Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

5η στροφή στο νησί.......αυριο το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουν. - Τσέλσι!!!!!


Την ώρα που η Τσέλσι ταξιδεύει για το «Ολντ Τράφορντ», το άντρο της πρωταθλήτριας Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και τη φιλόδοξη Τότεναμ. Πιο εύκολες θεωρητικά αναμετρήσεις για την Μάντσεστερ Σίτι που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φούλαμ και την Άρσεναλ που φιλοξενείται από την Μπλάκμπερν. 
Μαν.Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 

Αήττητες ρίχνονται την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Το απόλυτο έχουν μέχρι τώρα οι «κόκκινοι διάβολοι», ενώ μόλις μία ισοπαλία μετράνε οι «μπλε». Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται και από τις πρώτες τους ευρωπαϊκές αναμετρήσεις φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. 
Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει τη σεζόν η Γιουνάιτεντ με τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να πετάνε φωτιές στην επίθεση και να δαγκώνουν σίδερα στην άμυνα! Μια ματιά στα στατιστικά αρκεί. Έχουν πετύχει σε τέσσερις αγώνες 18 γκολ(!) και έχουν δεχτεί μόλις 3. Πιο εντυπωσιακό γίνεται το σκηνικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο αγώνες ήταν κόντρα σε Άρσεναλ και Τότεναμ. Ο Ρούνεϊ έχει πετύχει τα 8 από τα 18 γκολ της ομάδας του και έχει γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Προέρχεται μάλιστα από δύο συνεχόμενα χατ-τρικ στο πρωτάθλημα! Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, εκτός έδρας με την Μπενφίκα στο ισόπαλο 1-1, ώστε να είναι ξεκούραστοι για το ντέρμπι της Κυριακής. 

Ο Σκωτσέζος τεχνικός θα προτιμήσει την ενδεκάδα των τεσσάρων αγωνιστικών και θα αλλάξει πιθανότατα μόνο δύο πρόσωπα. Τον Κλέβερλεϊ που τραυματίστηκε και τον Έβανς μιας και επέστρεψε ο Φέρντιναντ. Έτσι κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να πάρει θέση ο Νταβίντ Ντε Χέα, στην άμυνα, οι Εβρά, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, στη μεσαία γραμμή οι Άντερσον, Κάρικ(?) στον άξονα, με τους Νάνι και Γιανγκ στα άκρα και επιθετικό δίδυμο οι Ρούνεϊ και Ερνάντες. Τραυματίες παραμένουν πέρα από τον Κλέβερλεϊ, οι Βίντιτς, Ράφαελ και Γουέλμπεκ. 

Αν και η πρώτη αγωνιστική είχε προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας με τη λευκή ισοπαλία μέσα στη Στόουκ, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ανέβασαν κατακόρυφα τη ψυχολογία της Τσέλσι και ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής με τους Μάτα και Μεϊρέλες να δίνουν ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Εφτά γκολ έχουν πετύχει οι Λονδρέζοι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και έχουν δεχτεί μόλις τρία. Ο Φερνάντο Τόρες μετά τις μέτριες εμφανίσεις του στην αρχή της σεζόν και κυρίως τις δηλώσεις του για τους συμπαίκτες του στο σύλλογο, βρέθηκε στον πάγκο. Ωστόσο οι βοήθειες που δίνει ερχόμενος ως αλλαγή στον αγώνα προσμετρούνε στα συν από τον Αντρέ Βίλας-Μπόας που σκέφτεται σύντομα να του ξαναδώσει φανέλα βασικού. Όχι όμως ακόμη. Οι «μπλε» προέρχονται από εντός έδρας νίκη μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λεβερκούζεν. 

Ενδεκάδα με δύο ερωτηματικά δίνουν τα τελευταία ρεπορτάζ της Τσέλσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν οι τραυματίες Εσιέν και Ντρογκμπά. Ο Νταβίντ Λουίς όμως επέστρεψε και μάλιστα σε ιδανική κατάσταση, σκοράροντας στην Ευρώπη και βάζει υποψηφιότητα για το κέντρο της άμυνας. Σε περίπτωση που αγωνιστεί ένας εκ των Μποσίνγκουα- Ιβάνοβιτς θα μείνει έξω. Το άλλο ερωτηματικό μπαίνει στην επίθεση όπου θα παίξει ένας εκ των Τόρες-Ανελκά. 

Συνθέσεις Ομάδων 
Μαν.Γιουνάιτεντ (4-4-2): Ντε Χέα – Εβρά, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Σμόλινγκ – Γιανγκ, Άντερσον, Κάρικ, Νάνι – Ρούνεϊ, Ερνάντες

Τσέλσι (4-3-3): Τσεχ – Κόουλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μποσίνγκουα – Ραμίρες, Μεϊρέλες, Λαμπάρντ – Στάριτζ, Ανλεκά, Μάτα
 


Σουόνσι–Γουέστ Μπρομ 

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν συνεχίζει να αναζητά η Σουόνσι και ελπίζει ότι θα καταφέρει να την πάρει μπροστά στο κοινό της. Η Γουέστ Μπρομ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το «διπλό» επί της Νόριτς και θέλει να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα και για τις δύο ομάδες. Μόλις 4 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην κορυφαία κατηγορία, με την τελευταία φορά να είναι σχεδόν 20 χρόνια πίσω και την παράδοση να δείχνει πολλά γκολ. Συνολικά 27 φορές οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, με την καθεμιά να μετρά 10 νίκες. 

Οι «κύκνοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα «Λίμπερτι» και να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους νίκη. Το παράδοξο είναι ότι παρά την επιθετική φιλοσοφία που έχει ο Μπρένταν Ρότζερς, η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμη στο πρωτάθλημα, όντας μόλις η τρίτη ομάδα που το «καταφέρνει» αυτό στις 4 πρώτες αγωνιστικές, από την στιγμή που δημιουργήθηκε η Πρέμιερ Λιγκ. Από την πλευρά της η Γουέστ Μπρομ θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στην εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής και να φύγει με ακόμη ένα «διπλό». Για πρώτη φορά από το Μάιο του 2009, οι «baggies» κράτησαν το μηδέν στην άμυνα σε εκτός έδρας αγώνα, κάτι που θέλει ο Ρόι Χότζον να συνεχιστεί. 

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ρότζερς, αφού δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιήσει τους δύο αμυντικούς που απέκτησε την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Η FIFA δεν έχει επικυρώσει το δανεισμό των Ντάρνελ Σίτου και Ραφίκ Χαλίς, ενώ τραυματίας παραμένει και ο Άλαν Τέιτ, ο οποίος έχει σπάσει το πόδι του. Εκτός παραμένει και ο Στίβεν Κόκερ, ενώ αντίθετα την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν αναμένεται να κάνει ο Γκάρι Μονκ. Από την πλευρά του, ο Ρόι Τζόνσον δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γκάμπριελ Τάμας, ο οποίος εκτίει ποινή 3 αγωνιστικών, ενώ εκτός αποστολής τέθηκαν οι Ζόλταν Γκέρα και Κρις Μπρεντ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. 

Πιθανές ενδεκάδες 
Σουόνσι: Βορμ, Ρέιντζελ, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ, Ντάιερ, Μπρίτον, Άλεν, Ρούτλετζ, Σινκλέρ, Γκράχαμ
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ρέιντ, Όλσον, Ντόσον, Σόρεϊ, Μόρισον, Ντόρανς, Σάρνερ, Τόμας, Λονγκ, Οντεμβίγκι 



Μπλάκμπερν-Άρσεναλ 

Το πρώτο της ταξίδι στα βορειοδυτικά, μετά τη συντριβή της από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποιεί η Άρσεναλ, η οποία θα αναζητήσει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στον πάτο της βαθμολογίας η Μπλάκμπερν, με τον Στιβ Κιν να ψάχνει το πρώτο «τρίποντο», την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για την απομάκρυνσή του. 

Οι φίλοι της Μπλάκμπερν έχουν στείλει ακόμη και επιστολή στη διοίκηση της ομάδας, με την οποία ζητούν την απομάκρυνση του Στιβ Κιν, ο οποίος μόλις την περασμένη αγωνιστική είδε την ομάδα του να παίρνει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα. 
Ωστόσο, η παράδοση δεν είναι με το μέρος της Μπλάκμπερν, αφού στα 117 παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, τα «ρόδα» μετρούν μόλις 29 νίκες, ενώ η Άρσεναλ 57. Αντίθετα, η Άρσεναλ δείχνει ότι ξεπερνά το άσχημο της ξεκίνημα στην Πρέμιερ και μετά την πρώτη της νίκη την περασμένη αγωνιστική, απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η επιστροφή του Τζούνιορ Χογιέτ λύνει κάπως τα χέρια του Στιβ Κιν, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή των Μόρτεν Πέντερσεν, Ντέιβιντ Νταν και Ράιαν Νέλσεν. Ο Αρσέν Βενγκέρ θα μάθει λίγο πριν την σέντρα αν μπορεί να υπολογίζει στον Άαρον Ράμσεϊ, ενώ οι Τόμας Ροζίτσκι και Ρίο Μιγιαΐκι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο τραυματισμό, ωστόσο δεν είναι και στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Χαμόγελα για τον Αλσατό τεχνικό οι επιστροφές των Ζερβίνιο, Σονγκ, και Τζένκινσον, 

Πιθανές ενδεκάδες 
Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Σαλγκάδο, Νταν, Σαμπά, Ζιβέ, Ενζονί, Νταν, Ροσίνα, Φορμίκα, Χογιέτ, Γκουντγουίλι
Άρσεναλ: Στσέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Γκιμπς, Σονγκ, Αρτέτα, Γουόλκοτ, Μπεναγιούν, Ζερβίνιο, Φαν Πέρσι 


Μπόλτον-Νόριτς 

Τρεις συνεχόμενες ήττες μετρά η Μπόλτον, με τον Όουεν Κόιλ να στέλνει μήνυμα ανασύνταξης ενόψει του αγώνα με τη Νόριτς. Χωρίς νίκη παραμένουν τα «καναρίνια», με τον Πολ Λάμπερτ να εκφράζει τα παράπονά του για τα πέναλτι που έχουν καταλογιστεί κατά της ομάδας του. Να σπάσει την «κατάρα» θέλει η Μπόλτον, η οποία δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο βαθμό μπροστά στο κοινό της, με τη μόνη της νίκη να έρχεται εκτός έδρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Απόλυτη ισορροπία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τις δύο ομάδες να μετρούν από 13 νίκες στα 34 παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες. 

Ο Όουεν Κόιλ κινδυνεύει να γράψει το όνομά του σε ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού αν η Μπόλτον ηττηθεί θα είναι η 5η συνεχόμενη ήττα στην έδρα της (συνέχεια από πέρυσι), κάτι που δεν έχει γίνει για τους «τρότερς» στην Πρέμιερ Λιγκ. Από την πλευρά του, ο Πολ Λάμπερτ έχει δει την ομάδα του να δέχεται γκολ από πέναλτι (4 μέχρι στιγμής) και έχει εκφράσει τα παράπονά του για τη διαιτησία. 

Ντεμπούτο για τρεις ενδέχεται να υπάρξει στο «Ρίμποκ», αφού Νταβίντ Ενγκόγκ, Σανλί Τουντσάι και Γκαέλ Κακουτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από τον Όουεν Κόιλ. Δύσκολα θα προλάβει ο Στιούαρτ Χόλντεν, ο οποίος έρχεται από 6μηνο τραυματισμό. 
Από την πλευρά της, η Νόριτς θα έχει κάτι από τα δοκάρια της τον Τζον Ρούντι, ο οποίος επέστρεψε από την τιμωρία του, ενώ επιστρέφουν και οι Τζέιμς Βον και Άντονι Πίλκινγκτον. 

Πιθανές ενδεκάδες 
Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Στέινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Ρόμπινσον, Τουντσάι, Ρίο-Κόκερ, Πράτλεϊ, Κακουτά, Ντέιβις, Ενγκόγκ
Νόριτς: Ρούντι, Νότον, Μπαρνέτ, Ντε Λαέτ, Τίρνεϊ, Μπένετ, Κροφτς, Τζόνσον, Πίλκινγκτον, Χολτ, Βον 



Γουλβς-ΚΠΡ 

Να αφήσει πίσω της την ήττα από την Τότεναμ θέλει η Γουλβς, με τον Μικ ΜακΚάρθι να καλεί σε ανασύνταξη και την αρχή να γίνεται από το παιχνίδι με την ΚΠΡ. Αρκετά βελτιωμένοι οι Λονδρέζοι, με τον Νιλ Γουόρνοκ, όμως να τα βρίσκει σκούρα όταν αντιμετωπίζει τους «λύκους». Ο Γουόρνοκ έχει μόνο 1 νίκη στα 10 παιχνίδια που κάποια ομάδα του έχει αντιμετωπίσει τη Γουλβς. 

Η Γουλβς θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα από την Τότεναμ και να αποδείξει ότι ήταν μια κακή παρένθεση, στην πολύ καλή αρχή που έχει κάνει στο πρωτάθλημα. Ο Μικ ΜακΚάρθι έχει ξεκαθαρίσει ότι το κλειδί φέτος θα είναι τα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν απαραίτητα την έξοδό τους στην Ευρώπη. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η ΚΠΡ, η οποία με τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής δείχνει ακόμη πιο δυνατή. Μάλιστα, οι Λονδρέζοι έχουν χρησιμοποιήσει ήδη 26 ποδοσφαιριστές, μέχρι στιγμής, την ώρα που οι «λύκοι» έχουν περιοριστεί στους 12. 

Αμφίβολος είναι ο Στίβεν Φλέτσερ, καθώς ο επιθετικός της Γουλβς δεν είναι απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Ματ Τζάρβις, αν και ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Νιλ Γουόρνοκ σκέφτεται να παρατάξει την ίδια ομάδα με την περασμένη εβδομάδα. Χωρίς Κίερον Ντάιερ, Τζέιμι ΜακΚι και Ρομπ Χαλς θα προσπαθήσουν οι Ρέιντζερς για το τρίποντο. 

Πιθανές ενδεκάδες 
Γουλβς: Χένεσι, Στίρμαν, Τζόνσον, Μπέρα, Γουόρντ, Τζάρβις, Χένρι, Ο’ Χάρα, Χαντ, Ντόιλ, Φλέτσερ
ΚΠΡ: Κένι, Γιανγκ, Φέρντιναντ, Γκάμπιντον, Τραορέ, Ράιτ-Φίλιπς, Μπάρτον, Ντέρι, Φορλίν, Τααράμπ, Μποθρόιντ 


Έβερτον-Γουίγκαν 

Χωρίς νίκη στην έδρα της παραμένει η Έβερτον, η οποία θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Γουίγκαν. Να συνεχίσουν τις καλές τους παρουσίες θέλουν οι «λάτικς», οι οποίοι όμως μετρούν μόλις μια νίκη στις τελευταίες επτά επισκέψεις τους στο «Γκούντισον». Η έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στην Άστον Βίλα, στοίχισε την πρώτη νίκη στην Έβερτον, μπροστά στο κοινό της. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουίγκαν, η οποία με την ήττα της από τη Σίτι, την περασμένη αγωνιστική έχασε το αήττητο σερί των 7 αγώνων που «έτρεχε» από την περασμένη σεζόν. 

Έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι είναι ο Τζον Χάιτινγκα, ενώ έτοιμος να κάνει ντεμπούτο στην Πρέμιερ είναι και ο Ρόιστον Ντρέντε. 
Από την άλλη, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να μάθει για το αν μπορεί να αγωνιστεί ο Έμερσον Μπόις, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Στίβεν Γκόχουρι και Αντολίν Αλκαράς. Αντίθετα, έτοιμοι να φορέσουν για πρώτη φορά τη φανέλα της Γουίγκαν είναι οι Σον Μαλόνι, Ντέιβιντ Τζόουνς και Πάτρικ Φαν Άαλχοτ. 

Πιθανές ενδεκάδες 
Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκιέλκα, Ντεστέν, Χίμπερτ, Ρόντγουελ, Φελαϊνί, Κόουλμαν, Όσμαν, Ντρέντε, Κέιχιλ
Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι, Κάλντγουελ, Μπόις, Λόπες, Φιγκερόα, Γουότσον, Μόζες, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Ντι Σάντο, Ρονταλέγκα 



Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι 

Με έφτα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να φτάσει σε άλλη μία για να κάνει ρεκόρ. Στην έδρα της Φούλαμ όμως δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις μία ήττα στα τελευταία 11 εντός έδρας ματς. Όχι ότι έχουν πολλές νίκες όμως, αφού μετρούν εννιά ισοπαλίες. 

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία έληξαν ισόπαλα. Η μεν Φούλαμ κόντρα στην Τβέντε και η δε Σίτι κόντρα στη Νάπολι. Και τα δύο εντός έδρας. Στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν οι γηπεδούχοι δεν έχουν αρχίσει καλά και έχουν μόλις δύο βαθμούς σε τέσσερα ματς χωρίς να πετύχουν ακόμη νίκη, την ώρα που οι «πολίτες» με το απόλυτο των 12 βαθμών βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Αγωνιστικά δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση των δύο αντιπάλων. Στη Φούλαμ, αμφίβολοι είναι οι Ετούχου, Χιουζ και οι δύο Ρίισε, ενώ νοκ-άουτ παραμένει ο Ντέιβις. Από την άλλη ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ντε Γιονγκ, ενώ περιμένει να δει την κατάσταση των Μίλνερ και Κολάροφ που αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς. 

Συνθέσεις Ομάδων 
Φούλαμ: Σβάρτσερ, Ρίισε, Χάνγκελαντ, Χιουζ, Κέλι, Ντέμπσεϊ, Μέρφι. Ετούχου, Νταφ, Τζόνσον, Ζαμόρα
Μάν.Σίτι: Χαρτ, Κλισί, Λέσκοτ, Κομπανί, Ρίτσαρντς, Μπάρι, Γ.Τουρέ, Νασρί, Σίλβα, Αγκουέρο, Τζέκο 


Τότεναμ – Λίβερπουλ 
Το δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» όπου η πάντα επικίνδυνη Τότεναμ υποδέχεται την ανανεωμένη φετινή Λίβερπουλ. Ο Χάρι Ρέντναπ επέλεξε να αφήσει όλους τους βασικούς έξω από το μεσοβδόμαδο αγώνα στην Ευρώπη προκειμένου να είναι ξεκούραστοι για το ματς της Κυριακής, την ώρα που ο Κένι Νταλγκλίς δεν είχε παρόμοια προβλήματα μιας και οι «κόκκινοι» δεν έχουν φέτος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. 

Τα «σπιρούνια» δεν άρχισαν καλά τη σεζόν, αφού λόγω προγράμματος και πολλών τραυματισμών μόλις την περασμένη αγωνιστική έφτασαν στην πρώτη τους ήττα, αν και έχουν ένα ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους. Η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη της ήττα στην έδρα της Στόουκ, χωρίς πάντως η απόδοσή της να είναι σε χαμηλά επίπεδα. 

Στα αγωνιστικά ο Ρέντναπ συνεχίζει να πονοκεφαλιάζει με τις σίγουρες απουσίες των Σάντρο, Φαν ντερ Φάαρτ, Ντόουσον ενώ αμφίβολοι είναι και οι Γκαλάς, Χάντλστοουν, Κινγκ, Λένον, Πίεναρ. Ο Νταλγκλίς δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τους Αουρέλιο, Τζόνσον, θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Κέλι και ίσως πάρει μαζί στην αποστολή τον Στίβεν Τζέραρντ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. 

Συνθέσεις Ομάδων 
Τότεναμ: Φρίντελ, Εκότο, Κινγκ, Καμπούλ, Γουόκερ, Μπέιλ, Μόντριτς, Πάρκερ, Λένον, Αντεμπαγιόρ, Ντεφό 
Λίβερπουλ: Ρέινα, Ενρίκε, Άγκερ, Κάραγκερ, Κέλι, Ντάουνινγκ, Άνταμ, Λούκας, Χέντερσον, Κάουτ, Σουάρες 

Σάντερλαντ – Στόουκ 

Την πρώτη της νίκη θα αναζητήσει στο πρωτάθλημα η Σάντερλαντ που εντός έδρας μάλιστα δεν έχει ούτε βαθμό. Αντίθετα η Στόουκ συνεχίζει την αήττητη πορεία της και από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας έχει τη ψυχολογία στα ύψη. Μεσοβδόμαδα με καλή απόδοση πήρε την ισοπαλία στο Europa League κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. 

Στα αγωνιστικά Ο Στιβ Μπρους δεν ξέρει ακόμη αν θα είναι στο 100% ο Ο’Σέι, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Γκόρντον, Μέιλερ, Κάμπελ και τιμωρημένος ο Μπάρντσλεϊ. Ο Τόνι Πιούλις βλέπει να μένουν νοκ-άουτ οι Φούλερ και Σιντιμπέ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Γουίλσον, Γούντγκεϊτ. 

Συνθέσεις Ομάδων 
Σάντερλαντ: Μινολέ, ρίσταρντσον, Μπραμπλ, Μπράουν, Ο’Σέι, Γκάρντνερ, Κάτερμολ, Λάρσον, Σεσενιό, Μπέντνερ, Γουίκαμ 
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλσον, Γούντγκεϊτ, Σόουκρος, Χουτ, Εθέρινγκτον, Παλάσιος, Γουίλαν, Πέναντ, Τζόουνς, Κράουτς 


Άστον Βίλα – Νιούκαστλ 

Ίσως η πέμπτη αγωνιστική να είναι αυή στην οποία θα σπάσει το αήττητο για έναν από τους δύο αντιπάλους. Ίσως πάλι και όχι μια και έχουν έφεση στις ισοπαλίες. Η Νιούκαστλ με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες και η Βίλα με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες έχουν εγκατασταθεί στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα και δεν έχουν σκοπό να κοιτάξουν προς τα κάτω, 

Μόνο δύο απουσίες θα έχει στα πλάνα του ο Άλεξ ΜακΛις. Τους Τζίνας και Χέσκεϊ. Στις «καρακάξες» τα προβλήματα είναι περισσότερα, αφού παραμένουν τραυματίες και δεν υπολογίζονται οι Μπεν Αρφά, Σαντόν, Βούκιτς, Γουίλιαμσον, Αμπέιντ. 

Συνθέσεις Ομάδων 
Άστον Βίλα: Γκίβεν, Γουόρνοκ, Κόλινς, Νταν, Χάτον, Ντελφ, Πετρόφ, Μπανάν, Αγκμπονλαχόρ, Ενζόγκμπια, Μπεντ
Νιούκαστλ: Κρουλ, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Τέιλορ, Σίμπσον, Γκουτιέρες, Καμπαΐγ, Τιοτέ, Ομπερτάν, Μπεστ, Σόλα Αμεόμπι 


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής 

Σάββατο 17/09 (17:00) 

Μπλάκμπερν-Άρσεναλ (14:45)
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ
Μπόλτον-Νόριτς
Έβερτον-Γουίγκαν
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ 
Γουλβς-ΚΠΡ
 

Κυριακή 18/09 

Σάντερλαντ-Στόουκ (15:00) 
Τότεναμ-Λίβερπουλ (15:30) 
Φούλαμ-Μαν.Σίτι (17:00) 
Μαν.Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (18:00) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: