Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Γαλακτερός: Μύρισε... άνοδος στον Γάζωρο!

Πεπεισμένος ότι ο πρωτοπόρος Εθνικός Γαζώρου δεν θα… χύσει στο 


φινάλε 


το «γάλα», αλλά θα κόψει πρώτος το νήμα, εμφανίστηκε με δηλώσεις στο 


oragiaspor.blogspot.com  ο έμπειρος αριστερός μπακ των Σερραίων, 


Μιχάλης Γαλακτερός.






Το πιο καθοριστικό άλμα προς τη Β΄ Εθνική έκανε η ομάδα του Παναγιώτη Διλμπέρη, με το διπλό στις καθυστερήσεις μέσα στην Κρανούλα, σε συνδυασμό και με άλλα αποτελέσματα. Η «ψαλίδα» ανοίγει βαθμολογικά υπέρ των Σερραίων, που στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικές
έχουν τέσσερα παιχνίδια στην έδρα τους (Βατανιακό, Οδυσσέα, Τύρναβο και Ηρακλή κατά σειρά) και μόνο δυο έξω (Απόλλωνα Καλαμαριάς και Νίκη Βόλου).

Βεβαίως, τα τέσσερα από τα έξι είναι κόντρα σε ομάδες που βλέπουν άνοδο, αλλά στον Εθνικό δεν ανησυχούν και άρχισαν ήδη τους υπολογισμούς, έχοντας περιθώριο για τουλάχιστον μια «γκέλα» μέχρι τέλους (πιθανότατα και με δεύτερη δεν θα χάσουν την πρωτιά, αφού εκκρεμούν αρκετά ντέρμπι).

Ο Γάζωρος πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για την… κούπα, δεδομένου ότι δεν αποχωρίστηκε καθόλου το «ρετιρέ» από την αρχή. Μπροστάρης είναι βεβαίως ο πρώτος σκόρερ του ομίλου, Αντώνης Μαχαιρούδης, που τις τελευταίες δυο εβδομάδες αγωνίζεται με πυρετό (!), αλλά παρόλα αυτά «χτύπησε» δις στην Ήπειρο, με το νεαρό Κώτσια να είναι ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, σκοράροντας στις καθυστερήσεις.
«Είμαστε σαν αδέρφια»

Στο μεταξύ, ένας από τους πρωτεργάτες της πορείας τίτλου για την ομάδα των Σερρών είναι ο έμπειρος αριστερός μπακ, Μιχάλης Γαλακτερός, Ο 26χρονος γηγενής αμυντικός, που στο παρελθόν έπαιξε ακόμα σε Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό, Παναχαϊκή και Ηράκλεια, δήλωσε:

«Μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, είμαστε πια το ακλόνητο φαβορί. Πιστεύω να το παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοί μας. Αυτή τη νίκη στην Κρανούλα την αξίζαμε και επιμείναμε, έστω και αν ήρθε στο τέλος. Μας δίνει ψυχολογική ώθηση και είναι ότι καλύτερο για τη συγκεκριμένη καμπή, αφού επιτέλους ξεφύγαμε λίγο ακόμα βαθμολογικά.

Τέτοιες επιτυχίες, όπως δήλωσε και ο προπονητής μου, μαρτυρούν «μέταλλο» και ψυχή πρωταθλητή, είναι θετικός οιωνός. Δεν ανησυχούμε για μη επίτευξη της ανόδου, όλα είναι στο δικό μας χέρι και είμαστε αισιόδοξοι. Το θέλουμε και το πιστεύουμε. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια, αλλά έχουμε τον «αέρα» των βαθμών και περιθώριο για τουλάχιστον μια απώλεια.

Δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς στην έδρα μας και χρονικά προέχει να κερδίσουμε εντός τον Βατανιακό, για να πάμε πιο άνετοι στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Καλαμαριά. Πάντως, στον όμιλο δεν έχω δει πιο σταθερή ομάδα από εμάς και συνεπώς δεν φοβόμαστε κανέναν, χωρίς φυσικά να υποτιμάμε επίσης κανέναν».

Για να συνεχίσει ο Μιχάλης Γαλακτερός: «Θα έλεγα ότι ήδη… μύρισε άνοδος στον Γάζωρο και αυτή η ομάδα μου θυμίζει εκείνη της Δόξας Δράμας, όταν πήραμε την άνοδο πριν τρία χρόνια, ξανά με συμπαίκτη τον Αντώνη Μαχαιρούδη. Το κλίμα και της δυο φορές ήταν καλό, ο κόσμος στήριζε, η διοίκηση ήταν κοντά και υπήρχε ποιότητα στο ρόστερ.

Αυτοί είναι κάποιοι κοινοί παρονομαστές. Ειδικά στον Εθνικό χωρίς υπερβολή είμαστε όλοι σαν… αδέρφια! Ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά η διακοπή του Πάσχα και θα πορευτούμε βήμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Θα είναι διπλή χαρά για μένα αυτή η άνοδος, γιατί είμαι Σερραίος, όπως και αρκετοί ακόμα στο ρόστερ και αυτό δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: