Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στον Δ' Όμιλο και τον Ολυμπιακό στον Γ', έχοντας μαζί του Μπάγερν Μονάχου. Αντίπαλοι οι "αιώνιοι" στο "Top-16" αν τερματίσουν ο ένας από τον άλλο με μία θέση διαφορά. Στο Μιλάνο το επόμενο φάιναλ-φορ.


Ο Ολυμπιακός έχει μαζί του στην Γ' Όμιλο τους Σιένα, Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ, Ζιελόνα Γκόρα και Μπάγερν Μονάχου, ενώ ο Παναθηναϊκός στον Δ' Όμιλο τις Μακάμπι, Λαμποράλ, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ερυθρό Αστέρα και τον νικητή από τον προκριματικό.

Πριν την έναρξη της κλήρωσης της Ευρωλίγκας ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε ότι το επόμενο φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο (16-18).
Οι λόγοι που το μεγάλο ραντεβού δόθηκε στο Μιλάνο είναι ότι τα τελευταία χρόνια
έχει κάνει αισθητή την παρουσία του ως μία μπασκετική πόλη, ενώ παράλληλα οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας έλαβαν υπόψιν τους και τους παίκτες που έχουν κάνει "σπίτι" τους για μερικά χρόνια την συγκεκριμένη πόλη (Μενεγκίν, ΜακΚαντού, Ντ'Άντονι, Μποντιρόγκα και Αμέσως μετά την ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει το επόμενο φάιναλ-φορ οι διακριθέντες της προηγούμενης σεζόν παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Τζόρντι Μπερτομέου μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος πήρε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στην Ευρώπη.

Η κλήρωση των προκριματικών της Ευρωλίγκας
Ακολούθησε η κλήρωση των προκριματικών της Ευρωλίγκας, από όπου και βγήκαν τα τέσσερα ζευγάρια. Οκτώ ομάδες, λοιπόν διεκδικούν ένα "εισιτήριο" για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Διαβάστε αναλυτικά τα ζευγάρια...
(Α) Βαρέζε - Όλντεσμπουργκ
(Β) Λιέτουβος Ρίτας - Ρίγα
(Γ) Νίμπουργκ - Μπάνβιτ
(Δ) Χίμκι - Οστάνδη


Η κλήρωση των ομίλων

Στα ημιτελικά των προκριματικών θα διασταυρωθούν το ζευγάρι (Α) με το ζευγάρι (Β) και το ζευγάρι (Γ) με το ζευγάρι (Δ). Οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να μπαίνουν επικεφαλής στον τέταρτο και στον τρίτο όμιλο αντίστοιχα. Οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι, τη Λαμποράλ του Σέρτζιο Σκαριόλο, τη Λοκομοτίβ Κούμπαν που κατέκτησε το Eurocup πέρυσι, ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά και ο νικητής των προκριματικών.
Από εκεί και πέρα, ο πρώτος όμιλος είναι ιδιαίτερα δυνατός με τις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τη Μπουντιβέλνικ, την Παρτίζαν, όπως και την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ. Στον δεύτερο όμιλο έχουμε τις Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ, Μιλάνο και Στρασβούργο.Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του στον τρίτο όμιλο, θα αναμετρηθεί με τη Σιένα, τη Μάλαγα τη Γαλατάσαραϊ, την πρωταθλήτρια Πολωνίας Ζιελόνα Γκόρα και την Μπάγερν Μονάχου.

Α' Όμιλος
Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Φενέρμπαχτσε
Μπουντιβέλνικ
Παρτίζαν
Ναντέρ

Β' Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Εφές
Ζαλγκίρις Κάουνας
Μπάμπεργκ
Μιλάνο
Στρασμπούργκ

Γ' Όμιλος
Ολυμπιακός
Σιένα
Μάλαγα
Γαλατάσαραϊ
Ζιελόνα Γκόρα
Μπάγερν Μονάχου

Δ' Όμιλος
Παναθηναϊκός
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Λαμποράλ Κούτσα
Λοκομοτίβ Κούμπαν
Ερυθρός Αστέρας
Ο νικητής των προκριματικών



Αντίπαλοι στο "Top-16" οι "αιώνιοι" εάν...
Στη φάση του "Top-16" οι διασταυρώσεις θα είναι: Ε' ΟΜΙΛΟΣ: 1Α, 1Γ, 2Β, 2Δ, 3Α, 3Γ, 4Β, 4Δ, ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: 1Β, 1Δ, 2Α, 2Γ, 3Β, 3Δ, 4Α, 4Γ. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πιθανότητες να τεθούν αντιμέτωποι στη β' φάση. Κάτι τέτοιο θα γίνει, όμως μόνο αν τερματίσουν στην πρώτη φάση με μία θέση διαφορά ο ένας από τον άλλο. Δηλαδή, για παράδειγμα ο ένας να ολοκληρώσει την πρώτη φάση πρώτος και ο άλλος δεύτερος ή ο ένας τρίτος και ο άλλος τέταρτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: