Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ενοποίηση Γ – Δ Εθνικής με 6 ομίλους !!!!!!!!!

Ριζικές είναι οι αλλαγές που δρομολογούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς άμεση θα είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με την ενοποίηση Γ – Δ Εθνικής από τη νέα περίοδο.
Η νέα κατηγορία που θα προκύψει, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε η Επιτροπή Δ’ Εθνικής, θα έχει 6 ομίλους των 16 ομάδων. Αυτό σημαίνει πως περίπου οι μισές ομάδες που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική θα συμμετέχουν σε αυτή, ενώ οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, από τις τοπικές Ενώσεις θα ανέβουν 14 μόνο πρωταθλητές, δηλαδή το 25%.
Όλα αυτά όμως θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τον νέο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάντως η πρόταση αυτή και κατόπιν της έγκρισης
από το Δ. Σ. της ομοσπονδίας θα πρέπει να πάρει και την έγκριση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών – Ενώσεων της ΕΠΟ, το πιθανότερο μέσα στον προσεχή Δεκέμβριο και βέβαια αναμένεται να ισχύσει από την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2013-14. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε, σύμφωνα και τα όσα δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, η νέα κατηγορία θα το λιγότερο αμειβομένων ποδοσφαιριστών, αν καθαρά ερασιτεχνική και την ευθύνη της διοργάνωσης του πρωταθλήματος θα την η ΕΠΟ.
Η πρόταση αυτή δεν είναι καινούργια. Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, το 2008, στην εφημερίδα αυτή είχαμε αναφερθεί εκτενώς, είχε εκπονηθεί παρόμοιο σχέδιο ενοποίησης της Γ και Δ Εθνικής, σε τέσσερις όμως ομίλους των 18 ομάδων, η οποία όμως είχε μείνει στα συρτάρια του κατόπιν προέδρου της ομοσπονδίας κ. Πιλάβιου. Δεν πέρασε ποτέ από συνεδρίαση του τότε Δ. Σ. υπό τον Βασίλη Γκαγκάτση, για τον λόγο ότι το 2008 ήταν εκλογική χρονιά στην ομοσπονδία και δεν έπρεπε να υπάρξει κόντρα με τους προέδρους των Ενώσεων. Επίσης στην πρόταση εκείνη υπήρχαν και άλλες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούν οι ομάδες που θα προβιβάζονταν στη Β Εθνική. Τέλος για άνοδο στη νέα κατηγορία το σχέδιο προέβλεπε και την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα και με ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: