Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Καλαφατάκης: "Είχαμε συγκέντρωση και υπομονή"

Ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε για την σημασία της νίκης του ΚΑΟΔ και τα στοιχεία που την "έφεραν". Τι δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις των δύο προπονητών....


"Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Το ευχαριστήθηκε ο κόσμος με τον παλμό και την ατμόσφαιρα που υπήρχε και από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Έχουμε μικρό ρόστερ, κάναμε κανονικές προπονήσεις μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή, δεν είχαμε τον βασικό μας άσσο, αλλά δεν ρισκάραμε την συμμετοχή του για τυχόν υποτροπή. Αιφνιδιαστήκαμε αν και δουλέψαμε στο θέμα Παπαδόπουλου, αλλά ο Λάζαρος είναι πολύ μεγάλος παίκτης.
Δεν είχαμε παίκτη να τον μαρκάρει στο πρώτο ημίχρονο, δείξαμε υπομονή και συγκέντρωση όμως και ποντάραμε στην κούραση του Λάζαρου και στον Μπένα, που κόλλησε πάνω στο Λάζαρο και έδωσε πολλά και στην επίθεση. Ο Ιωάννου έκανε καταπληκτική δουλειά στον Χάτσερ και στον ΜακΓκραθ κάναμε καλή δουλειά, είχαμε συγκέντρωση και υπομονή. Όταν κάνεις μόνο 7 λάθη, έχεις 18 ασσίστ, είσαι καλύτερος σε ριμπάουντ, μπλοκ και σε όλες τις κατηγορίες εκτός από ποσοστά στα δίποντα, τότε είναι σίγουρο ότι κάναμε καλό παιχνίδι. Αποκτά πολύ μεγάλη σημασία η νίκη μας, γιατί ο ΠΑΟΚ θα είναι από τις ομάδες που θα είναι ψηλά ως το τέλος".
Ο Σταμάτης Μπένας τόνισε: "Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα με πολλούς τραυματισμούς. Δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Με αυτή τη νίκη νομίζω ότι έπιασε τόπο η νίκη που κάναμε στην Πάτρα. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και αυτό μας έδωσε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο".
Μαρκόπουλος: "Κάναμε λάθη, δεν πήρε βοήθειες ο Λάζαρος"
Ο Σούλης Μαρκόπουλος, είπε: "Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ για τη νίκη του. Είχαν συνέπεια στο παιχνίδι τους κι αυτό απέδωσε καρπούς. Στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη, αλλά κάναμε κάποια λάθη, που δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε περισσότερο στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε.
Δώσαμε πολλές ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις, δεν πιέσαμε στην περιφερειακή άμυνα για να πάνε εκεί που θα έπρεπε οι πάσες. Μπήκαν και τα τρίποντα του ΚΑΟΔ και η διαφορά ανέβηκε. Ο Λάζαρος πήρε πολλές προσπάθειες γιατί ήταν πολύ δυνατός στο αντίπαλο καλάθι. Να δούμε τα λάθη μας και πως θα βελτιωθούμε στη συνέχεια. Δεν πιστεύω ότι δεν δόθηκε η βοήθεια που θα έπρεπε στον Λάζαρο. Μπορεί να μην βρέθηκαν σε καλή μέρα κάποιοι παίκτες όπως άλλες φορές, αλλά όταν βάζεις 78 πόντους σε εκτός έδρας αγώνα, πρέπει να βρεις τον τρόπο να σταματήσεις την αντίπαλη επίθεση".
Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε δυσαρεστημένοι για τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι και την ήττα μας. Ξέραμε πως παίζει ο ΚΑΟΔ, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω σε αυτό, αλλά δεν εκτελέσαμε όπως θα έπρεπε. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας στο δεύτερο ημίχρονο, ξέραμε τα ατού τους, αλλά τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους.
Πρέπει να μάθουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που έχουμε δουλέψει καλύτερα. Είναι απαράδεκτο για μας να δεχτούμε τόσους πόντους. Είναι απαράδεκτο για μία ομάδα που έχει σαν πρώτο στόχο την άμυνα. Ο Παπαδόπουλος έπαιξε καταπληκτικά και είναι λογικό όταν παίζει έτσι να ψάχνουμε αυτόν στο παιχνίδι. Στην άμυνα ήταν το πρόβλημά μας όχι στην επίθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: