Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός......ΑΠΟΕΛ όνειρο για τους ''16'' !!!!! Αποτελέσματα - βαθμολογία των ομίλων 5-8!!!!! (videos)

Ολοκληρώθηκε χθες με τους αγώνες των ομίλων 5 ως 8 η δεύτερη αγωνιστική του champions league......με τον Ολυμπιιακό να μην τα καταφέρνει ουτε αυτην την φορά απέναντι στην ελλιπέστατη Άρσεναλ , την ίδια ώρα που ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε οτι διαθέτει τα ανάλογα''καρύδια'' για να προχωρήσει στην διοργανωση......


Ας δούμε τι έγινε αναλυτικά σε κάθε όμιλο.......


5ος όμιλος

Η Τσέλσι έφτασε κοντά στην νίκη μέσα στο "Μεστάγια" αλλά τελικά η Βαλένθια ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι του Σολδάδο στο 87'.

Στο άλλο ματς του 5ου ομίλου η Λεβερκούζεν πήρε τους πρώτους της βαθμούς νικώντας με 2-0 την Γκενκ.



Βαλένθια - Τσέλσι 1-1



Σκόρερς: 87' πέν. Σολδάδο / 56' Λάμπαρντ

Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)



Με το άπιαστο σουτ στην κίνηση του Φρανκ Λάμπαρντ στο 56' από την πάσα του Φροράν Μαλουντά η Τσέλσι προηγήθηκε μέσα στο "Μεστάγια", αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το "διπλό".



Ο Σαλομόν Καλού ήταν ο μοιραίος για τους "μπλε", καθώς στο 86' έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδος του, το πέναλτι ανέλαβε ο Ρομπέρτο Σολδάδο και ισοφάρισε για το τελικό 1-1.



ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Βίκτορ Ρουΐθ, Ραμί, Ματιέ (59' Πιάτι), Αλμπέλδα (73' Ζόνας), Μπανέγκα, Πάμπλο Ερνάντεθ (73' Φεγκουλί), Χόρντι Άλμπα, Κανάλες, Σολδάδο.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Τέρι, Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ, Μίκελ, Ραμίρες (66' Ραούλ Μεϊρέλες), Λάμπαρντ (83' Σαλομόν Καλού), Μάτα, Μαλουντά, Τόρες (72' Ανελκά).


Λεβερκούζεν - Γκενκ 2-0

Σκόρερς: 30' Λαρς Μπέντερ, 91' Μπάλακ
Γήπεδο: "ΜπάιΑρίνα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)

Το πρώτο γκολ της Λεβερκούζερ στο φετινό Champions League πέτυχε ο Λαρς Μπέντερ, ανοίγοντας το σκορ για τους Γερμανούς στο 30' με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Την νίκη των Γερμανών "σφράγισε" ο Μίχαελ Μπάλακ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ματς και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 91 με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Ράιναρτς, Τοπράκ, Κάντλετς (80' Μπάλακ), Ρόλφες, Λαρς Μπέντερ, Σαμ, Ρενάτο Αουγκούστο (65' Μπάλιτς), Σέρλε, Κίσλινγκ (92' Ντερντιγιόκ).
ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Νγκόνγκσα, Σίμαϊς, Νάντσον (69' Χάιλαντ), Πούντιλ, Χούμπερτ (78' Νουανγκάνγκα), Τόζερ, Ντε Μπρούιν, Μπάφελ, Ογκουνζίμι, Βόσεν (46' Μπαρντά).


Η βαθμολογία

1. Τσέλσι                   4 (3-1)
2. Λεβερκούζεν       3 (2-2)
3. Βαλένθια              2 (1-1)
4. Γκενκ                    1 (0-2)

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

2 γκολ
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)
Ντάνι Γουέλμπεκ (ManUtd)
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)
Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Μουσά Σο (Λιλ)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΤΣΕΛΣΙ     1-1


ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΓΚΕΝΚ    2-0



6ος όμιλος

Η Μαρσέιγ έκανε το "2 στα 2" νικώντας με 3-0 την Ντόρτμουντ στο "Βελοντρόμ" και είναι στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού με 6 βαθμούς.

Ο Αντρέ Αγιού πέτυχε δύο γκολ και ο Λοΐκ Ρεμί ένα, ενώ στα γκολ του πρώτου είχε την ασίστ και το κερδισμένο πέναλτι.

Η Ντόρτμουντ πάντως δεν έκανε κακή εμφάνιση και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, με κορυφαία το δοκάρι του Γκέτσε, ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 1-0.



Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ 3-0



Σκόρερς: 20' και 69' πέν. Αντρέ Αγιού, 62' Ρεμί

Γήπεδο: "Βελοντρόμ", Μασσαλία

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)



Η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ στο 20' με το αριστερό σουτ του Αντρέ Αγιού λίγο έξω από την περιοχή, έπειτα από την πάσα του Λοΐκ Ρεμί, ενώ είχε προηγηθεί καλή  συνεργασία   των Ματιέ Βαλμπουενά και Λούτσο Γκονσάλες από δεξιά.


Από δημιουργός έγινε εκτελεστής ο Ρεμί, κάνοντας το 2-0 για τους Γάλλους στο 62' με καταπληκτικό σουτ στην κλειστή γωνία του Βάιντενφελερ, έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας.

Τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν στο 69', όταν ο Αντρέ Αγιού πέτυχε το δεύτερό του γκολ, κάνοντας το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λοΐκ Ρεμί από τον Σεμπάστιαν Κελ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν'Κουλού, Ντιαβαρά, Μορέλ, Αλού Ντιαρά, Καμπορέ, Λούτσο Γκονσάλες (73' Αμαλφιτανό), Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού (89' Σαμπό), Ρεμί (72' Τζόρνταν Αγιού)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Κελ, Σβεν Μπέντερ, Γκέτσε, Καγκάβα (63' Μπλαστσικόβσκι), Λεβαντόβσκι (73' Μπάριος), Γκρόσκροϊτς (63' Πέρισιτς).
*κόκκινη 93' Τζόρνταν Αγιού


Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Λονδίνο, χάνοντας ένα κάρο ευκαιρίες (15-10 οι τελικές υπέρ των "ερυθρολεύκων"), αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (2-1), καθώς τα τραγικά λάθη στην άμυνα του κόστισαν ακριβά. Γκολάρα από τον Φουστέρ, δοκάρι ο Τοροσίδης. Αρνήθηκε πέναλτι στους Πειραιώτες ο διαιτητής, ενώ ο Μιραλάς θύμωσε τον Βαλβέρδε.


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δυστυχώς η συγκεκριμένη φράση επιβεβαιώθηκε και στο Λονδίνο. Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά, αφού στο 20' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα.

Πως φτάσαμε όμως στο 2-0; Πολύ απλά... Ένα λάθος κοντρόλ του Μαρκάνο και η αδράνεια των αμυντικών (Τοροσίδη, Μαρκάνο) στο δεύτερο τέρμα, έφεραν τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο.....
Κι όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για να πετύχουν το θαύμα. Ενδεικτικό είναι πως οι τελικές ήταν 15-10 υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στο Λονδίνο! Οι συγκεκριμένοι αριθμοί τα λένε όλα...

Παρόλα αυτά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους (ειδικά στο δοκάρι του Τοροσίδη) και παρά την υπερπροσπάθεια, την τρομερή εμφάνιση και την κατάθεση ψυχής το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Τα λάθη στην αρχή και η επιλογή του Βαλβέρδε να προτιμήσει τον Μαρκάνο αντί του Αβραάμ, δυστυχώς πληρώθηκαν ακριβά, αφού ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στον όμιλο χωρίς βαθμό. Είναι άδικο το ποδόσφαιρο πολλές φορές...

Πλέον, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη Ελλάδα υπερήφανοι για την εμφάνιση, δίχως όμως κάποιον βαθμό στις αποσκευές κάτι που έμοιαζε φυσικό πριν την σέντρα του ματς, όχι όμως και μετά το τέλος, όπου ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο "Emirates". Αν συνεχιστούν τέτοιες εμφανίσεις στην Ευρώπη, τότε μπορεί να γίνει κάτι σπουδαίο.

Όλα όμως ίσως να ήταν διαφορετικά αν στο 66' ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο χέρι του Τσάμπερλεϊν εντός περιοχής, την στιγμή μάλιστα που ήταν κοντά στην φάση. Τότε θα γινόταν το 2-2 και όλα θα ήταν διαφορετικά. Με το "αν" όμως δεν κάνεις δουλειά. Ό,τι έγινε, έγινε...

Στο πρώτο μέρος κορυφαίοι ήταν οι Ιμπαγάσα και Μιραλάς στο δεύτερο ο Τοροσίδης ανέβηκε, ενώ σ' όλο το ματς ήταν εξαιρετικοί οι Φέισα και Μέλμπεργκ.

Δεν ήταν πάντως μόνο η ήττα που στεναχώρησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Αμπντούν και δεν αντέδρασε κόσμια. Έκανε μια χειρονομία δυσαρέσκειας και πήγε αμέσως στα αποδυτήρια. Όλα αυτά δεν άρεσαν στον Βαλβέρδε και η διοίκηση κάλεσε σε απολογία τον Μραλάς......


Το φιλμ του αγώνα:


4' Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό! Κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα για τον Φέισα, αυτός πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και έκοψε στο σημείο του πέναλτι, ο Φουστέρ έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στσέζνι.

8' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ (1-0)! Ο Μαρκάνο έκανε τραγικό κοντρόλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τσάμπερλεϊν που μπήκε στην περιοχή και με όμορφο συρτό διαγώνιο πλασέ με το αριστερό την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κοστάνσο.

14΄Απίστευτη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό! Πρώτο σουτ από Φουστέρ μέσα από περιοχή κόντραρε, ο Τζεμπούρ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπορεί να τη σπρώξει στα δίχτυα καθώς έκοψε ο Αρτέτα, ενώ με δεύτερη προσπάθεια στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

20' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ (2-0)! Ο Αντρέ Σάντος πλαγιοκόπησε την άμυνα του Ολυμπιακού από τα αριστερά, ο Μέλμπεργκ έκοψε αρχικά τον Σαμάκ, όμως η μπάλα επέστρεψε στον Αντρέ Σάντος που με σουτ εξέθεσε τον προσωπικό του φρουρό Μαρκάνο και έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοστάνσο (2-0).

25' Ο Αρσάβιν έβγαλε ωραία μπαλιά στον Σαμάκ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, το διαγώνιο πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοστάνσο.

27' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό (2-1)! Κόρνερ ο Ιμπαγάσα, αλλάζει την μπάλα με Μιραλάς, σέντρα Ιμπαγάσα με το αριστερό, ο Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά (έσκασε στο έδαφος) έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στσέζνι.

29' Σουτ δυνατό μέσα από την περιοχή του Τζεμπούρ, απέκρουσε ο Στσέζνι σε κόρνερ!

29' Παράλληλη μπαλιά Τοροσίδη από τα δεξιά, δεν μπόρεσε ο Μέλμεργκ να τη σπρώξει με προβολή στα δίχτυα.

30' Τακουνάκι από Μιραλάς έξω από την περιοχή, σέντρα από Χολέμπας από αριστερά και σουτ στην κίνηση του Μιραλάς άουτ.

40' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ωραία ατομική ενέργεια από Μιραλάς, έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, ο Στσέζνι απέκρουσε σε κόρνερ.

48' Εξαιρετικό σουτ του Μιραλάς, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στσέζνι.

49' Ο Τσάμπερλεϊν βγήκε μόνος ύστερα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Κοστάνσο απέκρουσε με το σώμα του (του έκλεισε ωραία το οπτικό πεδίο).

65' ΔΟΚΑΡΙ ο Ολυμπιακός! Απίστευτη φάση με τον Τοροσίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι με αριστερό φαλτσαριστό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή.

66' Το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε ότι ο διαιτητής αρνήθηκε κακώς πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού καθώς υπήρχε κοντρόλ με το χέρι από παίκτη της Άρσεναλ μέσα στην περιοχή των κανονιέρηδων.

69' Φοβερή απόκρουση Κοστάνσο σε τετ α τετ με Αρσάβιν.

Η βαθμολογία

1. Μαρσέιγ                 6 (4-0)
2. Άρσεναλ                4 (3-2)
3. Ντόρτμουντ           1 (1-4)
4. Ολυμπιακός           0 (1-3)

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

2 γκολ
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)
Ντάνι Γουέλμπεκ (ManUtd)
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)
Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Μουσά Σο (Λιλ)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   2-1


ΜΑΡΣΕΪΓ- ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ    3-0



7ος ομιλος

Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Τρίτσκοβσκι μέσα στο Ντόνετσκ, αλλά τελικά αρκέστηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Σαχτάρ.

Η Πόρτο βρέθηκε και αυτή μπροστά στο σκορ στην Αγία Πετρούπολη, αλλά η Ζενίτ επικράτησε τελικά με 3-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ρομάν Σιροκόβ με δύο γκολ.

Οι "δράκοι" προηγήθηκαν με γκολ οφ-σάιντ του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φουσίλε πριν το τέλος του ημιχρόνου και δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.



Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1



Σκόρερς: 64' Ζάντσον / 61' Τρίτσκοβσκι
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία)

Στο 60' ο Τσιζόβ έχασε καταπληκτική ευκαιρία σε κενό τέρμα και με αυτήν η Σαχτάρ είχε 19 σουτ με το ΑΠΟΕΛ να έχει μόλις 2.

Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Τρίτσκοβσκι άνοιξε το σκορ για τους Κύπριους, με τον Σκοπιανό να αλλάζει καταπληκτικά την μπάλα με τον Χαραλαμπίδη, να μπαίνει στην περιοχή και με δεξί πλασέ να κάνει το 0-1.

Η απάντηση όμως των Ουκρανών ήταν άμεση, καθώς στο 64' ο Ζάντσον ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας.

Η Σαχτάρ γενικά κυριάρχησε στο ματς, χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες, ενώ 7 επεμβάσεις είχε ο Διονύσης Χιώτης.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Τσιζόβ, Ρατ, Χούμπσμαν, Ουΐλιαν, Άλεξ Τεϊσέιρα (65' Ντόουγκλας Κόστα), Μχιταριάν, Ζάντσον (81' Εντουάρντο), Λουΐζ Αντριάνο (76' Σελέζνεβ).

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Γιάχιτς (58' Μαρσίνιο), Πάουλο Ζόρζε, Νούνο Μοράις, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Μαντούκα (7' Χαραλαμπίδης), Έλιο Πίντο, Αΐλτον (77' Εστέμπαν Σολάρι), Τρίτσκοβσκι.

Ζενίτ - Πόρτο 3-1

Σκόρερς: 20' και 63' Σιροκόβ, 72' Ντάνι / 10' Χάμες Ροντρίγκες
Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Στο 10' η Πόρτο άνοιξε το σκορ με τον Χάμες Ροντρίγκες να πλασάρει από κοντά σε κενό τέρμα, αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Κολομβιανός ήταν σε  θέση  οφ-σάιντ όταν του έκανε την πάσα ο Χουλκ.

Η φάση ξεκίνησε από την καταπληκτική μπαλιά του Φερνάντο Μπελούστσι, ο οποίος βρήκε τον Χουλκ από δεξιά, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή και αφού ταλαιπώρησε την άμυνα έδωσε... έτοιμο γκολ στον Χάμες Ροντρίγκες.

Η απάντηση από τους Ρώσους ήρθε στο 20' με τον Ρομάν Σιροκόβ να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-1 μετά από την σέντρα του Βικτόρ Φαϊζούλιν από δεξιά και την απόκρουση του Έλτον.

Στο 24' ο τερματοφύλακας της Ζενίτ, Ιγκόρ Μαλαφέεβ, απέκρουσε το σουτ του Άλβαρο Περέιρα και πριν καταλήξει κόρνερ η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45'+2 η Πόρτο έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Χόρχε Φουσίλε, καθώς ο Ουρουγουανός χρησιμοποίησε το χέρι για να κοντρολάρει την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Ζενίτ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα σουτ στο δοκάρι από τον Κερζακόβ στο 49', ενώ ένα λεπτό αργότερα τον Ρώσο στράικερ πρόλαβε ο Έλτον σε τετ-α-τετ.

Στο 60' ο Κερζακόβ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λανθασμένα, καθώς ο βοηθός διαιτητή έκρινε πως ο σκόρερ ήταν οφ-σάιντ όταν ο Σιροκόβ έκανε την σέντρα σουτ, αλλά δεν ήταν έτσι.

Ο Ρομάν Σιροκόβ όμως στο 63' σκόραρε και το μέτρησε κανονικά, δίνοντας με εξαιρετικό γυριστό σουτ προβάδισμα στην Ζενίτ με 2-1.

Ο Ντάνι στο 72' με πλασέ σχεδόν πάνω στην γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πόρτο για το 3-1, έπειτα από προσπάθεια του Κερζακόβ από δεξιά.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (86' Χούστι), Σιροκόβ, Φαϊζούλιν, Ντάνι, Κερζακόβ (90' Μπουχαρόβ).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Φουσίλε, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπελούστσι (72' Ντεφούρ), Χάμες Ροντρίγκες (46' Σόουζα), Χουλκ, Κλέμπερ (33' Σιλβέστρε Βαρέλα).
*κόκκινη 45'+2 Φουσίλε


Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ               4 (3-2)
2. Ζενίτ                    3 (4-3)
3. Πόρτο                 3 (3-4)
4. Σαχτάρ               1 (2-3)


Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

2 γκολ
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)
Ντάνι Γουέλμπεκ (ManUtd)
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)
Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Μουσά Σο (Λιλ)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1 (highlights)




ΖΕΝΙΤ - ΠΟΡΤΟ      3-1



8oς όμιλος

Με άνεση η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 5-0 της ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοβ, ενώ την πρώτη της νίκη πήρε και η Μίλαν επικρατώντας με 2-0 της Βικτόρια Πλζεν στο Μιλάνο.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Αντόνιο Κασάνο πέτυχαν τα γκολ για τους "ροσονέρι", ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι για τους "μπλαουγκράνα".



Μίλαν - Βικτόρια Πλζεν  2-0



Σκόρερς: 53' πέν. Ιμπραχίμοβιτς, 66' Κασάνο
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)

Η Μίλαν έχασε πολλές καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά για να καταφέρει να φτάσει στο γκολ χρειάστηκε την εκτέλεση πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 53'.

Ο Σουηδός σκόραρε από τα 11 βήματα στο ντεμπούτο του για φέτος στο Champions League, καθώς δεν είχε παίξει στην πρώτη αγωνιστική στην Βαρκελώνη.

Στο 66' ουσιαστικά οι "ροσονέρι" καθάρισαν το ματς, καθώς διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αντόνιο Κασάνο να νικά στο τετ-α-τετ τον Μάρεκ Τσεχ.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (87' Στσίλιο), Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι (78' Ταΐβο), Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ (71' Ακουϊλάνι), Εμάνιουελσον, Κασάνο, Ιμπραχίμοβιτς.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Ραϊτόραλ, Τσισόβσκι, Μπίστρον, Λιμπέρσκι, Χόρβατ, Κόλαρ (91' Νταρίντα), Γιράνεκ, Περτζέλα, Πίλαρ (76' Φίλο), Μπάκος (67' Ντούρις).


ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Μπαρτσελόνα 0-5

Σκόρερς: 19' αυτ. Βολόντκο, 22' Πέδρο, 38' και 55' Μέσι, 90' Βίγια
Γήπεδο: "Στάντιον Ντινάμα", Μινσκ
Διαιτητής: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 19' με το αυτογκόλ του Βολόντκο προ του Μέσι, έπειτα από σέντρα του Ντανιέλ Άλβες, ενώ 3 λεπτά αργότερα ήρθε το 0-2 από την κεφαλιά του Πέδρο μετά την σέντρα του Βίγια.

Και το 3ο γκολ της "Μπάρτσα" ήταν... σχεδόν αυτογκόλ, καθώς ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, αφού όμως ο τερματοφύλακας της ΜΠΑΤΕ, Γκούτορ, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Ο Αργεντινός σκόραρε για δεύτερη φορά στο 55' για το 0-4 με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Ντανιέλ Άλβες από δεξιά.

Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Νταβίντ Βίγια στο 90', αφού έκλεψε την μπάλα ο ίδιος και τον τροφοδότησε ο Τιάγκο Αλκάνταρα.

ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Κοντσεβόι, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεβ, Βολόντκο, Ολεχνόβιτς, Ρενάν Μπρεσάν (82' Κουρλόβιτς), Ρούντικ (60' Αλεκσιγιάν), Μπάγκα, Κέζμαν (56' Σκάβιτς).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αμπιντάλ (61' Αντριάνο), Κεϊτά, Τσάβι (59' Φάμπρεγκας), Τιάγκο Αλκάνταρα, Πέδρο (69' Μάξουελ), Μέσι, Βίγια.


Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα         4 (7-2)
2. Μίλαν                         4 (4-2)
3. Βικτόρια Πλζεν        1 (1-3)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1 (1-6)

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

2 γκολ
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)
Ντάνι Γουέλμπεκ (ManUtd)
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)
Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Μουσά Σο (Λιλ)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

ΜΙΛΑΝ - ΠΛΖΕΝ  2-0


ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   0-5



Δεν υπάρχουν σχόλια: