Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλική ήττα για την Δόξα στα Γιαννιτσά........(2-0).....


Αν η κούραση από τις πολλές διπλές προπονήσεις, μπορεί να θεωρηθεί ένα βασικό ελαφρυντικό για την σημερινή μετριότητα στην εμφάνιση της Δόξας, τότε έτσι μπορεί να γίνει αποδεκτή η ήττα με 2-0 από την Αναγέννηση μέσα στο γήπεδο του Νέου Μυλοποτάμου.
1-0
Μια ήττα απέναντι σε έναν αντίπαλο που μοναδικό στόχο έχει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, με πολλούς πιτσιρικάδες στην σύνθεση, που προσπαθούσαν φιλότιμα, που έτρεξαν και που ήθελαν να δείξουν ένα καλό πρόσωπο απέναντι σε μια ομάδα με το όνομα της Δόξας, όπου μια νίκη έχει πάντα την δική της αξία. Το μεγάλο πρόβλημα για την Δόξα που φάνηκε και πάλι –εξαίρεση το παιχνίδι με τον Πανθρακικό- ήταν η επιθετική της γραμμή. Απέναντι σε μια αρκετά καλή αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, δεν δημιούργησε ιδιαίτερες απειλές και δεν έδειξε ότι είχε δημιουργικές διαθέσεις. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σούλης Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε τέσσερεις παίκτες. Ξεκίνησε με Καμινιώτη και Πουλάκο αριστερά και στην συνέχεια τους άλλαξε μεταξύ τους Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε μέσα τον Κοντεόν που έμεινε έξω από την αρχική ενδεκάδα στην θέση του Πουλάκου για να τον τσεκάρει στην κορυφή .
2-0 PENALTY
 Ωστόσο πολύ γρήγορα –στο 56’- τον έφερε πίσω στην άμυνα βγάζοντας τον Μιλένκοβιτς και πέρασε στην κορυφή τον Θάνο. Με αυτόν η Δόξα είχε κάποιες καλύτερες προϋποθέσεις όταν έμπαινε στην αντίπαλο περιοχή, αλλά φυσικά αυτά κορυφώθηκαν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα όταν η κούραση και οι πολλές τους αλλαγές, αποδιοργάνωσαν τους αντιπάλους. Η Αναγέννηση είχε την τύχη να προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό, στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια πιάνοντας απροετοίμαστη την αμυντική διάταξη της Δόξας. Ωστόσο η Δόξα δεν αντέδρασε άμεσα. Αποτέλεσμα ήταν ότι αφού πέρασε ένα φλύαρο και από τις δύο πλευρές εικοσάλεπτο, σε μια αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή της Δόξας , η Αναγέννηση να πάρει ένα πέναλτι και να διπλασιάσει τα τέρματα της. Μπορεί στην συνέχεια η Δόξα να πρεσάρισε ψηλά, ωστόσο δεν απείλησε μιας και ο Λαμπάκης δεν χρειάστηκε να δείξει τις δυνατότητες του. Φλυαρία και πολλά λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα να κυλήσει όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς κάποια άλλη αλλαγή στην εικόνα του παιχνιδιού. Όμως χωρίς να αλλάξει και στο δεύτερο ημίχρονο κάτι το ουσιαστικό, κύλησε στην συνέχεια του το παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να ενισχύσει τις πλευρές με την είσοδο των Γελαδάρη και Κάπελ και η Δόξα έγινε πιο επιθετική. Όμως από την άλλη πλευρά με τον αέρα του 2-0 και εκμεταλλευόμενοι τα βαριά πόδια των «μαυραετών» οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί και μάλιστα ήταν αυτοί που έχασαν τις πιο αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Όμως ακόμη και αν δεν πέτυχε να μειώσει το σκορ η Δόξα, δεν είναι αυτό που είχε τόση σημασία, όσο το γεγονός ότι δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση της σε σημείο που να προβληματίσει, καθώς εκτός απροόπτου η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Βέβαια η ξεκούραση και το κατέβασμα των στροφών ενόψει πρωταθλήματος λογικά θα αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα των «μαυραευτών»…
PAGOS DOX
Φάσεις και γκολ
Στο 2’ μετά από πάσα του Φελιπε ο Φάμπιο με σουτ άνοιξε το σκορ για την Αναγέννηση κάνοντας το 1-0.
Στο 4’ μακρινό σουτ του Ταραλίδη ο Λαμπάκης απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 25’ μετά από ανατροπή του Νταντλιδη ή χέρι πάνω στον Ιντζόγλου που είχε πέσει στο έδαφος μέσα στην περιοχή, το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Παζαρτζίδης εκτέλεσε εύστοχα ο Βραζιλιάνος Φελίπε διαμορφώνοντας το 2-0.
Στο 29’ νέα καλή ευκαιρία για την Αναγέννηση όταν μετά από σέντρα του Στεφανίδη την κεφαλιά του Νταντίδη μπλόκαρε ο Γουμαγιάς.
Στο 37’ σουτ του Μπουτζίκου πέρασε άουτ.
Στο 53’ σουτ του Γελαδάρη πέρασε άουτ.
Στο 56’ μετά από πάσα του Φελίπε ο Φάμπιο χωρίς πίεση αστοχεί σουτάροντας άουτ μέσα από την περιοχή.
Στο 60’ σουτ του Σιδηρόπουλου απέκρουσε ο Γουμάγιας.
Στο 61’ εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Σοϊλέδη κατέληξε άουτ.
Στο 70’ πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Καρακάσογλου έβγαλε μόνο τον Στεφανίδη που μέσα από την μικρή περιοχή δεν σκόραρε.
Στο 81’ καλό σουτ του Κάπελ απέκρουσε ο Καραογλανίδης.
Στο 88’ πάσα του Φάμπιο στον Χαρμάνα που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.
Διαιτητής ήταν ο Παζαρτζίδης με βοηθούς τους Σαββίδη και Θεοδοσιάδη από την Ένωση της Πέλλας.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : Λαμπάκης (75’ Καραογλανίδης),Μπουτζίκος, Σκέμπης(85’ Κυριακίδης 89’ Μυλωνάς), Σπαθάρας(80’ Χατζόγλου) , Νταντίδης (87’ Ζωγράφος) , Καρπαθάκης, Σερέτης (46’ Σιδηρόπουλος), Καρακασογλου (70’ Χαρμάνας), Στεφανίδης (70’ Πολίτης), Φελιπε (80’ Μπαξεβάνος), Φάμπιο.,

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Γουμαγιάς, Στεργιανός (46’ Γελαδάρης), Μπάρος (75’ Κασσός), Μιλένκοβιτς (57’ Θάνος), Περπερίδης, Ταραλίδης, Καμινιώτης (46’ Κοντεόν), Ιντζόγλου, Πουλάκος(46’ Κάπελ), Ρούσεφ , Σοϊλέδης (62’ Καπνίδης).

Παραλειπόμενα
*Μια παρεξήγηση στα λόγια με τα οποία προσπάθησε στο ημίχρονο μέσα στα αποδυτήρια να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του ο Σούλης Παπαδόπουλος, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ένα επεισόδιο με κάποιους φίλαθλους χωρίς όμως άλλη συνέχεια. Ωστόσο αυτό στάθηκε η αιτία, σύμφωνα με τα όσα είπαν παράγοντες των γηπεδούχων, να μην δεχθεί να παραμείνει η ομάδα μετά την λήξη, στο μπάρμπεκιου που ετοιμάστηκε προς τιμήν τους. Πάντως έμεινε η καλή διάθεση. 
*Ο φυσιοθεραπευτής της Δόξας Πασχάλης Δερδεμετσιώτης είχε πολλαπλό ρόλο στον παιχνίδι καθώς στο γήπεδο δεν υπήρχε γιατρός. Όμως ούτε και φυσιοθεραπευτής στον πάγκο της Αναγέννησης υπήρχε και μάλλον έλειπε και ο φροντιστής από μια φιλότιμη ομάδα όπου το μεγαλύτερο συμβόλαιο είναι των 10.000 ευρώ!!!

*Για άλλη μια φορά ο Πέτρος Καμινιώτης αντιμετώπισε τραυματισμό στο φρύδι. Ίσως μάλιστα με την επιστροφή της ομάδας στην Δράμα χρειαστεί να βάλει μερικά ράμματα.

*Με δύο διαιτητές από την απραξία ξεκίνησε το παιχνίδι, ενώ ο τρίτος επιστρατεύτηκε από την κερκίδα και έπαιξε με μπλουζάκι των γηπεδούχων. Η τοπική επιτροπή διαιτησίας δεν συντονίστηκε σωστά –υπάρχει κάποια διαμάχη με την διοίκηση της τοπικής ένωσης- και έτσι και λόγω των αγώνων των εκεί πρωταθλημάτων μπερδεύτηκε η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: