Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

AΡΝΑΙΑ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 4-1.......


Λάθη, λάθη, λάθη…
…τα οποία κοστίζουν «φθηνά» γκολ στην άμυνα και εν κατακλείδι ήττες σαν τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) από τον Απόλλων Αρναίας με το βαρύ – χωρίς να είναι η αλήθεια αντιπροσωπευτικό – σκορ 4-1. Δικαιολογία δεν αποτελούν ούτε οι πολλές βασικές απουσίες κάποιες εκ των οποίων της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής, ούτε η δύσκολη διαδρομή μέχρι την Αρναία, ούτε βέβαια το παρατεταμένο της προετοιμασίας των «κυανόλευκων» που σήμερα ειρήσθω εν παρόδω, κλείνουν δύο μήνες προπονήσεων, με 13 φιλικά και δύο επίσημα ματς. Κανονικός γύρος πρωταθλήματος δηλαδή…
Μπορεί οι γηπεδούχοι να μπήκαν πιο δυνατά στον άριστο αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου της Αρναίας, αλλά σταδιακά οι παίκτες της Προσοτσάνης πήραν τον έλεγχο στο κέντρο και ήταν αυτοί που δημιούργησαν την 1η μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Τα δύο μακρινά σουτ των παικτών του Στέλιου Δανδή δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την «κυανόλευκη» εστία που υπερασπιζόταν λόγω ίωσης του Σκιαθίτη ο στρατευμένος και με ελλειπή προετοιμασία Μάκης Πιτσακτσής.

Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν από μακριά οι γηπεδούχοι το σημείωσαν μέσα από την περιοχή σε διάστημα ενός δίλεπτου (21ο-22ο) και χωρίς πολύ κόπο, εκμεταλλευόμενοι τα ισάριθμα λάθη του Δημητριάδη στο δεξί άκρο της άμυνας, ενός Δημητριάδη που επηρεάστηκε περισσότερο από τον καθένα από τις συνεχείς στροφές στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής από Απολλωνία μέχρι Αρναία.
Το γκολ-φάουλ του Φερφέρη αμέσως μετά το 2-0 ακυρώθηκε από το ρέφερι της αναμέτρησης κακώς, δίνοντας επανάληψη κι έτσι στέρησε από την Προσοτσάνη να ξαναμπεί στη διεκδίκηση κάτι καλού στο ματς μειώνοντας σε 2-1. Η ατυχία μάλιστα σε νέα εκτέλεση φάουλ του αρχηγού των «κυανόλευκων» που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι λίγο πριν το ημίχρονο, προϊδέαζε το τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια.
Έτσι, σχεδόν μετά την παρέλευση πέντε λεπτών στην επανάληψη οι γηπεδούχοι που δεν είχαν «πατήσει» περιοχή μετά τα δύο γρήγορα γκολ πήραν ανέλπιστα προβάδισμα τριών τερμάτων από απ’ απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!!!), μια φάση που χρεώνεται ολοκληρωτικά στον ανέτοιμο Πιτσακτσή.
Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού και τις κινήσεις εκ μέρους Γιάννη Οικονόμου ώστε να διορθωθούν κι άλλο τα «κακώς κείμενα», οι παίκτες του πίεσαν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους, ζήτησαν το γκολ που δικαιούντο 100%, αλλά στην τελική προσπάθεια φανερά εκνευρισμένοι από την τροπή που είχε πάρει το ματς δεν είχαν καθαρό μυαλό για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της Αρναίας. Σαν να μην έφτανε αυτό στις λιγοστές αντεπιθέσεις τους οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με το γκολ αμέσως μετά του θετικότατου Τσακμακίδη (φωτό αριστερά) να έχει τη στάμπα του «γκολ της τιμής», χωρίς ωστόσο η γενική εικόνα του παιχνιδιού να προσδίδει κάτι τέτοιο. Η ευκαιρία πάντως για φιλική ρεβάνς στην ούτως ή άλλως πιο βαριά ήττα στη διάρκεια της προετοιμασίας είναι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Φωτολίβους. Οψόμεθα…
Λεπτό προς λεπτό:
Καρμίρης και Αρβανιτοζήσης με το «ένα-δύο» που παίζουν εκτός περιοχής αποφεύγουν την αντίσταση τόσο του Παλτζίδη όσο και του Μοσχοφίδη, με τον πρώην παίκτη του Σουφλίου να σουτάρει από τον κεντρικό άξονα και τον Πιτσακτσή με ευκολία να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα στο 6ο λεπτό.
Εκτέλεση κόρνερ του Μοσχοφίδη από αριστερά και δύσκολο σουτ του προωθημένου Στεργιάκου στο 15ο λεπτό η μπάλα «κολλάει» στη μικρή περιοχή, κάτοχός της γίνεται ο Δούμπλατζης που αστραπιαία σουτάρει για να σώσει ενστικτωδώς με το σώμα ο πεσμένος Αθανασιάδης, αποσοβώντας το 0-1.
Δύο λεπτά μετά ο Τσιαντάρης δοκιμάζει το πόδι του από 25 μέτρα και πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε με δύναμη λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών του Πιτσακτσή.
Στο «καταστροφικό» δίλεπτο 21ο-22ο οι γηπεδούχοι από το πουθενά έκαναν το 2-0: στο 21ο ο Δημητριάδης σε πάσα ρουτίνας προς το Φερφέρη σημαδεύει τον Καρμίρη που δέχεται το δώρο του αντιπάλου του βγάζοντας την ασσίστ στο Βερνή κι ο τελευταίος προχωρώντας όσο έπρεπε πλάσαρε εύστοχα τον Πιτσακτσή για το 1-0. Με τη σέντρα ο Καλαϊτζής Δημ. περνάει ωραία «σκαφτή» σέντρα για τον κινούμενο σε θέση κρυφού φορ Κούτρα που προτίμησε προ του εξελθόντα Αθανασιάδη να στοπάρει την μπάλα με το στήθος παρά να δοκιμάσει να τον «κρεμάσει» με κεφαλιά.
Στην αντεπίθεση ο Τσιαντάρη από θέση μέσα δεξιά άλλαξε το παιχνίδι για τον Καρμίρη που εκ νέου εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Δημητριάδη και εύκολα προ του Πιτσακτσή με πλασέ σημειώνει το 2-0.
Η ψυχρολουσία θα μπορούσε να ήταν μικρότερη για τους παίκτες του Γιάννη Οικονόμου αν ο κ. Δραγάτης κατακύρωνε το εξαιρετικό γκολ με εκτέλεση φάουλ του Φερφέρη από τα όρια της περιοχής κι ελαφρώς αριστερά από τον κεντρικό άξονα, υποδεικνύοντας στον κάπτεν της Προσοτσάνης ότι δεν είχε σφυρίξει, ενώ στη νέα εκτέλεση η μπάλα πέρασε με δύναμη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 23ολεπτό.
Εκ νέου φάουλ του Φερφέρη στο 37ο λεπτό στέλνει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, να «σκάσει» εκτός γραμμής τέρματος κι εν συνεχεία να απομακρυνθεί ο κίνδυνος από τους αμυνόμενους της Αρναίας.
Ωραία παίζουν το «ένα-δύο» από αριστερά Ουζούνογλου και Καλαϊτζής Δημ., ο δεύτερος σεντράρει ιδανικά για τον Κούτρα που ναι μεν «τσιμπάει» την μπάλα προ του Παυλάκου, αλλά αυτή περνάει παράλληλα προς την εστία του Αθανασιάδη με τη συμπλήρωση 40 λεπτών στο α’ μέρος.
Ο νεοεισελθόντας Καλτσός συνδυάζεται με τον Καρμίρη εκτός περιοχής και φτάνει μόνος απέναντι στον Πιτσακτσή που σώζει με τα πόδια σωτήρια το 3-0 στο 47ο λεπτό, όμως ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα με αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ από δεξιά με το αριστερό πόδι στέλνει την μπάλα στο πίσω «παραθυράκι» του Πιτσακτσή κι εν τέλει το 3-0 είναι γεγονός.
Δύο λεπτά μετά την επίτευξη του 3ου γκολ από πλευράς γηπεδούχων ο Καλτσός σεντράρει επικίνδυνα στο ύψος της μικρής περιοχής ο Στεργιάκος απομακρύνει όπως-όπως στα πόδια του Τσιαντάρη που αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι σημαδεύει τα πουλιά!
Στο 52ο λεπτό λάθος του Στεργιάκου που πασάρει μόνος ανενόχλητος με το στήθος στον Καρμίρη και τον τελευταίο να βγάζει τη σέντρα για τον ευρισκόμενο μόνο απέναντι στην κενή εστία Βερνή, αλλά με λάθος βηματισμό από μισό μέτρο δεν μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι.
Από κει και πέρα μόνο Προσοτσάνη υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου εκτός των άλλων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σημειώσουν όχι μόνο ένα αλλά και περισσότερα γκολ.
Έτσι στο 55ο λεπτό ο συνδυασμός των Κωνσταντινίδη-Κούτρα καταλήγει στο δεξί πόδι του Δούμπλατζη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε το σουτ του 19χρονου επιθετικού και 1ου σκόρερ των «κυανόλευκων» στα φιλικά προετοιμασίας.
Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Ράδος «ελευθέρωσε» δεξιά για τον Αμανατίδη (φωτό δεξιά, απομένουν τα τυπικά από την ΕΠΑΕ για να γίνει παίκτης της Προσοτσάνης ο πρώην άσσος των ΤΕΠ της Δόξας Δράμας), που βρήκε μέσα στη μικρή περιοχή τον Κούτρα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους να προλαβαίνει την μπάλα κι αυτή να προσκρούει στο σώμα του πεσμένου Παυλάκου, το ριμπάουντ να φτάνει στα πόδια του Ράδου, εκ νέου όμως οι γηπεδούχοι σώθηκαν από το βέβαιο γκολ.
Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό ωραία μπαλιά του Σκριάπα σε θέση μέσα δεξιά για τον Αμανατίδη, που τελείωσε άσχημα τη φάση όντας με καλό οπτικό πεδίο σουτάροντας απελπιστικά άουτ.
Στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 83ο λεπτό οΤζημητρέας βγάζει την μπαλιά στο δεξί άκρο της άμυνας της Προσοτσάνης, εκεί όπου ο Καλτσός ξεπέρασε στο σπριντ το Γεωργιάδη και με ωραίο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Πιτσακτσή δίνοντας με το 4-0 διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Η Προσοτσάνη ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και δε θέλησε να φύγει από το γήπεδο χωρίς το γκολ το οποίο και το άξιζε κι έτσι με τη σέντρα σχεδόν ο Αμανατίδης από δεξιά πλαγιοκόπησε τον αντίπαλό του και βρήκε στη μικρή περιοχή τον Τσακμακίδη, που με δύσκολη και παλικαρίσια κεφαλιά-ψαράκι προ του κεντρικού αμυντικού διδύμου της Αρναίας μείωσε για το τελικό 4-1.
Οι παίκτες του Στέλιο Δάνδη είχαν το τελευταίο λόγο στο ματς ως προς το κομμάτι «ευκαιρίες», αλλά τόσο στο 85ο λεπτό η κεφαλιά του Κιάτου από τη σέντρα του Καλτσού έφτασε στην αγκαλιά του Πιτσακτσή, όσο και στο 90ό ακριβώς από την εκτέλεση φάουλ του Καλτσού ο Τζιότζιος νίκησε στον αέρα το Ράδο, δε βρήκε όμως στόχο μέσα από τη μικρή περιοχή, άουτ.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Δραγάτης Δημήτριος (Γρεβένης Αναστάσιος & Παπαοικονόμου Ιωάννης οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Χαλκιδικής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ (Στέλιος Δανδής): Αθανασιάδης (66ο Σαραφιανός), Τζιότζιος, Στόικος (74οΚαραβέλης), Παυλάκος (69ο Κόγιας), Τσιντογιάννης, Καλπακίδης (57ο Μαυρίδης), Καρμίρης (76οΚιάτος), Δημητρακόπουλος (46ο Καλτσός), Βερνής (76ο Τζημητρέας), Αρβανιτοζήσης (76ο Σαλέπης), Τσιαντάρης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Πιτσακτσής, Δημητριάδης (29ο Σίντος), Ουζούνογλου (66οΣκριάπας), Στεργιάκος, Καλαϊτζής Δημ. (53ο Τσακμακίδης), Φερφέρης, Μοσχοφίδης, Δούμπλατζης (57οΡάδος), Κούτρας (74ο Γεωργιάδης), Παλτζίδης (53ο Κωνσταντινίδης), Χατζησαββίδης (57ο Αμανατίδης).

Man of the Match: Ο Καλτσός των γηπεδούχων μπήκε με την έναρξη της επανάληψης στο ματς και πέρα από τα δύο γκολ (το ένα με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ μάλιστα), ήταν η μοναδική πηγή κινδύνων για την εστία της Προσοτσάνης. Παίκτης μ’ ένα «γλυκό» αριστερό πόδι και νεαρός σε ηλικία βγήκε νικητής απ’ όλες τις μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του και σίγουρα πρέπει να περιμένει πολλά απ’ αυτόν ο τεχνικός των χαλκιδικιωτών Στέλιος Δανδής.


Αδύναμος κρίκος: Πλην του Σίντου που κάλυψε τη συγκεκριμένη θέση από το 29ο λεπτό μέχρι και το 74ο λεπτό όταν μετατοπίστηκε στο αντίθετο άκρο, οι δύο που χρησιμοποιήθηκαν από το Γιάννη Οικονόμου ως δεξιοί οπισθοφύλακες. Τόσο ο Σάββας Δημητριάδης (κυρίως), αλλά κι ο Κώστας Γεωργιάδης ευθύνονται για τα τρία από τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους, αφού το άλλο ήταν από στημένη φάση.


Η γκάφα: Πάντα τα γκολ από κόρνερ αποτελούν την πιο σπάνια εκτέλεση και τα εύσημα τα παίρνει ο σκόρερ, όμως για τον εκάστοτε τερματοφύλακα αυτό συνιστά…γκάφα! Ο Μάκης Πιτσακτσής έχει ως μοναδική δικαιολογία την αναγκαστική του αποχή από τις προπονήσεις (ζήτημα να έχει κάνει 5 από την έναρξη της προετοιμασίας) καθώς υπηρετεί τη μαμά πατρίδα και απολύεται σε 1 ½ μήνα περίπου. 


Το στραγάλι: Διαιτητής από τον οποίο η Προσοτσάνη δεν έχει τις καλύτερες των αναμνήσεων κατά το περσινό πρωτάθλημα με αποκορύφωμα το 0-0 μέσα στη Χρυσούπολη, ακύρωσε γιατί δε…σφύριξε το γκολ με φάουλ του Φερφέρη στο μοναδικό λάθος που υπέπεσε. Οι δύο βοηθοί ήταν άριστοι στις υποδείξεις τους, ιδίως ο κ. Γρεβένης που την επομένη του ματς ήταν 4ος στο ματς Ξάνθη-Όφη.

Το ταμείο του prosotsanifc.gr: Φθηνή & βαριά ήττα ελέω παιδαριωδών λαθών στην άμυνα υπέστη η Προσοτσάνη, μια Προσοτσάνη που στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού είχε τον πλήρη έλεγχο, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις πιο κλασσικές ευκαιρίες σε σχέση με τον αντίπαλό της. Όσο είναι φιλικά λέμε «δεν πειράζει, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», αλλά στα επίσημα τα λάθη πρέπει να περιοριστούν, ενώ και οι πολλές απουσίες βασικών παικτών έπαιξαν κι αυτές το ρόλο τους. Πάντως, με τη φιλική ρεβάνς να είναι την προσεχή Κυριακή και σίγουρα με το οπλοστάσιο του Γιάννη Οικονόμου πιο γεμάτο, δικαιολογίες δε θα υπάρχουν.
  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Δροσίδης, Καλαϊτζής Κυρ., Κανάτας, Κερασίδης, Κιοσέογλου, Μαναρίδης, Νουσδίλης, Ουζούνης, Παλλικάρης, Παπαμιχαήλ & Σκιαθίτης.
  • Επόμενο φιλικό προετοιμασίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στο γήπεδο Φωτολίβους και ώρα 5:30μ.μ. στη ρεβάνς με τον Απόλλων Αρναίας, μιας και το προγραμματισμένο μεσοβδόμαδα με το Διγενή Λακκώματος ματαιώθηκε.
πηγή ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: