Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τελικός με Ατλέτικο και Μπιλμπάο!!!!!!!!!!!

Ισπανικός θα είναι ο τελικός του Europa League στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι, με αντιπάλους Ατλέτικο και Μπιλμπάο. Οι "ροχιμπλάνκος" νίκησαν και στο "Μεστάγια" την Βαλένθια, ενώ οι Βάσκοι απέφυγαν την παράταση με γκολ του Γιορέντε στο 88' κόντρα στην Σπόρτινγk




Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπιλμπάο είναι οι ομάδες που θα παίξουν στον τελικό του Europa League στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

Έναν χρόνο μετά τον πορτογαλικό τελικό της Πόρτο με την Μπράγκα, ο τελικός θα είναι ισπανικός, με κοινό στοιχείο τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης και πέρσι και φέτος, Φαλκάο.
Η Ατλέτικο νίκησε την Βαλένθια και στο "Μεστάγια" με 1-0, χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Αντριάν Λόπεθ, ενώ στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 4-2.
Στον άλλο ημιτελικό όλα έδειχναν παράταση, αλλά τελικά ο Φερνάντο Γιορέντε στο 88' έκανε το 3-1 για την Μπιλμπάο και της χάρισε την πρόκριση σε βάρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Δύο μόλις χρόνια μετά την κατάκτηση του 1ου Europa League (με την νέα ονομασία δηλαδή) η Ατλέτικο επιστρέφει στον τελικό, ο οποίος θα είναι ο 6ος της ιστορίας της, καθώς έχει και έναν στο Πρωταθλητριών (1974) και 3 στο Κυπελλούχων (1962, 1963 και 1986).
Τα τρόπαια που έχει πάρει είναι 2, το 2010 και το 1962, ενώ η Μπιλμπάο από την άλλη έχει παίξει μόνο σε έναν τελικό, αυτόν του UEFA Cup (παλιά το Europa League), στον οποίο το 1977 έχασε από την Γιουβέντους.

Βαλένθια - Ατλέτικο 0-1


Σκόρερ: 60' Αντριάν Λόπεθ
Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Μετά από ένα ημίχρονο χωρίς καμία σοβαρή φάση, στο 57' η ατυχία "χτύπησε" ξανά τον Σέρχιο Κανάλες (δανεικός σε Βαλένθια από Ρεάλ Μαδρίτης).
Ο 21άχρονος μέσος για πρώτη φορά έπαιζε βασικός μετά από απουσία πολύμηνη λόγω τραυματισμού και τραυματίστηκε ξανά και μάλλον έχει εκ νέου σοβαρό πρόβλημα.
Στο 60' ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να ανοίγει το σκορ με το 8ο γκολ του Αντριάν Λόπεθ.
Ο Ντιέγκο με εξαιρετικά τον βρήκε στην αριστερή γωνία της περιοχής, ο Αντριάν Λόπεθ κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε στην κίνηση, στέλνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στο απέναντι "γάμα" του Ντιέγκο Άλβες.
Στο 77' λίγο έλειψε το ματς να... τιναχθεί στον αέρα, με τον Τίνο Κόστα να κάνει χέρι στην περιοχή της ομάδας του, αλλά ο βοηθός διαιτητής είδε πως το έκανε ο Τιάγκο Μέντες, και συμβούλεψε τον διαιτητή να δώσει πέναλτι.
Ο Τιάγκο Μέντες έγινε έξαλλος και τελικά αποβλήθηκε επειδή έδωσε σφαλιάρα στον Σολδάδο. Τελικά δεν δόθηκε το πέναλτι, έτσι... τσάμπα ο Πορτογάλος της Ατλέτικο θα χάσει τον τελικό.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μπαραγκάν, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Τζόρντι Άλμπα, Αλμπέλδα, Παρέχο (68' Τίνο Κόστα), Φεγκουλί, Κανάλες (59' Ματιέ), Ζόνας (57' Αντούριθ), Σολδάδο.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουΐς, Μάριο Σουάρεθ (46' Γκάμπι), Τιάγκο Μέντες, Ντιέγκο (84' Κόκε), Αρντά Τουράν (74' Σάλβιο), Αντριάν Λόπεθ, Φαλκάο.
*κόκκινη 79' Τιάγκο Μέντες

Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ 3-1


Σκόρερς: 17' Σουσαέτα, 45'+1 Ιμπάι Γκόμεθ, 88' Φ. Γιορέντε / 44' Φαν Βόλφσβινκελ
Γήπεδο: "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Η Μπιλμπάο πέτυχε το γρήγορο γκολ που ήθελε, καθώς στο 17' άνοιξε το σκορ ο Σουσαέτα, αλλά από φάση που ξεκίνησε με φάουλ του Αντέρ Ερέρα (αγκωνιά).
Ο τελευταίος αφού έκλεψε αντικανονικά την μπάλα, τροφοδότησε δεξιά τον Μουνιαΐν, αυτό έκανε την σέντρα και ο Φερνάντο Γιορέντε κατέβασε εξαιρετικά με το στήθος "στρώνοντας" για τον Σουσαέτα, ο οποίος με γυριστό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, με το 5ο γκολ του στην διοργάνωση.
Από την σέντρα του Ντιέγκο Καπέλ από αριστερά ο Μπρούνο Περεϊρίνια έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 20' για να ισοφαρίσει, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από την κοντινή κεφαλιά του πρώην άσου της Καβάλας.
Στο 42' ο Ρουΐ Πατρίσιο έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Φερνάντο Γιορέντε, ενώ στο 44' ο Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ ισοφάρισε για την Σπόρτινγκ σε 1-1.
Ο Ολλανδός απάντησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά στο 45'+1 η Μπλμπάο προηγήθηκε ξανά, με τον Ιμπάι Γκόμεθ να κάνει το 2-1 με κοντινό πλασέ, από φανταστική πάσα του Φερνάντο Γιορέντε.
Το δεύτερο ημίχρονο
Το εξαιρετικό σουτ του Σουσαέτα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρουΐ Πατρίσιο στο 51' και μετά την εκτέλεσή του ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Δοκάρι είχε και η Σπόρτινγκ στο 55' με τον Εμιλιάνο Ινσούα να εκτελεί μακρινό φάουλ με το εξαιρετικό του αριστερό και την μπάλα να χτυπά χαμηλά στο αριστερό δοκάρι του Ιραϊθόθ.
Και όλα έδειχναν παράταση, η Μπιλμπάο πέτυχε 3ο γκολ με τον Φερνάντο Γιορέντε στο 88', να γίνεται εκτελεστής από δημιουργός.
Από εξαιρετική προσπάθεια του Ιμπάι Γκόμεθ αριστερά στην περιοχή, ο Γιορέντε με προβολή στο πρώτο δοκάρι σκόραρε για το τελικό 3-1, με την μπάλα να χτυπά αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Αντέρ Ερέρα (94' Ίνιγκο Πέρεθ), Ιμπάι Γκόμεθ (93' Τοκέρο), Σουσαέτα, Μουνιαΐν (90' Εκίθα), Φερνάντο Γιορέντε.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουΐ Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Σαντάο, Πόλγκα, Εμιλιάνο Ινσούα, Σχάαρς, Αντρέ Μαρτίνς (83' Καρίγιο), Ματίας Φερνάντες (46' Ντανιέλ Καρίσο), Περεϊρίνια (63' Χεφρέν), Ντιέγκο Καπέλ, Φαν Βόλφσβινκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: