Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Προκήρυξη παιδικών πρωταθλημάτων ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ αγωνιστικής περιόδου 2013-14

 Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας αφού πήρε υπόψη της :
α.            Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα
β.            Το καταστατικό, τους Κανονισμούς Πρωταθλημάτων και τους Κανονισμούς παιδιάς και
γ.            Την από 19-7-2013 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Δ. για τη ποδ/κη περίοδο 2013-2014
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
1.    Τους αγώνες πρωταθλήματος παιδικών ομάδων της Ε.Π.Σ. Δράμας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 ως εξής :

            Α)     ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 1999-2000 και νεότεροι 
            Β)     ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2001-2002 και νεότεροι
            Γ) ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2003-2004 και νεότεροι πρωτάθλημα ομίλων τεσσάρων (4) ομάδων  και με τη συμμετοχή κοριτσιών.

             Για τα ανωτέρω πρωταθλήματα και εφόσον δημιουργηθούν δύο όμιλοι η διεξαγωγή τους θα γίνει ως εξής : 



Α ΄  ΦΑΣΗ   : Οι αγώνες θα είναι διπλοί με κανονική βαθμολογία, όπως ορίζει ο ΚΑΠ.
Β ΄   ΦΑΣΗ  : Θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ των δύο (2) πρώτων κάθε ομίλου εφόσον θα υπάρχει κατηγορία που θα αποτελείται από δύο ή περισσοτέρους ομίλους δηλαδή 
1ος του 1ου Ομίλου με τον 2ο του 2ου Ομίλου
1ος του 2ου Ομίλου με τον 2ο του 1ου Ομίλου
             Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα αγωνισθούν στο τελικό παιδικού Πρωταθλήματος για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιόδου 2013 - 2014.
            Ο αγώνες θα είναι απλοί σε ουδέτερο γήπεδο και πέναλτι.
             Σε περίπτωση δημιουργίας ενός ομίλου και για την συνέχεια μετά τη λήξη των διπλών αγώνων θα αποφασισθεί στην κλήρωση των πρωταθλημάτων.
             Η έναρξη αγώνων θα ορισθεί ανάλογα και με τις δηλώσεις συμμετοχής μέσα στο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013.
2.             ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ
α.)            Τα σωματεία που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες των παραπάνω πρωταθλημάτων θα υποβάλλουν μέχρι 16-8-2013 α) γραπτή δήλωση συμμετοχής και αποδοχής των όρων της προκήρυξης των πρωταθλημάτων στην οποία θα δηλώνεται και ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στις κατηγορίες
β.)             Στην δήλωση γνωστοποιούνται τα χρώματα του σωματείου, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΚΑΠ. Σε περίπτωση που τα χρώματα της στολής των διαγωνιζομένων ομάδων είναι τα ίδια ή παρόμοια τότε το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει στολή.
γ.)            Με την ίδια δήλωση γνωστοποιείται το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ένα αναπληρωματικό σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης του αρχικά δηλωθέντος γηπέδου.
δ)           Δεν μπορεί να συμμετέχουν δύο ομάδες του ιδίου σωματείου στον ίδιο όμιλο.
3.              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΥΤΩΝ
α.         Ημερομηνία έναρξης αυτού του πρωταθλήματος ορίζεται ανάλογα και με τις δηλώσεις συμμετοχής για το ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2013 και νεότεροι και λήξη 15-6-2014.
β.         Η κλήρωση των παιδικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ. και θα σας κοινοποιηθεί εγκαίρως.
γ.         Η ημερομηνία έναρξης για τεχνικούς λόγους μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
δ.         Οι συναντήσεις των αγώνων θα είναι στη πρώτη φάση διπλές, η μία θα γίνεται στην έδρα της μίας ομάδας και η άλλη στην έδρα της αντιπάλου.


4.               ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

                  Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την τέλεση των αγώνων θα είναι αυτά που δήλωσαν τα σωματεία.
                  Τα σωματεία που δε δήλωσαν γήπεδο για τους αγώνες τους, θα ορίζονται γήπεδα από το Δ.Σ. της ΕΠΣ με τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων με την υποχρέωση των σωματείων να φροντίζουν την προετοιμασία του γηπέδου σε συνεργασία με τα σωματεία που διαχειρίζονται αυτά.
                 Για το πρωτάθλημα 1999-2000 και νεότεροι & 2001-2002 και νεότεροι οι αγώνες θα γίνονται σε όλο το γήπεδο και με κανονικές εστίες.
                 Για το πρωτάθλημα 2003-2004 και νεότεροι, οι αγώνες θα γίνονται στο μισό ενός κανονικού γηπέδου (κατά πλάτος). Οι εστίες θα είναι ειδικές (διαστάσεων 5 μέτρα μήκος και δύο μέτρα ύψος).


5.               ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ

                  Τα γηπεδούχα σωματεία οφείλουν να θέτουν τα γήπεδα τους στη διάθεση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ. από 12 το μεσημέρι μέχρι της 8 μ.μ. για τους απογευματινούς αγώνες και από της 9 π.μ. μέχρι της 2 μ.μ. για τους πρωϊνούς. Η ΕΠΣΔ θα χρησιμοποιεί το γήπεδο κατά απόλυτη κρίση της..
                  Απαγορεύεται κάθε ανάμιξη τρίτου στο έργο της. Σε περίπτωση που το σωματείο αρνηθεί να θέση στη διάθεση της Ε.Π.Σ.Δ. το γήπεδο που αγωνίζεται σύμφωνα με το άρθρο 8 του ΚΑΠ τότε θα επιβάλλονται σε βάρος του οι κυρώσεις της παρ. 5 του άρθρου αυτού.


6.                ΓΗΠΕΔΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

                  Για το αν διεξαχθεί ένας αγώνας ή θα συνεχισθεί, μόνος αρμόδιος για το αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να υπακούουν σε κάθε του απόφαση, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση γι ‘ αυτό.


7.                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ / ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

α.)               Οι αγώνες θα γίνονται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει αλλά η ΕΠΣ Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει το πρόγραμμα εγκαίρως σε περίπτωση ακαταλληλότητας των γηπέδων από άσχημες καιρικές συνθήκες, ή για διευκόλυνση των σωματείων ως προς τις μετακινήσεις τους και ως προς την εξασφάλιση των διαιτητών. 
                  Το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.
β.)              Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Κυριακή, Σάββατο ή Τετάρτη και καθημερινά αν υπάρχει ανάγκη. Αρμόδια να αποφασίσει γι ‘ αυτό είναι η ΕΠΣ Δράμας.
γ.)               Η ώρα έναρξης των αγώνων θα καθορίζεται πάντοτε από την Ένωση και θα αναγράφεται πάνω στο Φ.Α.. Οι διαιτητές θα είναι υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση της ώρας έναρξης των αγώνων και σε περίπτωση καθυστέρησης υποχρεούται να αναφέρουν τα αίτια στις παρατηρήσεις τους στο Φ.Α..
                  Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο ορισθείς από την Ένωση διαιτητής, τα δυο σωματεία είναι υποχρεωμένα να διεξάγουν κανονικά το προγραμματισμένο παιχνίδι, να συντάξουν πρόχειρο Φ.Α. σε λευκή κόλλα στην οποία θα αναγράφονται, οι συνθέσεις των ομάδων που αγωνίζονται, θα υπογράφεται δε ως προς την ακρίβεια των συνθέσεων και του αποτελέσματος από τους υπεύθυνους των δυο ομάδων ή τους προπονητές καθώς και από το πρόσωπο που θα κάνει χρέη διαιτητού.
           Ο διαιτητής σε τέτοια περίπτωση θα ορισθεί ή μετά από κοινή συμφωνία ή μετά από κλήρωση μεταξύ των δυο προταθέντων (ένας από κάθε σωματείο). Ο αγώνας θα διεξαχθεί οπωσδήποτε με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου που είναι υποχρεωμένο, σε περίπτωση που δεν προτείνει το αντίπαλο σωματείο κάποιον ως διαιτητή, να προτείνει τουλάχιστον δυο ως διαιτητές από τους οποίους είναι υποχρεωμένο το φιλοξενούμενο σωματείο να επιλέξει έναν.
                  Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα το υπαίτιο σωματείο μηδενίζεται και τιμωρείται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
                  Ειδικά για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 1999-2000 & νεότεροι και 2001-2002 & νεότεροι και 2003-2004 και νεότεροι αιτήματα για τυχόν αναβολή αγώνων προσκομίζονται στα γραφεία της Ε.Π.Σ. μέχρι την ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ πριν την διεξαγωγή των αγώνων του Σαββατοκύριακου.
                  Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ θα πρέπει να σταλεί στην Ε.Π.Σ. Δράμας με FAX μέσα σε τρεις (3) ημέρες ή να παραδοθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Δράμας το αργότερο μέσα σε επτά (7) ημέρες.
 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε παραποίηση του παραπάνω και το γηπεδούχο σωματείο φέρει την ευθύνη για την παράδοσή του στην Ένωση.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ή ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ή ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ ΔΟΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Κ.Α.Π..
δ.)               Η διάρκεια των αγώνων για τα πρωταθλήματα γεννηθέντων 1999-2000 και νεότεροι καθώς και για τα 2001-2002 και νεότεροι ορίζεται σε 70 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 35 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 10΄ λεπτών. Για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004 και νεότεροι η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 60 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 30 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 10 λεπτών.


8.                ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

α.)      Αγώνας που αναβλήθηκε για οποιοδήποτε λόγο, θα γίνεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μέσα σε επτά (7) ημέρες σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
β)       Ομάδα που θα ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ δυο (2) φορές για το παραπάνω λόγο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ των παραπέρα αγώνων στη φετινή περίοδο.


9.                ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

                  Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την ώρα που ορίσθηκε η έναρξη του.
                  Σαν προσέλευση της ομάδας θεωρείται μόνο η παρουσίαση των ποδοσφαιριστών της μέσα στον αγωνιστικό χώρο έτοιμη για την έναρξη του αγώνα.


10.               ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ

α.)               Σωματείο που δηλώνει αδυναμία να προσέλθει σε ένα αγώνα εμπρόθεσμα, όχι όμως δικαιολογημένα θα υπόκειται εκτός από τις άλλες συνέπειες του άρθρου 21 του ΚΑΠ και στην καταβολή αποζημίωσης που θα καθορίζεται για κάθε περίπτωση με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης.
β.)               Σωματείο που δεν κατέλθει να αγωνιστεί σε τρεις (3) αγώνες, θεωρείται ότι αποχώρησε με την θέλησή του, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτής της περιόδου και δεν δικαιούται καμία επιχορήγηση τακτική ή έκτακτη από την Ε.Π.Σ. Δράμας ή άλλο φορέα.
γ.)               Σε περίπτωση που σε προγραμματισμένο αγώνα δεν παρουσιασθεί ο ένας από τους δυο συλλόγους, ούτε και ο ορισθείς διαιτητής, το σωματείο που παρουσιάσθηκε κανονικά να αγωνισθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο των Παιδικών Πρωταθλημάτων παράγοντα της Ένωσης και να το αναφέρει με έγγραφο στην ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ το αργότερο μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ που ακολουθεί την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα και μέχρι ώρα 2 μ.μ..
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΕΩΣ και θα υπογράφεται από τον ΠΡΟΕΔΡΟ και τον υπεύθυνο της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και σε απουσία του, από τον ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΔΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Σε περίπτωση μη αποστολής του εγγράφου μέσα στον ορισθέντα πιο πάνω χρονικό διάστημα καθώς και σε έλλειψη μιας από τις δυο υπογραφές ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.


11.               ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

α.)               Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της προκήρυξης αυτής έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν τις ομάδες στους αγώνες μόνο με ποδοσφαιριστές που να ανήκουν στη δύναμή τους και να έχουν γεννηθεί μέσα στις ημερομηνίες που αναφέρονται στο άρθρο 1 της προκήρυξης αυτής.
β.)                 Στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2001-2002 και νεότεροι είναι προαιρετική η συμμετοχή ενός έως και τριών κοριτσιών αντίστοιχης ηλικίας.
γ.)            Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αντικατάσταση μέχρι 7 ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα για τα πρωταθλήματα γεννηθέντων 1999-2000 και νεότεροι και 2001-2002 και νεότεροι.
δ.)               Στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004 και νεότεροι οι ομάδες αγωνίζονται με εννέα ποδοσφαιριστές στην αρχική τους σύνθεση. Υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές αυτοί πρέπει  να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 έως 9 και οι αναπληρωματικοί από 10 μέχρι 18. Κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι την λήξη του αγώνα, σύμφωνα με το Φ.Α..
Επιτρέπονται απεριόριστες αντικαταστάσεις ποδοσφαιριστών χωρίς διακοπή του αγώνα, αλλά με τρόπο που να μην παρακωλύεται η ομαλή συνέχισή του (με ευθύνη των προπονητών).
στ.)            Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που έχει αποβληθεί από τον διαιτητή και συμμετοχή ξανά ποδοσφαιριστή που έχει αντικατασταθεί στην διάρκεια του αγώνα. Απαγορεύεται στο Φ.Α. να συμπληρώνονται αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές μετά την έναρξη του αγώνα.
ζ.)            Κάθε ποδοσφαιριστής που συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα μπορεί ταυτόχρονα να συμμετέχει με το σωματείο του και στις επίσημες εμφανίσεις των πρωταθλημάτων με τη διαφορά ότι δεν έχει δικαίωμα ν ΄ αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στο πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται  πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα, βάσει άρθρου 19 ΚΑΠ..  Σε περίπτωση συμμετοχής σε δυο αγώνες το ίδιο εικοσιτετράωρο, θεωρείται η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στον 2ο αγώνα αντικανονική.
                       Ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώσει δέκα (10) συμμετοχές στην 18άδα της ανδρικής ομάδας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην παιδική ομάδα.
                       Ποδοσφαιριστές γεννηθέντες 1999-2000 και νεότεροι, 2001-2002 και νεότεροι και 2003-2004 και νεότεροι έχουν δικαίωμα ν ΄ αγωνίζονται κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 με μία παιδική ομάδα του σωματείου και σε ένα από τα παιδικά πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση την παραπάνω ποδοσφαιρική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ένα σωματείο δηλώσει συμμετοχή παραπάνω από μία ομάδα στο ίδιο πρωτάθλημα.
η.)             Υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα 1999-2000 και νεότεροι, 2001-2002  και νεότεροι και 2003-2004 και νεότεροι πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 έως 11 και οι αναπληρωματικοί από 12 μέχρι 18. Κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι τη λήξη του αγώνα, σύμφωνα με το Φ.Α..


12.            ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

α.)             Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν τις ομάδες στους αγώνες των πρωταθλημάτων 1999-2000 και 2001-2002 και νεότεροι, για να πάρουν μέρος σ’ αυτούς πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο.
                 Σε περίπτωση συμμετοχής κοριτσιών στο πρωτάθλημα 2001-2002 και νεότεροι, όπως αυτό αναφέρεται στο άρθρο 11 της παρούσης προκήρυξης, θα αγωνίζονται με πρόσφατο πιστοποιητικό γεννήσεως με θεωρημένη φωτογραφία για την ταυτοπροσωπία το οποίο θα πρέπει να προσκομιστεί στα γραφεία της  Ένωσης ώστε να πρωτοκολληθεί. Οι ποδοσφαιρίστριες οι οποίες έχουν εκδώσει δελτίο Ε.Π.Ο. σε γυναικεία ομάδα θα πρέπει να προσκομιστεί έγγραφη βεβαίωση συναίνεσης από το σωματείο στο οποίο εξεδόθη το δελτίο και η οποία πρέπει να κοινοποιείται στην Ένωση. Οι ποδοσφαιρίστριες αυτές μπορούν ν’ αγωνίζονται με μία μόνο ομάδα και σε ένα παιδικό πρωτάθλημα για την οποία εδόθη η βεβαίωση συναίνεσης, για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Οι παραπάνω βεβαιώσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον έχουν προσκομιστεί στην Ένωση μέχρι 31-10-2013.
β) Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν τις ομάδες στους αγώνες του πρωταθλήματος 2003- 2004 και νεότεροι, για να πάρουν μέρος σ ΄ αυτούς πρέπει όσοι έχουν συμπληρώσει το ένατο (9) έτος της ηλικίας τους να έχουν μαζί τους Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο. ενώ οι υπόλοιποι  πρόσφατο πιστοποιητικό γεννήσεως με θεωρημένη φωτογραφία για την ταυτοπροσωπία το οποίο θα προσκομίζεται στην Ένωση για να πρωτοκολληθεί.
γ)  Επίσης επιτρέπεται οι ποδοσφαιριστές των σωματείων που δεν δήλωσαν συμμετοχή σε συγκεκριμένη κατηγορία παιδικού πρωταθλήματος να αγωνίζονται με παιδική ομάδα άλλου σωματείου εφόσον προσκομίζεται μαζί με το δελτίο Ε.Π.Ο. και έγγραφη βεβαίωση συναίνεσης από το σωματείο στο οποίο εξεδόθη το δελτίο και η οποία πρέπει να κοινοποιείται στην Ένωση. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί μπορούν ν’ αγωνίζονται με μία μόνο ομάδα και σε ένα παιδικό πρωτάθλημα για την οποία εδόθη η βεβαίωση συναίνεσης, για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Οι παραπάνω βεβαιώσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον έχουν προσκομιστεί στην Ένωση μέχρι 31-10-2013.
      Ο αριθμός βεβαιώσεων παραχώρησης ποδοσφαιριστών που θα εκδώσει ή θα αποδεχθεί κάθε σωματείο για να αγωνισθούν στα παιδικά πρωταθλήματα δεν μπορούν στο σύνολό τους επ ΄ ουδενί λόγο να ξεπεράσουν τον αριθμό των δέκα (10). Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για την έκδοση βεβαιώσεων σε ποδοσφαιρίστριες, από γυναικεία ομάδα.
      Εάν για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα που συναίνεσε για να χρησιμοποιηθεί ο ποδοσφαιριστής της από παιδική ομάδα άλλου σωματείου, θελήσει να χρησιμοποιήσει το ποδοσφαιριστή στην ανδρική ή γυναικεία ομάδα τότε οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το σωματείο με κοινοποίηση στην Ε.Π.Σ. Δράμας για τη χρησιμοποίηση του παίκτη για το ίδιο Σαββατοκύριακο ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σωματείο του οποίου την παιδική ομάδα αγωνίζεται ο παίκτης να μην αγωνισθεί το Σαββατοκύριακο αυτό. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωσης του σωματείου, ο ποδοσφαιριστής ή η ποδοσφαιρίστρια οφείλει να ενημερώσει ο ίδιος την παιδική ομάδα διαφορετικά καλείται σε απολογία ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο που τον χρησιμοποίησε στην ανδρική του ομάδα.
δ.)  Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να έχουν κατάσταση υγείας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές της δύναμής τους, που θα έχει ετήσια ιατρική θεώρηση, ακριβές φωτοαντίγραφο της οποίας να καταθέτουν στα γραφεία της Ένωσης.
ε.)               Κάθε ποδοσφαιριστής σωματείου με δελτίο Ε.Π.Ο. που συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα εφόσον έχει δικαίωμα αγωνιστικής συμμετοχής με μία μόνο ομάδα του ίδιου σωματείου για κάθε εικοσιτετράωρο, εάν δε, τιμωρηθεί με τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τη λήξη της ποινής του με καμία άλλη ομάδα.
στ.)              Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν πριν από τον αγώνα τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας για τους γεννηθέντες στα πρωταθλήματα 1999-2000 και νεότεροι, 2001-2002 και νεότεροι και 2003-2004 και νεότεροι καθώς και τα πιστοποιητικά γεννήσεως θεωρημένα από την Ε.Π.Σ. για τους γεννηθέντες  2003-2004 και νεότεροι καθώς και τις Καταστάσεις Υγείας από πλευράς νόμιμης ιατρικής θεώρησης και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα αν δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας ή το πιστοποιητικό γεννήσεως θεωρημένο από την Ε.Π.Σ. ή δεν είναι γραμμένος στην Κατάσταση Υγείας.
ζ.)               Σε περίπτωση συμμετοχής στον αγώνα ποδοσφαιριστή με τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών θα θεωρείται αντικανονική αυτή του η συμμετοχή.
η.)               Για την έκδοση δελτίων Ε.Π.Ο. απαιτούνται τα δικαιολογητικά που ισχύουν κάθε φορά για την αρχική εγγραφή ποδοσφαιριστή, η δε συμμετοχή του με πιστοποιητικό γέννησης θα ισχύει μόνον εάν δεν έχει ενεργό δελτίο Ε.Π.Ο. ο ίδιος αθλητής και εφόσον είναι καταχωρημένα τα στοιχεία του στη Κατάσταση Υγείας.


13.  ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

       Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να δηλώνουν προπονητή για τις παιδικές ομάδες το οποίο θα αναφέρεται υποχρεωτικά στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό και ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει δελτίο πιστοποίησης προπονητή.  Ομάδες που δεν δηλώσουν προπονητή μέχρι 31-10-2013 τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 120,00€.


14.             ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ / ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

                  Η βαθμολογία των ομάδων καθώς και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
15.              ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
                  Οι διαιτητές των αγώνων αυτού του πρωταθλήματος θα ορίζονται από την ΕΠΣΔ. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει στον αγώνα ο διαιτητής, η αναπλήρωσή του θα γίνεται όπως ορίζουν οι διαδικασίες του άρθρου 12 του ΚΑΠ και με όσα προβλέπονται σ’ αυτή την προκήρυξη (άρθρο 7), ενώ καμία ένσταση δεν επιτρέπεται να υποβληθεί από τις διαγωνιζόμενες ομάδες για ορισμό διαιτητή σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.
16.               ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
α.)         Κάθε μία από τις ομάδες που διαγωνίζεται πρέπει να είναι εφοδιασμένη με απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό που θα χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές της.
β.)               Τα γηπεδούχα σωματεία σε κάθε αγώνα πρέπει να έχουν στη διάθεσή αυτών που θα αγωνίζονται, γιατρό αγώνα, στη διάθεση του οποίου θα υπάρχει φαρμακευτικό υλικό για τις πρώτες βοήθειες και φορείο για μεταφορά τραυματία.
17.               ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
                  Στους αγώνες αυτού του πρωταθλήματος οι διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των τεχνικών των διοικούντων, παραγόντων, μελών και οπαδών τους. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
18.               ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
                  Για τα πρωταθλήματα 1999-2000 και νεότεροι και 2001-2002 και νεότεροι κάθε μία από τις δυο ομάδες πρέπει να έχει πριν από την έναρξη του αγώνα από δυο (2) μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση.
                  Για το πρωτάθλημα 2003-2004 και νεότεροι κάθε μία από τις δυο ομάδες πρέπει να έχει πριν από την έναρξη του αγώνα από δυο (2) μπάλες νούμερο 4 και σε καλή κατάσταση.
19.              ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ / ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
α.)               Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται με στυλό 3 φύλλα αγώνος διαρκείας, στο οποίο οι υπεύθυνοι των ομάδων θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους :
1) την σύνθεση της ομάδας τους,  2) το αποτέλεσμα του αγώνα,  3)τις παρατηρήσεις του διαιτητή.
β.)               Η υπογραφή του Φ.Α. είναι υποχρεωτική από τους εκπροσώπους των ομάδων όλων των πρωταθλημάτων και από τους αρχηγούς στα πρωταθλήματα 1999-2000 και νεότεροι και 2001-2002 και νεότεροι.
γ.)               Σχετικά αναφέρονται και στο άρθρο 10 παρ. γ της παρούσας προκήρυξης.
20.               ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
                  Οι ομάδες που διαγωνίζονται πρέπει να κατεβαίνουν στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει.
21.               ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
                  Δεν είναι δυνατή η συνέχιση ενός αγώνα για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 1999-2000 και νεότεροι καθώς για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2001-2002 και νεότεροι σε περίπτωση που κάποια ομάδα μείνει με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές, ενώ αγώνας κατακυρώνεται στην ομάδα που δεν έχει την ευθύνη της διακοπής.
22.               ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
α.)           Ενστάσεις επιτρέπονται :  1) για αντικανονική διακοπή αγώνα,   2)  για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και 3) για πλαστοπροσωπία και για οποιοδήποτε λόγο αιτιολογημένα προβλέπεται από τον Κ.Α.Π.
β.)               Οι ενστάσεις πρέπει να κατατίθενται στα γραφεία της ΕΠΣΔ μέσα σε δυο εργάσιμες ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα και να συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο 30 Ευρώ.


23.               ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

                  Ότι αφορά για τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος ποδοσφαιριστών, αυτές επιβάλλονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα.
                  Ποδοσφαιριστής που θα αποβάλλετε από τον διαιτητή, για οποιονδήποτε λόγο, θα αναγράφετε στο Φ.Α. και θα τιμωρείται με αποκλεισμό από τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας. Ισχύουσας της ανωτέρω τιμωρίας δεν θα δικαιούται οποιαδήποτε συμμετοχή με οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου. Ο διαιτητής που τιμωρεί τον ποδοσφαιριστή αποβάλλοντας τον παραλαμβάνει και το δελτίο του ποδοσφαιριστή και το παραδίδει στην Ε.Π.Σ. Δράμας.. Οποιαδήποτε δε συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική κατά τη διάρκεια της τιμωρίας του.


24.               ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α.)               Ομάδα που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί αδικαιολόγητα τιμωρείται και με χρηματικό πρόστιμο ως εξής :
1)             Μη προσέλευση σε ένα αγώνα,                πρόστιμο 50,00 Ευρώ
2)             Μη προσέλευσης σε δεύτερο αγώνα        πρόστιμο 100,00 Ευρώ
3)           Μη προσέλευσης σε τρεις αγώνες. Το σωματείο θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
4)             Σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης του Φ.Α., από το υπόχρεο σωματείο στην Ε.Π.Σ. Δράμας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.γ πρόστιμο 10,00 Ευρώ για κάθε Φ.Α..
β.)               Σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή ένσταση αντικανονικής συμμετοχής θα υπάρχει πρόστιμο 60,00 Ευρώ, και σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας η ομάδα θα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τους υπόλοιπους αγώνες και θα τους υποβάλλεται πρόστιμο 150,00 Ευρώ.
Επίσης σωματείο που θα χρησιμοποιήσει αντικανονικά ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, έστω και μια φορά με απόφαση Δ.Σ. μπορεί να αποβληθεί  από το πρωτάθλημα και υποχρεούται να καταβάλλει στην Ε.Π.Σ. πρόστιμο 150,00 Ευρώ.
γ.)               Εάν σωματείο αποβληθεί για οποιονδήποτε από τους ανωτέρω λόγους από το παιδικό πρωτάθλημα μόνο κατά τη πρώτη φάση των αγώνων οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σ’ αυτό και δεν ενέχονται στην τιμωρία μπορούν να συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με άλλη παιδική ομάδα για τη περίοδο αυτή με έγγραφη βεβαίωση του κηδεμόνα τους για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη παιδική ομάδα. Η βεβαίωση αυτή θα επισυνάπτεται του δελτίου που μόνο κατά τη πρώτη φάση των αγώνων παραδίδεται στον διαιτητή του αγώνα.


25.             ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

                  Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Κατηγορίας θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια. Επίσης Κύπελλο και 25 μετάλλια θα απονεμηθούν στη δευτεραθλήτρια ομάδα  εφόσον θα υπάρχει πρωτάθλημα που θα αποτελείται από δύο (2) ή περισσοτέρους ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Σημειώνουμε ότι η είσοδος των φιλάθλων είναι ΔΩΡΕΑΝ.


26.               ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

1.)              Κάθε είδους αθλητικές διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία των όρων της Προκήρυξης, του Κ.Α.Π. και της εν γένει νομοθεσίας που ισχύει στο ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Δράμας, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα Πολιτικά ή Διοικητικά Δικαστήρια με εξαίρεση την περίπτωση 3 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π..
2.)               Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παραγρ. 1 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π. φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε Πολιτικό ή Διοικητικό Δικαστήριο επιβάλλονται εις βάρος του οι ακόλουθες κυρώσεις από την Ε.Π.Σ. Δράμας :
α) Εφόσον προσφύγει ομάδα στα Πολιτικά Δικαστήρια αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής. Η παραπάνω ομάδα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
β) Εφόσον προσφύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, μαλάκτες, γιατροί, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κλπ.) κατά περίπτωση οι κυρώσεις του άρθρου 30 παραγρ. 4β’,  iii, γ’ – δ’ ε’ & 4β  α’ – β’ του Κ.Α.Π..
3.)               Ειδικά προκειμένου για οικονομικές διαφορές, μεταξύ των παραπάνω νομικών φυσικών προσώπων, τυχόν προσφυγή τους στα Πολιτικά Δικαστήρια επιτρέπεται μόνο αν ασκηθεί, μετά την περαίωση της διαδικασίας ενώπιον των αρμοδίων αθλητικών οργάνων, διαφορετικά επιβάλλονται σε βάρος των παραβατών οι κυρώσεις της παραγρ. 2 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π..


27.               ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α.)               Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, τις διατάξεις των Κανονισμών και την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει, θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ., της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ. β.) Η ερμηνεία του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, των Κανονισμών Παιδιάς και των όρων της Προκήρυξης γίνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ. γ.) Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ σαν διοργανώτριας των Πρωταθλημάτων και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά. δ.) Όλα τα σωματεία και οι μετέχοντες με οποιοδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας, αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. όπως σ’ αυτό ισχύουν κάθε φορά.




Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ.
ΓΕΩΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ 


                                                                   ΓΕΩΡ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: