Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Μεγάλη Κυρία» επέστρεψε!

Τρία χρόνια μακριά από τα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολλά και στην επανεμφάνιση της στο Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους απέδειξε ότι επέστρεψε για να θυμίσει κάτι από τα παλιά! Η «Μεγάλη Κυρία» επέστρεψε! 
Έτσι, στο Λονδίνο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Τσέλσι, ξεπέρασε το σοκ  και αντέδρασε παίρνοντας την ισοπαλία 2-2, ενώ είχε και ευκαιρίες ακόμη και για τη νίκη. 

Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου η η Σαχτάρ επικράτησε 2-0 της Νόρτζελαντ χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στη Γαλλία. Για τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Λιλ αποδεικνύοντας ότι μπορεί και θα διεκδικήσει την δεύτερη θέση. 

Για την πρώτη; Το μεγάλο φαβορί και περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν νίκησε 2-1 τη Βαλένθια, με τους ισπανούς να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να αντισταθούν. 

Στον 7ο όμιλο, ο Ουνάι Έμερι κατάφερε να καρδιοχτυπήσει την Μπάρτσελόνα στην επιστροφή του στην Ισπανία. Η Σπαρτάκ Μόσχας έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με 2-1 των Καταλανών στο «Καμπ Νου», αλλά η παρέα του Μέσι αντέδρασε γρήγορα και –τελικά- πήρε τη νίκη 3-2. 

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Σέλτικ και η Μπενφίκα έμειναν στο «μηδέν» στη μοναδική αναμέτρηση της ημέρας που δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα. 

Στον 8ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 την Γαλατάσαράι, με τον Νάνι να της στερεί την ευκαιρία με ένα χαμένο πέναλτι να πάρει το… τρίποντο με 2-0. Από την άλλη πλευρά όμως οι τούρκοι μπορούν να τα βάζουν με την τύχη τους καθώς σε τρεις περιπτώσεις είδαν την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του Ντε Χέα. 

Την ίδια στιγμή η Μπράγκα έμενε φαβορί στα… χαρτιά απέναντι στην Κλουζ. Οι ρουμάνοι κατάφεραν να φύγουν νικητές με 2-0 από την Πορτογαλία. 

Αναλυτικα τα αποτελέσματα στους ομίλους :



5ος όμιλος 
Τσέλσι-Γιουβέντους 2-2 (31', 33' Όσκαρ - 38' Βιντάλ, 80' Κουαλιαρέλα) 
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Νόρτζελαντ 2-0 (44', 76' Μικιταριάν) 

6ο όμιλος 
Μπάγερν Μονάχου-Βαλένθια 2-1 (38' Σβαϊνστάιγκερ, 76' Κρος - 91' Βαλντές) 
Λιλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-3 (60' Σετζού-6' Βολόντκο, 20' Ροντιόνοφ, 43' Ολέκνοβιτς) 

7ος όμιλος 
Μπαρτσελόνα-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 (14' Τέγιο, 71', 80' Μέσι-29' αυτ. Άλβες, 59' Ρομούλο) 
Σέλτικ-Μπενφίκα 0-0 

8ος όμιλος 
Μπράγκα-Κλουζ 0-2 (19', 34' Μπαστός) 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γαλατασαράι 1-0 (7' Κάρικ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: