Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Άνοδος και υποβιβασμός…

Ένας μήνας απομένει για την κλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών της ΕΠΣ Καβάλας και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το νέο σχέδιο της διοργανώτριας αρχής όσον αφορά στην άνοδο και υποβιβασμό σε όλες τις κατηγορίες.
ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Άνοδος και υποβιβασμός…
Μετά την λήξη της πρώτης φάσης και αφού γίνει επικύρωση βαθμολογίας από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας θα γίνει ο χωρισμός των ομίλων ανόδου και υποβιβασμού και θα ξεκινήσει η Β’ φάση των αγώνων. Όπως φαίνεται από την προκήρυξη το λιγότερο από την League και την Α’ κατηγορία θα υποβιβάζονται από 3 ομάδες και μπορούν να φτάσουν έως και τις 6. Όσον αφορά στην άνοδο ο πρωταθλητής της League θα παλέψει για την άνοδο στη Γ’ Εθνική ενώ από την A’ και την Β’ κατηγορία θα ανέβουν από 2 έως και 4 ομάδες. Στα γκρουπ διάκρισης της Β’ κατηγορίας θα δοθούν ΔΩΡΑ ως κίνητρο για τη συμμετοχή των ομάδων.

Αυτό που αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ότι οι όλες ομάδες είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες ανόδου ή υποβιβασμού. Στην περίπτωση που κάποια δεν κατέβει αδικαιολόγητα έστω και σε έναν αγώνα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Η κλήρωση για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στις 20/8, στις 6.30μ.μ., στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας και η πρώτη σέντρα των πρωταθλημάτων ανδρών ορίστηκε για τις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013.
Αναλυτικά, το πλάνο ανόδου και υποβιβασμού στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας έχει ως εξής:
Β’ φάση League
Γκρουπ ανόδου
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες τρεις θέσεις κάθε ομίλου (συνολικά έξι) θα συγκροτήσουν έναν όμιλο και θα παίξουν σε μίνι πρωτάθλημα για τον τίτλο του πρωταθλητή, που δίνει παράλληλα το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στη «Γ’ Εθνική».
Οι έξι αυτές ομάδες θα πριμοδοτηθούν ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν μετά την επικύρωση της Α’ φάσης ως εξής:
Α) Η ομάδα που κατακτά την 1η θέση του πίνακα βαθμολογίας ξεκινά με +6 βαθμούς
Β) Η ομάδα που κατακτά την 2η θέση του πίνακα βαθμολογίας ξεκινά με +3 βαθμούς
Γ) Η ομάδα που κατακτά την 3η θέση με μηδέν.
Μετά την λήξη και της β’ φάσης και την επικύρωση της βαθμολογίας αν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν την καλύτερη θέση κατακτά η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης. Στην περίπτωση που οι ομάδες που ισοβάθμησαν είχαν καταλάβει την ίδια θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης τότε διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ.
Γκρουπ υποβιβασμού
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 4-10 συγκροτούν έναν όμιλο των επτά ομάδων σε κάθε όμιλο της πρώτης φάσης. Μετά το τέλος της Β’ φάσης και την επικύρωση της βαθμολογίας αν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν την καλύτερη θέση κατακτά η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης. Στην περίπτωση που οι ομάδες που ισοβάθμησαν είχαν καταλάβει την ίδια θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης τότε διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ. 
Β’ φάση Α’ κατηγορία
Γκρουπ ανόδου
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-5 μετά την λήξη της Α’ φάσης (σε κάθε όμιλο) συγκροτούν ένα νέο όμιλο. Μετά το τέλος της Β’ φάσης και την επικύρωση της βαθμολογίας αν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν την καλύτερη θέση κατακτά η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης. Στην περίπτωση που οι ομάδες που ισοβάθμησαν είχαν καταλάβει την ίδια θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης τότε διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ. 
Γκρουπ υποβιβασμού
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6-10 μετά την λήξη της Α’ φάσης (σε κάθε όμιλο) συγκροτούν νέο όμιλο και παίζουν σε μίνι πρωτάθλημα. Μετά το τέλος της Β’ φάσης και την επικύρωση της βαθμολογίας αν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν την καλύτερη θέση κατακτά η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης. Στην περίπτωση που οι ομάδες που ισοβάθμησαν είχαν καταλάβει την ίδια θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης τότε διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ. 
Β’ φάση Β’ κατηγορία
Γκρουπ ανόδου
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-5 μετά την λήξη της Α’ φάσης (σε κάθε αρχικό όμιλο), συγκροτούν ένα νέο όμιλο. Μετά το τέλος της Β’ φάσης και την επικύρωση της βαθμολογίας αν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν την καλύτερη θέση κατακτά η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης. Στην περίπτωση που οι ομάδες που ισοβάθμησαν είχαν καταλάβει την ίδια θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης τότε διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ. 
Γκρουπ διάκρισης
Αν δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες που αναφέρονται στην προκήρυξη και έχουν δικαίωμα συμμετοχής τότε οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 6-10 στον 1ο όμιλο θα συγκροτήσουν έναν όμιλο των πέντε ομάδων και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 6-9 στον 2ο όμιλο θα συγκροτήσουν έναν όμιλο των τεσσάρων ομάδων και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μίνι πρωτάθλημα.
Μετά το τέλος της Β’ φάσης και την επικύρωση της βαθμολογίας αν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν την καλύτερη θέση κατακτά η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση του πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης. Στην περίπτωση που οι ομάδες που ισοβάθμησαν είχαν καταλάβει την ίδια θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Α’ φάσης τότε διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ. 
Η πριμοδότηση (βαθμοί εκκίνησης) στη Β’ φάση
Όλες οι ομάδες- εκτός από τις έξι που θα συμμετέχουν στο γκρουπ ανόδου της League (τρεις καλύτερες κάθε ομίλου) και θα πριμοδοτηθούν με 6, 3 και 0 βαθμούς αντίστοιχα -θα ξεκινήσουν στην β’ φάση μεταφέροντας το ½ των βαθμών που κατέκτησαν στην α’ φάση (το 0.50 αυξάνεται και γίνεται μονάδα).  
Για παράδειγμα
Αν μια ομάδα τελείωσε την α’ φάση με 40 βαθμούς θα ξεκινήσει στην β’ φάση με 20, αν τερμάτισε με 39 τότε θα ξεκινήσει στα μπαράζ με 20β. Αν έχει 38 πάει στην εκκίνηση με 19 κ.α. 
Άνοδος-υποβιβασμός
Από τις 6 ομάδες του γκρουπ ανόδου της League ο πρωταθλητής θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνικής όπως θα προβλέπει η σχετική προκήρυξη της ΕΠΟ.
Α.) Μετά το τέλος των μπαράζ ανόδου της ΕΠΟ και τον υποβιβασμό από την Γ’ Εθνική αν οι ομάδες της League είναι:
1.19 τότε υποβιβάζονται από την League 3  ομάδες και ανεβαίνουν από την Α’ 4 ομάδες.
2.20 τότε υποβιβάζονται από την League 4 και ανεβαίνουν από την Α’ 4 ομάδες.
3.21 υποβιβάζονται από την League 4 ομάδες και ανεβαίνουν από την Α’ 3 ομάδες.
4. 22 υποβιβάζονται από την League 4 ομάδες και ανεβαίνουν από την Α’ 2 ομάδες.
5.23 υποβιβάζονται από την League 5 ομάδες και ανεβαίνουν από την Α’ 2 ομάδες.
6.24 υποβιβάζονται από την League 6 ομάδες και ανεβαίνουν από την Α’ 2 ομάδες. 
Β.) Μετά το πέρας της διαδικασίας ανόδου από την Α’ κατηγορία στη League και τον υποβιβασμό από την League στην Α’ κατηγορία αν οι ομάδες της Α’ κατηγορίας είναι:
1.19 τότε υποβιβάζονται από την Α’ 3 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ 4 ομάδες.
2.20 τότε υποβιβάζονται από την Α’ 4 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ 4 ομάδες.
3.21 υποβιβάζονται από την Α’ 4 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ 3 ομάδες.
4. 22 υποβιβάζονται από την Α’ 4 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ 2 ομάδες.
5.23 υποβιβάζονται από την Α’ 5 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ 2 ομάδες.
6. 24 υποβιβάζονται από την Α’ 6 ομάδες και ανεβαίνουν από την Β’ 2 ομάδες. 
Γκρουπ διάκρισης Β’ κατηγορίας
1.Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στο γκρουπ διάκρισης της Β’ κατηγορίας θα έχει ΔΩΡΕΑΝ συνδρομή και συμμετοχή στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.
2.Η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση στο γκρουπ διάκρισης της Β’ κατηγορίας θα πάρει ως ΔΩΡΟ 5 μπάλες ποδοσφαίρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΣΤΗΝ LEAGUE ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β’ ΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΥΓΟΣ (2,4) ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ.
ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ (1,3,5 κλπ) ΤΟΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟΝ 1ο ΚΑΙ 2ο ΟΜΙΛΟ. Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ‘Η ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ. Η ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ‘Η ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: