Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ- ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 1-2


Η νέα φιλικά ήττα για την Προσοτσάνη απέναντι στο νεοφώτιστο Άρη Ακροποτάμου με σκορ 1-2, ματς το οποίο διεξήχθη χθες στο γήπεδο του Φωτολίβους, μας έκανε να…ξεσκονίσουμε τα αρχεία μας – αν και την απάντηση την ξέραμε απ’ έξω – και να ψάξουμε για κάτι πολύ μα πολύ συγκεκριμένο: πότε δεν κατάφερε να επικρατήσει έστω κι ενός αντιπάλου στα φιλικά προετοιμασίας, αναφερόμενοι πάντα με ομάδες τις οποίες θα συναντήσει στο πρωτάθλημα. Σωστά μαντέψατε, η απάντηση είναι φέτος! Όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια άντε και αρχές φθινοπώρου είδηση θα ήταν η Προσοτσάνη να χάσει έστω κι ένα φιλικό με ομάδες της ίδιας κατηγορίας, καθώς στα προηγούμενα 29 παρακαλώ ματς (σεζόν 2005-2011) μόλις 4 φορές ηττήθηκε (δύο φορές από Ελευθερούπολη, μία από Γάζωρο και μία από Άγιο Αθανάσιο).
Φέτος το συγκρότημα του Γιάννη Οικονόμου, που ως επί το πλείστον «έκλεισε» φιλικά με υψηλό βαθμό δυσκολίας, στα έξι παιχνίδια που έδωσε με τους προσεχής του αντιπάλους στο πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 16/10, δεν κατάφερε να «γευτεί» τη χαρά της νίκης με τον απολογισμό να «γράφει» δύο ισοπαλίες και τέσσερεις ήττες. Ακολουθούν τα φιλικά με Αρναία (εντός-εκτός) και Λάκκωμα (εκτός), όμως είναι εκτός…συναγωνισμού μιας οι δύο ομάδες μετέχουν ως γνωστόν στο 2ο όμιλο του Περιφερειακού.

Αυτά όσον αφορά στην προϊστορία και τη στατιστική, οι οποίες μέχρι ενός σημείου παίζουν το δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, αλλά όταν μιλάμε για φιλικά προετοιμασίας και μάλιστα μιας τόσο μεγάλης σε χρονική διάρκεια όπως είναι η φετινή ίσως όλα τα παραπάνω να αποδειχθούν…ανούσια.
Το σίγουρο είναι ότι ο 50χρονος τεχνικός θέλοντας να κρατήσει όλους τους υγιείς παίκτες του σε εγρήγορση δίνει χρόνο συμμετοχής στους πάντες, βλέποντας ότι το πρωτάθλημα αργεί ακόμα κι εκεί που θα έπρεπε από σήμερα Δευτέρα να έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα, να πρέπει να αναπροσαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα προπονήσεων ούτως ώστε στα μέσα του Οκτωβρίου η Προσοτσάνη να παρουσιαστεί πανέτοιμη για έναν ακόμα δύσκολο μαραθώνιο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Νίκος Καραμπετάκης – τεχνικός ηγέτης του Ακροποτάμου – ο οποίος όποτε βλέπει Προσοτσάνη απέναντί του σπάνια φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι είτε πρόκειται για φιλικό είτε για επίσημο ματς. Έχοντας βάλει σιγά-σιγά τη «σφραγίδα» του και στους νεοφώτιστους, μετά το άκρως πετυχημένο πέρασμα από την ΑΕ Πιερέων ο νεαρός τεχνικός είδε την ομάδα του να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μετά από δύο…προειδοποιήσεις (ισάριθμα δοκάρια) να παίρνει δικαίως «κεφάλι» στο σκορ (12ο 0-1 Παπαδόπουλος).
Οι τυπικά γηπεδούχοι «σπασμωδικά» προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ δεν έλειψαν και τα πολλά αβίαστα ατομικά λάθη που έφερναν τους ταχύτατους επιθετικούς του Άρη απέναντι στο Σκιαθίτη, που όποτε χρειάστηκε στο α’ μέρος «κράτησε» στα επίπεδα του 0-1 το σκορ.
Στην επανάληψη με σχεδόν τα 2/3 της 11άδας της Προσοτσάνης διαφορετικά σε σχέση με το 1ο μέρος, οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους, δημιούργησαν σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, έχοντας πολύ καλή ανάπτυξη τόσο από τις πτέρυγες όσο κι από τον κεντρικό άξονα. Θέμα χρόνου φαινόταν λοιπόν το 1-1, αντ’ αυτού οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν προηγούμενοι με δύο γκολ διαφορά (64ο 0-2 Παπαδάτος). Έκτοτε και μέχρι το φινάλε οι «κυανόλευκοι» με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να μειώσουν έστω κι αργά (87ο 1-2 Φερφέρης), ενώ βάσει της εικόνας τους σ’ όλο το β’ ημίχρονο σίγουρα αδικούνται από την ήττα. Ίσως να κρατάνε τις νίκες για τα επίσημα ματς…
Λεπτό προς λεπτό:
Με τη συμπλήρωση 65’’ στο ματς ο Παπαδόπουλος από δεξιά αποφεύγει την αντίσταση του Τσακμακίδη και σεντράρει για το κεφάλι του Σαουλίδη που σημαδεύει την αριστερή ρίζα της δοκού του Σκιαθίτη.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό σε οργανωμένη αντεπίθεση των γηπεδούχων οι Στεργιάκος-Ουζούνογλου-Κούτρας συνδυάζονται με την μπάλα να φτάνει πλάγια την περιοχή στον Αβραμίδη (υπό δοκιμή παίκτης προερχόμενος από τη Γερμανία), με το σουτ να καταλήγει στην αγκαλιά του Χατζηνικολή.
Δεύτερο δοκάρι για τον Ακροπόταμο στο 11ο λεπτό, έπειτα από το συνδυασμό των Καμπερίδη και Παπαδάτου, ο Παπαδόπουλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει δυνατά στέλνοντας την μπάλα να «γλείψει» τη συμβολή των δοκών της Προσοτσάνης.
Στο 12ο λεπτό ωστόσο αυτό που εδικαιούντο οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν: ο Σακκόπουλος απέφυγε το Δημητριάδη και με σέντρα ακριβείας βρήκε σε θέση μέσα δεξιά τον Παπαδόπουλο, που αυτή τη φορά με καλοζυγισμένη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία εκεί που ο Σκιαθίτης δεν μπόρεσε να αντιδράσει ανοίγοντας το σκορ…0-1.
Λίγο μετά το 1ο τέταρτο στο ματς ο Ράδος γυρίζει απρόσεκτα την μπάλα στο Σίντο που χάνει την κόντρα από το Σαουλίδη, με τον τελευταίο να φτάνει σα σε προπόνηση μόνος απέναντι στο Σκιαθίτη και τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης να πέφτει σωτήρια στα πόδια του καβαλιώτη επιθετικού αποσοβώντας τη βέβαιη παραβίαση.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Παλτζίδης σε μια κάθετη εφόρμησή του πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε διαγώνια στην περιοχή απέναντι στο Χατζηνικολή, δεν πλάσαρε αν και είχε το οπτικό πεδίο προτιμώντας να σιγουρέψει το γκολ στον Αβραμίδη που αιφνιδιάστηκε και ο Καμπερίδης με αυτοθυσία παραχώρησε το κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον 22χρονο μεσοεπιθετικό.
Καλά εκτελεσμένο φάουλ του Κούτρα στο 37ο λεπτό με την μπάλα να παίρνει ύψος από την παρέμβαση με το κεφάλι του Σολακίδη και να στρώνεται στο δεξί πόδι του αφύλακτου στη μικρή περιοχή Σίντου, αλλά ο τελευταίος ενεργώντας σαν επιθετικός πετάει την ευκαιρία στα…πουλιά!
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Νίκου Καραμπετάκη εκμεταλλεύθηκαν κατά το ήμισυ τα τρία…παιδαριώδη λάθη των αντιπάλων τους και κυρίως ελέω Σκιαθίτη οι δύο ομάδες πήγανε στα αποδυτήρια με τη μικρότερη δυνατή διαφορά στο σκορ. Πρωτίστως στο 38ο λεπτό ο Καμπερίδης από αριστερά σεντράρει κι ενώ ο Τσακμακίδης φαίνεται να ελέγχει την μπάλα, αυτή περνάει κάτω από τα πόδια του, ο Σαουλίδης που παρακολουθούσε την πορεία της βρέθηκε τετ α τετ με το Σκιαθίτη που το νίκησε πέφτοντας σωτήρια στα πόδια παραχωρώντας το κόρνερ.
Δύο λεπτά πριν το φινάλε του α’ μέρους λάθος πάσα του Παλτζίδη πάνω στον αφύλακτο Παπαδόπουλο που βγαίνει απέναντι στο Σκιαθίτη, όπου πάλι ο 28χρονος γκολκίπερ μπλόκαρε το πλασέ του επιθετικού του Ακροποτάμου με διπλή προσπάθεια και τέλος ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος εκ νέου «κλέβει» την μπάλα κάτω από το χώρο του κέντρου, παίζει γρήγορα το «ένα-δύο» με το Σαλαπάτα που τροφοδοτεί τον Παπαδάτο κι ο τελευταίος με δυνατό σουτ από την περιοχή τη στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Φερφέρης «σκάβει» για το Χατζησαββίδη που πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του άουτ γυρίζει στο Δροσίδη με τον 23χρονο επιθετικό να πιάνει αέρα, αλλά άθελά του να τη στρώνει στο ερχόμενο σε θέση φορ Κερασίδη, πρώτο σουτ στα σώματα των αμυνόμενων, νέο σουτ μόλις άουτ!
Στο 49ο λεπτό βαθιά μπαλιά ακριβείας του Κερασίδη με αποδέκτη τον Ουζούνη που εν κινήσει πλασάρει με το εξωτερικό φάλτσο λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βανδουλάκη.
Στην αντεπίθεση του 53ου λεπτού οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν πολύ καλά με την τελική πάσα του Παπαδάτου να βγάζει σε καίρια θέση το σκόρερ του 0-1, αλλά και πάλι ο Σκιαθίτης είπε «όχι» κι εν συνεχεία ο Καλαϊτζής να σώζει σχεδόν πάνω στη γραμμή.
Στο 58ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Βανδουλάκη ο Φερφέρης έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής, ωστόσο το ισχυρό του σουτ προσέκρουσε στο κεφάλι του Τσορμπατζή και κατέληξε κόρνερ.
Ατομική ενέργεια του Κούτρα που από τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα βρέθηκε, έχοντας περάσει 4 αντιπάλους του, στα όρια της αντίπαλης περιοχής, αδύναμο όμως το σουτ εν κινήσει δεν ανησύχησε τον καβαλιώτη τερματοφύλακα που μπλόκαρε εύκολα στο 62ο.
Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Τσιγέρογλου συνδυάστηκε εκτός περιοχής με τον Παπαδάτο, ο τελευταίος «τρύπησε» με κατά μέτωπο ενέργεια το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Προσοτσάνης και φτάνοντας ανενόχλητος απέναντι στο Σκιαθίτη δε λάθεψε στο πλασέ που επιχείρησε…0-2.
Στο 71ο λεπτό σέντρα ακριβείας του Μαλακογιάννη από αριστερά προς τα δεξιά με αποδέκτη το Μαυρομάτη που άφησε για τον Τσιγέρογλου και το Φερφέρη να σώζει σχεδόν πάνω στη γραμμή το σίγουρο γκολ.
Δούμπλατζης και Χατζησαββίδης παίζουν το «ένα-δύο» εκτός περιοχής και το δεύτερο να σουτάρει δυνατά αναγκάζοντας το Βανδουλάκη να παραχωρήσει το κόρνερ στο 74ο λεπτό.
Ο Φερφέρης στο 80ό βγάζει υπέροχη κάθετη πάσα για τον Ουζούνη που προ του αντίπαλου τερματοφύλακα χάνει το βηματισμό του και μαζί την ευκαιρία να πλασάρει στο τετ α τετ με το Βανδουλάκη.
Στο 82ο λεπτό ο νεοεισελθόντας Νουσδίλης «κλέβει» κάτω από το χώρο του κέντρου και αλλάζει γρήγορα την μπάλα με τον Κωνσταντινίδη που με τη σειρά του συνδυάζεται με το Δούμπλατζη, τελικός αποδέκτης του όμορφου συνδυασμού ο Κερασίδης που σουτάρει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ακροποτάμου.
Νέα χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 85ο όταν από την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Ουζούνη ο αφύλακτος στη γωνία της μικρής περιοχής Μοσχοφίδης σούταρε δυνατά κι ο Τσέπα με τον ώμο να παραχωρεί νέο κόρνερ από την άλλη πλευρά.
Στο 87ο λεπτό η Προσοτσάνη μείωσε στο σκορ με τη βαθιά μπαλιά του Ουζούνη από αριστερά να φτάνει στο Στεργιάκο που με το στήθος έστρωσε παράλληλα στο Φερφέρη κι ο 30χρονος μεσοαμυντικός με δυνατό κοντινό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα…1-2.
Με το ρολόι να δείχνει ακριβώς 90 λεπτά παιχνιδιού ο Κερασίδης τροφοδοτεί σε καλή θέση τον Ουζούνη, αλλά ο τελευταίος βεβιασμένα πλασάρει στην αγκαλιά του Βανδουλάκη και τέλος στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουζούνης «κλέβει» την μπάλα από το Μεμούρη στη γωνία της περιοχής και κινούμενος παράλληλα πασάρει στον Κωνσταντινίδη, που σουτάρει συρτά και δυνατά ένα μέτρο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Παπαντωνίου Ιωσήφ (Σολάκης Κωνσταντίνος & Δελημπαΐδης Θόδωρος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης, Δημητριάδης (46ο Παλλικάρης – 81ο Παπαμιχαήλ), Σίντος (46ο Φερφέρης), Στεργιάκος, Τσακμακίδης (42ο Καλαϊτζής Δημ. – 67ο Κωνσταντινίδης), Παλτζίδης (46ο Μοσχοφίδης), Κούτρας (63ο Γεωργιάδης). Αβραμίδης (46ο Κερασίδης), Σκριάπας (46οΧατζησαββίδης – 81ο Νουσδίλης), Ουζούνογλου (46ο Ουζούνης), Ράδος (λ.τρ. 17ο Δροσίδης – 60ό Δούμπλατζης).

ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (Νίκος Καραμπετάκης): Χατζηνικολής (46ο Βανδουλάκης), Μαλακογιάννης (81οΑλεπίδης), Καμπερίδης (46ο Σκούφης), Μαυρομάτης (46ο Κώτσιου), Τσέπα, Σολακίδης (46ο Μεμούρης), Παπαδόπουλος (83ο Γραβάνης), Παπαδάτος, Σαουλίδης (60ό Τσιγέρογλου), Σαλαπάτας (46οΤσορμπατζής), Σακκόπουλος (51ο Καλοκάρδης).

Man of the Match: Έχει εξαιρετική παράδοση με τους «κυανόλευκους» καθώς την περίοδο 2008-2009 είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στο 1-0 μεταξύ ΑΕ Πιερέων-Προσοτσάνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ είχε βρει δίχτυα και στο ματς του β’ γύρου (1-2 στο «Γεώργιος Μακρής»). Ο λόγος για τον επιθετικό του Ακροποτάμου Βασίλη Παπαδόπουλο (ένα γκολ, ένα δοκάρι κι άλλες δύο πολύ καλές στιγμές στο ματς) κι έτσι αυτοδικαίως παίρνει τον παραπάνω τίτλο.

Στο ύψος του: Αν και δέχθηκε δύο γκολ στα οποία δε φέρνει την παραμικρή ευθύνη, στάθηκε στο ύψος του με 4 τουλάχιστον σωτήριες επεμβάσεις που κράτησαν ζωντανή την ομάδα του για τη διεκδίκηση έστω και μέχρι το φινάλε της φιλικής ισοπαλίας. Ο Γιώργος Σκιαθίτης υπερασπίστηκε και πάλι για 90 λεπτά την εστία της Προσοτσάνης, καθώς σαν να έχουν «ματιαστεί» οι υπόλοιποι τερματοφύλακες των «κυανόλευκων», όντας ο μοναδικός ετοιμοπόλεμος (Καλαϊτζής Κυρ. & Πιτσακτσής φαντάροι, Μαναρίδης εκτός για 1 ½ μήνα λόγω κάκωσης στο χιαστό του αριστερού του γόνατο από το καταραμένο φιλικό στο Οχυρό).

Αδύναμος κρίκος: Φαινόταν «έξω από τα νερά του» καθώς καλά-καλά δεν ξέρει ούτε καν τα ονόματα των συμπαικτών του. Ο Σάββας Αβραμίδης δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από το Γιάννη Οικονόμου και σήμερα (σ.σ. χθες) τον «έριξε» κατευθείαν στα βαθιά σε συνθήκες παιχνιδιού και μάλιστα στο κακό 1ομέρος, χωρίς πάντως να μπορέσει να αποδώσει αυτά που δείχνει μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις.

Η γκάφα: Η πάσα «πάρε-βάλε» του Παλτζίδη στο 43ο λεπτό για τον Παπαδόπουλο ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του δεν είχε…συνέπειες. Σε παρόμοιο λάθος μέσα στην περιοχή υπέπεσε κι ο Τσακμακίδης (έπιασε αέρα παρά την μπάλα) πέντε λεπτά νωρίτερα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σκιαθίτης έσωσε από τα χειρότερα.

Το στραγάλι: Χωρίς ουσιώδη λάθη ο κ. Παπαντωνίου, έχοντας επιπλέον στραμμένη την προσοχή του και στους δύο βοηθούς του οι οποίοι μόλις φέτος το καλοκαίρι έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη διαιτησία. Σφύριξε μόλις 21 φορές για φάουλ 10 υπέρ Προσοτσάνης και 11 υπέρ Ακροποτάμου, ενώ ήταν σχεδόν πάντα δίπλα στις φάσεις.
Το ταμείο του prosotsanifc.gr: Αν έβλεπε κανείς μόνο το α’ μέρος θα έλεγε πως το σκορ (0-1) «κολακεύει» την Προσοτσάνη και αδικεί τον Ακροπόταμο. Εντελώς διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη με τις μεγάλες ευκαιρίες να καταγράφονται στην περιοχή του Βανδουλάκη. Η Προσοτσάνη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 (όπως και στο ματς κυπέλλου μεσοβδόμαδα με την Πετρούσα), κυνήγησε μέχρι τέλους την ισοπαλία, έχοντας αρκετές δυνάμεις και τρεξίματα σε σχέση με τον αντίπαλό της. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων η ισοπαλία θα ήταν και το δικαιότερο αποτέλεσμα. Αλλά ποιος είπε ότι στο ποδόσφαιρο αποδίδεται…δικαιοσύνη;

  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Καλαϊτζής Κυρ., Κανάτας, Μαναρίδης, Κιοσέογλου & Πιτσακτσής.
  • Επόμενο φιλικό προετοιμασίας το προσεχές Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 εκτός έδρας απέναντι στον Απόλλων Αρναίας που μετέχει στο 2ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος, με ώρα έναρξης 5μ.μ
πηγή ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: