Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΧΥΡΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-10 !!!!!!!!


Η διαφορά δυναμικότητας ήταν και είναι πολύ μεγάλη μεταξύ των δύο ομάδων, η διαφορά κατηγορίας επίσης, η «δίψα» των «κυανόλευκων» για μια νίκη – η 2η στη σειρά των φιλικών αδιαμφισβήτητη – ανεξαρτήτου του αντιπάλου, όπως και το γεγονός ότι ο Γιάννη Οικονόμου μετά από αρκετό καιρό είχε τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Αν προσθέσετε σε όλα τα παραπάνω και το γεγονός πως το ματς με τον Ερμή Οχυρού αποτελούσε a priori  την πρόβα τζενεράλε εν όψει του Super Cup της προσεχούς Κυριακής με την ΑΕ Αμπελοκήπων, αλλά και τον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο που διαθέτει το δημοτικό γήπεδο του Οχυρού, τότε καταλαβαίνει κανείς πως ο δείκτης του σκορ έφτασε στα επίπεδα του 1-10.

Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν το χάρηκαν όπως θα ήθελαν – πάντως βγήκαν γι άλλη μια φορά πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα – καθώς η ευρεία νίκη επισκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Τάσου Κιοσέογλου (φωτό επάνω αριστερά). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε μια μονομαχία με το φιλαράκι του Ξενίδη (ο Κιοσέογλου για όσους δε γνωρίζουν κατάγεται από το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου), ο 18χρονος μεσοεπιθετικός έπεσε στο έδαφος άτσαλα πατώντας στο αριστερό του πόδι, με αποτέλεσμα όλο το βάρος του σώματός του να επιβαρύνει το γόνατό του. Άμεσα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και το μεσημέρι της Πέμπτης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Τα επίσημα αποτελέσματα αλλά κι ο χρόνος αποχής του από τους αγωνιστικούς χώρους ωστόσο θα αποσαφηνιστούν αύριο, όταν ο γιατρός της Προσοτσάνης πάρει τις εξετάσεις στα χέρια του.
Κατά τ’ άλλα με πρωταγωνιστή στο α’ μέρος το Ράδο (φωτό επάνω δεξιά) που σημείωσε χατ τρικ, οι «κυανόλευκοι» ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3-0, αγωνιζόμενοι με 9 παίκτες κάτω των 20 ετών. Στην επανάληψη ο Γιάννης Οικονόμου χρησιμοποίησε όλους τους υπόλοιπους που είχε στην αποστολή, εκτός του Γεωργιάδη που αν και είχε κάνει ζέσταμα με τους αρχικούς «11», ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και προφυλάχθηκε.
Σκόρερ στην επανάληψη χρίστηκαν και οι Δούμπλατζης (2), Χατζησαββίδης (2), Κωνσταντινίδης (φωτό κάτω αριστερά), Ουζούνης και Σίντος (φωτό κάτω δεξιά). Πέναλτι στο α’ μέρος είχε χάσει ο Κούτρας (απέκρουσε ο Χαρπαντίδης, πρώην γυμναστής τερματοφυλάκων της Προσοτσάνης), ενώ το δοκάρι σημάδεψε στην επανάληψη ο Ουζούνης.
Κι επειδή μπορεί η Προσοτσάνη να σημείωσε 10 γκολ – όντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη φιλική νίκη – ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Ερμή Οχυρού, ομάδα που έχει ουσιαστικά δημιουργήσει ο Λευτέρης Ροδίτης (επί μια τριετία βασικός αριστερός μπακ των «κυανόλευκων»), μια ομάδα που σφύζει από υγεία, με αρκετούς νεαρούς αλλά και 4-5 έμπειρους παίκτες για τα δεδομένα της Β’ ΕΠΣ Δράμας. Με αγωνιστικό πλάνο παρά τη βαριά ήττα, μ’ ένα προπονητή που μέχρι το τελικό σφύριγμα δε σταμάτησε να κατευθύνει τους παίκτες του από τον πάγκο και βέβαια όπως προαναφέραμε έναν αγωνιστικό χώρο που θα ζήλευαν πολλές ομάδες ακόμα και των επαγγελματικών κατηγοριών. Πέρυσι έχασε για λίγο το τρένο της ανόδου για την αμέσως επόμενη κατηγορία, φέτος όμως υπάρχουν όλα τα εχέγγυα (και κυρίως το γηπεδικό που αποτέλεσε τροχοπέδη την περασμένη σεζόν) για να έρθει η πολυπόθητη άνοδος στην Α2.
Λεπτό προς λεπτό:
Γκολ με το «καλησπέρα», όταν στο 5ο λεπτό αντεπίθεση από δεξιά των Κωνσταντινίδη και Κούτρα, ο 2οςβρίσκει σε θέση φορ το Ράδο που με ωραίο πλασέ νικάει το Χαρπαντίδη για το 0-1.
Μακρινό σουτ στο 7 του Βασιλειάδη δεν ανησυχεί το Μαναρίδη που μπλοκάρει την μπάλα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κωνσταντινίδης από το συνδυασμό των Κιοσέογλου-Κούτρα και Ράδου σούταρε μόλις άουτ.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο ματς Ουζούνογλου-Κιοσέογλου-Κωνσταντινίδης αλλάζουν την μπάλα από αριστερά προς τα δεξιά, ο Σίντος επιχειρεί τη σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του κινούμενου σε θέση φορ Κιοσέογλου, όμως η κεφαλιά του καταλήγει μόλις άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα από το κόρνερ του Κωνσταντινίδη ο Ουζούνολγου βρίσκει στο ύψος της περιοχής τον Κιοσέογλου που σουτάρει για να στείλει την μπάλα ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό παίζουν το «ένα-δύο» Κούτρας και Κωνσταντινίδης, με την ασσίστ του δεύτερου να μην την αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτη ο Ράδος, που πλασάροντας ψύχραιμα έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στο βάθος της εστίας του Οχυρού για το 0-2.
Λίγο πριν το ημίωρο ωραίος συνδυασμός των Ευσταθιάδη και Βασιλειάδη καταλήγει σε σουτ διαγώνιο του δεύτερου με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαναρίδη.
Χαμένο πέναλτι από τον Κούτρα στο 31ο λεπτό που δεν κατάφερε να ξεγελάσει το Χαρπαντίδη, με τον Τσακμακίδη να είναι ο παίκτης που κέρδισε την εσχάτη των ποινών από μαρκάρισμα του Ξενίδη πλάγια μέσα στην περιοχή.
Δυνατό σουτ στο 35ο λεπτό του Κωνσταντινίδη με την μπάλα να αποκρούεται πάνω στη γραμμή σχεδόν από το Βαρυτιμιάδη, στην επαναφορά «γλυκιά» σέντρα του Κιοσέογλου για τον προωθημένο Παλλικάρη που από κοντά με το κεφάλι σημαδεύει ελάχιστα άουτ.
Όπως ξεκίνησε το ματς, έτσι «έκλεισε» και το ημίχρονο: με γκολ. Ήταν το 45ο λεπτό όταν ο Τσακμακίδης – εκ των κορυφαίων στο α’ μέρος – πέρασε από αριστερά όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το κεφάλι και είδε σε καίρια θέση το Ράδο, με τον τελευταίο να στέλνει με πλασέ την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χαρπαντίδη…0-3.
«Γεμάτο» σε φάσεις αλλά κυρίως σε γκολ ήταν και το β’ μέρος. Πράγματι στο 46ο λεπτό από τη διαγώνια μπαλιά του Στεργιάκου και το γύρισμα ακριβείας του Ουζούνη ο αφύλακτος στο β’ δοκάρι Χατζησαββίδης έχασε με κεφαλιά το βέβαιο γκολ και στο 50ό λεπτό από παράλληλη σέντρα του Καλαϊτζή Δημ. ο Ουζούνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως ο Χαρπαντίδης με τη βοήθεια και του Ποιμενίδη απέκρουσε με τα πόδια.
Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι επισκέφθηκαν τα καρέ του Σκιαθίτη, όταν ο Ξενίδης από δεξιά βρήκε σε θέση βολής το Σταυριανίδη, με το νεαρό άσσο να πλασάρει απελπιστικά άουτ.
Στο 54ο λεπτό ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στα επίπεδα του 0-4, σε μια φάση καρμπόν μ’ αυτήν του 46ολεπτού, όμως αυτή τη φορά αποδέκτης της ασσίστ του Ουζούνη ήταν ο Δούμπλατζης που από κοντά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με πλασέ.
Στα επόμενα 10 λεπτά η Προσοτσάνη είχε «εκτοξεύσει» το σκορ στα 7 γκολ διαφορά: πρώτα στο 58ολεπτό ο Ουζούνης αλλάζει εκτός περιοχής την μπάλα με το Στεργιάκο που βρίσκει πλησίον της περιοχής τον Κωνσταντινίδη κι ο τελευταίος μ’ ένα «ξερό» δυνατό σουτ την έστειλε στο κέντρο της εστία και κάτω από το σώμα του Χαρπαντίδη για το 0-5, έπειτα με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς ο Χατζησαββίδης βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Ουζούνη που από κοντά δεν αστοχεί κάνοντας το 0-6 και τέλος στο 65ο λεπτό οι Μοσχοφίδης-Στεργιάκος-Κωνσταντινίδης «κρύβουν» την μπάλα κι ο Χατζησαββίδης με ωραίο διαγώνιο σουτ νικάει το νεοεισελθόντα Χότζα…0-7.
Η «απάντηση» των γηπεδούχων του Λευτέρη Ροδίτη στο «καταιγιστικό» 10λεπτο των παικτών του Γιάννη Οικονόμου ήρθε με τη νέα χαμένη ευκαιρία του Σταυριανίδη, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με το Σκιαθίτη από μπαλιά του Ευσταθιάδη, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» έπεσε στα πόδια του επιθετικού και μπλόκαρε στο 66ο λεπτό.
Στην «κόντρα» οι φιλοξενούμενοι με το 2ο προσωπικό γκολ του Δούμπλατζη πέτυχαν το 0-8, με τον 1οσκόρερ της Προσοτσάνης στα φιλικά προετοιμασίας να τελειώνει ιδανικά το συνδυασμό των Μοσχοφίδη και Ουζούνη στο 67ο λεπτό, ενώ στο 69ο ο Πετρίδης Μ., γύρισε με ακρίβεια την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για το Βασιλειάδη που δε βρήκε στόχο.
Κάτι όμως που σημείωσε εν μέσω μάλιστα δικαιολογημένων πανηγυρισμών ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα, σε μια φάση παρόμοια και σχεδόν σε κενή εστία αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σκιαθίτη και την ασσίστ του συμπαίκτη του Σταυριανίδη, 1-8 στο 71ο.
Ο Ουζούνης στο 74ο λεπτό πέρασε από αριστερά δύο αντιπάλους και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στο Δούμπλατζη αλλά πλάσαρε μόλις άουτ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μοσχοφίδης τροφοδοτεί τον Κωνσταντινίδη κι αυτός σεντράρει παράλληλα προς το Χατζησαββίδη, που από τη μικρή περιοχή εύκολα κάνει το 1-9.
Στο 78ο ο Στεργιάκος «πατάει» την μπάλα προς τα πίσω για τον Ουζούνη που σουτάρει διαγώνια κι ο Χότζα μπλόκαρε σταθερά, ενώ μόλις άουτ κατέληξε το σουτ του Μοσχοφίδη από το ύψος του ημικυκλίου μετά από συνδυασμό με τον Καλαϊτζή Δημ. στο 79.
Κακό σουτ του Ουζούνη μετά την κάθετη του Στεργιάκου με τη συμπλήρωση 80 λεπτών στο ματς, στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις του ματς ο Σκιαθίτης έπεσε σωτήρια στα πόδια του εφορμούντα Ευσταθιάδη που ήταν έτοιμος να πλασάρει, ενώ στο 91ο λεπτό ο Ουζούνης με σουτ από τα 20 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Οχυρού.
Σε διψήφιο αριθμό γκολ έφτασε η Προσοτσάνη στο 3ο και τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, έπειτα από ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Σίντου που κέρδισε τις κόντρες – ίσως και με το χέρι η τελευταία – μετά από «σκαφτή» μπαλιά του Χατζησαββίδη και με πλασέ έβαλε το επίλογο στην ευρεία φιλική νίκη της Προσοτσάνης.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Παπαντωνίου Ιωσήφ (Κεσαπίδης Ιωάννης & Γρηγοριάδης Νικόλαος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΕΡΜΗΣ ΟΧΥΡΟΥ (Λευτέρης Ροδίτης): Χαρπαντίδης (63ο Χότζα), Γαλόπουλος (46ο Σταυριανίδης), Μαυροσαββίδης (51ο Τσαλουκίδης), Ποιμενίδης (62ο Πετρίδης Μάριος), Ξενίδης (61ο Γρηγοριάδης Μιλτ.) ,Ζαφειρίου (51ο Καμπούροφ), Ξανθόπουλος Ηρ. (58ο Πετρίδης Νικ.), Βαρυτιμιάδης (55οΩραιόπουλος), Ευσταθιάδης, Βασιλειάδης, Ελευθεριάδης (55ο Τομπουλίδης).
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Μαναρίδης (46ο Σκιαθίτης), Σίντος, Παλλικάρης (46οΔημητριάδης), Παπαμιχαήλ (46ο Στεργιάκος), Τσακμακίδης (46ο Καλαϊτζής Δημ.), Σκριάπας (46οΧατζησαββίδης), Ουζούνογλου (46ο Ουζούνης), Κωνσταντινίδης, Ράδος (46ο Δούμπλατζης), Κιοσέογλου (λ.τρ. 40ό Μοσχοφίδης), Κούτρας (40ό Φερφέρης).

  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Γεωργιάδης, Δροσίδης, Καλαϊτζής Κυρ., Κανάτας, Κερασίδης, Νουσδίλης, Παλτζίδης & Πιτσακτσής.
  • Επόμενο φιλικό προετοιμασίας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30μ.μ. πιθανόν στο Φωτολίβος με αντίπαλο τον Άρη Ακροποτάμου, όμως ενδιάμεσα προηγείται η διεκδίκηση της 1ηςκούπας της σεζόν, καθώς στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας την προσεχή Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 5:30μ.μ. για το θεσμό του Super Cup η Προσοτσάνη αντιμετωπίζει την ΑΕ Αμπελοκήπων

Δεν υπάρχουν σχόλια: