Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

1η αγωνιστική champions league.......όμιλοι 5ος -8ος !!!!!!

Πώς να το κάνουμε, μια ομάδα σαν τη Μίλαν δεν είναι δυνατό να τη σνομπάρει κανείς. 

Ούτε καν η Μπαρτσελόνα που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στους Ιταλούς μέσα στο «Καμπ Νου», δείχνοντας ότι έχει και αυτή τρωτά σημεία. 

Ονειρεμένη πρεμιέρα στο φετινό Champions League για τον εξαιρετικό ΑΠΟΕΛ, που με ανατροπή κιόλας, νίκησε 2-1 τη Ζενίτ. Αντίστοιχη αντίδραση και ίδιο σκορ για την Πόρτο (2-1 κόντρα στη Σαχτάρ), ισοπαλία 1-1 στο Άρσεναλ-Ντόρτμουντ. 

Ποδαρικό με νίκη 2-0 για την Τσέλσι απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ στραβοπάτησε η Βαλένθια, που ήρθε 0-0 στην έδρα της Γκενκ. Ισοπαλία (1-1) και στην αναμέτρηση Βικτόρια Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. 

Αναλυτικά: 

5ος Όμιλος 

Με το δεξί ξεκίνησε στο Champions League η Τσέλσι, η οποία επικράτησε της Λεβερκούζεν με σκορ 2-0 και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία (0-0) της Γκενκ με την Βαλένθια, βρέθηκε στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου, από την πρεμιέρα. Οι «μπλε» ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, την ώρα που στο «Κρίσταλ Αρίνα», οι «νυχτερίδες» έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. 

Τσέλσι-Λεβερκούζεν 2-0 
(67’ Νταβίντ Λουΐς, 90’+2’ Τόρες) 

Γκενκ-Βαλένθια 0-0 

Επόμενη αγωνιστική 
Βαλένθια-Τσέλσι 
Λέβερκούζεν-Γκενκ 

6ος Όμιλος 

Δεν έκανε το ξεκίνημα που θα ήθελε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε εντός έδρας 1-0 από τη Μαρσέιγ, ενώ ούτε η εξέλιξη της άλλης αναμέτρησης του ομίλου τον ευνοεί. Ντόρτμουντ και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 1-1, με τους Γερμανούς να σκοράρουν λίγο πριν το τέλος και τους Άγγλους να περιμένουν τους «ερυθρόλευκους» την επόμενη αγωνιστική θέλοντας την πρώτη τους νίκη. 

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1 
(51’ Λούτσο Γκονζάλες) 

Ντόρτμουντ-Άρσεναλ 1-1 
(88’ Πέρισιτς - 42’ Φαν Πέρσι) 

Επόμενη αγωνιστική 
Άρσεναλ-Ολυμπιακός 
Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ 

7ος Όμιλος 

Δεν έχει σκοπό να σταματήσει να γράφει ιστορία ο φετινός ΑΠΟΕΛ, καθώς με συγκλονιστική ανατροπή νίκησε 2-1 τη Ζενίτ στην πρεμιέρα του εβδόμου ομίλου και απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα στο Champions League. 
Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τους βραζιλιάνους Μαντούκα και Αΐλτον να σκοράρουν και να οδηγήσουν την κυπριακή ομάδα στην πρώτη της νίκη στην φάση των ομίλων. 

ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ 2-1 
(73’ Μαντούκα, 75’ Αΐλτον – 63’ Ζιριανόφ) 

Πόρτο-Σαχτάρ 2-1 
(28’ Χουλκ, 51’ Κλέμπερ – 12’ Αντριάνο) 

Επόμενη αγωνιστική 
Ζενίτ-Πόρτο 
Σαχτάρ-ΑΠΟΕΛ 

8ος Όμιλος 

Με γκολ του Τιάγκο Σίλβα, δευτερόλεπτα πριν λήξει ο -τελικά, όντως ήταν- πρόωρος τελικός στο «Καμπ Νου», η Μίλαν… άρπαξε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα του Champions League! Οι «ροσονέρι» είχαν ανοίξει το σκορ, μόλις, στο 26'' με τον Πάτο (πέμπτο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του θεσμού), με τους «μπλαουγκράνα» να… θυμώνουν και να το ανατρέπουν με τους Πέδρο και Βίγια, αλλά να πέφτουν στο καναβάτσο στο τέλος.

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 2-2 
(36’ Πέδρο, 50’ Βίγια – 1’ Πάτο, 90’+2’) 

Βικτόρια Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1 
(45’ Μπάκος – 65’ Ρέναν) 

Επόμενη αγωνιστική 
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα 
Μίλαν-Βικτόρια Πλζεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: