Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μακάρι να είχαμε τον ΑΠΟΕΛ στην Ελλάδα....!!!!!!

Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να αποκλείστηκε με νέα ήττα (5-2) από τη Ρεάλ, αλλά έζησε το πιο γλυκό ταξίδι, γεμίζοντας όμορφες στιγμές το άλμπουμ της ιστορίας του.

 

Είναι από τις περιπτώσεις που σημασία είχε το ταξίδι. Και ο προορισμός βέβαια στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν διόλου άσχημος. Στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε και το έζησε το ταξίδι σε όλο το μεγαλείο του. Και ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ αναμενόμενος ήταν. Τό ζήτημα είναι πως ο Θρύλος έπεσε αξιοπρεπέστατα στη Μαδρίτη. Μπορεί στο πρώτο ματς η Ρεάλ να είχε νικήσει 3-0 και ουσιαστικά να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά οι Κύπριοι απόλαυσαν σίγουρα την παρουσία τους στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου αν και έφαγαν πέντε, γούσταραν τα πανηγύρια στα δύο δικά τους (5-2).
Εντάξει, λογικό ήταν η Ρεάλ να ξεκινήσει δυνατά. Δυστυχώς για το ΑΠΟΕΛ οι Μαδριλένοι είχαν ακόμα πιο δυνατό φίνις. Σε οκτώ λεπτά (76'-84') έβαλαν τα τρία από τα πέντε γκολ τους. Ουσιαστικά εκείνο που τσίτωσε τους γηπεδούχους ήταν το γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα (66') που με το κοντινό πλασέ του μείωσε σε 2-1. Στο 76' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα απίστευτο απ' ευθείας φάουλ έκανε το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του στο ματς και όγδοο στη διοργάνωση.

Ακολούθησε το δεξί σουτ του Καγιεχόν στη γωνία (80') για το 4-1 και εκεί ήρθε το δεύτερο χτύπημα του Θρύλου. Ο Αλτιντοπ (83') ανέτρεψε εντός περιοχής τον Αντόρνο και ο Σολάρι νίκησε από τα 11 βήματα τον Κασίγιας, δίνοντας στους 4.000 φίλους της ομάδας του που είχαν βρεθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την ευκαιρία να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους.

Ενα λεπτό αργότερα ο Ντι Μαρία με εκπληκτική λόμπα κρεμούσε τον Πάρντο, διαμορφώνοντας το  τελικό 5-2. Ολα αυτά όπως είπαμε συνέβησαν σε ένα πολύ έντονο ποδοσφαιρικό φινάλε, στο οποίο υπήρχε και το ΑΠΟΕΛ. Γιατί στο ξεκίνημα οι κύπριοι μόνο αμύνονταν. Οχι με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια. Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, ήρθε η στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο (25') απλά χάιδεψε τη μπάλα μετά από σέντρα του Μαρσέλο, στέλνοντας την στην εστία (μαζί με το επόμενο του έφτασε τα 48 φετινά σε όλες τις διοργανώσεις και απέχει μόλις τέσσερα από το απόλυτο ρεκόρ του τα περσινά 53 γκολ).

Στο 36' ήταν η σειρά του Κακά να προσθέσει το όνομα του στους σκόρερ. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, σημειώνοντας το πιο όμορφο από τα επτά γκολ της βραδιάς. Με δυνατό-φαλτσαριστό πλασέ από την αριστερή γωνία και λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι (το όγδοο γκολ του στην πιο παραγωγική σεζόν του στη Ρεάλ).

Στο «Μπερναμπέου» λοιπόν, σε ένα ονειρικό για τις εμπειρίες του ΑΠΟΕΛ γήπεδο, η παρέα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε αυτή τη μοναδική περιπέτεια, η οποία θα αποτελεί ωδή στην ευρωπαϊκή παρουσία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οσο για τη Ρεάλ, από την ημέρα της κλήρωσης η αλήθεια είναι πως προετοιμαζόταν για τον ημιτελικό με τη Μπάγερν...

Ρεάλ: Κασίγιας, Πέπε, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (46' Καγιεχόν), Αλτιντοπ, Σαχίν, Γκρανέρο (64' Ραούλ Αλμπιόλ), Κακά Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγουαΐν (53' Ντι Μαρία)

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Κακά, Πυρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Ελιο Πίντο (77' Σατσιάς), Χαραλαμπίδης, Μαρσίνιο, Μαντούκα (67' Αντόρνο), Αΐλτον (69' Σολάρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: