είναι εντελώς ανεξάρτητες η μια από την άλλη.     
**Οι αθλητές θα αγωνίζονται με δελτίο αθλητικής ιδιότητας, πλην της κατηγορίας Κ11 και Κ9 οι οποίοι θα αγωνίζονται με πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία και κατάσταση υγείας τα σωματεία  είναι υποχρεωμένα να  προσκομίζουν αυτό στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι στην διάθεση των διαγωνιζομένων ομάδων.
**Στις καταστάσεις υγείας θα αναγράφεται η Επωνυμία του Σωματείου, η ποδοσφαιρική περίοδος, η κατηγορία (Κ17) (Κ15) (Κ13),(Κ11),(Κ9) το έτος γέννησης του αθλητή, ο αριθμός δελτίου αθλητικής ιδιότητας. Οι καταστάσεις υγείας που ενέχουν και την ιδιότητα καταστάσεων αθλουμένων μελών, μπορούν να συμπληρώνονται καθ’ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
**Η κατάσταση υγείας ισχύει για ένα χρόνο από την ημέρα θεώρησής της και για μια μόνο ποδοσφαιρική περίοδο. Όσον αφορά στους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αυτοί δύνανται με ευθύνη του σωματείου τους να καταθέτουν στην Ε.Π.Σ.Κ. πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία πρωτότυπο ή ακριβές αντίγραφο αυτού, συνοδευόμενο με επίσημη μετάφραση καθώς και άδεια παραμονής του ιδίου ή του κηδεμόνα και αντί δελτίου Ε.Π.Ο. θα του εκδίδει η Ε.Π.Σ. Καβάλας προσωρινό δελτίο ισχύος μίας ποδοσφαιρικής χρονιάς.
**Δικαιούται ποδοσφαιριστής που ανήκει σε ένα σωματείο και το σωματείο αυτό δεν συμμετέχει σε ένα από τα πέντε πρωταθλήματα υποδομής σχετικό με την ηλικία του να δηλωθεί στην κατάσταση υγείας άλλου σωματείου και να αγωνίζεται κανονικά με την προϋπόθεση της έγγραφης άδειας του σωματείου στο οποίο ανήκει και αφού αυτή κατατεθεί πριν την χρησιμοποίησή του στην Ε.Π.Σ.Κ. Το δε πρωτότυπο έγγραφο  παραμένει στην Ε.Π.Σ.Καβάλας και επικυρωμένο αντίγραφο αυτού δίνεται στο σωματείο που θα αγωνίζεται. Το έγγραφο αυτό είναι υποχρεωμένο μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά να το παρουσιάζει πριν την έναρξη του αγώνα στον διαιτητή. 
**’Oλα τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, απαραιτήτως θα πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένα. Δηλαδή να έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή τους, που ανέρχεται- σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ.- στο ποσό των 50 ευρώ. Όσα όμως από τα σωματεία δεν συμμετέχουν σε πρωτάθλημα κατηγορίας ανδρών, αυτά υποχρεούνται να καταβάλουν ως συμμετοχή σε πρωτάθλημα υποδομής το ποσό των 400 ευρώ.
**Tα σωματεία είναι υποχρεωμένα να μεριμνήσουν για τους εντός έδρας αγώνες τους να είναι το γήπεδο τέλεσης του αγώνα στην διάθεση τους, να φροντίσουν για την καταλληλότητα (γραμμώσεις-κούρεμα) καθώς επίσης ότι άλλο χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή του.
**Όλοι οι αγώνες θα διαιτεύονται από διαιτητές μέλη της ΕΠΣ Καβάλας. Σε περίπτωση που ο ορισθείς διαιτητής δεν προσέλθει στο γήπεδο ο αγώνας διεξάγεται υποχρεωτικά. Καθήκοντα διαιτητή αναλαμβάνει ο δηλωθείς από το γηπεδούχο σωματείο και σε περίπτωση απουσίας του ο  δηλωθείς του φιλοξενούμενου σωματείου. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω δεν διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να συντάξει φύλλο αγώνα και το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει στον προβλεπόμενο χρόνο στην Ε.Π.Σ.Κ., σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο. Σε περίπτωση που αναιτιολόγητα δεν διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας την ευθύνη έχουν και τα δύο σωματεία ή αυτό που με δική του υπαιτιότητα δεν διεξήχθη. Σε αυτήν την περίπτωση τα υπεύθυνα σωματεία τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών όπως ορίζει ο ΚΑΠ και με πρόστιμο 30€. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 50 Ευρώ και σε περίπτωση επανάληψης 100 Ευρώ και θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. 
**Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται φύλλο αγώνα και θα τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 15 του ΚΑΠ και το οποίο θα προσκομίζεται στην Ε.Π.Σ.Κ. από το γηπεδούχο σωματείο το αργότερο σε τρείς ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται μέσα στην προβλεπόμενη ημέρα το γηπεδούχο σωματείο θα τιμωρείται με πρόστιμο 30 ευρώ. 
**Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα 18 αθλητές. Αντικατάσταση επιτρέπεται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι 7 ποδοσφαιριστών Κ17 και Κ15. 
**Δικαιούται ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε με την ομάδα του να αγωνισθεί και με την αμέσως κατώτερη ηλικιακά  ομάδα στην οποία είναι δηλωμένος αρκεί από την λήξη του προηγούμενου αγώνα έως την έναρξη του επόμενου να έχουν περάσει 24 ώρες άλλως η συμμετοχή του κρίνεται αντικανονική. Στην πιο πάνω περίπτωση οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. (αντικανονική συμμετοχή) αφορούν στον δεύτερο αγώνα όπου έγινε η παράβαση. 
**Ποδοσφαιριστές αλλοδαποί, που δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, αφ’ όσον διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα θα δύναται να αγωνισθούν με προσωρινό δελτίο το οποίο εκδίδει η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ αφού προηγουμένως προσκομίσει το ενδιαφέρον σωματείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την περίπτωση αυτή.
**Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να ανταποκρίνονται όταν καλούνται  από την ΕΠΣ. Όταν απουσιάζουν αδικαιολόγητα θα τιμωρούνται.
**Η εξόφληση του εξοδολόγιου διαιτησίας θα γίνεται από το σωματείο πριν την έναρξη του αγώνα. 
**Η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ θα αποστείλει σε όλα τα σωματεία ονομαστική κατάσταση και τηλέφωνα όλων των πτυχιούχων νοσηλευτών –νοσηλευτριών, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο από τον γιατρό της Ένωσης και δύναται να καλύπτουν τους αγώνες σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: