Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-0

Ήττα με πειραματική...11άδα
Συνεχίζοντας τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας από την 2ηεβδομάδα κιόλας προπονήσεων η Προσοτσάνη ηττήθηκε σήμερα στη Νέα Ζίχνη από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο με σκορ 1-0 (72οΖαχαριάδης), αφήνοντας όμως πολύ καλές εντυπώσεις και δίνοντας χρήσιμα συμπεράσματα στον τεχνικό της Γιάννη Οικονόμου. Για τον 50χρονο προσοτσανιώτη προπονητή το συγκεκριμένο φιλικό αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται παίκτες οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, καθώς για διάφορους λόγους απουσίασαν ούτε λίγο ούτε πολύ 12 παίκτες από το σύνολο των 28 που αριθμεί το «κυανόλευκο» έμψυχο δυναμικό φέτος.

Τη ιστορία κάθε ματς πάντως τη «γράφουν» οι παρόντες και οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στον άριστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Ζίχνης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το έναυσμα στον προπονητή τους να τους υπολογίζει για τη δύσκολη χρονιά που κανείς ωστόσο επίσημα δε γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι κι απώλεσαν  στο 1ο δεκάλεπτο μια-δυο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, πριν απαντήσει η Προσοτσάνη με την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Καστανιώτη.
Το α’ μέρος κύλησε με υπεροχή των παικτών του Μπάμπη Χρυσοστομίδη, όμως η κορυφαία φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους, με το σουτ-φάουλ του Ουζούνη στο 27ο λεπτό να τραντάζει το αριστερό δοκάρι.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν ήταν τόσο ορμητικοί προς τα καρέ του σταθερότατου Σκιαθίτη και παρότι ισοφάρισαν τα δοκάρια (Πρόβατος 67ο), έδειχναν ανήμποροι να διασπάσουν σωστά την άμυνα της Προσοτσάνης. Χρειάστηκε ωστόσο η εμπειρία του Γιώργου Ζαχαριάδη πέντε λεπτά αργότερα που σημείωσε με ωραίο πλασέ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες από το διαγραφόμενο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο «στείρο» 0-0.
Οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου προσπάθησαν μέχρι τέλους να αποφύγουν τη φιλική ήττα, αλλά τα επιθετικά όπλα στη φαρέτρα του έμπειρου τεχνικού ήταν λιγοστά και μοιραία το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ σ’ αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση παρουσία περίπου 80 φιλάθλων.
Λεπτό προς λεπτό:
Φάουλ από δεξιά του Φιλιππίδη και προσωρινή απόκρουση του Δροσίδη με την μπάλα να στρώνεται στον Καρφαρίδα, που με το κεφάλι απείλησε το Σκιαθίτη, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε δύσκολα στη γωνία του.
Δύο λεπτά αργότερα ο Τζήμας επιχειρεί τη σέντρα από δεξιά νέα ασθενής απομάκρυνση αυτή τη φορά του Γεωργιάδη, δε στοιχίζει καθώς ο Φιλιππίδης σούταρε από καλό σημείο μόλις άουτ.
Όμορφος συνδυασμός των Γεωργιάδη-Κωνσταντινίδη-Καλαϊτζή Δημ., με τελικό αποδέκτη της μπάλας σε καίρια θέση τον Ουζούνη, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, καθώς ο Κυργιάκος από αριστερά πλαγιοκόπησε την άμυνα της Προσοτσάνης, ο Παπαμιχαήλ δεν έδιωξε σωστά, το σουτ ωστόσο του Ζαράκη πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Στο 26ο λεπτό κόρνερ από αριστερά του Καρφαρίδα στο 1ο δοκάρι ο Δημητριάδης απομακρύνει στα όρια της περιοχής, ο Ζαράκης παίρνε το ριμπάουντ αλλά σουτάρει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Σκιαθίτη που έπεσε στην πορεία της μπάλας.
Μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 στο 27ο λεπτό: από 35 περίπου μέτρα ο Ουζούνης παίρνει φόρα να εκτελέσει το φάουλ που είχε κερδίσει ο Κερασίδης και με δύναμη στέλνει την μπάλα να τραντάξει το αριστερό δοκάρι του εμβρόντητου Καστανιώτη, με την μπάλα μάλιστα να εξοστρακίζεται εκτός περιοχής!
Στο 35ο λεπτό ο Φιλιππίδης αναλαμβάνει να εκτελέσει το κόρνερ από δεξιά για το κεφάλι του αφύλακτου Καρφαρίδα, που από τη γωνία της μικρής περιοχής σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, όταν ο νεοεισελθών Μπουζούρας σέντραρε στο ύψος του πέναλτι ο Καλαϊτζής Δημ. απέκρουσε ασθενώς στέλνοντας την μπάλα στο πόδι του Καρφαρίδα, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει το Σκιαθίτη.
Τέλος για το α’ μέρος στο 43ο λεπτό Τζήμας από δεξιά βγάζει τη σέντρα με αποδέκτη τον Μπουζούρα που σουτάρει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Κωνσταντινίδη για τον Ουζούνη που σούταρε εν κινήσει αναγκάζοντας τον Παλιάϊκο σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 66ο λεπτό κλέψιμο του Δήμτσιου στον χώρο του κέντρου και γρήγορη κούρσα από αριστερά περνώντας δύο αντιπάλους, την παράλληλη όμως σέντρα που επιχείρησε την τελευταία στιγμή προ του Ζαχαριάδη «έκοψε» σε κόρνερ ο Παπαμιχάηλ (φωτό δεξιά από τους κορυφαίους του ματς ο 16χρονος αμυντικός).
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μεσέρδης με τον πανύψηλο Πρόβατο να κερδίζει τους πάντες στον αέρα, να στέλνει όμως με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ.
Κόρνερ αυτή τη φορά για την Προσοτσάνη με το Μοσχοφίδη να αλλάζει την μπάλα με τον Ουζούνη και τον πρώτο να βρίσκει εκτός περιοχής τον Κιοσέογλου, με το νεαρό άσσο των «κυανόλευκων» να στέλνει την μπάλα εκατοστά άουτ από το δεξί δοκάρι στο 71ο λεπτό.
Στην αντεπίθεση η Νέα Ζίχνη σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, με το Μεσέρδη να βγάζει την κάθετη στο Ζαχαριάδη και ο πολύπειρος φορ των «κοκκινόμαυρων» με ωραίο πλασέ νίκησε για μία και μοναδική φορά το Σκιαθίτη, κάνοντας το 1-0 (72ο).
Δύο λεπτά αργότερα οι Μοσχοφίδης-Καλαϊτζής Δημ.-Κιοσέογλου αλλάζουν ωραία την μπάλα εκτός περιοχής και ο Κωνσταντινίδης επιχειρεί το σουτ από τα 20 μέτρα στέλνοντάς την μόλις άουτ και στο 85ολεπτό σε φάση καρμπόν μ’ αυτή του γκολ πάλι ο Μεσέρδης βρήκε σε θέση τετ α τετ το Ζαχαριάδη, όμως αυτή τη φορά η μπάλα κάπου αναπήδησε και το πλασέ του ήταν κακό (άουτ).
Τέλος, σε αντεπίθεση των παικτών της Προσοτσάνης στο 87ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης συνδυάστηκε με τον Ουζούνη που βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις στο ύψος της περιοχής και σούταρε δυνατά, αλλά ο Παλιάϊκος απέκρουσε κρατώντας τη φιλική νίκη για την ομάδα του.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Δαουλτζής Άγγελος (Μενέξης Γιώργος & Σιαπαρδάνης Στέλιος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Σερρών.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ (Μπάμπης Χρυσοστομίδης): Καστανιώτης (46ο Παλιάϊκος), Τσαμπούρης (46ο Πρόβατος), Ζαγκότας (54ο Μουσικάκης), Ζαράκης (46ο Κουκούτσης), Φιλιππίδης (35ο Μπουζούρας – 58ο Δήμτσιος), Χατζηαγοράκης (54ο Ζαχαριάδης), Καρφαρίδας (46ο Ντόλας), Τσόχας (46ο Δρακούλης), Μελιόπουλος (46ο Μεσέρδης), Κυργιάκος (56ο Πιατόπουλος), Τζήμας (56οΚυριακίδης).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης, Γεωργιάδης, Δημητριάδης, Παπαμιχαήλ, Τσακμακίδης (λ.τρ. 53ο Ουζούνογλου), Καλαϊτζής Δημ., Ουζούνης, Κωνσταντινίδης, Δροσίδης (56ο Χατζησαββίδης), Κερασίδης (46ο Κισέογλου – 83ο Δροσίδης), Σκριάπας (53ο Μοσχοφίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: