Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μπαρτσα και Μπάγερν έτοιμες για την τετράδα!!!!!


Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορεί να αναλύσει κανείς σε ένα ακόμα Μπαρτσελόνα - Μίλαν, όμως στο σημερινό παιχνίδι των δύο ομάδων, οι οποίες φέτος έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, εκείνο που μετράει πλέον είναι η πρόκριση στον ημιτελικό, μια μόλις ανάσα πριν τον τελικό του Champions league στο Alianz Arena του Μονάχου. Η Μπαρτσελόνα, μετά το 0-0 στο Σαν Σίρο την προηγούμενη εβδομάδα, εκείνο που έχει να κάνει είναι απλά να πάρει μια νίκη και να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης, εκμεταλλευόμενη το Καμπ Νου και το
γεγονός ότι οι Μιλανέζοι φέτος στον θεσμό δεν έχουν πετύχει ούτε μία εκτός έδρας νίκη. Από την άλλη όμως η παρέα του Ιμπραίμοβιτς και του Ρομπίνιο, γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν εκτός θεσμού την Μπάρτσα, ακόμα και χωρίς νίκη, καθώς κάθε ισοπαλία με γκολ, θα τους δίνει την "χρυσή" πρόκριση στον ημιτελικό του φετινού Champions league.
 barcamilan11
Όπως διαπιστώνει κανείς, πρόκειται για μια εύθραυστη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλους συλλόγους, η οποία άνετα θα μπορούσε να είναι ο τελικός της φετινής διοργάνωσης, η μοίρα όμως τα έφερε έτσι ώστε εκτός από τα μεταξύ τους παιχνίδι στους ομίλους να βρεθούν αντιμέτωπες και στα προημιτελικά.
Λες και ήθελε κάποια μαγική δύναμη να εξοντώσει μία από τις δύο και να μην επιτρέψει να προχωρήσουν και να φτάσουν στο Μόναχο. Το παιχνίδι λοιπόν θα είναι καυτό και αναμένεται να έχει συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς σε περίπτωση που προηγηθεί η Μίλαν η Μπαρτσελόνα θα είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Στα αγωνιστικά, ο Γουαρδιόλα έχει να λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με την απουσία του Τσάβι λόγω του τραυματισμού του, ο οποίος είναι η αρχή και το τέλος της Μπάρτσα, όπου στη θέση θεωρείται πιθανό να δούμε τον Τιάγκο Αλκαντάρα, ενώ γνωστές είναι οι απουσίες των Αμπιντάλ και Βίγια. Στο στρατόπεδο των Μιλανέζων, απών θα είναι οι Τιάγκο Σίλβα και Φαν Μπόμελ, ενώ ο Βραζιλιάνος Πάτο βρίσκεται στην αποστολή χωρίς όμως να αποτελεί μέλος της βασικής 11αδας.
Στη σκιά του αγώνα Μπαρτσελόνα - Μίλαν, θα διεξαχθεί και ο άλλος προημιτελικός ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Μαρσέϊγ, όπου όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον είναι σαφώς μικρότερο. Και για αυτό φρόντισαν οι Βαυαροί, οι οποίοι μετά το 0-2 στη Μασσαλία, καθάρισαν την πρόκριση και για να αποκλειστούν θα πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα. Η Μπάγερν έχει πάρει τη φετινή διοργάνωση πολύ σοβαρά, γνωρίζοντας βέβαια ότι ο τελικός θα γίνει σπίτι της, γεγονός που είναι πιθανό να της κοστίσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία. Αυτό όμως τώρα περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς αρχικά μετράει η σημερινή πρόκριση και από 'κει και πέρα το διπλό παιχνίδι του ημιτελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Γάλλοι της Μαρσέϊγ, εκείνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν με αποκλειστικά επιθετικούς προσανατολισμούς και να κυνηγήσουν το θαύμα που ψάχνουν και ότι βγει.

Στα καθαρά αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι για τους Βαυαρούς ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ενώ στο όριο καρτών είναι οι Τόνι Κρόος, Τζερόμ Μπόατενγκ, Λουΐζ Γκουστάβο και Τόμας Μίλερ, οι οποίοι αν δεχτούν κάρτα, θα χάσουν το επόμενο παιχνίδι της ομάδας τους. Στη Μαρσέϊγ, επιστρέφει στην εστία του ο Στιβ Μανταντά, όμως ο Σουλεϊμάν Ντιαβαρά είναι τραυματίας και ο Αλού Ντιαρά τιμωρημένος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: