Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ Η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ !!!!!!


Το 7ο τρόπαιο τα τελευταία 7 χρόνια που έβαλε στην τροπαιοθήκη της η Προσοτσάνη είχε…παραλήπτη, έναν παίκτη ο οποίος ούτε καν στην αποστολή ήταν, αλλά βρισκόταν κάπου στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Δράμας. Ο λόγος για τον Τάσο Κιοσέογλου, το 18χρονο μεσοεπιθετικό που τελικά δεν απέφυγε τα χειρότερα: ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, συνδέσμων και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο ήταν η διάγνωση που βγήκε από τη μαγνητική, κάτι που σημαίνει πως σχεδόν η χρονιά θεωρείται χαμένη! Τόσο ο Ουζούνης (1-1 στο 27ο) όσο κι ο Μοσχοφίδης (1-2 στο 82ο) αφιέρωσαν τα γκολ που σημείωσαν στο συμπαίκτη τους, δύο γκολ που ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη με ανατροπή στην Προσοτσάνη, καθώς το γκολ των τυπικά γηπεδούχων με τον Καρατζίδη (1-0 στο 18ο) είχε γείρει προς στιγμήν την πλάστιγγα προς την πλευρά των Αμπελοκήπων.
Το ματς έγινε παρουσία περίπου 350 φιλάθλων και το α’ μέρος διεξήχθη κάτω από αφόρητη ζέστη, γεγονός που αποτέλεσε τροχοπέδη στις προσπάθειες των 22 παικτών που πάτησαν πρώτοι το χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου Δράμας. 
Ο Νίκος Πετρίδης αλλά κι ο Γιάννης Οικονόμου στηρίχθηκαν σε αρκετούς νεαρούς παίκτες και θέλησαν από την αρχή να πάρουν «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο. Παρότι οι  «κυανόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες στο 1ο 45λεπτο, βρέθηκαν ωστόσο πίσω στο σκορ από στημένη φάση, που αποτέλεσε το δυνατό σημείο των «κυανοκίτρινων» είτε με τα φάουλ του Τσεκιτσίδη, είτε με τις δυνατές εκτελέσεις πλαγίων άουτ του Κατιανού.
Η γρήγορη «απάντηση» από πλευράς Ουζούνη (φωτό αριστερά, ο οποίος στον τελικό που έγινε προ εξαμήνου είχε «καθαρίσει» με δύο γκολ μόνος του το ματς) έφερε τους δύο αντιπάλους και πάλι στην αφετηρία, όμως φαινόταν ότι οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου σταδιακά ανακτούσαν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και αποκτούσαν την ετικέτα του…φαβορί για το υπόλοιπο του τελικού.
Στην επανάληψη η Προσοτσάνη επιβεβαίωνε λεπτό το λεπτό την κυριαρχία της, όμως όπως συνέβη και στο α’ μέρος άλλη ήταν η ομάδα που σπαταλούσε τις ευκαιρίες. Με τον Τέλλο να μπαίνει στο παιχνίδι στο 70ό λεπτό ο τίτλος του…μοιραίου του ανήκει, καθώς ο νεαρός φορ νικήθηκε και τις 3 φορές που βρέθηκε απέναντι στον Σκιαθίτη κι έχασε γκολ απ’ αυτά που δε χάνονται. Αφού λοιπόν ο Σκιαθίτης κράτησε όρθια την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης και του τροπαίου, ήρθε άλλη μια σπουδαία μεταγραφή του καλοκαιριού για να ολοκληρώσει τη…δουλειά.
Ο Γιάννης Μοσχοφίδης (φωτό δεξιά) μ’ ένα άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο αφότου είχαμε μπει στο τελευταίο 10λεπτο χάρισε το κύπελλο στην ομάδα, παρότι στις καθυστερήσεις οι Αμπελόκηποι θα μπορούσαν να είχαν στείλει το ματς στην παράταση, με το οριζόντιο δοκάρι να σώζει την Προσοτσάνη σε σουτ του Τσεκιτσίδη.
Λεπτό προς λεπτό:
Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του 1ου τέταρτου οι παίκτες της Προσοτσάνης συνδυάστηκαν όμορφα μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη, με τους Στεργιάκο-Δούμπλατζη-Κωνσταντινίδη-Μοσχοφίδη να αλλάζουν με τη μία την μπάλα, τελικός αποδέκτης της κάθετης του τελευταίου ήταν ο Χατζησαββίδης, που από πλάγια θέση σούταρε στην πλάτη του Βασιλειάδη εν συνεχεία αυτή προσέκρουσε στο σώμα του και κατέληξε άουτ.
Αμέσως μετά οι Αμπελόκηποι άνοιξαν το σκορ: ο Τσεκιτσίδης από αριστερά έφερε με εκτέλεση φάουλ την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Προσοτσάνης, οι αμυνόμενοι έμειναν «κολλημένοι» στο χόρτο κι ο Καρατζίδης με δυνατή κεφαλιά προς τα πίσω την έστειλε ν’ αναπαυτεί στη γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Σκιαθίτη…18ο 1-0.
Με την πάροδο 9 λεπτών από το γκολ των τυπικά γηπεδούχων οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου έφτασαν στην ισοφάριση: ο Στεργιάκος με μπαλιά «τρύπα» ανάμεσα στα δύο στόπερ των Αμπελοκήπων βρήκε πάνω στην κίνηση τον Ουζούνη κι ο τελευταίος με πλασέ πάνω από το σώμα του Αθανασιάδη έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας…27ο 1-1.
Στο 32ο λεπτό και πάλι ο Στεργιάκος «σκάβει» την μπάλα με προορισμό το Χατζησαββίδη, το πλασέ του από πλάγια θέση φεύγει παράλληλα προς τη γραμμή τέρματος με τους Τσιατμά και Αθανασιάδη να παραχωρούν το κόρνερ προ του Ουζούνη.
Τελευταία καλή στιγμή στο α’ μέρος καταγράφηκε στο 38 λεπτό, με το μακρινό σουτ του Κωνσταντινίδη να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Αμπελοκήπων.
Πέντε λεπτά από την πάροδο της επανάληψης ο Τσεκιτσίδης βάζει «δύσκολα» στο Σκιαθίτη με την άμεση εκτέλεση φάουλ από τη γωνία της περιοχής, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Προσοτσάνης απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία, ενώ στη συνέχεια μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά-πάσα του Τρελλόπουλου, με την μπάλα να έχει τροχιά προς τον αφύλακτο Καρατζίδη.
Λίγο πριν τη μία ώρα παιχνιδιού ο Φερφέρης εξαπολύει ένα ευθύβολο σουτ από 40 μέτρα κι ελαφρώς πλάγια δεξιά, με την μπάλα να φεύγει με πολλή δύναμη λίγο έξω από το δοκάρι του Αθανασιάδη.
Ο Τρελλόπουλος στο 62ο λεπτό αποφεύγει εκτός περιοχής τον Καλαϊτζή και με καλό οπτικό πεδίο πλασάρει συρτά στέλνοντας την μπάλα ένα μέτρο άουτ.
Παράλληλη σέντρα ακριβείας του Καρατζίδη στο 77ο λεπτό σε αντεπίθεση των Αμπελοκήπων από δεξιά με αποδέκτη στο σημείο του πέναλτι τον Τέλλο, που για λίγο δε φτάνει με προβολή να ακουμπήσει την μπάλα και να τη σπρώξει προς την εστία του Σκιαθίτη.
Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα από αριστερά με τον Καλαϊτζή φτάνει στο κέντρο στο Μοσχοφίδη κι από κει σε θέση μέσα δεξιά στον Κούτρα που είδε το συρτό του σουτ να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αθνανασιάδη.
Τέλος στο ματς θα μπορούσε να είχε δώσει ο…Τέλλος στο 81ο, όταν ο Καρατζίδης βγάζει την ασσίστ στο ύψος του πέναλτι και το νεαρό άσσο να πιάνει περισσότερο αέρα και λιγότερο την μπάλα που εύκολα καταλήγει στην αγκαλιά του Σκιαθίτη.
Απ’ αυτόν ξεκίνησε και το γκολ της Προσοτσάνης στην αντεπίθεση, καθώς τροφοδότησε τον Καλαϊτζή, ο οποίος συνδυάστηκε με το Στεργιάκο κι ο τελευταίος βρίσκει εκτός περιοχής το Μοσχοφίδη, που προχωρώντας 2-3 μέτρα με την μπάλα «ζύγισε» το δεξί του πόδι και με δύναμη την έστειλε στο αριστερό «παραθυράκι» του ανήμπορου ν’ αντιδράσει αυτή τη φορά Αθανασιάδη…82ο 1-2.
Η 5λεπτη καθυστέρηση που σωστά κράτησε ο αψεγάδιαστος κ. Κοτσάνης ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς: στο 91ο λεπτό ο Αραμπατζής με «τυφλό» γέμισμα βρίσκει σε θέση φορ τον Τέλλο που υπό την πίεση του Φερφέρη πλασάρει στο σώμα του εξελθόντα Σκιαθίτη, η μπάλα φτάνει στο ημικύκλιο όπου ο Τσεκιτσίδης σουτάρει στέλνοντάς την να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι κι ο Δημητριάδης προ τριών αντιπάλων του που ήταν έτοιμοι να τη σπρώξουν στ’ ανυπεράσπιστα δίχτυα έδιωξε σωτήρια κρατώντας το υπέρ της ομάδας του σκορ.
Σκορ που θα μπορούσε ν’ αλλάξει ο νεοεισελθόντας Ουζούνογλου στο 4ο λεπτό καθυστερήσεων, εκμεταλλευόμενος την κάθετη του Κούτρα, αλλά ο Αθανασιάδης παραχώρησε το κόρνερ στο διαγώνιο σουτ του νεαρού ακραίου επιθετικού της Προσοτσάνης.
Άρχοντας του αγώνα ήταν ο κ.  ( & οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας. Έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Καρατζίδη (57ο) & Τσεκιτσίδη (70ό) από πλευράς Αμπελοκήπων και στους Ουζούνη (51ο) & Ουζούνογλου (91ο) από πλευράς Προσοτσάνης.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Νίκος Πετρίδης): Αθανασιάδης, Τσιατμάς, Βασιλειάδης (87ο Ποτηρίδης), Νόβες, Αραμπατζής, Λαζαρίδης, Τρελλόπουλος, Κατιανός, Παναγιώτου (70ό Τέλλος), Τσεκιτσίδης, Καρατζίδης (83ο Λαφαζανίδης).


ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης, Δημητριάδης, Καλαϊτζής, Σίντος, Στεργιάκος, Κωνσταντινίδης, Ουζούνης (85ο Ουζούνογλου), Φερφέρης, Χατζησαββίδης (88ο Δροσίδης), Μοσχοφίδης, Δούμπλατζης (70ό Κούτρας).

Inside analysis
  • Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Τους «11» που θεωρούσαν ότι ήταν οι πιο έτοιμοι για να ξεκινήσουν, «έριξαν» στον τελικό Νίκος Πετρίδης και Γιάννης Οικονόμου. Για την εποχή που βρισκόμαστε λογικό είναι να έλλειπε το θέαμα, ωστόσο στην επανάληψη και αφού δρόσισε αρκετά οι παίκτες έδωσαν τα πάντα για την κούπα. Οι δύο τεχνικοί προσπάθησαν με την είσοδο των Τέλλου και Κούτρα να αλλάξουν τη ροή του ματς και σίγουρα οι νεοεισελθόντες βοήθησαν έκαστος την ομάδα του, άσχετα αν ο 1ος αποδείχθηκε «μοιραίος» για τους Αμπελόκηπους (βλ. παρακάτω). Οι υπόλοιπες τέσσερεις αλλαγές λόγω της μικρής συμμετοχής δεν μπορούν να κριθούν.
  • ΒΡΑΒΕΙΟ α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ: Τα πρωτεία συνήθως τα παίρνουν οι σκόρερ, όμως με τις δύο ασσίστ που έδωσε στους συμπαίκτες του ο Σπύρος Στεργιάκος παίρνει το βραβείο αυτό. Έτρεξε ακατάπαυστα, μάρκαρε, μοίρασε το παιχνίδι πότε δεξιά και πότε αριστερά, ενώ υπέπεσε σε πολύ λίγα λάθη κι αυτά χωρίς κάποιο κόστος για την ομάδα του. Αυτά τα…ολίγα από τον 25χρονο μεσοαμυντικό γέννημα-θρέμμα της Προσοτσάνης.
  • ΒΡΑΒΕΙΟ β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ: Αν η Προσοτσάνη έμεινε ζωντανή στο ματς το οφείλει στο Γιώργο Σκιαθίτη. Ο 28χρονος γκολκίπερ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το ματς – χωρίς πάντως να φέρει ευθύνη στο γκολ – όρθωσε στη συνέχεια το ανάστημά του όποτε οι αντίπαλοί του γινόταν επικίνδυνοι προς την εστία, που υπερασπίζεται από το φετινό καλοκαίρι..
  • Η ΔΗΛΩΣΗ: «Κρατάω τα γκολ για τα επίσημα», τάδε έφη Δημήτρης Ουζούνης αμέσως μετά το φιλικό με το Σουφλί. Επέστρεψε περί τα τέλη Αυγούστου στην Προσοτσάνη αφού είχε προηγουμένως «κοπεί» από τη Δόξα Δράμας και όντας πίσω σε ετοιμότητα σε σχέση με τους συμπαίκτες του, έχασε ούτε λίγο ούτε πολύ 19 ευκαιρίες στα τέσσερα φιλικά που χρησιμοποιήθηκε από το Γιάννη Οικονόμου. Αφού άνοιξε το λογαριασμό στο σκοράρισμα με το Οχυρό, ήρθε η ώρα των επίσημων ματς κι εκεί ο 25χρονος ακραίος επιθετικός θυμήθηκε την…τέχνη του. Άλλωστε αυτός είχε «σκοτώσει» τους Αμπελόκηπους στο τελικό της 30ής Μαρτίου με δύο προσωπικά γκολ και σήμερα (σ.σ. χθες) έφερε το ματς στα ίσια.
  • Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Στα 20 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να τον νιώσει για τα καλά η άμυνα της Προσοτσάνης. Ο Μιχάλης Τέλλος θα μπορούσε να είχε στο «τσεπάκι» του το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου, λογάριαζε όμως χωρίς το ξενοδόχο και δη το Γιώργο Σκιαθίτη. Την 1η φορά δεν πρόλαβε την μπάλα και να γίνει απειλητικός προς τα καρέ της Προσοτσάνης, ούτε όμως και τις άλλες δύο φορές που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον «κυανόλευκο» γκολκίπερ. Απώλεσε τις πιο σπουδαίες φάσεις για λογαριασμό της ομάδας του κι αν είχε σκοράρει κυρίως στο 81ο λεπτό θα άλλαζε σίγουρα τη ροή του ματς και το όνομα του φετινού τροπαιούχου για το θεσμό του Super Cup.
  • Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ: Το γράψαμε και στο ρεπορτάζ  ότι ο Κώστας Κοτσάνης έκανε ένα αψεγάδιαστο 90λεπτο συν τις όποιες καθυστερήσεις κράτησε για τις αλλαγές και τους τραυματισμούς. Πάντα κοντά στις φάσεις, με σωστές αποφάσεις άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αν και σε 1-2 περιπτώσεις θα μπορούσε να «παίξει» καλύτερα το «πλεονέκτημα». Τον βοήθησαν πολύ και οι δύο βοηθοί του Γιώργος Χατζηνάκος και Άγγελος Ζήρδας, και σίγουρα τέτοιες διαιτησίες δείχνουν γιατί οι δραμινές σφυρίχτρες είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
  • ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: Η Προσοτσάνη έδειξε πιο «δεμένη» σαν ομάδα από τους Αμπελόκηπους κι αυτό μέχρι ένα σημείο είναι φυσιολογικό. Μπορεί ο Γιάννης Οικονόμου να έχει να δουλέψει σ’ ένα σύνολο 28 παικτών, από τους οποίους οι μισοί ανήκαν και πέρυσι στο έμψυχο δυναμικό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Νίκο Πετρίδη που κι αυτός είναι νέος στην ομάδα, όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του. Βέβαια, η Προσοτσάνη είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς την κατοχή της μπάλας και η εικόνα της για τον ουδέτερο φίλαθλο ήταν ομάδας που ήξερε πως θα φτάσει στην επιτυχία. Οι Αμπελόκηποι όσο είχε δυνάμεις ο Κατιανός και στηριζόμενοι στις εμπνεύσεις του Τσεκιτσίδη ήταν απειλητικοί προς τα καρέ του Σκιαθίτη, ενώ στο β’ μέρος έπαιξαν σωστά το σύστημα των αντεπιθέσεων, αλλά δεν τους βγήκε ελέω…Τέλλου! Στη γενική σούμα του ματς οι δύο ομάδες έχασαν από 6 ευκαιρίες, η Προσοτσάνη είχε 19 υπέρ φάουλ και 6 κόρνερ και οι Αμπελόκηποι 16 υπέρ φάουλ και 1 κόρνερ. Επομένως στις…λεπτομέρειες οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου στέφθηκαν τροπαιούχοι κατακτώντας το Super Cup της περιόδου 2010-2011.
πηγη ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: