Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΜΑΛΛΙΟ Η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΤΟ 2012»


Δράττοντας της ευκαιρίας μιας ακόμα νίκης της Προσοτσάνης στο «Γεώργιος Μακρής» και λόγω του ότι η ομάδα του αναμορφωτή Γιώργου Μάλλιου θα αγωνιστεί και πάλι μετά το Πάσχα (την Κυριακή των Βαΐων παίρνει ξεκούραστο τρίποντο με τους Αμπελόκηπους), είπαμε να ρίξουμε μια ματιά που αλλού, στη στατιστική!
MALLIOS
Εκεί όπου οι «κυανόλευκοι» κυριολεκτικά μέσα στο 2012 κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, αφήνοντας πίσω τους το «μουδιασμένο» ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011, πληρώνοντας ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα το μακρύ διάστημα προετοιμασίας λόγω των γνωστών παλινδρομιών της ΕΠΟ.
Με το Γιάννη Οικονόμου να παραμένει στον πάγκο μέχρι και τη βαριά ήττα στο Σιδηρόκαστρο (08/01/2012), αλλά να μη φεύγει ποτέ από τις τάξεις της ομάδας εκτελώντας κανονικά τα χρέη του Τεχνικού Διευθυντή,
η ανάγκη για άμεση λύση ήταν επιτακτική. Το όνομα του Γιώργου Μάλλιου είχε «παίξει» και την καλοκαιρινή περίοδο, όμως είχε ήδη συμφωνήσει με ομάδα της Καβάλας (Θεαγένης) και μόλις πήρε συναινετικό διαζύγιο, άνοιξε ο δρόμος για το…γάμο με την Προσοτσάνη.
«Παρθενικό» του ματς – και ολίγο επεισοδιακό λόγω της ένστασης η οποία απορρίφθηκε πανηγυρικά – στο «κυανόλευκο» πάγκο ήταν το νικηφόρο 3-0 επί της Νέας Ζίχνης στις 15 Ιανουαρίου και αφού στο «καπάκι» ήρθε η ήττα στην Καβάλα (2-0), έλαβε χώρα το σερί 4ων νικών που έδωσαν ώθηση και ηθικό στην καταρρακωμένη  ψυχολογία των «κυανόλευκων». Οι αχτίδες της παραμονής άρχισαν να φαίνονται στην κυριολεκτικώς και μεταφορικώς «βαρυχειμωνιά»  της Προσοτσάνης, αφού η ήττα στην Ξάνθη από τον Ορφέα παραμονή της Αποκριάς αποδείχθηκε ένα μικρό διάλλειμα, μιας και όλο το Μάρτιο πετυχαίνοντας το απόλυτο (3/3) για πρώτη φορά πέρασε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Χθες Πρωταπριλιά, με τη νίκη επί του Ακροποτάμου σκαρφάλωσε στην 4η θέση κι όπως αναφέραμε πιο πάνω, το τρίποντο άνευ αγώνα με τους Αμπελόκηπους που ακολουθεί, ίσως τη φέρουν σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων (καθ’ όλα λογικών) πριν το Πάσχα στη 2η θέση. Ποιος να το φανταζόταν όταν στην αντίστοιχη αγωνιστική του α’ γύρου ήταν στην 11η με μόλις 6 βαθμούς συγκομιδή!
Μετά τον απαραίτητο πρόλογο για να σας βάλουμε στο νόημα του τι θα παραθέσουμε ας περάσουμε στους αριθμούς:
  • Η Προσοτσάνη ανήκει στην ελίτ των 20 ομάδων σε σύνολο 141 σε όλους του ομίλους της Δ’ Εθνικής που δεν έχει ηττηθεί στο γήπεδο της. Μαζί με το Σιδηρόκαστρο είναι οι μοναδικές του ομίλου μας χωρίς ήττα, ενώ έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στο «Γεώργιος Μακρής» (26β. με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες).
  • Μαζί με τον πρωτοπόρο του ομίλου διαθέτει το καλύτερο εντός έδρας παθητικό, καθώς τα 3 γκολ που έχει δεχτεί συνιστούν ρεκόρ. Μόλις 4 ομάδες σε όλη τη Δ’ Εθνική [Αμπελωνιακός 4ος (2 γκολ), Τρίκαλα 5ος (1 γκολ), ΠΦΟ Πανόπουλου 6ος (2 γκολ) και Μανδραϊκός 7ος (2 γκολ)], έχουν λιγότερο αριθμό γκολ στην άμυνά τους.
  • Η ομάδα της Προσοτσάνης έχει κρατήσει 10 φορές ανέπαφη της εστία της σε σύνολο 19 αγώνων, με το σχετικό ρεκόρ εντός έδρας να μεταφράζεται σε 7 στα 10 ματς. Μόλις 5 φορές οι παίκτες της δεν έχουν βρει δίχτυα, χάνοντας ωστόσο τα τρία εξ αυτών των αγώνων, ενώ στο «Γεώργιος Μακρής» μόνο με τις Σάπες δεν έχει σκοράρει.
  • Όσες φορές η Προσοτσάνη έχει σκοράρει 1η δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι, με το εντυπωσιακό στοιχείο του στατιστικού αυτού να κάνει λόγο για 10 νίκες και μόλις μία ισοπαλία «μαχαιριά» τη 2ηαγωνιστική (1-1 με Ορφέα Ξάνθης στο 94ο λεπτό). Άλλωστε σε όλες μα όλες της ήττες (6) δέχτηκε 1η γκολ και ποτέ δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό.
Κλείνοντας αυτό το μίνι αφιέρωμα στην Προσοτσάνη θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του ρεπορτάζ «Πρωταθλητισμό με Μάλλιο στο 2012» και τι καλύτερο από τη βαθμολογία, που αποτελεί καθρέπτη για κάθε ομάδα. Στην 1η στήλη οι βαθμοί σε 12 ματς μέσα στο 2012 και στην παρένθεση αυτοί με το Γιώργο Μάλλιο άμα την έναρξη της συνεργασίας του με την Προσοτσάνη:
ΘΕΣΗ      ΟΜΑΔΑ           ΒΑΘΜΟΙ (το 2012)           ΒΑΘΜΟΙ (με Μάλλιο)
1η.     Σιδηρόκαστρο                          31                                           28
2η.     Καβάλα                                     28                                           25
3η.     ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ                       27                                           27
4η.     Ελευθερούπολη                        27                                           25
5η.     Νέα Ζίχνη                                  19                                           19
6η.     Ακροπόταμος                            19                                           19
7η.     Νέα Χηλή                                  19                                           19
8η.     Ορφέας Ξάνθης                         19                                           16
9η.     Σουφλί                                        15                                           15
10η.  Αρριανά                                       14                                           14
11η.  Σάπες                                           09                                           06
12η.  Εύμοιρο                                       07                                           04
13η.  ΑΕ Πιερέων                                 06                                           06
14η.  Αμπελόκηποι                               00                                           00


Πηγη:www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: